Ιατρικές-Υγειονομικές Εξετάσεις ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ (2019)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα είμαι μαθητής Δευτέρας λυκείου και με ενδιαφέρει η ΣΣΕ. Εψαξα όλες τις σελίδες αλλά δεν βρήκα κάποια παρόμοια ερώτηση με αυτή που θα κάνω αν και οποιαδήποτε άλλη μου λύθηκε. Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι πως έχω δισκοκήλη στη μεση. Καθε γιατρός μου λέει διαφορετικά. Εχει κάποιος τέτοιο πρόβλημα και φοιτεί στη σχολή ή την έχει τελειώσει και πλέον εργαζεται; Υπάρχει περιπτωση να δημιουργηθεί σοβαρό θέμα; γιατί όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως αν δεν προσέξεις παραλύουν πόδια κτλ
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Terminator »

Αυτό καλό θα ήταν να το ρωτήσεις σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο δεν μπορούμε σε θέματα τέτοιου είδους να σου προσφέρουμε συμβουλές ακόμα και αν έχουμε την ιδιότητα του γιατρού.
Manos A
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Manos A »

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάποιες πληροφορίες που χρειάζομαι περί στρατιωτικών σχολών. Ακούστε την περίπτωση μου έδωσα πανελλήνιες πριν 2 χρόνια σπουδάζω κανονικότατα και μου είχε περάσει στο μυαλό όσο έδινα να δηλώσω για ΣΜΥΑ. Ωστόσο είχα 5-6 μυωπία τότε και λίγο αστιγματισμό θα με έκοβαν στα υγειονομικά απευθείας. Φέτος πολύ πιθανόν να φτιάξω τα μάτια μου αλλά δεν ξέρω μπορώ να δώσω αθλήματα ψυχοτεχνικές και υγειονομικά μόνο και να κρατήσω την βαθμολογία μου από τις πανελλαδικές του 17; Πήγα λίγο στο στάδιο από στίβο μόνο στους δρόμους ξέρω πως να τα βγάλω (η φυσική μου κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη) αλλά σε 6-7 μήνες και με λίγο γυμναστήριο θα την βγάλω την άκρη. Αν μπορέσει κάποιος να με ενημέρωσει αν μπορώ να δώσω τα αθλήματα μόνο και να μου επιβεβαιώσει αν γνωρίζω καλά την διαδικασία: Φλεβάρη πάω στο σχολείο για να τους πω ότι θέλω στρατιωτικές μετά πριν το Πάσχα στέλνω την αίτηση που βγάζει το Υπουργείο Άμυνας και μετά πάω Αθήνα (εκεί είναι η σχολή) για ψυχοτεχνικά, υγειονομικά, αθλητικές δοκιμασίες.
Andrkyri

Δημοσίευση από Andrkyri »

Φυσικά και μπορείς να τα καταφέρεις ! Πείσμα και υπομονή χρειάζεται, κάνε τα χαρτιά τον Φεβρουάριο και μετά για την προκυρηξη!!
Manos A
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Manos A »

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό! Σε αυτό που ρώτησα αμφιβάλλω... Μπορώ να κρατήσω την βαθμολογία μου και να δώσω μόνο τα αθλήματα; Συνήθως γίνονται όλα μαζί πανελλήνιες ιατρικές ψυχομετρικά αθλήματα. Φαντάζομαι θα χρειάζονται κάποια κάρτα υποψηφίου; Κάποιος να ξέρει να ενημερώσει με σιγουριά. Θα κάνω μηχανογραφικό με το 4%
Άβαταρ μέλους
GofGof
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GofGof »

Μπορεις να κρατησεις την βαθμολογια σου εως και 2 χρονια μετα αφου δωσεις πανελληνιες με την διαδικασια του 10%. ΔΕΝ μποερεις να δωσεις μονο τα αθληματα, πρεπει να περασεις παλι ολη την διαδικασια. Το 4% που γραφεις αναγερεται να φανταστω στο 4% του 10%. Οσο για την διαδικασια αν και εφοσον δεν θελεις να δωσεις εκ νεου εξετασεις πανελληνιων θα κανεις την αιτηση για στρατιωτικες σχολες που βγαινει μαιο και στην συνεχεια απλα θα υποβαλεις μηχανογραφικο. Για ολα αυτα χρειαζεσαι τον παλιο σου κωδικο υποψηφιου καθως και να κανεις εκ νεου τις υγειονομικες εξετασεις που σου ζητου.

Μια συμπληρωση: Στο εξεταστικο κεντρο σου ζητουν και την ταυτοτητα υποψηφιου (αυτη που ειχες βγαλει παλια) καθως και ολα τα υπολοιπα εγγραφα που αναφερονται στην προκυρηξη
Manos A
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Manos A »

Την χρονιά που έδωσα πανελλήνιες ΔΕΝ έδωσα αθλήματα όυτε ιατρικές ούτε ψυχοτεχνικά. Όταν εννοείς πρέπει να περάσω όλη την διαδικασία εννοείς τις ιατρικές ψυχοτεχνικες και αθλήματα ή αυτά που ανέφερα και να ξαναδώσω πανελλήνιες; Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι αν θέλω στρατιωτικές αφού δεν έδωσα τότε αθλήματα θα χρειαστεί να ξαναδώσω πανελλήνιες κάνω λάθος;
Άβαταρ μέλους
GofGof
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GofGof »

Σε καθε περιπτωση πρεπει να δωσεις προκαταρκτικες εξετασεις (ΠΚΕ για συντομια) εκ νεου: Αν δεν εδωσες μια χρονια δεν σε απασχολει παρα μονο ο τρεχον χρονος που ειναι να δωσεις. Ολη η διαδικασια σημαινει ολη η διαδικασια που αναφερεται στην προκυρηξη, δηλαδη και υγειονομικες, ψυχομετρικες και αθλητικες εξετασεις.

Αυτο συμβαινει γιατι πρεπει να κριθεις καταλληλος απο την καθε επιτροπη για να συνεχισεις στην επομενη δοκιμασια. Η σειρα τον εξετασεων ειναι παντα ψυχομετρικες> Υγειονομικες> Αθλητικες. Πανελληνιες εαν δεν το επιθυμεις, δεν χρειαζεται να ξαναδωσεις εως και 2 χρονια μετα την φορα που εδωσες (μιλαω για γραπτη εξεταση εδω, γιατι και η διαδικασια του 10%, πανελληνιες θεωρηται).

Εσυ που δεν θελεις απο οτι καταλαβα να ξαναδωσεις γραπτη εξεταση θα κανεις την αιτηση για τις στρατιωτικες σχολες οταν βγει η αναλογη προκυρηξη, θα κανεις μετα το μηχανογραφικο σου και στα τελη ιουνιου θα πας για τις ΠΚΕ στο εξεταστικο κεντρο που θα επιλεξεις. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες