124 ΠΒΕ (Αεροπορία) - Τρίπολη

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Η αρχή γίνεται από την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, που πρόσφατα επισκέφθηκε ο Γ. Πλακιωτάκης. Οπως είπε ο υφυπουργός, είχε επισκεφθεί χωρίς προειδοποίηση την μονάδα τον περασμένο Δεκέμβριο και επιθεώρησε τους θαλάμους, τα λουτρά και τα μαγειρεία. Πριν από μία 15ετία είχε υπηρετήσει και ο ίδιος ως σμηνίτης στην πτέρυγα και θυμήθηκε τις δικές του αγγαρείες στους ίδιους χώρους.

* Σημείωσε ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες των ίδιων των σμηνιτών και διαπίστωσε ότι υπάρχουν πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός.

Ετσι, έβαλε μπροστά τις διαδικασίες για να εφαρμοσθεί ένα σύστημα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα υγιεινής, πιστοποιημένο κατά HACCP/ISO 22000, όπως εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε εταιρείες παρασκευής φαγητού.

Ελευθεροτυπία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παρουσιαζομαι την αλλη βδομαδα Τριπολη και θελω να μαθω τι παιζει με το κεντρο αυτο. Επισης τι χρειαζομαι να παρω μαζι μου;
meteoman
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από meteoman »

Παιδιά καλησπέρα! Πρόκειται να παρουσιαστώ με την Β ΕΣΣΟ/2010 Τρίπολη ως Μετεωρολόγος...
Τι γίνεται με τους Μετεωρολόγους; Κατέχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στη Μετεωρολογία, τι γίνεται με την εκπαίδευση; Κάνω τη βασική εκπαίδευση στην Τρίπολη και μετά Ελληνικό; Ή έχει αλλάξει κάτι;
Κάποιος συνάδελφος υπάρχει που να γνωρίζει τι γίνεται γενικά σε αυτή την ειδικότητα; Κάποιος που να μπαίνει με αυτή τη σειρά;

Σας ευχαριστώ πολύ...
mgt

Δημοσίευση από mgt »

Καλησπέρα, παρουσιάζομαι 15/11 στην 124ΠΒΕ και έχω πολλές απορίες. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσατεSmile
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Δικαιούμαι μειωμένη θητεία 6 μηνών λόγω πολύτεκνης οικογένειας. Τι πιστοποιητικά χρειάζονται και που πρέπει να τα καταθέσω; Υπάρχει περίπτωση να αγνοήσουν την μειωμένη θητεία εφόσον την δικιούμαι;
2) Κινητό με κάμερα στο ΚΕΝ να πάρω; Εάν δεν επιτρέπεται και το βάλω στην τσέπη μου κάνουν σωματικό έλεγχο;
3) Είμαι 106 κιλά και 1,70 ύψος, όταν τρέχω μετά δεν μπορώ να πάρω εύκολα ανάσα και έχω μερικές ενοχλήσεις στην καρδιά (αυτό με τις ενοχλήσεις στην Καρδιά το παθαίνω μερικές φορές απότομα, χωρίς τρέξιμο). Να τους το αναφέρω; Υπάρχει περίπτωση να με βγάλουν Ι5; Α, και επιπλέον δεν μπορώ να κάνω κάμψεις λόγω βάρους, θα υπάρξει πρόβλημα (π. Χ. Να πέσει καμπάνα);
4) Πόσες μέρες άδειας δικαιούμαι στη Π. Α (6ΜΗΝΟ);
5) Δικαιούμαι μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας μου μιας και είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας;
6) Αληθεύει ότι στην αεροπορία είναι πιο Χαλαρά απ'ότι στο πεζικό;
Αυτά προς το παρών, σας ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

1. Υπάρχει άρθρο στο site (Στρατολογία) και συζητήσεις στο φόρουμ2. Υπάρχει συζήτησηγια τα κινητά Στο φόρουμ

3. Υπάρχει συζήτηση για την σωματική ικανότητα

4. Υπάρχει άρθρο στο site (Στρατολογία) και συζητήσεις στο φόρουμ

5. Υπάρχει συζήτηση στο φόρουμ για τις μεταθέσεις

6. Υπάρχει συζήτηση στο φόρουμ για Αερπορία ή Πεζικό

...
Άβαταρ μέλους
airblue
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Ενδιαφέροντα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΗΧΟΛΗΨΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ
Επάγγελμα: ΜΑΓΕΙΡΑΣ

Δημοσίευση από airblue »

Παιδια καλημερα... Θα διακοψω αναβολη αυτον τον μηνα για να φυγω φλεβαρη... Ετσι μου ειπανε στο στρατολογικο γτ ειμαι για αεροπορια...

Ξερει κανεις ποσο κραταει η βασικη στην Τριπολη στην 124ΠΒΕ;
Τελικα οταν θα παρουσιασθω για 1η φορα τριπολη επιτρεπετε κινητο η οχι;
Λογω καποιου προβληματος μαλλον θα βγω Ι-4 (Κανω σκοπιες η οχι) ;

Τριαντάφυλλος

Δημοσίευση από Τριαντάφυλλος »

Παρουσιάζομαι στο κέντρο αυτό στις 15/11/2012 αλλά είμαι πεζικό και στρατό ξηράς.Από ότι διαβάζω όμως το κέντρο αυτό εντάσσεται στην πολεμική αεροπορία. Επειδή έχω μπερδευτεί ας μου λύσει κάποιος την απορία μου πώς γίνεται αυτό και ως τί θα υπηρετήσω τελικά.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Έχει γίνει διακλασικό ...

2012 ΣΤ ΕΣΣΟ - 124 ΠΒΕ (Διακλαδικό ΚΕΝ)
Τριαντάφυλλος

Δημοσίευση από Τριαντάφυλλος »

Συγγνώμη επειδή δεν είδα/διάβασα το αντίστοιχο topic. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
Άβαταρ μέλους
overburned
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από overburned »

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά,

Θα σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με την 124 ΠΒΕ Τρίπολης όπου είναι το κέντρο κατάταξης και βασικής εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας. Θα παρακαλούσα το άρθρο να γίνει pinned καθώς θα βάζω χρήσιμες πληροφορίες ανα διαστήματα προς ενημέρωση των υποψήφιων στρατεύσιμων.

Για αρχή θα ήθελα να ενημερώσω τη σειρά του Σεπτεμβρίου (Ε ΕΣΣΟ σειράς 358) να διαβάσουν προσεκτικά το σημείωμα κατάταξης που θα παραλάβουν από τις αστυνομικές αρχές και να τηρήσουν τις οδηγίες που αναγράφει στο πίσω μέρος.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ SMARTPHONES. Προμηθευτείτε από το εμπόριο κινητό των 15-20ευρώ που δεν διαθέτει κάμερα για να μπορείτε να μιλάτε με τους δικούς σας ανθρώπους. Κατά την πρώτη μέρα παρουσίασης σας στη μονάδα θα γίνει σωματικός έλεγχος και έλεγχος στα προσωπικά σας αντικείμενα όποια είναι αυτά και σε οποιοδήποτε "κρυφό" σημείο. Τα κινητά που βρίσκονται κατάσχονται και δίνονται την ημέρα της ορκωμοσίας (περίπου 4 εβδομάδες αργότερα). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης γίνονται τακτικοί έλεγχοι στο θάλαμο από την ασφάλεια για τυχόν άτομα που είτε έχουν περάσει κινητό είτε τους το έχει φέρει κάποιος από το επισκεπτήριο και τιμωρούνται. Υπομονή παιδιά ένας μήνας χωρίς ίντερνετ, θα καθαρίσει το μυαλό σας.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΠΡΕΙ, ΕΝΤΟΜΟΑΠΟΘΗΤΙΚΑ. Θα τα βρουν, θα τα κατασχέσουν και θα τα παραλάβετε τη μέρα της ορκωμοσίας σας.

Αυτά για αρχή. Καλή θητεία και οτι απορία έχετε απαντήστε στο παρών άρθρο.

Νικ

Δημοσίευση από Νικ »

Άδεια για να δώσεις τελευταίο μάθημα για πτυχίο στην κατά τη διαρκεί της εκπαίδευσης είναι πιθανόν Να σου δώσουν;
Christos7
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Christos7 »

overburned έγραψε:Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά,

Θα σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με την 124 ΠΒΕ Τρίπολης όπου είναι το κέντρο κατάταξης και βασικής εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας. Θα παρακαλούσα το άρθρο να γίνει pinned καθώς θα βάζω χρήσιμες πληροφορίες ανα διαστήματα προς ενημέρωση των υποψήφιων στρατεύσιμων.

Για αρχή θα ήθελα να ενημερώσω τη σειρά του Σεπτεμβρίου (Ε ΕΣΣΟ σειράς 358) να διαβάσουν προσεκτικά το σημείωμα κατάταξης που θα παραλάβουν από τις αστυνομικές αρχές και να τηρήσουν τις οδηγίες που αναγράφει στο πίσω μέρος.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ SMARTPHONES. Προμηθευτείτε από το εμπόριο κινητό των 15-20ευρώ που δεν διαθέτει κάμερα για να μπορείτε να μιλάτε με τους δικούς σας ανθρώπους. Κατά την πρώτη μέρα παρουσίασης σας στη μονάδα θα γίνει σωματικός έλεγχος και έλεγχος στα προσωπικά σας αντικείμενα όποια είναι αυτά και σε οποιοδήποτε "κρυφό" σημείο. Τα κινητά που βρίσκονται κατάσχονται και δίνονται την ημέρα της ορκωμοσίας (περίπου 4 εβδομάδες αργότερα). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης γίνονται τακτικοί έλεγχοι στο θάλαμο από την ασφάλεια για τυχόν άτομα που είτε έχουν περάσει κινητό είτε τους το έχει φέρει κάποιος από το επισκεπτήριο και τιμωρούνται. Υπομονή παιδιά ένας μήνας χωρίς ίντερνετ, θα καθαρίσει το μυαλό σας.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΠΡΕΙ, ΕΝΤΟΜΟΑΠΟΘΗΤΙΚΑ. Θα τα βρουν, θα τα κατασχέσουν και θα τα παραλάβετε τη μέρα της ορκωμοσίας σας.

Αυτά για αρχή. Καλή θητεία και οτι απορία έχετε απαντήστε στο παρών άρθρο.

Φιλε τα μωρομαντηλα για ποιο λογο απαγορευονται, το κινητο ας πουμε το καταλαβαινω
stv
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από stv »

Αν κατά τη διάρκεια που βρίσκεσαι στο κέντρο εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) ορκίζεσαι στη σχολή, μπορείς να πάρεις σχετική άδεια;
Denis1628

Δημοσίευση από Denis1628 »

Καλησπέρα παιδιά,

Οι πρώτες μέρες θα είναι και οι πιο δύσκολες.

Συνιστώ όποιος μπορεί να έρθει από την προηγούμενη μερα να μείνει σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη έτσι ώστε να είστε πιο ξεκούραστοι.

Θα σας χωρίσουν ανά ομάδες των 50 ατόμων κατά την άφιξή σας.

Η καθε ομάδα θα ξεκινήσει με τον έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων.

Γίνετε αυστηρός έλεγχος και χρησιμοποιούν και φορητό ανιχνευτή μετάλλων για κινητά.

Εν συνεχεία θα ξεκινήσετε για τους ιατρούς για να βγει το Ι σας.

Θα τελειώσετε αργά το βράδυ.

Εμείς μπήκαμε στον θάλαμο 2:30 το βράδυ και δεν προλάβαμε καν όλους τους ιατρούς και δεν πήραμε ρούχα την πρώτη μέρα.

Στους θάλαμους χωρίζετε αλφαβητικά.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι σχετικά καλές.

Στους θαλάμους θα μένετε 70 άτομα.

Υπάρχει ζεστό νερό καθώς και θέρμανση.

Το κριό όμως στην Τρίπολη είναι πολύ!!!

Το φαγητό σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό για στρατόπεδο.

Τα κρεβάτια είναι εντάξυ σχετικά. Δεν έχουν κοριους.

Να πάρετε μαζί σας πέρα από τα δεδομένα.

-Τουλάχιστον 15 γκρι μπλουζάκια

-Τουλάχιστον 15 Κάλτσες χοντρές για

αρβύλα

-Τουλάχιστον 15 εσώρουχα

-Sleeping Bang επιτρέπεται και χρειάζετε !!!

-Σαμπουάν - Αφρολουτρο σε διάφανη συσκευασία

-ΜΑΞΙΛΆΡΙ!!!

- Ωτοασπιδες

- Μάσκα για τα μάτια αν σας ενοχλεί το φως στον ύπνο (για κανένα μεσημεριανό υπνο)

-Μικρό οικονομικό φακό

-Power Bank

-Λουκέτα

-Είδη υγιεινής

-Παντόφλες

-Ισοθερμικο και για τα πόδια και για το σώμα

-Απορρυπαντικό σε υγρό για πλύσιμο στο χέρι

-Αντισηπτικό υγρό για χέρια

-Καραμέλες για τον λαιμό

-1 σεντόνι

- 2 Πετσέτες

Απαγορεύονται

- Κινητά με καμερα

- Σπρέι π. χ. αποσμητικό κτλπ

- μωρομαντιλα

- φάρμακα ( επιτρέπονται μόνο με συνταγή ιατρού )

Η καθημερινή ρουτίνα είναι αυτό που θα σας πιέσει παραπάνω από όλα.

Θα βαρεθείτε την ζωή σας ο χρόνος περνάει 3 φορές πιο αργά.

Η εκπαίδευση δεν είναι ουσιαστική και θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αναμονή στα πάντα ακόμα και στο φαγητό.

Θα σας ταράξουν στις αναφορές στις προσοχές και στις μεταβολές.

Να προσέχετε αν περάσετε κινητό τα καρφια και τις εφόδους στους θαλάμους από την ασφάλεια.

Καθώς αν σας πιάσουν δίνουν στέρηση εξόδου και για τα 2 ΣΚ.

paschalisb
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από paschalisb »

stv έγραψε:Αν κατά τη διάρκεια που βρίσκεσαι στο κέντρο εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) ορκίζεσαι στη σχολή, μπορείς να πάρεις σχετική άδεια;

Μπορεις, αλλα πρέπει να ζητησεις εγκαίρως την άδεια
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες