Όριο ύψους για Στρατιωτικές Σχολές (2019)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Λούκας Πέτρος

Δημοσίευση από Λούκας Πέτρος »

Γεια σας, φέτος θα δώσω πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι για ΣΜΥ. Εχω όμως ένα θεμα με το ύψος μου. Στην εγκύκλιο έλεγε πως το όριο ύψους για τους άνδρες είναι 1,70.. Και γω είμαι 1,63. Υπαρχει περίπτωση να περάσω; Έχω δει αρκετα άτομα που πέρασαν στρατιωτικές και είχαν το ίδιο ύψος με μενα ή και λίγο πιο χαμηλό. Μηπως στην ΣΜΥ δεν είναι τόσο αυστηροί και με περασουν. Παντως βάρος και ΔΜΣ είναι φυσιολογικά για το ύψος μου
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Λούκας Πέτρος έγραψε:Γεια σας, φέτος θα δώσω πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι για ΣΜΥ. Εχω όμως ένα θεμα με το ύψος μου. Στην εγκύκλιο έλεγε πως το όριο ύψους για τους άνδρες είναι 1,70. Και γω είμαι 1,63. Υπαρχει περίπτωση να περάσω; Έχω δει αρκετα άτομα που πέρασαν στρατιωτικές και είχαν το ίδιο ύψος με μενα ή και λίγο πιο χαμηλό. Μηπως στην ΣΜΥ δεν είναι τόσο αυστηροί και με περασουν. Παντως βάρος και ΔΜΣ είναι φυσιολογικά για το ύψος μου

Που τα έχεις δει αρχηγέ τα αρκετά άτομα; Πάντως δεν περνάς όχι.

Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Λούκας Πέτρος έγραψε:Γεια σας, φέτος θα δώσω πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι για ΣΜΥ. Εχω όμως ένα θεμα με το ύψος μου. Στην εγκύκλιο έλεγε πως το όριο ύψους για τους άνδρες είναι 1,70. Και γω είμαι 1,63. Υπαρχει περίπτωση να περάσω; Έχω δει αρκετα άτομα που πέρασαν στρατιωτικές και είχαν το ίδιο ύψος με μενα ή και λίγο πιο χαμηλό. Μηπως στην ΣΜΥ δεν είναι τόσο αυστηροί και με περασουν. Παντως βάρος και ΔΜΣ είναι φυσιολογικά για το ύψος μου
Σχεδόν αποκλείεται να έχει περάσει άνδρας σε παραγωγική σχολή με ύψος 1.63 ή και χαμηλότερο όπως λες. Χωρίς παρεξήγηση έτσι.

Να μου πεις να έχει περάσει άτομο (άνδρας) με 1.68+ ύψος ναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί, αλλά με τόση μεγάλη διαφορά ύψους όσο λες είναι μάλλον αδύνατο.

Δυστυχώς όχι φίλε μου, δεν μπορείς.

Λούκας Πέτρος

Δημοσίευση από Λούκας Πέτρος »

Αν φτάσω περίπου στο 1,66 ή 1,68 ενδέχεται να περάσω; ή θέλει νταν 1,70
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Σύμφωνα με το όριο στην προκήρυξη πρέπει να είσαι χωρίς υποδήματα καθαρά 1.70. Και 1.66 να είσαι, και 1.68 πάλι κανονικά δυστυχώς κόβεσαι.

Τώρα αν κάποιος είναι 1.68+ (δηλαδή η διαφορά είναι σχεδόν ελάχιστη) και έχει κάποιον γνωστό που μπορεί να τον βοηθήσει δεν το ξέρω. Όπως είπα παραπάνω, πιθανόν να έχει γίνει.

Δημητρα

Δημοσίευση από Δημητρα »

Για γυναικες 1,60 περναω στρατιωτικες σχολες?
Ηλιας

Δημοσίευση από Ηλιας »

Για ΔΜΣ και παραπανίσια κιλα σε κόβουν;
Άβαταρ μέλους
Αργυρηςς
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αργυρηςς »

Παιδιά είμαι 1.69 και 9 πήγα στην αστυνομία και με κόψανε αλλά οι τύποι δεν με άφηναν να τεντωθώ ούτε να πάρω ανάσα ώστε να φτάσω το 1.70 υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν το ίδιο στις στρατιωτικές ;

Άβαταρ μέλους
GeoCommand
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία

Δημοσίευση από GeoCommand »

Αργυρηςς έγραψε:Παιδιά είμαι 1.69 και 9 πήγα στην αστυνομία και με κόψανε αλλά οι τύποι δεν με άφηναν να τεντωθώ ούτε να πάρω ανάσα ώστε να φτάσω το 1.70 υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν το ίδιο στις στρατιωτικές ;

Είναι αυστηρά τα πράγματα φίλε γενικότερα. Είναι κρίμα μεν να κόβονται άτομα λόγω μηδαμινής απόκλισης ύψους από το όριο. ωστόσο οι κανόνες είναι κανόνες.(Γνωρίζω περιστατικά ανοχής στοαπειροελάχιστο μικρότερο ύψος...) Δεν χανεις κάτι να δοκιμάσεις , αλλά το ποσοστό να σε αποκλείσουν είναι εξίσου μεγάλο.

Καλή επιτυχία στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Nontas »

Είναι πάρα πολύ αυστηροί σε θέματα ύψους και βάρους οπότε πολύ πιθανό.
Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Nontas »

Ρε παιδιά κάτω κάτω στην σελίδα αν πάτε στις πληροφορίες για την σχολη Ικάρων λέει ύψος 1,65 προφανώς δεν ισχύει αλλά υπάρχει κάποια πιθανότητα να είναι αλήθεια; Ξέρει κανείς ποτέ γράφτηκε το κείμενο;
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης