Ξεκινω εδω ενα θεμα για να δειξουμε και να συζητησουμε για την χρησιμοτητα των μαχαιριων μας, οσοι απο εμας εχουμε.
Μεταξυ αλλων μαχαιριων που δεν ειναι στρατιωτικου ενδιαφεροντος, εχω και τα εξης:
Aitor Bowie, το ειχα παρει πριν χρονια μεταχειρισμενο απο χερι, το 2000,8.000 δραχμες τοτε. Μεχρι σημερα το χρησιμοποιω καθε μερα στο ναρκοπεδιο, δεν κοβει βεβαια πια, ειναι ανοξειδωτο, και εχει φαει τοσο ζορι, που αλλα μαχαιρια θα επρεπε να ειχαν σπασει 10 φορες μεχρι τωρα... Εχει και πετρα για ακονισμα αλλα δεν την χρησιμοποιω.

Κατοπιν εχω ενα Ka-bar Iraqi freedom, δεν το εχω δουλεψει πουθενα γιατι ειναι ενθυμιο, αλλα ειναι γνωστη αντοχη των Ka-bar αν και δεν ειναι ανοξειδωτα, ειναι τα πλεον κλασσικα αμερικανικα μαχαιρια.

To 3o μαχαιρι ειναι το Gerber LMF II A.S.E.K. Το οποιο το εχω χρησιμοποησει για ενα μικρο διαστημα μερικων μηνων στην υπαιθρο. Αν και φαινεται σχετικα κοντο ειναι ιδιαιτερα πρακτικο και πολυ γεροδεμενο μαχαιρι, η λαμα ειναι ενα κομματι μεχρι πισω, στο πισω μερος εαν παρατηρησετε κανει μυτη και μπορεις να σπασεις τζαμια με ασφαλεια (δεν μου εχει χρειαστει), το υλικο της λαβης ειναι ιδιαιτερα μαλακο και με πολυ καλη προσφυση. Το μηκος του το κανει να χωραει παντου, η θηκη εχει ακονιστηρι. Συ/forum/new_topic_form.asp?FID=14νοδευεται απο κοφτη για ιμαντες, πραγματικα κοβει τους ιμαντες με μια κινηση και χωρις κινδυνο τραυματισμου.

Αυτα απο μενα για τα μαχαιρια μου, περιμενω τα δικα σας...