Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Bloodrider
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Bloodrider »

Μάγκες καλησπέρα... Με αμβλυωπία τι παίζει; ... από ότι κοίταξα στο ΦΕΚ λέει κάτι για I4 αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάτι ξεκάθαροΕικόνα. Όποιος ξέρεις κάτι συγκεκριμένο ας ρίξει τα φώτα του
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

Bloodrider έγραψε:Μάγκες καλησπέρα... Με αμβλυωπία τι παίζει; ... Από ότι κοίταξα στο ΦΕΚ λέει κάτι για I4 αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάτι ξεκάθαροΕικόνα. Όποιος ξέρεις κάτι συγκεκριμένο ας ρίξει τα φώτα του

Μόνιμος συνεκτισμός στραβισμός με αμβλυωπία από ανοψία

αν το προβλήμα που έχεις ταιρiάζει με την παραπάνω πάθηση βγαίνεις Ι4
Άβαταρ μέλους
Bloodrider
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Bloodrider »

Όχι αδερφέ μόνο αμβλυωπία έχω... Για αυτό το λόγο και ρώτησα να σε καλά πάντως για την γρήγορη απάντηση. Αν ξέρει κάποιος κάτι ποιο συγκεκριμένο θα του ήμουν ευγνώμον
bill

Δημοσίευση από bill »

Καλησπερα. Με μυωπεια γυρω στο 8 σε καθε ματι, τι Ι βγαινω; Καποιος μου ειπε οτι μετα βιας να με βγαλουν Ι3. Ειναι δυνατον; Σιγα την παθηση που εχω... Με γυαλια ή φακους θα ειμαι. Ποιο το προβλημα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 24
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άοπλος σίγουρα. Θα σε συμβούλευα να μην φοράς φακούς επαφής στη διάρκεια της θητείας σου, πλην όταν θα βγαίνεις ως εξοδούχος. Δες και το παρακάτω θέμα:

Γυαλιά και φακοί επαφής στο Στρατό
bill

Δημοσίευση από bill »

Εστειλα ενα μηνυμα σχετικα με την μυωπεια που εχω (8 σε καθε ματι περιπου) και μου απαντησατε οτι βγαινω σιγουρα αοπλος. Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι; Γιατι δινεται τοσο μεγαλη σημασια στην μυωπεια; Δηλαδη τι πειραζει αν ειμαι οπλισμενος με γυαλια; Δεν μπορω να το καταλαβω. Μην μου λετε τετοια ρε παιδια... Τι σοι στρατος ειναι αυτος; Δεν εχω και τιποτα τοσο σοβαρο για να μην μπορω να χειριζομαι οπλο. Αν ειναι να κατσω σπιτι μου... Μην μου λετε τετοια ρε παιδια... Σκεφτομαι πολυ σοβαρα μετα το στρατο να κανω τα χαρτια μου για ειδικος φρουρος στην αστυνομια. Εκει τι θα πω; Οτι δεν μου εμαθαν χειρισμο οπλων στο στρατο; Παει θα με απορριψουν σιγουρα. Αφηστε που θελω να βγω μεχρι I2 γιατι θελω να μπω αν οχι ειδικες δυναμεις, εφεδρος αξιωματικος (γιατι παιρνω μορια για ειδικος φρουρος στην αστυνομια).
Καμια ζαβολια τουλαχιστον με την μυωπεια παιζει να κανω; Να παω κανα χαρτι δηλαδη οτι εχω μικρη μυωπεια;'Η θα με εξετασουν και στο στρατο;
ΥΓ: Δεν μπορω να δεχτω να ειμαι 2 μετρα γουμαρι με πρησμενους μυς και να παρακολουθω τους αλλους να κανουν ασκησεις με οπλα και εγω να καθομαι. Ελεος δηλαδη...
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Καλησπερα μαγκες! Υπαρχει περιπτωση να ανεβει η μυωπυια μου αν συνεχισω να καθομαι σα *****@ς μπροστα απο το pc 8 ωρες τη μερα και με τη μουρη καρφωμενη στην οθονη; Απλως δε θελω να βγω αοπλος για αυτο ρωταω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

Στην μυωπία δεν ξέρω, αλλά στην διανοητική κατάσταση σίγουρα.

Καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από yandr »

bill έγραψε:Μην μου λετε τετοια ρε παιδια... Σκεφτομαι πολυ σοβαρα μετα το στρατο να κανω τα χαρτια μου για ειδικος φρουρος στην αστυνομια.

Και για ειδικός φρουρός Ι1 θα πρέπει να είσαι...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

sintoma lokatzis έγραψε:Καλησπερα μαγκες! Υπαρχει περιπτωση να ανεβει η μυωπυια μου αν συνεχισω να καθομαι σα *****@ς μπροστα απο το pc 8 ωρες τη μερα και με τη μουρη καρφωμενη στην οθονη; Απλως δε θελω να βγω αοπλος για αυτο ρωταω

Δεν φταίει το pc αρχηγέ μέχρι τα 19-20 θα σου ανεβαίνει η μυωπία έτσι κι'αλλιώς
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

bill έγραψε:Εστειλα ενα μηνυμα σχετικα με την μυωπεια που εχω (8 σε καθε ματι περιπου) και μου απαντησατε οτι βγαινω σιγουρα αοπλος. Δεν μπορω να καταλαβω το γιατι; Γιατι δινεται τοσο μεγαλη σημασια στην μυωπεια; Δηλαδη τι πειραζει αν ειμαι οπλισμενος με γυαλια; Δεν μπορω να το καταλαβω. Μην μου λετε τετοια ρε παιδια... Τι σοι στρατος ειναι αυτος; Δεν εχω και τιποτα τοσο σοβαρο για να μην μπορω να χειριζομαι οπλο. Αν ειναι να κατσω σπιτι μου... Μην μου λετε τετοια ρε παιδια... Σκεφτομαι πολυ σοβαρα μετα το στρατο να κανω τα χαρτια μου για ειδικος φρουρος στην αστυνομια. Εκει τι θα πω; Οτι δεν μου εμαθαν χειρισμο οπλων στο στρατο; Παει θα με απορριψουν σιγουρα. Αφηστε που θελω να βγω μεχρι I2 γιατι θελω να μπω αν οχι ειδικες δυναμεις, εφεδρος αξιωματικος (γιατι παιρνω μορια για ειδικος φρουρος στην αστυνομια).
Καμια ζαβολια τουλαχιστον με την μυωπεια παιζει να κανω; Να παω κανα χαρτι δηλαδη οτι εχω μικρη μυωπεια;'Η θα με εξετασουν και στο στρατο;
ΥΓ: Δεν μπορω να δεχτω να ειμαι 2 μετρα γουμαρι με πρησμενους μυς και να παρακολουθω τους αλλους να κανουν ασκησεις με οπλα και εγω να καθομαι. Ελεος δηλαδη...

Άντε και πες οτι στον στρατό θα την γλυτώσεις στην αστυνομία όταν θα δώσεις δεν θα περάσεις από εξετάσεις; Για το υστερόγραφο τι να γράψω... Εικόνα

bill

Δημοσίευση από bill »

yandr λαθος κανεις. Για ειδικος φρουρος στην αστυνομια μπορεις να μπεις αρκει να εχεις υπηρετησει στο στρατο. Σου ζητανε να καταθεσεις και το τι Ι ησουν στο στρατο και το γιατι. Δηλ αν εισαι Ι3 λογω μυωπειας, το δηλώνεις. Απλα οποιος εχει υπηρετησει ειδικες δυναμεις ή ως εφεδρος αξιωματικος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να τον παρουν, καθως παιρνει πολλα εξτρα μορια.
αν θες μπορω να ψαξω να βρω και το λινκ με το pdf που λεει αναλυτικα τις προυποθεσεις που πρεπει να πληροι ενας υποψηφιος ειδικος φρουρος.
Greek Army τι να γραψεις; Δυστυχως αν ειναι ετσι τα πραγματα, μιλαμε για καταντια του στρατου μας... Λες και ειμαι κανας αναπηρος θα καθομαι και θα καθαριζω πατατες... Και αν ποτε γινει πολεμος, να μας ζητανε και γνωματευσεις ορασεως για το αν θα πρεπει να υπερασπιστουμε την πατριδα ή οχι. Τι να πω... Κριμα...
ευχομαι να μην ειναι ετσι οπως μου τα λετε τα πραγματα...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

bill έγραψε:yandr λαθος κανεις. Για ειδικος φρουρος στην αστυνομια μπορεις να μπεις αρκει να εχεις υπηρετησει στο στρατο.1.Σου ζητανε να καταθεσεις και το τι Ι ησουν στο στρατο και το γιατι. Δηλ αν εισαι Ι3 λογω μυωπειας, το δηλώνεις.
Greek Army τι να γραψεις; Δυστυχως αν ειναι ετσι τα πραγματα, μιλαμε για καταντια του στρατου μας... Λες και ειμαι κανας αναπηρος θα καθομαι και θα καθαριζω πατατες... Και αν ποτε γινει πολεμος, να μας ζητανε και γνωματευσεις ορασεως για το αν θα πρεπει να υπερασπιστουμε την πατριδα ή οχι. Τι να πω... Κριμα...
ευχομαι να μην ειναι ετσι οπως μου τα λετε τα πραγματα...

1. Αν βγαίνεις Ι3 λόγω μυωπίας κόβεσαι από τους ειδικούς φρουρούς γιατί και εκεί το όριο είναι 4,5 βαθμοί στο κάθε μάτι.
2. Δεν τα λέμε εμείς αρχήγε όλα είναι γραμμένα
zxmcwolf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από zxmcwolf »

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω (μιας και εψαξα αρκετα στο φορουμ και σε αλλες ιστοσελιδες για αυτο το θεμα κ δν βρηκα τιποτα) αν ξερει κανεις απο προσωπικη εμπειρια με τι βαθμο μυωπιας βγενεις Ι1-4. Εγω εχω 2.45/2.15 Δεξι/Αριστερο ματι, υπαρχει περιπτωση με αυτον τον βαθμο να με βγαλουν Ι2+ πανω; Αν ξερει κανεις ας απαντησει. Ευχαριστω!
:)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

zxmcwolf έγραψε:Παιδια θα ηθελα να ρωτησω (μιας και εψαξα αρκετα στο φορουμ και σε αλλες ιστοσελιδες για αυτο το θεμα κ δν βρηκα τιποτα) αν ξερει κανεις απο προσωπικη εμπειρια με τι βαθμο μυωπιας βγενεις Ι1-4. Εγω εχω 2.45/2.15 Δεξι/Αριστερο ματι, υπαρχει περιπτωση με αυτον τον βαθμο να με βγαλουν Ι2+ πανω; Αν ξερει κανεις ας απαντησει. Ευχαριστω!
:)

I1 είσαι
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες