Θητεία για Δίδυμους

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
alekospantaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από alekospantaz »

Καλησπέρα σε όλους. Με τον δίδυμο αδερφό μου παρουσιαζόμαστε Αυλώνα τον Νοέμβριο. Εμένα με έβαλαν στα τεθωρακισμένα και τον άλλον υγειονομικό. Ο σχετικός νόμος λέει οτι οι δίδυμοι συνυπηρετούν στην ίδια μονάδα στον τόπο συμφερόντων τους (Θεσ/νικη στην περιπτωση μας) ή στην πλησιέστερη. Έλα όμως που η Θεσ/νικη δεν έχει τεθωρακισμένα. Ξέρει κανείς αν μπορώ να ζητήσω μετάταξη στο υγειονομικό βάσει αυτής της ρύθμισης, ακόμα και αν δεν έχω κάποιο σχετικό πτυχίο; Ή έστω σε άλλο σώμα ή όπλο που να έχει μονάδες στη Θεσ/νίκη;
cuervo

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από cuervo »

alekospantaz έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Με τον δίδυμο αδερφό μου παρουσιαζόμαστε Αυλώνα τον Νοέμβριο. Εμένα με έβαλαν στα τεθωρακισμένα και τον άλλον υγειονομικό. Ο σχετικός νόμος λέει οτι οι δίδυμοι συνυπηρετούν στην ίδια μονάδα στον τόπο συμφερόντων τους (Θεσ/νικη στην περιπτωση μας) ή στην πλησιέστερη. Έλα όμως που η Θεσ/νικη δεν έχει τεθωρακισμένα. Ξέρει κανείς αν μπορώ να ζητήσω μετάταξη στο υγειονομικό βάσει αυτής της ρύθμισης, ακόμα και αν δεν έχω κάποιο σχετικό πτυχίο; Ή έστω σε άλλο σώμα ή όπλο που να έχει μονάδες στη Θεσ/νίκη;

Δεν μπορείς να ζητήσεις μετάταξη, το που θα καταλήξετε δεν μπορείτε να το γνωρίζετε, σίγουρα θα υπηρετήσετε πάντως στο τόπο διαμονής σας.

alekospantaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θητεία για Δίδυμους

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό ξέρω οτι γίνεται συνήθως, το γεγονός όμως οτι στον τόπο διαμονής μας δεν υπάρχει μονάδα τεθωρακισμένων δημιουργεί μια κάποια αντίφαση.
d

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από d »

Και εγω με τον αδερφο μου (διδυμοι) αμεσως μετα το κεντρο υπηρετησαμε ολη τη θητεια σε στρατοπεδο της οικιας μας. Εαν δεν υπαρχει ακριβως στην πολη σου απλα σε πανε στο πιο κοντινο στο σπιτι σου. Μια χαρα θα περασετε. Μακαρι να ξαναπηγαινε και εγω με τον αδερφο μου. Καλη θητεια να εχετε και ολα καλα θα πανε
cuervo

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από cuervo »

alekospantaz έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό ξέρω οτι γίνεται συνήθως, το γεγονός όμως οτι στον τόπο διαμονής μας δεν υπάρχει μονάδα τεθωρακισμένων δημιουργεί μια κάποια αντίφαση.

Το ο, τι παρουσιάζεσαι σε Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων δεν σημαίνει πως θα συνεχίσεις να είσαι και ΤΘ, επίσης υπάρχουν μονάδες που δέχονται και στρατιώτες από όλα τα όπλα/σώματα.

alekospantaz
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θητεία για Δίδυμους

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, η λύση μάλλον βρίσκεται σε αυτό που είπε ο cuervo, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Καλή μας θητεία λοιπόν!
angelosduckdodgers

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από angelosduckdodgers »

Καλησπερα εχω εναν διδυμο αδερφο ειμαστε τα μοναδικα παιδια της οικογένειας εγω μπηκα τον Σεπτέμβριο στρατο και ο αδερφός μου τον Νοέμβριο ειμαστε σε ενα στρατοπεδο το οποιο χωριζεται στην μεση απο εναν κεντρικο δρομο ο αδερφος μου ειναι υγειονομικο στο τυπ στο αριστερο στρατοπεδο του δρομου και εγω διαβιβασεις στο δεξιο στρατόπεδο... πως γινεται να παω στπ τυπ να ειμαι μαζι με τον αδερφο μου ; τι χρειάζεται; πως γινεται ; τι ισχυει για τα διδυμα ; μπορουμε να παρουμε μεταθεση αλλου ;

Σε αντιστοιχη περιπτωση σε αντιστοιχο στρατοπεδο 20 χιλιομετρα απο εδω μου ειπε στελέχος οτι τα διδυμα τα βαζουν μαζι στο τυπ... μας κοροϊδεύουν; μηπως θ πρεπει να κινηθούμε νινομικα εναντιον του στρατού;

Οποιος ξερει ν απαντησει υπευθηνα θα τον ευχαριστουσα πολυ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από dn24 »

angelosduckdodgers έγραψε: Καλησπερα εχω εναν διδυμο αδερφο ειμαστε τα μοναδικα παιδια της οικογένειας εγω μπηκα τον Σεπτέμβριο στρατο και ο αδερφός μου τον Νοέμβριο ειμαστε σε ενα στρατοπεδο το οποιο χωριζεται στην μεση απο εναν κεντρικο δρομο ο αδερφος μου ειναι υγειονομικο στο τυπ στο αριστερο στρατοπεδο του δρομου και εγω διαβιβασεις στο δεξιο στρατόπεδο... πως γινεται να παω στπ τυπ να ειμαι μαζι με τον αδερφο μου ; Τι χρειάζεται; Πως γινεται ; Τι ισχυει για τα διδυμα ; Μπορουμε να παρουμε μεταθεση αλλου ;

Σε αντιστοιχη περιπτωση σε αντιστοιχο στρατοπεδο 20 χιλιομετρα απο εδω μου ειπε στελέχος οτι τα διδυμα τα βαζουν μαζι στο τυπ... Μας κοροϊδεύουν; Μηπως θ πρεπει να κινηθούμε νινομικα εναντιον του στρατού;

Οποιος ξερει ν απαντησει υπευθηνα θα τον ευχαριστουσα πολυ

Θα μιλήσεις επι του θέματος με τον διοικητή του λόχου σου. Θα του πείς να μεταφερθεί το αίτημα σου στον Διοικητή της μονάδας σου, ζήτα και ακρόαση απο τον Διοικητή σου στον Λγό. Για να πάς στην μονάδα του αδερφού σου, κανονικά θα πρέπει να υπάρχει η ειδικότητα σου στην μονάδα του. Όμως στο ΚΕΠΙΚ πιστεύω οτι αν θέλουν, θα μπορέσουν να σε βάλουν. Και να θυμάσαι, πάντα ιεραρχικά στον στρατό. Καλή σας θητεία.
Άβαταρ μέλους
Magas23
Πολίτης
Πολίτης

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από Magas23 »

Γειά σας έχω ένα δίδυμο αδερφό και υπήρετουμε περίπου 3 μήνες μαζί στο 595 ΑΜ ΤΠ στο Κιλκίς. Διάβασα ότι μπορούμε να πάμε και οι δύο στην Καρδίτσα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Θητεία για Δίδυμους

Δημοσίευση από Nassos »

Εγώ ξέρω ότι μόνο ο ένας παραμένει κοντά στο τόπο κατοικίας του και ο άλλος υπηρετεί παραμεθώριο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες