ΑΕΝ: Προκήρυξη για εισαγωγή (2012)
- diplomaths
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 9
Για το πρώτο ρώτα στο σχολείο σου, λογικά θα μπορείς να δηλώσεις ΑΕΝ, και ααν δεν γίνεται, τότε κάνε με απολυτήριο
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 6
Η προκήρυξη τελικά πότε θα βγεί τον Ιούνιο; Μετά τα αποτελέσματα των βαθμών των πανελληνίων, σωστά;
Σπάνια κατέληγα εκεί που ήθελα να πάω, αλλά πάντα κατέληγα εκεί που θα έπρεπε να είμαι
Γεια σας. Εχω μια-δυο ερωτησεις...
1) Εχω βαθμο Β' Τετραμήνου 17,1 δεν ξερω ποσο θα ειναι το απολυτηριο μου αφου δεν ξερω πως το επιρρεαζουν οι βαθμοι που γραφω στις πανελληνιες (στις οποιες οσους δεν εχουν κανει φροντ τους πετσοκοβουν αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια -.-)
2) με απολυτηριο 14+, συν το lower τι ελπιδες εχει να μπει καποιος φετος;
το ξερω οτι ρωταω κατι που εχουν ρωτησει τοσα αλλα ατομα, αλλα θελω να ειμαι ψυχικα προετοιμασμενος και να εξετασω τις οποιες εναλλακτικες μου.
Ενδιαφερομαι και για μηχανικων και για πλοιαρχων.
Ευχαριστω εκ πρωτερων για τον χρονο και τον κοπο σας... Καλη σας μερα!
1) Εχω βαθμο Β' Τετραμήνου 17,1 δεν ξερω ποσο θα ειναι το απολυτηριο μου αφου δεν ξερω πως το επιρρεαζουν οι βαθμοι που γραφω στις πανελληνιες (στις οποιες οσους δεν εχουν κανει φροντ τους πετσοκοβουν αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια -.-)
2) με απολυτηριο 14+, συν το lower τι ελπιδες εχει να μπει καποιος φετος;
το ξερω οτι ρωταω κατι που εχουν ρωτησει τοσα αλλα ατομα, αλλα θελω να ειμαι ψυχικα προετοιμασμενος και να εξετασω τις οποιες εναλλακτικες μου.
Ενδιαφερομαι και για μηχανικων και για πλοιαρχων.
Ευχαριστω εκ πρωτερων για τον χρονο και τον κοπο σας... Καλη σας μερα!
- diplomaths
- Υπολοχαγός
Η προκήρυξη θα βγει τον Ιούνιο, λογικά μετά τις εκλογές
Μάριε με απολυτήριο 14, και lower, ο βαθμός γίνεται 15. Με 15 δύσκολα μπαίνεις, αν είναι οι ίδιες θέσεις με περσι. Γιαυτό δώσε βάση στα 2 τελευταία μαθήματα, να βγάλεις καλό απολυτήριο
Μάριε με απολυτήριο 14, και lower, ο βαθμός γίνεται 15. Με 15 δύσκολα μπαίνεις, αν είναι οι ίδιες θέσεις με περσι. Γιαυτό δώσε βάση στα 2 τελευταία μαθήματα, να βγάλεις καλό απολυτήριο
- diplomaths
- Υπολοχαγός
Ευχάριστη έκπληξη από το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας που ενώ πέρσι η προκήρυξη για την εισαγωγή στις ΑΕΝ βγήκε 14/6 φέτος βγήκε μισό μήνα νωρίτερα!
Συγκεκριμένα, η προκήρυξη είναι διπλή, αφορά ΚΑΙ την εισαγωγή με πανελλήνιες, ΚΑΙ την εισαγωγή με απολυτήριο.
Φέτος θα εισαχθούν 955 πλοίαρχοι και μηχανικοί με την διπλή αυτή προκήρυξη.
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ. Σε όλες εκτός από την ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης.
Το ηλικιακό όριο παραμένει στα 27 έτη.
Όσοι θα λάβουν μέρος στην προκήρυξη με την διαδικασία των πανελληνίων, πρέπει μέχρι 09/07/2012 να στείλουν τα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε ΑΕΝ.
Όσοι θα λάβουν μέρος με το απολυτήριο, πρέπει να στείλουν τα χαρτιά μέχρι 31/07/2012
Την προκήρυξη, τον αριθμό εισακτέων και την αίτηση θα τα βρείτε όλα εδώ
Συγκεκριμένα, η προκήρυξη είναι διπλή, αφορά ΚΑΙ την εισαγωγή με πανελλήνιες, ΚΑΙ την εισαγωγή με απολυτήριο.
Φέτος θα εισαχθούν 955 πλοίαρχοι και μηχανικοί με την διπλή αυτή προκήρυξη.
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ. Σε όλες εκτός από την ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης.
Το ηλικιακό όριο παραμένει στα 27 έτη.
Όσοι θα λάβουν μέρος στην προκήρυξη με την διαδικασία των πανελληνίων, πρέπει μέχρι 09/07/2012 να στείλουν τα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε ΑΕΝ.
Όσοι θα λάβουν μέρος με το απολυτήριο, πρέπει να στείλουν τα χαρτιά μέχρι 31/07/2012
Την προκήρυξη, τον αριθμό εισακτέων και την αίτηση θα τα βρείτε όλα εδώ
-
- Υποδεκανέας
Ωραιος διπλοματη, ευχαριστουμε για την εγκαιρη ενημέρωση
Σπάνια κατέληγα εκεί που ήθελα να πάω, αλλά πάντα κατέληγα εκεί που θα έπρεπε να είμαι
-
- Υποδεκανέας
Αυτο με τα επιπλεον μορια λογω γνωσης της αγγλικης γλωσσας που μετράει; Με το απολυτήριο ή με τις πανελλήνιες;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
Με απολυτήριο
- diplomaths
- Υπολοχαγός
Αυτό για την κατάργηση της εσωτερικής φοίτησης, μην το λάβετε υπόψιν. Πιο συγκεκριμένα:
Για την εσωτερική φοίτηση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η προκήρυξη λέει:"Όλες οι ΑΕΝ είναι εξωτερικής φοίτησης. Παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης σε όλες τις
ΑΕΝ εκτός των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας"
Δηλαδή από την μία λέει πως είναι εξωτερικής φοίτησης, όταν δεν το έχει πει καμία άλλη χρονιά, από την άλλη λέει πως υπάρχει δυνατότητα ενδιαίτησης
Μπορεί να είναι λιγότεροι, και να μπουν οικονομικά κριτήρια
Αυτό όμως ποτέ δεν ξεκαθαρίζεται από την προκήρυξη. Το καθορίζει υπουργική απόφαση που βγαίνει στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε πως θα έχουν όλες οι σχολές εσωτερική φοίτηση για όλους, ούτε αν θα γίνει με οικονομικά κριτήρια ούτε τίποτα.
Στην μηχανιώνα είχαν αναφερθεί προβλήματα στο κτίριο, στην ύδρα δεν έχουν λεφτά ούτε για τα νερά, και πάνω από τις μισές (10 είναι συνολικά) ΑΕΝ υπολειτουργούν. Λογικό είναι να περιορίσουν την εσωτερική φοίτηση
Για την εσωτερική φοίτηση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η προκήρυξη λέει:"Όλες οι ΑΕΝ είναι εξωτερικής φοίτησης. Παρέχεται η δυνατότητα ενδιαίτησης σε όλες τις
ΑΕΝ εκτός των ΑΕΝ Ασπροπύργου και Μακεδονίας"
Δηλαδή από την μία λέει πως είναι εξωτερικής φοίτησης, όταν δεν το έχει πει καμία άλλη χρονιά, από την άλλη λέει πως υπάρχει δυνατότητα ενδιαίτησης
Μπορεί να είναι λιγότεροι, και να μπουν οικονομικά κριτήρια
Αυτό όμως ποτέ δεν ξεκαθαρίζεται από την προκήρυξη. Το καθορίζει υπουργική απόφαση που βγαίνει στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε πως θα έχουν όλες οι σχολές εσωτερική φοίτηση για όλους, ούτε αν θα γίνει με οικονομικά κριτήρια ούτε τίποτα.
Στην μηχανιώνα είχαν αναφερθεί προβλήματα στο κτίριο, στην ύδρα δεν έχουν λεφτά ούτε για τα νερά, και πάνω από τις μισές (10 είναι συνολικά) ΑΕΝ υπολειτουργούν. Λογικό είναι να περιορίσουν την εσωτερική φοίτηση
Γεια σας παιδια! Θα ηθελα αν μπορουσατε να μου απαντησεται σε καποιες ερωτησεις... Πως μπορω να μπω στη ΑΕΝ με απολυτηριο αφου εχω απολυτηριο ενιαιου λυκειου με Μ. Ο.15 μαζι με πανελληνιες,Lower και πολυτεκνια Ευχαριστω
αν μπορειτε απαντηστε μου απο εδω στις εξης ερωτησεις... :1) ποσα μορια ειναι οι βασεις για το εμπορικο ναυτικο φετος;2) αν αποφασισω να περασω χωρις πανελλαδικες ενα πτυχιο αγγλικων ονοματι ''basic'' το οποιο ειναι pre-lower μειωνει καθολου τις βασεις
3) αν περασω απο πανελλαδικες το πτυχιο δεν ειναι απαραιτητο; Ευχαριστωω
3) αν περασω απο πανελλαδικες το πτυχιο δεν ειναι απαραιτητο; Ευχαριστωω
-
- Υποδεκανέας
Οι περσινες βασεις για πλοιαρχους ειναι 9687 και για μηχανικους 8539. Φετος δεν ξερουμε πως θα μεταβληθουν, δεν ξερω ποιο πτυχιο εχεις και μπορεις να ψαξεις αν σε βοηθαει στην σελιδα 17 στην προκηρυξη εδω http://www.scribd.com/fullscreen/95160232?access_key=key-h1ys2kmaaa71r1l69rg , και αν περασεις με πανελληνιες δεν νομιζω να παιζει ρολο το απολυτηριο.
-
- Υποδεκανέας
mike, αν διαβασεις την προκηρυξη που εγραψα και πιο πανω, θα δεις οτι υπαρχουν καποια μορια για πτυχιο, συγκεκριμενα για lower +1500, και υπαρχουν και θεσεις για πολυτεκνους. Διαβασε την προκηρυξη και θα σου λυθουν οι αποριες 

Τι διαφορα εχει ο πλιαρχος απο τον μηχανικο... Ενταξει ο μηχανικο ασχολειται με τα μηχανικα προβληματα κτλ... Ο πλοιαρχος;
955 οι θέσειs στιs Ακαδημίεs Εμπ. Ναυτικού
Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθεί φέτος στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, όπως προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Οι 561 αφορούν θέσεις πλοιάρχων και οι 394 μηχανικών
Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθεί φέτος στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, όπως προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν συνολικά 955 θέσεις, εκ των οποίων οι 561 αφορούν σε θέσεις για πλοιάρχους και οι 394 για μηχανικούς. Πέρυσι, ο αριθμός των θέσεων είχε φτάσει τις 811.
πηγή
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης