ΥΕΑ: Θητεία στα Τεθωρακισμένα

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Oblivion
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Oblivion »

A μαλιστα. Ευχαριστω!
SaVas 28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από SaVas 28 »

Ανθλχε μια χαρά σε βρίσκω. Και εγώ έχω τρέλα με τα τεθωρακισμένα, την ίδια που έχουν άλλοι για τις ειδικές δυνάμεις. Επιπλέον θέλω πολύ να υπηρετήσω και ως ΔΕΑ. Κατατάσσομαι τον Αύγουστο και θα πήγαινα για ΔΕΑ ΤΘ με κλειστά τα μάτια.
Έχω κάποιες απορίες και θα σε ευχαριστούσα πολύ αν είχες το χρόνο να τις καλύψεις.
Πρώτα απ'όλα η επιλογή των ΔΕΑ στα ΤΘ πώς ακριβώς γίνεται;
Πώς μπορώ να υπηρετήσω ως ΔΕΑ σε αυτά, πέραν της γνωστής μεθόδου της «άνωθεν παρέμβασης» που μάλλον δεν παίζει στη περίπτωσή μου;
Βλέπεις έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός. Αν το ζητήσω να υπηρετήσω στα ΤΘ θα το δεχτούν ή θα με στείλουν στο Μηχανικό με συνοπτικές διαδικασίες;
Το Μηχανικό βέβαια το ξέρω θα ήταν δελεαστικό για κάποιους λόγω των ευκολότερων συνθηκών που επικρατούν εκεί σε σχέση με άλλα σώματα και λόγω της πρακτικής εμπειρίας, σχετικής με το επάγγελμά μου που ίσως και να αποκτούσα (;). Από την άλλη το μηχανιλίκι θα το έχω μπροστά μου μια ζωή, ενώ πότε ξανά θα μου δοθεί η ευκαιρία να κουμαντάρω άρμα; Ασχολούμαι με τα θέματα της άμυνας και διαβάζω σχετικά περιοδικά από τα...13 μου έως τώρα στα 27 μου και ειδικά τα άρματα και οι μηχανοκίνητες δυνάμεις είναι η αδυναμία μου
Μήπως θα με συνέφερε... Να μην δείξω αντίγραφο του πτυχίου μου και να φανεί οτι είμαι απλώς φοιτητής;
Το πρώτο σημείωμα κατάταξης μου ήρθε το Μάιο για 6ο ΣΠ στη Κόρινθο για αυτό το λόγο.
Επίσης ο διαχωρισμός των δοκίμων μεταξύ εκείνων που θα υπηρετήσουν στα Leopard και όσων θα πάνε στα αμερικανικά πώς γίνεται;
Εγώ τρελά θα το ήθελα να με πήγαιναν στα νέα τα Leo 2A4 και Leo 2A6 που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στις μονάδες.
Κατά τα άλλα απο υπηρεσίες τελικά επειδή μπερδεύτηα πώς είναι τα πράγματα; Μιλάμε για 4-5 ή για...14-15 το μήνα;
Μία τυπική μέρα στα ΤΘ για έναν ΔΕΑ, στη μονάδα σου π. Χ. Πώς ήταν;
Η δυσκολότερη κατάσταση που χρειάστηκες να αντιμετωπίσεις από φυσικής άποψης και γενικά πιό ήταν;
Γενικά κάποια συβουλή προς αποφυγή κακοτοπιών εχεις να δώσεις, από τα πιο τετριμμένα και ασήμαντα μέχρι γενικές αρχές; Οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς.
Τέλος το ξέρω πως η θητεία δεν είναι κατασκήνωση αλλά παρόλα αυτά πιθανότητα για διασκέδαση και νυκτερινή ζωή για έναν ΔΕΑ υπάρχει; Ή μόνο στα όνειρά του;
Εντάξει στα ζάλησα εντελώς το ξέρω, πάντως όποια απάντηση έχεις να δώσεις ευπρόσδεκτη είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και για να μη ξεχνιόμαστε:
«Το όπλο είναι ένα τα τεθωρακισμένα», σωστά τα λέω Τέθωρα;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 20
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Σάββα καλωσήρθες!
καταρχάς, ένα-ένα γιατι με έχεις πυροβολήσει!
θα απαντησω συνοπτικότατα, γιατι ο χωρος εδω ειναι πολύτιμος, δεν θέλω να κουράσω κ τους άλλους αναγνώστες κ φοβάμαι κ μην επαναλάβω τον εαυτό μου. Δες πάντως και το θέμα ΥΕΑ, κι εκει εχω ποσταρει αρκετα.

Λοιπόν, σαφώς και "το όπλο είναι ένα" !
Νυχτερινή ζωή φυσικά κ θα έχεις όση θες, αρκει να έχεις χρήμα και να αντεχεις να ξυπνας νωρις [ εγω κοιμομουν απο τις 22:00 το πολύ!]
Η δυσκολότερη κατάσταση απο φυσικής άποψης, πέρα από το καλοκαιρι 2007 ΥΕΑ στο ΚΕΤΘ, ήταν τα σκηνάκια το Φεβρουάριο του 2008. Πάρα πολυ κρυο, αλλα τουλαχιστον ηταν όμορφα! Εγω ουλαμαγός με 4 ΤΑΝΚΣ Μ60 Α1 και 7 γενναίοι ΕΠΟΠ (!), προσκολλημένοι σε έναν λόχο Πεζικού !
[ λέγεται Σ. Λόχου. Υπάρχει κ το αντίθετο, μια διμοιρια πεζικού σε μια ίλη -> Σ. ΙΛΗΣ (Σ=Συγκρότημα) ]

Ως ΥΕΑ, η ειδικότητα σου [δηλαδη ΑΠΜΑ αλλα σε LEO1 / Molf / M σειρας απλά ] θα είναι ήδη επιλεγμένη πριν ακόμα μπεις στην ϊλη ΥΕΑ (αυτο βεβαια αλλαζει αν θες.)
Κριτήριο; Αν πχ είσαι από Σάμο, Ρόδο, Χίο κτλ, δεν θα σε εχουν ΛΕΟ, αλλα Μ-σειρας, ωστε να πας μεταθεση στον τόπο σου.

Το 6ΣΠ που σου ήρθε, πεζικό δεν είναι; Γιατι νομίζεις πως θα πας στανταρ Μηχανικό; Για κάνε κ μια ερωτηση στο Σ. Γ σου, αν γίνεται να σε "προωθήσουν" στα ΤΘ. Δεν ζητάς κάτι "βυσματικό", πχ να σε πάνε ΔΒ ή ΥΠ, ΤΘ ζητας που δεν ειναι κ ο, τι καλυτερο!
[αν και, οπως ισως εχεις διαβασει, εγω ζητουσα από Π. Ν να με πάνε Σ. Ξ κ ειδικά ΤΘ και δεν μου το κάνανε, αν είναι δυνατόν!]

Τυπική μέρα στη μονάδα... Στη σάμο που ημουν κ ειναι ησυχη μοναδα, κυριως για αξκους-ΔΕΑ [ΟΧΙ για ΕΠΟΠ- ΣΤΡ], είχε ολίγο από εκπαίδευση, ολίγο από συντήρηση... Μια χαρά ηταν!
οι Υπηρεσίες που ρωτάς, για πού λες;
για ΥΕΑ ή ΔΕΑ; Για ΔΕΑ είναι συνηθως τόσο, γυρω στις 4. Εγω έκανα εναλλάξ 3-4 [ΠΣΚ σερί στο φυλάκιο, ΔΤΤΠ στο φυλάκιο], δηλαδη 7 μερες το δίμηνο.
Στην αθηνα που μετατέθηκα, έκανα μέχρι και 10 υπηρεσίες τον αύγουστο του 2008, αλλά σε εντελώς "άλλες" συνθήκες !

Θα είμαι στη διάθεσή σου -και οποιοδήποτε ενδιαφερομένου- για ο, τι μπορω να βοηθήσω.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα έστω και λιγάκι...
Θα χαρώ να ξαναμιλήσουμε!
SaVas 28
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από SaVas 28 »

Τη καλησπέρα μου Ανθλχε. Ανυπομονούσα να διαβάσω την απάντησή σου αλλά είχα φύγει για το χωριό μου, όπου βρέθηκα χωρίς internet, χωρίς υπολογιστή χωρίς καλά καλά... Τηλέγραφο που λέει ο λόγος.
Σε ευχαριστώ πρώτα απ'όλα για το χρόνο και την υπομονή σου να καθήσεις να απαντήσεις σε ένα κάρο αποροίες που σου έθεσα.
Συγγνώμη για το πρηξ%α αλλά αναζητούσα καιρό τώρα κάποιον που να έχει υπηρετήσει πρόσφατα ως ΔΕΑ στα ΤΘ και τώρα που βρήκα εσένα να συμμετέχεις ενεργά στο συγκεκριμένο forum σκέφτηκα... Τώρα που βρήκαμε παπά κάτσε να θάψουμε πεντε, έξι!
Τουλάχιστον απαντώντας σε εμένα σκέψου πως αφήνεις μία σπουδαία παρακαταθήκη για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο-Τί διάολο, μόνο εγώ έχω τη λόξα με τα τεθωρακισμένα;
Και... Συνεχίζω στον αγώνα. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτος εκτός από τον Ανθλχο όποιος γνωρίζει να απαντήσει.
Έχω διαβάσει για βλήματα βάρους είκοσι και τριάντα κιλών, ή κλειδιά και εδαφιαίους τροχούς 50 κιλών και ανησυχώ κάπως για τη μέση μου. Δεν είχα ποτέ σχετικό πρόβλημα ούτε μεγάλο βάρος, από την άλλη όμως οι σχέσεις μου με το γυμναστήριο δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες. Θα τη παλέψω; Για αυτό και στο πρώτο μου post σε ρώτησα για τη φυσική δυσκολία στα ΤΘ.
Το αυτοκίνητο αργότερα στη μονάδα είναι απαραίτητο, ή αρκεί συνήθως το όχημα που διαθέτει μονάδα για τη μετακίνηση από και προς αυτήν; Την ερώτηση την είχε θέσει και άλλος σε παλαιότερο post αλλά δεν βρήκα κάπου την απάντηση.
Τέλος έχω διαβάσει πως οι μέρες φυλάκισης των ΔΕΑ υπηρετούνται. Με δεδομένο οτι στα ΤΘ, αν κρίνω από τα λεγόμενα άλλων, οι καμπάνες πέφτουν βροχή υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα εξαγοράς τους ή το 17μηνο προκύπτει τελικά 18μηνο,19ηνο και βάλε;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Σάββα, αν και δεν ξέρω τί βαρος έχουν τα βλήματα των 120 mm (στα leo2 πχ), τα βλήματα αν θυμαμαι καλα των 105 ειναι μεταξυ 17-21 κιλα [το google ισως βοηθησει καλυτερα.]
οι εδαφικοι τροχοι εχουν μεν βαρος, αλλα τους τσουλας, δεν τους σηκωνεις!
όσο για φυλακές, εγω κονομισα -δικαια- 3 ως ΥΕΑ και 5 ως ΔΕΑ, συνολο +8 μερες θητειας.
+8 μέρες στο γραφειο της ΣΔΣΑ, οπου σχεδον καθημερινα επαιρνα τηλέφωνο τις υπαγόμενες μονάδες και έλεγα "Ανθυπίλαρχος Τάδε... ", άκουγα κι ένα ωραίο "διατάξτε κύριε ανθυπίλαρχε! ", καμιά φορά και "ανθυποπλοίαρχε ή και λοχαγέ (!) " και εν τέλει, δεν με χάλασαε καθολου η φυλακη, έτσι όπως εκτίθηκε!
(ε ρε μουτζες που εχω να φάω μετα απο αυτο!)
tmihalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tmihalis »

Καλημέρα σε όλους!

19/8 παρουσιάζομαι Αυλώνα. Άλλος κανείς;

Από ΥΕΑ εμπειρίες τι παίζει; Από την έρευνα που έκανα αν πας δόκιμος μένεις Αυλώνα (;) ...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παρουσιαζομαι 20 αυγουστου τεθωρακισμενα ΥΕΑ στο κετθ αυλωνα. παιδια δεν εχω ιδεα απο στρατο. ατομα να με βοηθησουν να καταλαβω τι γινεται και τι ειναι σωστο να διαλεξω, δεν μπορω να βρω' ο καθενασ εχει τη δικη του γνωμη... με τα ερωτηματα των παιδιων που διαβασα παραπανω κατι καταλαβα... οποιος εχει χρονο και 8ελει να βοη8ησει ας μου στειλει panagos_pal@hotmail.com ευχαριστω πολυ... επισης αξιζει να πω ενα μπραβο στα ατομα που εδωσαν απαντησεις σε ερωτηματα, βοη8ησαν αρκετα
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Πάνο μην αγχώνεσαι!
μια περιήγηση στο φόρουμ θα σε βοηθήσει αρκετα.
Σχετικά με ΥΕΑ και ΥΕΑ ΤΘ, υπαρχουν τα αντιστοιχα θεματα οπου λεμε πολλα.
Αν τελικά γίνεις ΥΕΑ ΤΘ, εγω [και πιστευω κ τα άλλα παιδιά] θα σε συμβουλεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας σου!
Έχεις ακόμα 1 μήνα. Απόλαυσε το καλοκαίρι!
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

tmihalis έγραψε:Καλημέρα σε όλους!

Από ΥΕΑ εμπειρίες τι παίζει; Από την έρευνα που έκανα αν πας δόκιμος μένεις Αυλώνα (;) ...

tmihalis τί ακριβώς εννοείς;
Ως εκπιδευόμενος [ΥΕΑ] ή ως ΔΕΑ;
ΥΕΑ αν γίνεις, θα είσαι 4 μήνες αυλώνα αλλά μεσα στο στρατόπεδο, όχι στο χωριό!
tmihalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tmihalis »

Ως εκπαιδευόμενος εννοούσα και επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι θα μείνω Αυλώνα (στο στρατόπεδο)

Κάτι άλλο που προσπαθώ να μάθω είναι για μετέπειτα (για τους ΔΕΑ). Μετά την θητεία πόσο συχνό είναι να σε καλούν για μετεκπαίδευση; Γιατί θεωρώ πως είναι καθοριστικό και πως αν είναι κάθε τόσο να υπάρχει μετεκπαίδευση τότε δεν παω ΥΕΑ...
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Αν αυτος ειναι μόνο ο λόγος, τότε να πας.
Δεν ξερω ΑΝ και πόσο συχνα σε καλουν [εγω ψιλογουσταρω να παρω βαθμους], αλλα φυσικά δεν "χρειαζεται" να πας αν σε καλεσουν.
dra sot
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dra sot »

Γεια σας μαγκες... Σημερα μου ηρθε το χαρτι Και παρουσιαζομαι 19-08 στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑς ως ΥΕΑ... Ας μου πει καποιος αν μπορει τι ειναι το ΥΕΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Και γω παρουσιαζομαι 20-08-09 Αυλωνα τεθωρακισμενα ΥΕΑ αλλα με μενα δε ξερω τι γινετε, ειμαι προστατης και δε ξερω αν μπαινω σε καποια ειδικη κατηγορια, ολοι μου λενε οτι θα κανω 3μηνη θητεια αλλα δεν ξερω σιγουρα. Πολι κριμα παντως, θα ηθελα να μαθω να οδηγω τανκς!

kingminos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από kingminos »

Μου ήρθε το χαρτί και 17/8/2009 μπαίνω Αυλώνα. Έχω μερικές ερωτήσεις.

Έγινε σίγουρα 9μηνο;

Μετά από πόσο καιρό θα πάρω μετάθεση;

Και που αλλού υπάρχουν τεθωρακισμένα;

Θα περιμένω τις απαντήσεις σας.

xb1984
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από xb1984 »

Παιδιά,

Παρουσιάζομαι και εγω στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ 18/08/2009 και έχω επιλεχθεί ως ΥΕΑ.

Προτείνω σε όσους είναι να παρουσιαστούν στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ με την σειρά του Αυγούστου, εάν ενδιαφέρονται, να μετακινηθούν στην ενότητα του Forum με τίτλο Συναντήσεις πριν την Κατάταξη,ώστε να γνωριστούμε μιας και παρουσιαζόμαστε σε λίγες μέρες στο ίδιο κέντρο.

Καλή θητεία σε όλους μας αδέρφια

και

όσοι Πιστοί προσέλθετε.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες