Να πάω στρατό ή να μην πάω;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα παιδιά, το θέμα μου είναι το εξής:
Ως ομογενής γνώριζα πως η θητεία μου θα είναι τρίμηνη. Παρόλα αυτά, ενημερώθηκα πρόσφατα από την Σ. Υ. Ότι δυστυχώς δεν δικαιούμαι μειωμένη στρατιωτική θητεία. Είχα σκοπό να πάω φέτος στρατό για 3 μήνες για να τελειώνω αλλά και για την εμπειρία και τον Οκτώβριο να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό.
Έχω ήδη καθυστερήσει για μεταπτυχιακό καθώς αποφοίτησα τον Μάιο του 2017 και είμαι 25 χρονών. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα και σε ηλικία 30 χρονών που κάνουν μεταπτυχιακό αλλά προτιμώ να μην φτάσω σε τέτοια ηλικία.
Για να μπω με την Α'ΕΣΣΟ τον Ιανουάριο πρέπει να κάνω αίτηση και να με δεχτούν ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς δεν διέκοψα την αναβολή τον Οκτώβριο.
Αν και εφόσον κατατασσόμουν τον Ιανουάριο η θητεία θα ολοκληρωνόταν μέχρι τον Οκτώβριο όπου και θα προλάβαινα να ξεκινήσω τις μετέπειτα σπουδές μου. Παρόλα αυτά, δεν θα είχα χρόνο για την προετοιμασία για το μεταπτυχιακό, ίίσως και κάποια σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο μου που θα μπορούσα να κάνω μέσα στο διάστημα αυτό των 9 μηνών. Για την Β'ΕΣΣΟ που είναι τον Μάρτιο δεν το συζητάω καν πόσο πίσω θα με αφήσει.
Η αναβολή μου λήγει το 2020. Λόγω του πτυχίου μου θα με έστελναν υγειονομικό (δεν είμαι γιατρός άλλα ανήκω στα επαγγέλματα υγείας).
Με βάση τα παραπάνω σκέφτομαι είτε να πάω μετά το μεταπτυχιακό είτε καθόλου. Ήθελα όντως να υπηρετήσω το προσεχές διάστημα αλλά οι 9 μήνες μου χάλασαν τα σχέδια.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Τι ακριβώς μου προτείνεται;
2) Αξίζει τελικά ο στρατός σαν εμπειρία; Ακόμα και εάν χάσω χρονικό διάστημα 9 μηνών το οποίο θα με καθυστερήσει σχετικά με το μεταπτυχιακό αρκετά (σε περίπτωση που πάω Ιανουάριο ή Μάρτιο) και θα μου στερήσει εργασιακή εμπειρία (κυρίως μετά το μεταπτυχιακό σε περίπτωση που πάω τότε) ;
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Και αίτηση να κάνεις τώρα δεν υπάρχει περίπτωση (ή απλά έχεις απειροελάχιστες πιθανότητες) να σε δεχτούν. Σε ελάχιστες εβδομάδες παρουσιάζεται η Α ΕΣΣΟ η οποία είναι από τις μεγαλύτερες και συνήθως όλες οι ανάγκες καλύπτονται. Βάλε και το γεγονός ότι έρχονται γιορτές και θα υπολειτουργεί η στρατολογία (άρα μπορεί και να μην προλάβουν να εξετάσουν έγκαιρα την αίτηση σου).
Δοκίμασε το πάντως δεν έχεις να χάσεις κάτι, στην δική σου περίπτωση πάντως, θα έκανα το μεταπτυχιακό έξω και απλά θα έμενα εκεί και τέλος. Αν πάλι θες ντε και καλά να γυρίσεις, τελείωνε το μεταπτυχιακό σου και πήγαινε.
Δοκίμασε το πάντως δεν έχεις να χάσεις κάτι, στην δική σου περίπτωση πάντως, θα έκανα το μεταπτυχιακό έξω και απλά θα έμενα εκεί και τέλος. Αν πάλι θες ντε και καλά να γυρίσεις, τελείωνε το μεταπτυχιακό σου και πήγαινε.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Εγω θα σε συμβουλεψω φιλε να πας εστω και τον Μαρτιο. Δεκεμβρη θα εισαι εξω πολιτης ξανα και θα μπορεσεις ησυχος να συνεχισεις
τη ζωη σου. Οσο πιο πολυ το αργησεις θα ειναι χειροτερα για εσενα θα σε κοψει απο οσα θελεις να κανεις. Εκτος αν αποφασισεις να
πας για Ι-5 η ανυποταξιες που για εμενα δεν αξιζουν. Η ανυποταξια εχει δικαστικα τρεξιματα και μεγαλο προστιμο ενω το Ι-5 θελει
καποιο τρεξιμο και θα εχεις αβεβαιοτητα στη ζωη σου μεχρι να το παρεις. Θεωρητικα το Ι-5 μπορει να σου δημιουργησει καποια προβληματα
στη ζωη σου αν μεινεις Ελλαδα.
Η θητεια σου παροτι ειναι σε ενα βαθμο χαμενος χρονος θα σου προσφερει καποια μικρα πραγματα.
Οσο για το μεταπτυχιακο αποψη μου αξιζει να το κανεις σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια ενω θα εχεις εργασιακη εμπειρια. Οποτε ισως ειναι
ευκαιρια να πας τωρα στρατο.
τη ζωη σου. Οσο πιο πολυ το αργησεις θα ειναι χειροτερα για εσενα θα σε κοψει απο οσα θελεις να κανεις. Εκτος αν αποφασισεις να
πας για Ι-5 η ανυποταξιες που για εμενα δεν αξιζουν. Η ανυποταξια εχει δικαστικα τρεξιματα και μεγαλο προστιμο ενω το Ι-5 θελει
καποιο τρεξιμο και θα εχεις αβεβαιοτητα στη ζωη σου μεχρι να το παρεις. Θεωρητικα το Ι-5 μπορει να σου δημιουργησει καποια προβληματα
στη ζωη σου αν μεινεις Ελλαδα.
Η θητεια σου παροτι ειναι σε ενα βαθμο χαμενος χρονος θα σου προσφερει καποια μικρα πραγματα.
Οσο για το μεταπτυχιακο αποψη μου αξιζει να το κανεις σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια ενω θα εχεις εργασιακη εμπειρια. Οποτε ισως ειναι
ευκαιρια να πας τωρα στρατο.
Γεια σου φίλε μου. Προτείνω να κόψεις την αναβολή σου εντός του Δεκέμβρη για να καταταχτείς με την Β ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Μόλις κληθείς να υπηρετήσεις να κινήσεις την διαδικασία για αναβολή για λόγους υγείας (ψυχολογικούς) που φτάνει μέχρι και τα 2 έτη. Επίσης πόσο διάστημα διαρκεί το μεταπτυχιακό σου; Έτσι και το μεταπτυχιακό σου θα κάνεις θα κινείσαι και προς την απαλλαγή. Μόλις τελειώσεις το μεταπτυχιακό αποφασίζεις τι θες να κάνεις. Μπορεί να αποφασίσεις ότι θες να πας τελικά αλλά για σένα η 2 ετια θα αρχίσει να τρέχει ή μπορείς να πάρεις την απαλλαγή Ι5 και να τελειώνεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπηρετήσεις αν η οικονομική σου κατάσταση είναι άσχημη και δυσκολεύεις και τους γονείς σου. 

Γειά σου φίλε Κώστα! Η άποψη μου αν και είμαι ενάντια με το στρατό (για κάποιους λόγους). Αυτή την στιγμή που σου γράφω υπηρετώ και είμαι και εγώ 25 χρονών. Η αλήθεια όσο πικρή και αν ακούγεται είναι ότι είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Η συμβουλή μου είναι ότι αφού η αναβολή σου λήγει 2020 ψάξτο πολύ καλά πριν μπεις.
Ο JohnTehGreek στο σχόλιο του ισχύει ότι αν μείνεις και κάνεις το μεταπτυχιακό αν δεν κάνω λάθος μέχρι τα 45 σου τότε δεν θα κάνεις καθόλου θητεία (αν κάνεις και οικογένεια και θέλεις να υπηρετήσεις τότε κάνεις λίγους μήνες). Γενικά εγώ θα κάνω 9 μήνες είναι δύσκολο λόγω κυρίως βάρους για εμένα+ηλικίας (θεωρώ ότι 23+ είναι για το στρατό βάρβαρο καλό είναι να πας όταν είσαι μικρός). Αλλά θα πρέπει να το βγάλω ότι και αν γίνει. Σαν εμπειρία δεν ξέρω ακόμη αλλά από ότι έχω ακούσει η εμπειρία του στρατού είναι τυχαία δηλαδή πώς θα αρχίσεις πώς θα είναι μετά κ. Λ. Π μπορεί και το μέρος να μην σου αρέσει πολύ (αν δεν έχεις βύσμα κ. Λ. Π) οπότε αυτό θεώρησε το ''random''.
Οπότε εγώ σου προτείνω να το ψάξεις καλά πριν κάνεις οτιδήποτε το μεταπτυχιακό είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις μέρες μας και ο στρατός δεν μπορεί να σου δώσει κάτι στην κατάσταση που βρίσκεσαι (εννοώ κάτι να σε βοηθήσει επαγγελματικά κ. Λ. Π). Επειδή είναι πολύ μεγάλη η ΕΣΣΟ και συμβαίνουν πολλά δύσκολα σε κόβω για Ιανουάριο (μακάρι να μπεις αν θέλεις) μάλλον για Μάρτιο οπότε σκέψου καλά πριν κάνεις οτιδήποτε. Σαν τωρινός στρατιώτης απλά ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ. Καλή επιτυχία!
Υ. Γ Για την τριμηνία ρώτα καλά αν παίζει γιατί κάποιος που συνυπηρετούσε μαζί μου είχε πρόβλημα αλλά το έλυσε και θα κάνει 3 μήνες (μακάρι να έπιανα και εγώ το τζόκερ χαχαχαχαχαχα)
Ο JohnTehGreek στο σχόλιο του ισχύει ότι αν μείνεις και κάνεις το μεταπτυχιακό αν δεν κάνω λάθος μέχρι τα 45 σου τότε δεν θα κάνεις καθόλου θητεία (αν κάνεις και οικογένεια και θέλεις να υπηρετήσεις τότε κάνεις λίγους μήνες). Γενικά εγώ θα κάνω 9 μήνες είναι δύσκολο λόγω κυρίως βάρους για εμένα+ηλικίας (θεωρώ ότι 23+ είναι για το στρατό βάρβαρο καλό είναι να πας όταν είσαι μικρός). Αλλά θα πρέπει να το βγάλω ότι και αν γίνει. Σαν εμπειρία δεν ξέρω ακόμη αλλά από ότι έχω ακούσει η εμπειρία του στρατού είναι τυχαία δηλαδή πώς θα αρχίσεις πώς θα είναι μετά κ. Λ. Π μπορεί και το μέρος να μην σου αρέσει πολύ (αν δεν έχεις βύσμα κ. Λ. Π) οπότε αυτό θεώρησε το ''random''.
Οπότε εγώ σου προτείνω να το ψάξεις καλά πριν κάνεις οτιδήποτε το μεταπτυχιακό είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις μέρες μας και ο στρατός δεν μπορεί να σου δώσει κάτι στην κατάσταση που βρίσκεσαι (εννοώ κάτι να σε βοηθήσει επαγγελματικά κ. Λ. Π). Επειδή είναι πολύ μεγάλη η ΕΣΣΟ και συμβαίνουν πολλά δύσκολα σε κόβω για Ιανουάριο (μακάρι να μπεις αν θέλεις) μάλλον για Μάρτιο οπότε σκέψου καλά πριν κάνεις οτιδήποτε. Σαν τωρινός στρατιώτης απλά ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ. Καλή επιτυχία!
Υ. Γ Για την τριμηνία ρώτα καλά αν παίζει γιατί κάποιος που συνυπηρετούσε μαζί μου είχε πρόβλημα αλλά το έλυσε και θα κάνει 3 μήνες (μακάρι να έπιανα και εγώ το τζόκερ χαχαχαχαχαχα)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες