Πρόσληψη 1.000 οπλιτών με επέκταση της στρατιωτικής θητείας κληρωτών φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Σϋμφωνα με τον «Βηματοδότη», οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με έναν «επαναστατικό» τρόπο:Θα επεκταθεί η στρατιωτική θητεία για 1.000 κληρωτούς για έναν χρόνο, οι οποίοι θα επιλεγούν με... Κλήρωση. Οσοι κληρωθούν θα λαμβάνουν τον κατώτερο στρατιωτικό μισθό, ήτοι 700 ως και 800 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτόν λύνονται, όπως ειπώθηκε σε ειδική σύσκεψη στο Πεντάγωνο, δύο θέματα: Και η επέκταση της θητείας για έναν χρόνο, έστω με αυτόν τον τρόπο, και η καταπολέμηση της ανεργίας για 1.000 νέους για έναν χρόνο.
Αλλωστε οι εισηγήσεις των γενικών επιτελείων για 12μηνη θητεία έχουν παγώσει και κανείς δεν τολμά να τις ξεπαγώσει σε προεκλογική περίοδο.
Στο τραπέζι έχει πέσει πάντως και δεύτερη πρόταση για την ενίσχυση των στρατιωτικών σχηματισμών: Η εθελοντική θητεία των γυναικών. Το υπουργείο είναι έτοιμο να δώσει κίνητρα σε γυναίκες που θέλουν να καταταγούν εθελοντικά στις Ενοπλες Δυνάμεις. Η πρόταση αυτή απλώς ρίχτηκε στο τραπέζι από τους στρατιωτικούς αφού ώσπου να γίνει (αν γίνει) νόμος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.
πηγή
"Επαγγελματίες" οπλίτες με κλήρωση!
Δηλαδή παίζει να είσαι έτοιμος να απολυθείς και να κληρωθείς για επέκταση θητείας; Πωπω πίκρα !

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Αν ισχυει το δημοσιευμα πιστευω θα ειναι μονο για οσους το επιθυμουν και με την ανεργια που υπαρχει σημερα πιστευω θα το δεχτουν αρκετα ατομα...
Δεν το γράφει βέβαια, αλλά πιστεύω να εννοούν εθελοντικά.Signaller έγραψε:Δηλαδή παίζει να είσαι έτοιμος να απολυθείς και να κληρωθείς για επέκταση θητείας; Πωπω πίκρα !
Μόνο όποιος εκδηλώσει επιθυμία θα μπαίνει σε "κλήρωση" σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το παραπάνω.
Λογικά θα είναι στην κλήρωση όσοι το επιθυμούν, δεν το βλέπω να παίρνουν κάποιον με το ζόρι.
- expedition
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
Τι διαφορά θα έχει το καθεστώς αυτό σε σχέση με τους Ο. Β. Α.
expedition έγραψε:Τι διαφορά θα έχει το καθεστώς αυτό σε σχέση με τους Ο. Β. Α.
Απ' οτι λέει το κείμενο η θητεία θα είναι για ένα χρόνο παραπάνω και όχι για τρία όπως είναι στους ΟΒΑ. Επισής μάλλον δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος σε ειρηνευτικές. Γενικά πάντως πρέπει να βγάλουν περισσότερες πληροφορίες κάποια στιγμή αν τελικά υλοποιηθεί το σχέδιο.
Όλα στην λαχειοφόρο.
Προχειρότητες! Είχαμε στρατό και τώρα απλά δεν έχουμε τίποτα. Και να στρατευθούν οι γυναίκες τί θα καταφέρουν; Μεγαλύτερο μπάχαλο. Δείτε τώρα και τις ΕΠΟΠίνες. Απο προσωπική εμπειρία ως επίστρατος σε κάποια Ε. Μ. Α. Όλοι μα όλοι οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ (άνδρες) "έκοβαν" ερπύστριες για να περάσουν πέλματα και οι ΕΠΟΠίνες (που ήταν σε οικογενειακή συσκευασία) ήταν είτε στην εκπαίδευση μαζί μας (ο ΕΜΘ δεν ήταν ικανός βλέπεις) ή στην ίλη!
Καλησπέρα βρε παιδια! Να ρωτήσω κάτι δεν ξέρω κατα πόσο ειναι βεβαια σχετικό με το θέμα... Εγω έχω τελειωσει τον στρατο. Συναντησα σημερα όμως εναν γνωστό μου που υπηρετει στην Αεροπορια φανταρος και μου ειπε ότι μονιμοποιηθηκε. Τον ρώτησα τί εννοούσε και μου είπε ότι "μπήκε" στους 5ετους και μετα θα μονιμοποιηθεί. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν πρέπει κάπως να αξιλογηθεί για να μονιμοποιηθεί; Π. Χ. Όπως στην πυροσβεστική που οι 5ετους μπαινουν μετα από μοριοδότηση με το περας των 5 ετων ώστε να μονιμοποιηθουν...
Χαχαχα μην τρως τετοια παραμυθια μεγαλε ημαρτον!!!
Μα ρε παιδια μου εκανε τρομερη εντυπωση... Τότε λεω εμεις γιατι δεν μείναμε; Μήπως έχει αλλάξει κάτι τόσο και δεν το ξέρω...
Τιποτα δεν εχει αλλαξει, παραμυθα σου πουλησε και την αγορασες
ο τσαμπας εχει πεθανει εδω και χρονια.

IKARUS έγραψε:Μα ρε παιδια μου εκανε τρομερη εντυπωση... Τότε λεω εμεις γιατι δεν μείναμε; Μήπως έχει αλλάξει κάτι τόσο και δεν το ξέρω...
Ο θεσμός των ΕΜΘ έχει σταματήσει από το 2000 όπου και αντικαταστάθηκε από τους Επαγγελματίες Οπλίτες που θεωρητικά είναι ακόμα σε ισχύ αλλά προκήρυξη έχει να βγει από το 2009.
Άλλος τρόπος να παραμείνεις ή να μπεις ως Μόνιμος στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει.
Ο τύπος σου είπε ψέμματα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες