Μαχαίρι: Ποιό έχουμε και γιατί;

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Antonis21 »

Μετα απο προσφατο θεμα που εγινε για τα μαχαιρια /forum/forum_posts.asp?TID=6731
Ξεκινω εδω ενα θεμα για να δειξουμε και να συζητησουμε για την χρησιμοτητα των μαχαιριων μας, οσοι απο εμας εχουμε.

Μεταξυ αλλων μαχαιριων που δεν ειναι στρατιωτικου ενδιαφεροντος, εχω και τα εξης:

Aitor Bowie, το ειχα παρει πριν χρονια μεταχειρισμενο απο χερι, το 2000,8.000 δραχμες τοτε. Μεχρι σημερα το χρησιμοποιω καθε μερα στο ναρκοπεδιο, δεν κοβει βεβαια πια, ειναι ανοξειδωτο, και εχει φαει τοσο ζορι, που αλλα μαχαιρια θα επρεπε να ειχαν σπασει 10 φορες μεχρι τωρα... Εχει και πετρα για ακονισμα αλλα δεν την χρησιμοποιω.
Εικόνα

Κατοπιν εχω ενα Ka-bar Iraqi freedom, δεν το εχω δουλεψει πουθενα γιατι ειναι ενθυμιο, αλλα ειναι γνωστη αντοχη των Ka-bar αν και δεν ειναι ανοξειδωτα, ειναι τα πλεον κλασσικα αμερικανικα μαχαιρια.

Εικόνα

To 3o μαχαιρι ειναι το Gerber LMF II A.S.E.K. Το οποιο το εχω χρησιμοποησει για ενα μικρο διαστημα μερικων μηνων στην υπαιθρο. Αν και φαινεται σχετικα κοντο ειναι ιδιαιτερα πρακτικο και πολυ γεροδεμενο μαχαιρι, η λαμα ειναι ενα κομματι μεχρι πισω, στο πισω μερος εαν παρατηρησετε κανει μυτη και μπορεις να σπασεις τζαμια με ασφαλεια (δεν μου εχει χρειαστει), το υλικο της λαβης ειναι ιδιαιτερα μαλακο και με πολυ καλη προσφυση. Το μηκος του το κανει να χωραει παντου, η θηκη εχει ακονιστηρι. Συ/forum/new_topic_form.asp?FID=14νοδευεται απο κοφτη για ιμαντες, πραγματικα κοβει τους ιμαντες με μια κινηση και χωρις κινδυνο τραυματισμου.

Εικόνα

Αυτα απο μενα για τα μαχαιρια μου, περιμενω τα δικα σας...

Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Deathdiver »

EΓω θα προτιμυσα ενα μαχαιρι που να ειναι ανθεκτικο, να κανει για ποικιλες χρησεις και να μπορει να ερθει σε επαφη με το υγρο στοιχειο. Κατι σαν το Sog Seal.
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Αυτο ειναι ολοκληρη οικογενεια, ποιο απολα κανεις κεφι;
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Morian »

Εγώ έχω ένα κυνηγετικό μαχαίρι... Τώρα δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι ακριβώς... Αλλα Πιστέψτε με, στο κυνήγι είναι πολύ βασικό εργαλείο! Δεν είναι μονο για να γδάρεις το θήραμα (πχ. Αγριόχοιρος, λαγός κτλ.) Το έχω χρησιμοποιήσει για να φτιάξω ένα γρήγορο καρτέρι με καλή καλύψει από κλωνάρια δένδρων... (τα οποια δεν κόβονται με το χέρι), που μπορεί να σου δώσει περισσότερο καμουφλάζ ή καλύψει από ανεπιθύμητη βροχή :)
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Κι εγω ειχα ενα πολυ κοφτερο απο μαγαζι με κυνηγετικα κ το ειχα κ για αυτοαμυνα μεσα σε ενα συρταρι στο σπιτι κοντα μου αλλα μου διερρηξαν το σπιτι μια μερα που ελειψα Για 1μιση ωρα μονο και φυσικα εκλαπη κ αυτο.
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Morian »

E μωρέ ηρέμησε... Να πας να αγοράσεις ολόκληρο μαχαίρι για να το έχεις για αυτοάμυνα μέσα στο σπίτι παραπάει... Σε τέτοιες περιπτώσεις καλο είναι και το κουζινομάχαιρο!xD
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Οχι μωρε δεν το ειχα γιαυτο ο πατερας μου το ειχε παρει παλια να φανταστεις. Κ ετσι το πειρα εγω μετα. Οσο για αυτοαμυνα που λες οτι παραπαει διαφωνω ισως ομως το λες επειδη εισαι απτα γιαννενα, για κατεβα μια βολτα κ απο αθηνα να δεις τι παιζει. Μπορει να πανε να κανουν διαρρηξη ενω εισαι μεσα στο σπιτι. Οποτε καταλαβαινεις οτι χρειαζεται οτιδηποτε μπορει να σε προστατεψει.
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Morian »

Να μου πεις άλλο αΑηνα και άλλο Γιάννενα... Τα Γιάννενα είναι χωριουδάκι μπροστά της! Τέλος πάντων, ελπίζω να σου φαίνεται χρήσιμο :)
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Morian έγραψε:Να μου πεις άλλο αΑηνα και άλλο Γιάννενα... Τα Γιάννενα είναι χωριουδάκι μπροστά της! Τέλος πάντων, ελπίζω να σου φαίνεται χρήσιμο :)
Μου φαινοταν καποτε τωρα πια δεν υπαρχει εκλαπη!Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Antonis21 έγραψε:Αυτο ειναι ολοκληρη οικογενεια, ποιο απολα κανεις κεφι;

Mου αρεσει το seal 2000 η αλιως seal team elite.

Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Για μες το σπιτι η καλυτερη αμυνα ειναι ενα spray πιπεριου. Ο αντιπαλος δεν εχει χωρο να το αποφυγει ευκολα, δεν κανει ζημιες στα επιπλα και δεν εχεις το ηθικο θεμα και το νομικο προβλημα του να βλαψεις σοβαρα εναν αλλο ανθρωπο.

Εγω πιστευω οτι το τελευταιο που θα σου χρειαστει να κανεις με το μαχαιρι σου ειναι να σκοτωσεις ανθρωπο.
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Antonis21 έγραψε:Για μες το σπιτι η καλυτερη αμυνα ειναι ενα spray πιπεριου. Ο αντιπαλος δεν εχει χωρο να το αποφυγει ευκολα, δεν κανει ζημιες στα επιπλα και δεν εχεις το ηθικο θεμα και το νομικο προβλημα του να βλαψεις σοβαρα εναν αλλο ανθρωπο.

Εγω πιστευω οτι το τελευταιο που θα σου χρειαστει να κανεις με το μαχαιρι σου ειναι να σκοτωσεις ανθρωπο.
Αν παει ο αλλος να μπει μες το σπιτι σου κ μπορει Να σκοτωσει εσενα η την οικογενεια σου προκειμενου να σε κλεψει δεν νομιζω οτι θα σκεφτεις α το μαχαιρι δεν το εχω για αμυνα. Εκει και οπλο χρησιμοποιεις. Τουλαχιστον εγω στη κρητη που μεγαλωσα εμαθα οτι η τιμη το σπιτι μας κ η οικογενεια μας ειναι πανω απολα. Κ πιστευω οτι το ιδιο ισχυει για τους περισσοτερους
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Εγω ειμαι μαζι σου, ΑΛΛΑ: Εαν μπορεις να εχεις στο σπιτι ενα spray πιπεριου και μπορεις να εχεις καλη προσβαση, ειναι προτιμοτερο απο ενα μαχαιρι. Βεβαια εκεινη την ωρα το πιο πιθανον ειναι να χρησιμοποιησεις οτι βρεθει μπροστα σου. Αλλα εαν εχεις ενα μαχαιρι για τετοιο σκοπο, δεν ξερω αν πεισεις το δικαστηριο περι τιμης οικογενειας και λοιπων που εγω τα πιστευω και τα σεβομαι. Βεβαια μεσα στο σπιτι ισως και να αθωωεις εαν σκοτωσεις σε αμυνα. Παντως για μενα καλυτερο απο πολλες πλευρες ειναι να βγαλεις εκτος μαχης τον αντιπαλο χωρις θανατο. Ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας ομως...
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Antonis21 έγραψε:Εγω ειμαι μαζι σου, ΑΛΛΑ: Εαν μπορεις να εχεις στο σπιτι ενα spray πιπεριου και μπορεις να εχεις καλη προσβαση, ειναι προτιμοτερο απο ενα μαχαιρι. Βεβαια εκεινη την ωρα το πιο πιθανον ειναι να χρησιμοποιησεις οτι βρεθει μπροστα σου. Αλλα εαν εχεις ενα μαχαιρι για τετοιο σκοπο, δεν ξερω αν πεισεις το δικαστηριο περι τιμης οικογενειας και λοιπων που εγω τα πιστευω και τα σεβομαι. Βεβαια μεσα στο σπιτι ισως και να αθωωεις εαν σκοτωσεις σε αμυνα. Παντως για μενα καλυτερο απο πολλες πλευρες ειναι να βγαλεις εκτος μαχης τον αντιπαλο χωρις θανατο. Ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας ομως...
συμφωνω ειναι η εσχατη επιλογη αλλα να ξερεις οπως ειπες κ εσυ οτι εχουν συμβει πολλα τετοια περιστατικα και εχουν υπαρξει αθωωσεις. Ισχυριζεσαι αυτοαμυνα οτι και να εχει συμβει μες το σπιτι. Κ να ξερεις μερικες φορες ισως ξερουν οτι δν λες ακριβως τα πραγματα οπως ειναι αλλα υπαρχει αθωωση γιατι ξερουν οτι η παραβιαση σπιτιου μπορει να εχει δυσαρεστες συνεπειες!
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Παιδια λεω να αγορασω το kabar usmc... Σκεφτομαι να το παραγγειλω απο ebay μιας και ειναι πολυ πιο φτηνο... Τι λετε... ; Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης