Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2011)
Εμπιστευεσαι την ζωη σου σε εναν ανθρωπο 50 χρονων; Γιατι αν θα παρουν 3500 ανω των 45 ποιος θα βαλει το χερι του (κυριολεκτικα) στη φωτια; Εγω παντος εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη στον γειτονα που δεν ξερει τιποτα οτι θα βουτηξει στη φωτια να με σωσει παρα ενας εκβιαστης ο οποιος απαιτει να μπει στο δημοσιο. Δεν ειναι τα σωματα ασφαλειας δημοσιο, σοβαρευτητε!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 61
Εμπιστεύομαι έναν 50αρη ο οποίος έχει εμπειρία στην δουλειά.
Καλησπέρα.Been there γνωρίζεις ποιά θα είναι τα καθήκοντα των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης ή όχι; Γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι ''μεγάλοι'' όπως αναφέρεις έχουν μια εμπειρία 15 και 20 ετών από παλιά;
Και κάτι άλλο, άλλα καθήκοντα οι μόνιμοι πυροσβέστες άλλα οι πενταετούς υποχρέωσης.
Και κάτι άλλο, άλλα καθήκοντα οι μόνιμοι πυροσβέστες άλλα οι πενταετούς υποχρέωσης.
Εσύ, ενδιαφέρεσαι να γίνεις πυροσβέστης (εάν θέλεις μου απαντάς) ; Επίσης, δεν κλείνει την πόρτα στα μούτρα απλών πολιτών όπως αναφέρεις, μπορούν και πολίτες να κάνουν αίτηση.
Greek army συγγνώμη, η ερώτηση είναι πρός τον george όσον αφορά την τελευταία μου διατύπωση.
Greek army συγγνώμη, η ερώτηση είναι πρός τον george όσον αφορά την τελευταία μου διατύπωση.
Τι σχεση εχουν αυτα που λεμε με το αν θελω να γινω πυροσβεστης; Ναι ωραια δουλεια ειναι δε με χαλαει αδερφε. Ναι φιλε μου μπορουν αλλα οι θεσεις για πολιτες θα ειναι σχετικα λιγες.
Σε αυτό που λές έχεις δίκιο. Άρα, αυτοί που έχουν τα μόρια θα περάσουν.
solid έγραψε:Εσύ, ενδιαφέρεσαι να γίνεις πυροσβέστης (εάν θέλεις μου απαντάς) ;
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά όλοι Πυροσβέστες ενδιαφέρονται να γίνουν αγορίνα μου

-
- Στρατηγός
- electrolisa
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 28
Δηλαδη ρε παιδια συγγνωμη για να καταλαβω. Λεει στο φεκ
2. Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου
για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος,
δηλαδη θα ειναι κατι σαν τους εμθ;
2. Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου
για πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος,
δηλαδη θα ειναι κατι σαν τους εμθ;
The greatest oak was once a little nut who held its ground. ~Author Unknown
-
- Στρατηγός
Μετα το περας της 5ετιας μονιμοποιουνται εφ 'οσον δεν υπερβαινουν το μεγιστο οριο ηλικας που οριζει η εκαστοτε προκηρυξη πχ το 35ο
solid έγραψε:Γιατί το λές αυτό;
Δεν είναι αυτονόητο; Οι συνθήκες στο ΠΣ είναι πολυ καλύτερες / χαλαρότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας και σε συνδυασμό με την εξίσωση 1/5 που μας έχουν επιβάλλει τα 'αδέρφια' μας, θα πέσουν όλοι με τα μούτρα

Μεγιστίας, μην το ισοπεδώνουμε. Δεν είναι όλοι οι συμβασιούχοι 50άρηδες. Η πλειοψηφία είναι 30-40κάτι, ενώ υπάρχουν κάποιοι κάτω των 30.
Solid, τα καθήκοντα θα είναι τα ίδια με των μονίμων. Δεν είδα ο νόμος να εξαιρεί τους 5ετείς από καμιά αρμοδιότητα των Γενικών Καθηκόντων, όπως ρητά προβλέπει για τους συμβασιούχους.
Στο θέμα της εμπειρίας τώρα: Σαφέστατα είναι σημαντικό προσόν και πρέπει να μοριοδοτείται (λογικότατο), αλλά όχι υπέρμετρα εις βάρος όλων των υπολοίπων. Ενδεικτικά, τα προσόντα που απαιτούνται για τους 5ετείς:
α) Να είναι Ελληνες πολίτες.
β) Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου.
γ) Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας 11.
δ) Να έχουν ανάστημα χωρίς υποδήματα τουλάχιστον 1,70μ.
ε) Να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
στ) Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
ζ) Να περάσουν αθλητικές δοκιμασίες.
θ) Όριο ηλικίας τα 29.
Με κόκκινο είναι αυτά που δεν απαιτούνται για υποψήφιους στην κατηγορία των συμβασιούχων. Με απλά λόγια, δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου, δεν απαιτείται ύψος, δεν απαιτείται εξέταση από γιατρούς, δεν απαιτούνται αθλήματα και το όριο ηλικίας έχει πάει σχεδόν στον άλλο κόσμο. Τα μόνα κριτήρια είναι απολυτήριο γυμνασίου και Ι1. Άντε η (ελάχιστη) μόρφωση του Λυκείου δε χρειάζεται, το ύψος επίσης (αυτό όντως το θεωρώ το πιο ασήμαντο). Τα υπόλοιπα; Κι εκεί η εμπειρία αρκεί;
*Στην τελική, αν το Λύκειο είναι άχρηστο στον πυροσβέστη, ας μην απαιτείται ούτε και γυμνάσιο. Ξέρω έναν 60άρη, συμβασιούχο από τα παλιά χρόνια του Δασαρχείου ακόμα, που θα μπορέσει κι αυτός να προσφέρει.
Solid, τα καθήκοντα θα είναι τα ίδια με των μονίμων. Δεν είδα ο νόμος να εξαιρεί τους 5ετείς από καμιά αρμοδιότητα των Γενικών Καθηκόντων, όπως ρητά προβλέπει για τους συμβασιούχους.
Στο θέμα της εμπειρίας τώρα: Σαφέστατα είναι σημαντικό προσόν και πρέπει να μοριοδοτείται (λογικότατο), αλλά όχι υπέρμετρα εις βάρος όλων των υπολοίπων. Ενδεικτικά, τα προσόντα που απαιτούνται για τους 5ετείς:
α) Να είναι Ελληνες πολίτες.
β) Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου.
γ) Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας 11.
δ) Να έχουν ανάστημα χωρίς υποδήματα τουλάχιστον 1,70μ.
ε) Να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
στ) Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
ζ) Να περάσουν αθλητικές δοκιμασίες.
θ) Όριο ηλικίας τα 29.
Με κόκκινο είναι αυτά που δεν απαιτούνται για υποψήφιους στην κατηγορία των συμβασιούχων. Με απλά λόγια, δεν απαιτείται απολυτήριο Λυκείου, δεν απαιτείται ύψος, δεν απαιτείται εξέταση από γιατρούς, δεν απαιτούνται αθλήματα και το όριο ηλικίας έχει πάει σχεδόν στον άλλο κόσμο. Τα μόνα κριτήρια είναι απολυτήριο γυμνασίου και Ι1. Άντε η (ελάχιστη) μόρφωση του Λυκείου δε χρειάζεται, το ύψος επίσης (αυτό όντως το θεωρώ το πιο ασήμαντο). Τα υπόλοιπα; Κι εκεί η εμπειρία αρκεί;
*Στην τελική, αν το Λύκειο είναι άχρηστο στον πυροσβέστη, ας μην απαιτείται ούτε και γυμνάσιο. Ξέρω έναν 60άρη, συμβασιούχο από τα παλιά χρόνια του Δασαρχείου ακόμα, που θα μπορέσει κι αυτός να προσφέρει.
Been there επέτρεψέ μου να γνωρίζω επί του θέματος.
Μετά την πενταετία θα έχουν τα ίδια καθήκοντα με τους μονίμους. Στην πενταετία θα βοηθούν επικουρικά σε ό, τι άλλο συμβάν εκτός των Δασικών πυρκαγιών. Να μου επιτρέψεις να σου πώ, ότι απαιτούνται και υγειονομικές εξετάσεις.
Μετά την πενταετία θα έχουν τα ίδια καθήκοντα με τους μονίμους. Στην πενταετία θα βοηθούν επικουρικά σε ό, τι άλλο συμβάν εκτός των Δασικών πυρκαγιών. Να μου επιτρέψεις να σου πώ, ότι απαιτούνται και υγειονομικές εξετάσεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες