Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί!
"Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία", όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 αποστράτοι αρκετοί από τους οποίους βέβαια είχαν κατά καιρού ανακληθεί στην υπηρεσία από την αποστρατεία τους.
Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:
Απόστρατοι Αξιωματικοί ιδρύουν κόμμα
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικη Αεροπορια
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Ο στρατιωτης πρεπει να ειναι παντα στρατιωτης, αν ειναι να γινει πολιτικαντης κλαφτα χαραλαμπε
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: Πολεμικη Αεροπορια
Συμφωνω... Ο κοσμος μονο μην το σκεφτει αλλιως και γινει παρορμητικος... Πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι...
roverr24 έγραψε:Ο στρατιωτης πρεπει να ειναι παντα στρατιωτης, αν ειναι να γινει πολιτικαντης κλαφτα χαραλαμπε
εκτελώντας; Χωρίς κριτική ικανότητα, την προδοσία της χώρας; Ένας τέτοιος ''στρατιώτης'', είναι επικίνδυνος όχι μόνο μετά την αποστρατεία του, αλλά και πριν. Και που πάει ο όρκος;
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ειναι στρατιωτης, ΔΕΝ ειμαστε το 431 πριν τον πελοποννησιακο πολεμο ειμαστε στο 2011 στην Ελλαδα και οι ρολοι ειναι διακριτοι
Γελαει ο κοσμος...
Σέβομαι την άποψή σας... Εγώ από την άλλη πλευρά προσπαθώ να δω μήπως και υπάρχει κάτι καλό σε αυτή την άποψη των αποστράτων... Πάντως για να είμαι ειλικρινής μαζί σας θεωρώ ότι μπορεί να αξίζει τον κόπο να τους δώσουμε μια ευκαιρία για να δούμε μια άλλη φωνή... Μήπως οι μέχρι τώρα φωνές ήταν ορθές; Με επηρρεάζει σε αυτό το γόητρο του στρατιωτικού που απορρέει από την προσωπικότητά τους... Μπορεί και να κάνω λάθος, συγχωρέστε με...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Σκεφτητε τι εχει να γινει αν δημιουργησουν κομμα. Τα παπαγαλακια στις τηλεορασεις θα αρχισουν να μιλανε για φασιστες χουντικους παπαδοπουλο παττακο κτλ. Θα μας φανε τα αυτια

. Μακαρι αρκει τα ατομα που θα Ξεκινησουν ενα τετοιο κομμα να Εχουν πανω απο ολα την πατριδα και οχι την τσεπη τους.

- roverr24
- Συνταγματάρχης
Γοητρο στον Αξιωματικο δινουν τα πτυχια και ο πολεμος, αυτοι που θα ιδρυσουν τετοιο κομμα θα χαθουν σαν φωτοβολιδα... Θα λαμψουν για ελαχιστο και θα εξαφανιστουν. Γοητρο εχει ο γιατρος που σωζει ζωες, γοητρο εχει ο μηχανικος που στηνει γεφυρες, οι στρατιωτικοι οπως και αλλα επαγγελματα κατα την γνωμη μου ειχαν καποτε γοητρο, σε αλλες εποχες
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Μπορει να ειναι και ετσι να εχουν χασει το γοητρο τους γιατι θες απο τις εντολες που περνουν απο την πολιτικοι υγεσια για χαλαρους ρυθμους στο στρατευμα θες γιατι πολλοι απο αυτους θελοντας να εχουν την ηρεμια τους λειτουργουν ως δημοσιοι υπαλληλοι αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις που αγαπανε αυτο που κανουν.
Αν στον αξιωματικό δίνει γόητρο μόνο ο πόλεμος, τότε λυπάμαι αλλά κανείς σύγχρονος Έλληνας αξιωματικός δεν έχει γόητρο... Σαφώς το γόητρο το έχει κάποιος από την αγάπη που έχει στη δουλειά του και το πόσο καλά την κάνει σε οποιεσδήποτε συνθήκες...
Ποτέ δε θα ξεχάσω τον διοικητή που είχαμε το 1994 στην Επιλαρχία και που τον βρήκα ξανά πριν 2 χρόνια εντελώς τυχαία και από τότε διατηρώ επαφή μαζί του, αφού ήταν ένας θαυμάσιος στρατιωτικός και μας έκανε να πιστεύουμε σε αυτό που πρεσβεύει εν καιρώ ειρήνης αλλά και που θα θέλαμε να είναι μαζί μας και στον πόλεμο. Μήπως αυτό δεν είναι γόητρο; Σαφώς και η πολιτική ηγεσία έχει καταστρέψει το στράτευμά μας... Και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός το αποδυναμώνει...
Λόγω του ότι έχω κρατήσει αρκετές επαφές με υπαξιωματικούς και αξιωματικούς από τότε Παρακολουθώ Έστω και από μακρυά το γίγνεσθαι... Τα περίφημα παπαγαλάκια δεν πρέπει να μας πτοούν... Αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι εμείς τι ζητάμε και τι μπορεί να μας επηρρεάσει; Τα παπαγαλάκια που ΠΑΝΤΑ θα βρίσκουν τροφή για σχόλια ή κάτι άλλο που μπορεί και να βοηθήσει σε κάποια πράγματα. Ας μη δαιμονοποιούμε κάτι χωρίς να έχουμε δει τι μπορεί να προσφέρει...
Τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτού του τόπου σαν τα ζώα που πάνε στη στάνη, πάει και ψηφίζει τον κάθε άχρηστο και τον ανελκύει σε καθέδρα. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα των παραδοσιακών τακτικών είναι ανομολόγητο. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο... Προσωπικά δεν είμαι στρατιωτικός αλλά θα μου άρεσε να είμαι... Πιστεύω σε αυτό που λέγεται στρατός και με προβληματίζει αυτή του η αποδυνάμωση...
Πάντως για μένα γόητρο είναι αυτό που μπορεί να σε εμπνεύσει χωρίς να ισοπεδώνει κάτι και να σε αγγίζει... Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που προσφέρουν γόητρο!:-)
Ποτέ δε θα ξεχάσω τον διοικητή που είχαμε το 1994 στην Επιλαρχία και που τον βρήκα ξανά πριν 2 χρόνια εντελώς τυχαία και από τότε διατηρώ επαφή μαζί του, αφού ήταν ένας θαυμάσιος στρατιωτικός και μας έκανε να πιστεύουμε σε αυτό που πρεσβεύει εν καιρώ ειρήνης αλλά και που θα θέλαμε να είναι μαζί μας και στον πόλεμο. Μήπως αυτό δεν είναι γόητρο; Σαφώς και η πολιτική ηγεσία έχει καταστρέψει το στράτευμά μας... Και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός το αποδυναμώνει...
Λόγω του ότι έχω κρατήσει αρκετές επαφές με υπαξιωματικούς και αξιωματικούς από τότε Παρακολουθώ Έστω και από μακρυά το γίγνεσθαι... Τα περίφημα παπαγαλάκια δεν πρέπει να μας πτοούν... Αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι εμείς τι ζητάμε και τι μπορεί να μας επηρρεάσει; Τα παπαγαλάκια που ΠΑΝΤΑ θα βρίσκουν τροφή για σχόλια ή κάτι άλλο που μπορεί και να βοηθήσει σε κάποια πράγματα. Ας μη δαιμονοποιούμε κάτι χωρίς να έχουμε δει τι μπορεί να προσφέρει...
Τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτού του τόπου σαν τα ζώα που πάνε στη στάνη, πάει και ψηφίζει τον κάθε άχρηστο και τον ανελκύει σε καθέδρα. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα των παραδοσιακών τακτικών είναι ανομολόγητο. Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο... Προσωπικά δεν είμαι στρατιωτικός αλλά θα μου άρεσε να είμαι... Πιστεύω σε αυτό που λέγεται στρατός και με προβληματίζει αυτή του η αποδυνάμωση...
Πάντως για μένα γόητρο είναι αυτό που μπορεί να σε εμπνεύσει χωρίς να ισοπεδώνει κάτι και να σε αγγίζει... Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που προσφέρουν γόητρο!:-)
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν-εκλέγεσθαι το έχουν οι απόστρατοι.
Πάντως άμα διαβάσετε το κείμενο-κάλεσμα που βγάλανε δεν διαφέρει πολύ από τον λόγο του Παπαδόπουλο όταν έγινε το πραξικόπημα (: Η Χώραν διήρχετο μιαν κρίσιν, αναζητούσα διέξοδον... )
Πάντως άμα διαβάσετε το κείμενο-κάλεσμα που βγάλανε δεν διαφέρει πολύ από τον λόγο του Παπαδόπουλο όταν έγινε το πραξικόπημα (: Η Χώραν διήρχετο μιαν κρίσιν, αναζητούσα διέξοδον... )

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
Μου φαινεται αστειο το ολο σκηνικο (βαρεθηκα το διαβασμα απο πρωτη παραγραφο και το παρατησα)
ωστοσο διαφωνω μαζι σας -οσο τραγικο και αστειο και αν φαινεται- εφοσον δεν ειναι εν ενεργεια αξιωματικοι γιατι οχι;
βεβαια το υγιες θα ηταν απλα να μπουν στα ψηφοδελτια σε υπαρχοντα κομματα
και οχι να κανουν τετοια παιδιαστικα πραματα
η αποψη μου;
στρατιωτης μενεις παντα δεν εισαι μονο στη θητεια
το ιδιο και στρατιωτικος... Αλλα οφειλεις να εκπροσωπεις το στρατο (ακομα και ο φανταρος εκπροσωπει το στρατο) μονο οταν σου ζηταει η πολιτεια να τιμησεις τον ορκο σου (ειτε ειναι θητεια ειτε επιστρατευση ειτε το οτιδηποτε)
και αφου δεν εκπροσωπουν το στρατο δεν βλεπω καποιο προβλημα
γιατι δηλαδη να μπαινουν οι ηθοποιοι και οι τραγουδιστες... Τι παραπανω θα προσφερουν;
ωστοσο διαφωνω μαζι σας -οσο τραγικο και αστειο και αν φαινεται- εφοσον δεν ειναι εν ενεργεια αξιωματικοι γιατι οχι;
βεβαια το υγιες θα ηταν απλα να μπουν στα ψηφοδελτια σε υπαρχοντα κομματα
και οχι να κανουν τετοια παιδιαστικα πραματα
η αποψη μου;
στρατιωτης μενεις παντα δεν εισαι μονο στη θητεια
το ιδιο και στρατιωτικος... Αλλα οφειλεις να εκπροσωπεις το στρατο (ακομα και ο φανταρος εκπροσωπει το στρατο) μονο οταν σου ζηταει η πολιτεια να τιμησεις τον ορκο σου (ειτε ειναι θητεια ειτε επιστρατευση ειτε το οτιδηποτε)
και αφου δεν εκπροσωπουν το στρατο δεν βλεπω καποιο προβλημα
γιατι δηλαδη να μπαινουν οι ηθοποιοι και οι τραγουδιστες... Τι παραπανω θα προσφερουν;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης