Ο Κώδικας της Ελληνικής Σημαίας

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Νικολέτα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Νικολέτα »

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Ο κώδικας της Ελληνικής Σημαίας αποτελείται από ορισμένους αυστηρούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα ως ένδειξη τιμής προς την Σημαία. Ένδειξη τιμής προς την Σημαία αντικατοπτρίζει ένδειξη τιμής προς το Έθνος και τιμή προς τους ίδιους τους εαυτούς μας.

1. Η Ελληνική Σημαία εκπροσωπεί το Έθνος μας, την Πατρίδα μας και την κρατική μας οντότητα. Σε περίπτωση πολέμου η σημαία πρέπει να φυλάσσεται και προστατεύεται ακόμα και με την ζωή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το γεγονός ότι όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αθήνα στις 27 Απριλίου 1941, ο Σημαιοφόρος πάνω στον Παρθενώνα, ο 17χρονος Κώστας Κουκκίδης φορώντας την στολή της Ελληνικής νεολαίας της εποχής, παρά να την παραδόσει στους Γερμανούς, την υπέστειλε, και αφού την τύλιξε πάνω του, έπεσε μαζί με αυτήν από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, στο κενό.

2. Σε περίπτωση που μια σημαία φθαρεί, τότε καίγεται, αλλά ΠΟΤΕ δεν πετιέται στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια μπορούν να πεταχθούν μόνο οι στάχτες.

3. Η Σημαία χρησιμοποιείται μόνον σε έπαρση επί ιστού. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε άλλη χρήση της.(π. Χ. Κρέμμασμα κουρτίνας, διακοσμητικό, ένδυμα, κλπ)

4. Κατά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στεκόμαστε όλοι προσοχή. Ο Σημαιοφόρος αίρει γοργά. Κατά την διάρκεια της Έπαρσης της Σημαίας ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος.

5. Εάν υπάρχουν πολλές σημαίες τότε η Ελληνική πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ύψος, ή ψηλότερα από τις υπόλοιπες.

6. Κατά την υποστολή της Σημαίας στεκόμαστε προσοχή. Ο Σημαιοφόρος υποστέλλει αργά.

7. Κατά την ημέρα πένθους η Σημαία κυμματίζει μεσίστια και αφού ο σημαιοφόρος τελειώσει την έπαρση, τότε προχωρεί σε υποστολή μέχρι το μέσο του ιστού.

8. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η Ελληνική Σημαία να αγγίζει το έδαφος για οιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση που η σημαία είναι πολύ μεγάλη, η έπαρση πρέπει να γίνεται από τον σημαιοφόρο και με την βοήθεια του παραστάτη. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και κατά την υποστολή της Σημαίας.

Δεν είδα να υπάρχει πουθενά, θεώρησα ότι πρέπει να μπει. Αν υπάρχει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι σβήστε το θέμαΕικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, έτυχε να δω την ελληνική σημαία εντός της ΜΕΡΥΠ να κυματίζει ανάποδα, δηλαδή με τον σταυρό προς τα κάτω (αλά ελληνοφρένεια).

Μάλλον δεν ταίριαζε με τον κώδικα.

Νικολέτα

Για ποιο λόγο το κάνανε αυτό; Νομίζω ότι σημαίνει κάτι Να κρεμιέται σημαία ανάποδα αλλά δεν ξέρω τι.
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Greek_Army »

Βασικά υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποια σημαία να κρεμιέται ανάποδα...

Επι χούντας το "τυχαίο" κρέμασμα της σημαίας ανάποδα ήταν μια έμμεση πράξη αντίστασης και μη αποδοχής, και το έκαναν αρκετοί φοιτητές.

Σε οχυρό η ανάποδη σημαία σημαίνει παράδοση

Η ανάποδα αναρτημένη σημαία σηματοδοτεί κάτι κατά περίπτωση, άρα δεν υφίσταται προσβολή! Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με το μήνυμα, που στέλνει όποιος την αναρτά ανάποδα, αλλά δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για προσβολή εθνικού συμβόλου.

Νικολέτα

Σοβαρά; Επίσης αν κάποιος έχει τατουάζ τη σημαία, είναι προσβολή; Λέει απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλη χρήση εκτός από κρέμασμα, αλλά δεν προφανώς δεν το χτυπάνε για να προσβάλλουν.
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
cristina
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από cristina »

Δεν ξέρω τι γινότανε επι χούντας όταν έβλεπες τη σημαία να κυματίζει ανάποδα πάντως επι των σημερινών δεδομένων μάλλον επρόκειτο περι βλακείας κάποιων ανεγκέφαλων η βαθιά νυχτωμεμένων. Έως ξαγρυπρισμένων. Κατα περίπτωση δηλ σε ένα φυλάκιο Όταν κυματίζει ανάποδα η σημαία γιατί τρώνε όλοι φυλακή;
Rafale!!!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

δηλαδή σε ότι δεν συμφωνείς εσύ αυτόματα το θεωρείς και βλακεία; Η ανάρτηση ανάποδα της σημαίας σημαίνει "πλοίο σε κίνδυνο". Ίσως αυτό να ήθελαν να επεκτείνουν στην ξηρά οι διαμαρτυρόμενοι

δεν ξέρω για ποιο λόγο τρώνε φυλακή το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να τους κατηγορήσουν για προσβολή εθνικού συμβούλου, αλλιώς θα τους πήγαιναν στο στρατοδικείο κατάλαβες;

cristina
Επιλοχίας
Επιλοχίας

το θέμα δεν είναι ότι δεν συμφωνώ εγώ. Το θέμα είναι και αυτό συμβαίνει μέσα στα στρδα η φυλάκιαν Ότι αν κυματίζει η σημαία ανάποδα τρώει καμπάνα το άγημα. Σε πλοίο δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν ανέβηκα. Δεν ξέρω για ποιους διαμαρτυρόμενους επίσης μιλας. Κατάλαβες;

νικολέτα; Από εδώ δεν το πήρες το θέμα; http://www.scribd.com/doc/48213604/%CE%97-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%91

και ακόμα λέει και αυτο

Οι 9 οριζόντιες γραμμές της Ελληνικής Σημαίας συμβολίζουντις εννέα μούσες της Ελληνικής Μυθολογίας.Την Καλλιόπη (Επική Ποίηση), την Κλειώ (Ιστορία), την Ερατώ (ερωτική ποίηση),την Ευτέρπη (Μουσική), την Μελπομένη (Τραγωδία),την Πολύμνια (Ιερή Ποίηση, γεωμετρία, μιμητική και γεωργία),την Τερψιχόρη (χορός), την Θάλια (κομωδία και ειδυλλικής ποίησης) και την Ουρανία (αστρολογία).Οι 9 μούσες ενέπνευσαν ολόκληρο τον Ελληνικό πολιτισμό,από τον καιρό του Ομήρου μέχρι τον Παλαμά, τον Σεφέρη και τον Ελύτη ως και σήμερα.Ο Ηρόδοτος έλεγε ότι το γαλάζιο και το λευκό είναι τα χρώματα των Ελλήνων,που συμβολίζουν το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον και το όμαιμό (κοινό γαλάζιο αίμα) μας.Ο σταυρός ενώνει το κυανό με το λευκό, το αρσενικό με το θηλυκό, σε ένα υπέρτατοσυμβολισμό αγάπης, έρωτα, ανδρείας και θυσίας, συμβολίζει τον Απόλλωνα και τονΔιόνυσο και μετέπειτα τον Χριστό.Εκτός του ότι συμβολίζει την Ελληνορθόδοξη πίστη μας, το πανάρχαιο αυτό σύμβολοστην ελληνική σημαία, ο ισοσκελής σταυρός είναι η ελληνική Τετράκτυς, τοσύμβολο του Δία, του Ήλιου, που μεταλαμπαδεύει Φως και Ζωή.ΕΛ-ΛΗΝ = ΗΛΙΟΥ ΝΟΩΝ - αυτός που σκέφτεται σωστά, καλά, φωτεινά, καθαρά, ογνωστικός και σοφός.

ομολογώ ότι αυτο δεν το ήξερα. Μάλλον θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω σ αυτο το μπλοκ βρε νικολετα.Εικόνα Καλά ο καθένας ότι θέλει γράφει.

Rafale!!!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καταρχήν κόψε το ειρωνικό υφάκι, επειδή δεν συμφωνείς με όσα λέμε αρχίζεις και λες τα δικά σου και θίγεις κόσμο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι τα μυαλά σου, τώρα αν δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θεωρείται προσβολή και δεν τιμωρείται από το στρατοδικείο είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου

και μιλάω γενικά για τους διαμαρτυρόμενους που με αυτό τον τρόπο δείχνουν την αντίδραση τους σε κάποια πολιτική ηγεσία, για αυτό το έκαναν και οι φοιτητές επί χούντας...

Ζήτω ο Πουτιν

Δημοσίευση από Ζήτω ο Πουτιν »

cristina έγραψε: Κατα περίπτωση δηλ σε ένα φυλάκιο Όταν κυματίζει ανάποδα η σημαία γιατί τρώνε όλοι φυλακή;
Διότι προσβάλουν εθνικό σύμβολο. Παραδόξος, το ίδιο ισχύει σε όλους τους στρατούς και όλα τα έθνη, η σημαία των οποίων μπορεί να κρεμαστεί ανάποδα.

cristina
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δεν ειρωνέυομαι. Και ούτε εθιξα κανέναν. Απλα σου λέω τι γίνεται στα στρδα αν κυματίζει ανάποδα η σημαία. Τι μωρειται. Ε πως να το κάνουμε τώρα. Αλλά σου λέω άλλα μου λες. Μακάρι να είχες τα δικά μου τα μυαλά και όχι αυτά που έχεις τώρα. ΄γιατι Ανέφερα εγώ ότι τιμωρειται με στρατοδικείο; Ο δκτης το τιμωρει το άγημα.
Rafale!!!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

cristina έγραψε:Δεν ειρωνέυομαι. Και ούτε εθιξα κανέναν. Απλα σου λέω τι γίνεται στα στρδα αν κυματίζει ανάποδα η σημαία. Τι μωρειται. Ε πως να το κάνουμε τώρα. Αλλά σου λέω άλλα μου λες. Μακάρι να είχες τα δικά μου τα μυαλά και όχι αυτά που έχεις τώρα. ΄γιατι Ανέφερα εγώ ότι τιμωρειται με στρατοδικείο; Ο δκτης το τιμωρει το άγημα.

cristina έγραψε:Δεν ξέρω τι γινότανε επι χούντας όταν έβλεπες τη σημαία να κυματίζει ανάποδα πάντως επι των σημερινών δεδομένων μάλλον επρόκειτο περι βλακείας κάποιων ανεγκέφαλων η βαθιά νυχτωμεμένων. Έως ξαγρυπρισμένων.

αν δεν τα θεωρείς εσύ προσβλητικά τα παραπάνω είναι δικό σου θέμα και σου ξανά λέω αν το θεωρούσαν προσβλητικό τότε ο εκάστοτε διοικητής θα το πήγαινε το θέμα ιεραρχικά... Δηλαδή στον ανώτερο του... Απλά το τιμωρεί επειδή έτσι του ήρθε και επειδή οι στρατιώτες δεν Γνωρίζουν την νομοθεσία αλλιώς θα σου έλεγα εγώ τι θα πάθαινε ο τύπος με τα αστέρια... Αυτό λέω τόση ώρα, ελληνικά γράφω.

cristina
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Εμείς δεν θα συννενοηθουμε. Καληνυχτα
Rafale!!!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Το φόρουμ προσφέρει και ξύδι σε τέτοιες περιπτώσεις... Εικόνα
Ζήτω ο Πούτιν

Δημοσίευση από Ζήτω ο Πούτιν »

Cristina, αν σε ελληνικό πολεμικό πλοίο βάλεις εσκεμμένα Ανάποδα τη σημαία, μπορεί ακόμα και να σε πετάξουν στην θάλλασα. Εναπόκειται στην κρίση του κυβερνήτη.Greek army, προκείται περί προσβολής εθνικού συμβόλου και Μπορεί να αντιμετωπίσεις κυρώσεις ακόμα και αν το κάνεις σαν πολίτης στο μπαλκόνι σου. Δηλαδή μπορεί να σου υποβάλει μήνυση ή αγωγή αποζημίωσης ο γείτονας διότι του έθιξες το εθνικό το σύμβολο. Αν στο δικαστήριο επικαλεστείς ότι το έκανες κατά λάθος τότε Υπάρχει περίπτωση να Αθωοθείς από τις κατηγορίες αν γίνεις πιστευτός. Αν επικαλεστείς ότι το έκανες εσκεμμένα, για οποιοδήποτε λόγο, θα κλιθεις να αποζημιώσεις τον ενάγων.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης