Deathdiver έγραψε: 297ΙΜΑΚ έγραψε:fideas emk έγραψε:297ΙΜΑΚ έγραψε: τι ειναι αυτο που βαζει μεσα στις ειδικες δυναμεις τους ΠΝ και αφηνει εξω την 71η. Ο πρασινος μπερες; το Π Ε Ν (σκοπο Π Ε Ν); τα μοριακια; η οργανωση του Στρατευματος; το οτι για την 71η δεν το επιλεγεις αλλα σε πετανε; Για μενα δεν υπαρχουν Ειδικες δυναμεις. Υπαρχουν Καταδρομεις και Πεζοναυτες.
αφου τα ξερεις. τι ρωτας; Ειναι επιλεκτες ολες αυτες οι δυναμεις. Η 71 ειναι ενα σκαλι ποιο κατω. Τι κανει τη μια ειδ δυναμη και την 71 οχι; Απλα, τα (λίγο;) πιο δυσκολα ΠΕΝ. Βεβαια καταλαβαινω τι συγχυση γιατι κοιτας το Πευκο

(οχι οτι οσοι βγηκαν απο Ρεντινα ειναι Ραμπο). Στη μοιρα παντως ορισμενοι που εφυγαν γιατι δεν την παλευαν (μιλαω για πορειες, στιβους κτλ κτλ οχι οτι δεν την παλευαν με το κλιμα εκει μεσα) ηταν ολοι Αθηναιοι απο
Πευκο. Κανενας απο Ρεντινα δεν εφυγε απο Δραμα. Οι πεζοναυτες ειναι ακριβως το ιδιο στην Ελλαδα με τους καταδρομεις και τους αλεξιπτωτιστες. Στο εξωτερικο κανενας απο αυτους (πλην καποιων καταδρομεων) δε θεωρειτε ειδικη δυναμη. Η πεζοναυτες και οι αλεξιπτωτιστες στην Αγγλια ειναι το ιδιο μαχιμη. Η ΣΒΣ και ΣΑΣ (ΟΥΚ και ΕΤΑ των Αγγλων αντιστοιχα) βγαινανε αντιστοιχα οσοι πεζοναυτες και οσοι αλεξιπτωτιστες επιβιωναν την πολυ σκληρη εκπαιδευση. Εμεις εχουμε ΜΑΚ, ΛΟΚ, ΠΖΝ και ΜΥΚ και ΕΤΑ ως ειδ δυναμεις αλλα καμια σχεση οι πρωτες 3 με τις τελευταιες δυο... Ειδ δυναμεις εξ ορισμου ειναι μονο οι τελευταιες 2 (και η 31ΜΕΕ και ισως και η Ζ'ΜΑΚ). Εξειδικευμενες ανορθοδοξες αποστολες. Υποβρυχια, εναερια μεσα, μικρα κλιμακια, μοναδες αναγνωρισης πολυ περα των δυνατοτητων πεζικου (=ΕΤΑ=50+κιλα στην πλατη και 2 βδομαδες αναγνωρισεις.. κτλ κτλ).. Γνωμη μου
Αρα συμφωνουμε οτι αν μητι αλλο στις σειρες μας (12μηνα) δεν υπηρχε καμια ουσιαστικη διαφορα μεταξυ ΛΟΚ και ΠΖΝ. οσο για τις ΜΑΚ διεφεραν ως προς το οτι δεν κανανε χειμερινη αλλα θαλασσια και για αλεξιπτωτα η ΣΒΕΑ. Σωστα?
Φιλε μου και στα ΛΟΚ δεν κανουν ασκησεις θαλασσιας?
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να διευκρινήσουμε ότι αν θεωρήσεις ότι ειδικές δυνάμεις χαρακτήριζονται έτσι στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και τους εφέρδους καήκαμε

.
Αν μιλάτε για τους μόνιμους θεωρώ οτι πάλι υστέρουμε πολύ σαν χώρα στις καταδρομές (και στους πεζοναύτες).
Οι πεζοναυτες ειναι ακριβως το ιδιο στην Ελλαδα με τους καταδρομεις και τους αλεξιπτωτιστες.
Όσο γι΄αυτο το σχόλιο έχω να πω κάτι.
Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιος (και δε μιλάω αντικειμενικά αλλα υποκειμενικά) οι αλεξιπτωτιστές στις ειδικές δυνάμεις είναι ένα σκαλί πιο πάνω.
Γιατί πολύ απλα , ξέχωρα οτι περνούν ΣΒΕΑ(δηλαδή σχολείο που δεν περνάει κανενα αλλο σώμα κληρωτών στην Ελλάδα) , κάνουν τις ίδιες ασκήσεις με τις ορεινές μοίρες (και δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρηση), κάνουν θαλασσία εκπαίδευση κανονικά.
Μπορώ να πω οτι οι πεζοναύτες κάνουν κάτι πολυ τακτικά που δεν κάνουν τα άλλα σώματα.
Τις αποβάσεις.
Λοιπόν δε χρειάζεται να συγκρίνετε, όπως έχουμε ξαναπεί το κάθε σώμα κάνει κάτι παραπάνω απ' το άλλο.
Απλά οι αλεξιπτωτίστες είναι ένα σκαλί πιο πάνω όπως είπα λόγο του βαθμού δυσκολίας και της επικυνδηνότητας.

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...