Τεχνίτης Α-Τ πεζικού

Πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες από μελλοντικούς συναδέλφους που ήδη υπηρετούν σε αντίστοιχες θέσεις.
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Petsakis1

Τεχνίτης Α-Τ πεζικού

Δημοσίευση από Petsakis1 »

Κυριε Δ. Υ. Κ είχα διαβάσει σε ένα παλαιότερο νήμα του φόρουμ ότι ήσασταν ΕΠΟΠ χειριστής Α-Τ πεζικού. Έχετε να μας δώσετε πληροφορίες για την ειδικότητα Τεχνίτης Α-Τ Κ/Β ΠΖ που από ότι έχω καταλάβει είναι παρόμοια; Ξέρω ότι έχει να κάνει με συντήρηση TOW,KORNET,MILAN κλπ. Αλλά αναρωτιέμαι αν έχετε να μας δώσετε πληροφορίες από την δική σας εμπειρία όσον αφορά την εκπαίδευση, τις μεταθέσεις, τις συνθήκες εργασίας κλπ.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Re: Τεχνίτης Α-Τ πεζικού

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καλημέρα,

Συνήθως παίρνει λίγα άτομα στην ειδικότητα. Που σημαίνει αυτόματα ότι για την βασική σου εκπαίδευση μπορεί να πας σε οποιοδήποτε κέντρο, όπως και οι υπόλοιπες ειδικότητες φυσικά. Κατά τα λοιπά, εκπαίδευση ειδικότητας παλιά έκαναν στο Τεχνικό στην Πάτρα και στην Καστοριά. Προσωπική εκτίμηση, αυτό μπορεί να αλλάξει. Τοποθέτηση - μεταθέσεις, οπουδήποτε υπάρχουν αντιαρματικά. Και υπάρχουν σε αρκετά μέρη ανά την επικράτεια τα οποία δεν θα απαριθμήσω. Νησιά - Έβρος παίζουν πολύ, ειδικά τα πρώτα χρόνια.
Οι τεχνίτες συνήθως εργάζονται στις αποθήκες Α-Τ και οι αρμοδιότητές τους πηγάζουν από τα ίδια τα όπλα. Συντήρηση, αποθήκευση, λύση - αρμολόγηση, καταμέτρηση, εκπαίδευση κλπ. Τοποθετούνται κατά βάση στους λόχους διοικήσεων των μεγάλων μονάδων - σχηματισμών, ή σε υπό-μονάδες τύπου λόχους αντιαρματικών.
Αυτά ως βασική αρχή, από την προσωπική μου εμπειρία. Το οργανόγραμμα και οι απαιτήσεις όμως αλλάζουν και εννοείται ότι αυτά ορίζονται σε κάθε περίπτωση από την διοίκηση.
Petsakis1

Δημοσίευση από Petsakis1 »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω αν η συγκεκριμένη ειδικότητα, εκτός από το κομμάτι της συντήρησης, συμμετέχει κανονικά και σε ασκήσεις κάνοντας βολές κλπ. Δηλαδή θα είμαι απλά τεχνικός ή σε περιόδους ασκήσεων/κρίσεων θα είμαι κανονικά μέλος της ομάδας του αντιαρματικού;
Και τέλος έχω μια ερώτηση που έχει να κάνει γενικότερα με την φύση του Πεζικού. Αν εγώ μετά το πέρας της εκπαίδευσής μου τοποθετηθώ σε κάποια μονάδα του Έβρου για πόσα χρόνια περίπου θα κρατήσει η πρώτη τοποθέτηση; Υπάρχει δυνατότητα να μείνω για όσο το δυνατό περισσότερα χρόνια γίνεται σε μονάδες εντός του νομού Έβρου που θεωρητικά έχει ανάγκες στελέχωσης ή ανά 3-4 χρόνια θα πηγαίνω υποχρεωτικά από τον Έβρο σε νησί και ξανά πίσω;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από D.Y.K »

Είναι λίγο σχετικό το πρώτο σου ερώτημα. Υπό την έννοια ότι, άλλα προβλέπονται και άλλα θα δεις στην πράξη. Τα πάντα ωστόσο, για να μην σε κουράζω, εξαρτώνται από την εκάστοτε διοίκηση. Προσωπικά, έχω δει τεχνίτη να συμμετέχει σε στοιχείο. Αλλά και όχι. Έχω δει τεχνίτη να κάνει βολή. Αλλά σε άλλη άσκηση πάλι, όχι. Καταλαβαίνεις πως το λέω. Καλή ειδικότητα πάντως. Σου την προτείνω, εάν πραγματικά σε ενδιαφέρει. Κατά βάση το πόστο σου θα είναι η αποθήκη. Αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ.

Σχετικά με το δεύτερο ερώτημά σου, πάλι όλα σχετικά. Πάλι έχω δει να γίνονται διάφορα. Στην ουσία όμως εάν επιθυμείς να παραμείνεις στον Έβρο για αρκετά χρόνια, ή έως και για πάντα, θα μείνεις. Πλην των ντόπιων, δε γνωρίζω πολλούς να θέλουν να γίνουν ερωτικοί μετανάστες. Κάθε χρόνο εξάλλου θα δηλώνετε φρουρές προτίμησης, όπως προβλέπεται.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες