Τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν ημιφορτηγό με πινακίδες του ψευδοκράτους, στη νεκρή ζώνη.
Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν ένοπλοι, κρατούνται σε αστυνομικό σταθμό του ψευδοκράτους.
Οι κατοχικές αρχές τους αφαίρεσαν τον οπλισμό και τους ασυρμάτους τους, ενώ πήραν και τα οχήματά τους.
Το ημιφορτηγό καταδίωκαν αρχικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο με περιπολικό και οι άλλοι δύο με μοτοσικλέτες, σε περιοχή, στην οποία υπάρχουν ναρκοπέδια του κατοχικού στρατού.
Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός του ημιφορτηγού προσπάθησε να κτυπήσει αστυνομικό που επέβαινε σε μοτοσικλέτα.
Ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς κατόρθωσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όταν είδε ότι οι συνάδελφοί του είχαν απαχθεί από κατοχικές δυνάμεις.
Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές και το υπουργείο 'Αμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.
Πηγή
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 13507
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Θρίλερ στην Κύπρο. Στα χέρια των κατοχικών δυνάμεων τρεις Κύπριοι αστυνομικοί της Τροχαίας Λευκωσίας. Η καταδίωξη
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Άκου απαγωγή.αναρωτιέμαι αν το Βάφτισαν έτσι οι Κύπριοι ή εμείς.
για αιχμαλωσία πρόκειται κύριοι, μην ντρέπεστε.
για αιχμαλωσία πρόκειται κύριοι, μην ντρέπεστε.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 28
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 07, 2012 7:14 pm
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Το χειρότερο από όλλα Είναι ότι μέχρι και αυτή την ώρα, έχει επιμελώς αποσιωπηθεί από όλλα τα κανάλια [εγώ τουλάχιστον μόνο ένα λακωνικό τρέιλερ είδα στον ΣΚΑΙ... ]
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Έρογλου: "Είμαστε ξεχωριστό κράτος"
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε προκλητικά ότι το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου «αποτελεί ξεχωριστό κράτος και όποιος παραβιάζει τα εδάφη του και στρατιωτική περιοχή, είναι φυσικό να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη».
Αυτό, είπε, ισχύει ακόμα και αν πρόκειται για την «αστυνομία του Νότου», όπως αποκάλεσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην απαγωγή των τριών αστυνομικών στη νεκρή ζώνη.
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα «είναι κράτος δικαίου και γι΄ αυτό οι τρεις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο».
Στο μεταξύ, αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις ψαράδες, δύο Ελληνοκύπριοι και δύο Αιγύπτιοι, οι οποίοι απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις την περασμένη Πέμπτη σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Αμμοχώστου.
Οι τέσσερις ψαράδες κατέβαλαν ο καθένας από 250 τουρκικές λίρες, ως πρόστιμο που τους επέβαλε παράνομο δικαστήριο του κατοχικού καθεστώτος.
Πηγή
Τώρα τι να του πείς; Ότι λέει *****;
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Γιατί λέει *****; Αυτή δεν είναι η πάγια θέση τους;
Με το ζόρι παντριά δεν γίνεται... Ας το καταλάβουν και οι Κύπριοι, να πάρουν ό, τι εδαφικά ανταλλάγματα μπορούν και με τα χρόνια, αν όλα πάνε καλά, οι δύο κοινότητες θα προχωρήσουν σε ομοσπονδιοποίηση.
Ας είμαστε ρεαλιστές.
Με το ζόρι παντριά δεν γίνεται... Ας το καταλάβουν και οι Κύπριοι, να πάρουν ό, τι εδαφικά ανταλλάγματα μπορούν και με τα χρόνια, αν όλα πάνε καλά, οι δύο κοινότητες θα προχωρήσουν σε ομοσπονδιοποίηση.
Ας είμαστε ρεαλιστές.
Απαγωγή Κύπριων αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις
Κύπρος-Κατεχόμενα: Χρηματικό πρόστιμο στους απαχθέντες αστυνομικούς
«Ενόχους» για παραβίαση στρατιωτικής περιοχής έκρινε «στρατοδικείο» στα κατεχόμενα τους τρεις αστυνομικούς, που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις κατοχής εντός της νεκρής ζώνης. Στους τρεις αστυνομικούς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 τουρκικών λιρών (περίπου 4.700 ευρώ) στον καθένα. Αν δεν καταβληθεί το ποσόν οι τρεις θα φυλακιστούν για τρεις μήνες. Το «στρατοδικείο» αποφάσισε επίσης την κατάσχεση των οχημάτων και της αστυνομικής εξάρτυσης, που έφεραν οι τρεις τη στιγμή της σύλληψής τους.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν και από πολιτικό «δικαστήριο» με τις κατηγορίες «για παράνομη κατοχή όπλου, παράνομη είσοδο στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου και για σοβαρή χρήση βίας».
ΠΗΓΗ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης