Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
Απο ποια κατευθυνση μπορεις να δηλωσεις την σχολη του εμπορικου ναυτικου?
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω κάτι αυτό που θα επενδύσουν η άραβες για την ιδιωτική σχολή ναυτικής ακαδημίας με συνεργασία το κολλέγιο city unity college αξίζει η φοιτήσει για αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με την ναυτιλία Ευχαριστώ
Καλησπερα σε ολους, σαν μη γνώστης του θεματος θα ηθελα σας παρακαλω πολυ να με βοηθησετε σχετικά με το τομεα του εμπορικου ναυτικου καθως σκέφτομαι σοβαρα να ασχοληθω, συγχωρεστε με αν σας κουρασω με τις ερωτησεις μου, κατα πρωτον θα ηθελα να μου πειτε επειδη εχω μπερδευτει.
.ειναι υποχρεωτικο να τελειωσω σχολη αεν; .Μπορω να μπω με βαθμο απολυτηριου?
.μπορω να μπαρκαρω χωρις τα παραπανω, μονο με ναυτικο φυλλάδιο?
Και πια η διαφορα μισθου, ειδικότητας και μελλοντικής εξέλιξης μεταξυ των παραπανω που ανέφερα;
Προσφατα ενας φιλος μου εκανε όλες τις απαραιτητες διαδικασιες και μου ειπε πως τελικα θα μπαρκαρει χωρις να εχει σχέση ο βαθμος απολυτηρίου ουτε τελειωσε καποια αεν απλα μονο με ναυτικο φυλλάδιο σαν γενικός καθηκόντων και σε κανα χρονο θα εξελισσόταν σε επικουρο, ξερω παλι αλλους που κόβονται λογο βαθμου κτλπ εχω μπερδευτει με ολα αυτα και θα παρακαλούσα θερμα αν μπορουσε καποιος να με κατατοπισει με ολα αυτα διοτι σκέφτομαι πολυ σοβαρα να ασχοληθω.
Επισης δεν σας ανεφερα πως κι εγω πολυ παλια ειχα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες αλλα κοπηκα λογω βαθμου απολυτηρίου, ηθελα οπωσδήποτε να μπαρκαρω αλλα ακομη και τοτε γνώριζα ελαχιστα κι ετσι απαγοητευτικα και τα παρατησα. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
.ειναι υποχρεωτικο να τελειωσω σχολη αεν; .Μπορω να μπω με βαθμο απολυτηριου?
.μπορω να μπαρκαρω χωρις τα παραπανω, μονο με ναυτικο φυλλάδιο?
Και πια η διαφορα μισθου, ειδικότητας και μελλοντικής εξέλιξης μεταξυ των παραπανω που ανέφερα;
Προσφατα ενας φιλος μου εκανε όλες τις απαραιτητες διαδικασιες και μου ειπε πως τελικα θα μπαρκαρει χωρις να εχει σχέση ο βαθμος απολυτηρίου ουτε τελειωσε καποια αεν απλα μονο με ναυτικο φυλλάδιο σαν γενικός καθηκόντων και σε κανα χρονο θα εξελισσόταν σε επικουρο, ξερω παλι αλλους που κόβονται λογο βαθμου κτλπ εχω μπερδευτει με ολα αυτα και θα παρακαλούσα θερμα αν μπορουσε καποιος να με κατατοπισει με ολα αυτα διοτι σκέφτομαι πολυ σοβαρα να ασχοληθω.
Επισης δεν σας ανεφερα πως κι εγω πολυ παλια ειχα κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες αλλα κοπηκα λογω βαθμου απολυτηρίου, ηθελα οπωσδήποτε να μπαρκαρω αλλα ακομη και τοτε γνώριζα ελαχιστα κι ετσι απαγοητευτικα και τα παρατησα. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 39
1) Οι σχολές ΑΕΝ βγάζουν αξιωματικούς... Γέφυρας και μηχανής. Αν αποφοιτήσεις από ΑΕΝ παίρνεις το δίπλωμα του 3ου Μηχανικού ή του Ανθυποπλοίαρχουν. Τι σε μπερδεύει;2) Ναι μπορείς. Διάβασε την προκήρυξη να δεις περισσότερες πληροφορίες αλλά γενικά μπορείς (αν έχεις και καλό βαθμό γιατί οι βάσεις είναι υψηλές πλέον).
3) Μπορείς να μπαρκάρεις με το ναυτικό φυλλάδιο και μόνο αλλά ΟΧΙ ως αξιωματικός... Ως κατώτερο και βοηθητικό πλήρωμα. Εξέλιξη μεγάλη δεν έχεις... Λίγα πράγματα και μετά από πολλά χρόνια... Π. Χ αν έχεις τελειώσει ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ θες 24 μήνες δόκιμος για να πάρεις του 3ου Μηχανικού δίπλωμα και πας μέχρι 2ος.
4) Ο μισθός του κατώτερου πληρώματος είναι μικρός... Το πολύ μέχρι 1000 ευρώ.
Αν κάτι σε μπερδεύει ακόμα πες μου
3) Μπορείς να μπαρκάρεις με το ναυτικό φυλλάδιο και μόνο αλλά ΟΧΙ ως αξιωματικός... Ως κατώτερο και βοηθητικό πλήρωμα. Εξέλιξη μεγάλη δεν έχεις... Λίγα πράγματα και μετά από πολλά χρόνια... Π. Χ αν έχεις τελειώσει ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ θες 24 μήνες δόκιμος για να πάρεις του 3ου Μηχανικού δίπλωμα και πας μέχρι 2ος.
4) Ο μισθός του κατώτερου πληρώματος είναι μικρός... Το πολύ μέχρι 1000 ευρώ.
Αν κάτι σε μπερδεύει ακόμα πες μου
Δηλαδη απο οτι καταλαβα, καλος μισθος και καλη εξελιξη θα εχεις μονο αν μπεις μεσω σχολης.
Απο την αλλη τωρα ας πουμε οτι μπαρκαρω σαν κατωτερο πληρωμα με το ναυτικο μου φυλλαδιο, οταν λες δεν εχεις μεγαλη εξελιξη ενοεις οτι για να εξελιχθω 2ος μηχανικος καποια στιγμη μετα απο καιρο (αν γινετε μονο με ναυτικο φυλλαδιο και αν καταλαβα καλα) χρειαζεται να κανω αρκετα ταξιδια αλλα σιγουρα μετα απο 2-3 ταξιδια ο μισθος θα ανεβει σωστα;(Για ναυτικο φυλλαδιο μιλαω μονο)
Απο την αλλη τωρα ας πουμε οτι μπαρκαρω σαν κατωτερο πληρωμα με το ναυτικο μου φυλλαδιο, οταν λες δεν εχεις μεγαλη εξελιξη ενοεις οτι για να εξελιχθω 2ος μηχανικος καποια στιγμη μετα απο καιρο (αν γινετε μονο με ναυτικο φυλλαδιο και αν καταλαβα καλα) χρειαζεται να κανω αρκετα ταξιδια αλλα σιγουρα μετα απο 2-3 ταξιδια ο μισθος θα ανεβει σωστα;(Για ναυτικο φυλλαδιο μιλαω μονο)
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Δεν ξέρω γιατί τα έχετε έτσι θολά στο μυαλό σας ή γιατί τα περιμένετε τόσο εύκολα χωρίς να κοπιάσετε.Ας το ξεκαθαρίσουμε
Μισθό και εξέλιξη ΜΟΝΟ από σχολή και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΡΚΑ... Και εκεί θέλει δουλειά. Θα περάσεις από δόκιμος,junior, και με το καλό θα πιάσεις 3ος η Ανθ/ρχος.
Αν μπαρκάρεις σαν κατώτερο πλήρωμα μετά από 2-3 μπαρκα ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ... Κατανοείς τι είναι 24 μήνες δόκιμος; Θα κάνεις 2 χρόνια ταξίδι σερί;2-3 ταξίδια είναι μόνο για συμπληρώσεις αυτους τους μήνες... Και αυτό μιλάμε ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ... Αν τώρα ξεκινήσεις μόνο με ναυτικό φυλλάδιο νομίζω είναι 36 μήνες για το δίπλωμα (δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως για αυτό. Αν ξέρει κανείς άλλος να στο ξεκαθαρίσει θα ήταν καλό αλλιώς με μια ερώτηση στη ΠΕΜΕΝ θα το ξεκαθαρίσεις σίγουρα)
Ο μισθός ανεβαίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ... Τέλος... Όχι με πόσα μπάρκα έχεις κάνει... Αλλάζεις βαθμίδα αλλάζεις μισθό.
Μισθό και εξέλιξη ΜΟΝΟ από σχολή και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΡΚΑ... Και εκεί θέλει δουλειά. Θα περάσεις από δόκιμος,junior, και με το καλό θα πιάσεις 3ος η Ανθ/ρχος.
Αν μπαρκάρεις σαν κατώτερο πλήρωμα μετά από 2-3 μπαρκα ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ... Κατανοείς τι είναι 24 μήνες δόκιμος; Θα κάνεις 2 χρόνια ταξίδι σερί;2-3 ταξίδια είναι μόνο για συμπληρώσεις αυτους τους μήνες... Και αυτό μιλάμε ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ... Αν τώρα ξεκινήσεις μόνο με ναυτικό φυλλάδιο νομίζω είναι 36 μήνες για το δίπλωμα (δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως για αυτό. Αν ξέρει κανείς άλλος να στο ξεκαθαρίσει θα ήταν καλό αλλιώς με μια ερώτηση στη ΠΕΜΕΝ θα το ξεκαθαρίσεις σίγουρα)
Ο μισθός ανεβαίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ... Τέλος... Όχι με πόσα μπάρκα έχεις κάνει... Αλλάζεις βαθμίδα αλλάζεις μισθό.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 9
Βασιλη, αυτη η θεση junior 3ος και junior ανθυποπλοιαρχος υπαρχει σε ολες τις ναυτιλιακες για πρωτομπρακους πτυχιουχους αεν; Γιατι γνωστος μου που αποφοιτησε περσυ εφυγε μπαρκο με 5000 κατευθειαν. Μπορει αν εισαι καλος και ως δοκιμος να περασεις κατευθειαν ανθυποπλοιαρχος πχ και να μην κανεις junior; Επισης με την φορολογια μπορεις να μου πεις λιγο τι παιζει?
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σε όλες τις εταιρείες. Γενικά ναι υπάρχει. Η εταιρεία κρίνει την πολιτική της και ανάλογα καθορίζει.Η φορολογία στο σύνολο της προς το παρών είναι 16%. Με την έκτακτη εισφορά.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Ωραιος ευχαριστω. Η υπηρεσια που κανεις ως junior μετραει για το διπλωμα της β κατηγοριας?
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Ναι κανονικά. Δεν υπάρχει στο ΝΑΤ η κατηγορία junior Οπότε η υπηρεσία είναι κανονικά στον βαθμό σου.
Καλησπερα σε ολο το φορουμ το παρακολουθω καιρο τωρα.. θα ηθελα μια απαντηση αν γνωριζει καποιος. Λογο το οτι μαλλον με απολυτηριο δν περναω στην δευτερη κατηγορια για αεν σκεφτομαι να παω στης βαρνας γνωριζω οτι το πτυχιο ειναι αει κτλπ κτλπ... αναγνωριζεται απο εδω απο το υπουργειο και μεταφραζεται κιολας κανονικα εχω διαβασει κ τα σχετικα φεκ δεν θυμαμαι επακροβως να στα αναφερω. απλα ακουσα οτι καποιες εταιριες σνομπαρουν τους δοκιμους απο εκει... ισχυει κατι τετοιο; και αν καποιος εχει καποια σχετικη εμπειρια αα μουνπει.. επισης τα περι να δωσω παννεληνιες κτλπ δν παιζει οπως και να μπαρκαρω για να μαζεψω τα μορια που περνεις εξτρα και αυτα δν γινονται διοτι ηταν τελευταια χρονια λογο ηληκιας και δεν προλαβαινω. απλα σκεφτομαι σοβαρα την βαρνα.
Καλημέρα σε όλους, Είμαι φοιτητής στην ασπαιτε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μπαίνω στο 4ο έτος. Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο είτε μόλις τελειώσω τη σχολή μου να ξεκινήσω να μπω στην ΑΕΝ ως μηχανικός, είτε το επόμενο καλοκαίρι για να μη χασω χρόνο. Ξέρει κανείς αρχικά αν απαιτείται να πάρω διαγραφή από τη σχολή μου για να μπω σε αεν; (αυτό θα γινόταν σίγουρα μέσω πανελληνίων, Αλλά ρωτώ αν απαιτείται η ίδια διαδικασία και από απολυτήριο λυκειου) . Λίγο πολύ τα του επαγγέλματος τα ξέρω μιας και έχω συγγενείς στο επάγγελμα. Επίσης ως μηχανικός για την αεν αν ξέρω καλά υπάρχει μόνο Ασπρόπυργο νέα μηχανιωνα κρητή και Χίο. Για την Αθήνα παίζουν ρόλο τα μόρια ; Με τη διαδικασία απολυτήριο λυκείου έχω 18500 μόρια... Υπάρχει περίπτωση να μείνω Ασπρόπυργο; Λίγο πολύ αυτές ήταν οι ερωτήσεις μου. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων,
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
spyros έγραψε:Καλημέρα σε όλους,Είμαι φοιτητής στην ασπαιτε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μπαίνω στο 4ο έτος. Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο είτε μόλις τελειώσω τη σχολή μου να ξεκινήσω να μπω στην ΑΕΝ ως μηχανικός, είτε το επόμενο καλοκαίρι για να μη χασω χρόνο. Ξέρει κανείς αρχικά αν απαιτείται να πάρω διαγραφή από τη σχολή μου για να μπω σε αεν;(αυτό θα γινόταν σίγουρα μέσω πανελληνίων, Αλλά ρωτώ αν απαιτείται η ίδια διαδικασία και από απολυτήριο λυκειου) . Λίγο πολύ τα του επαγγέλματος τα ξέρω μιας και έχω συγγενείς στο επάγγελμα. Επίσης ως μηχανικός για την αεν αν ξέρω καλά υπάρχει μόνο Ασπρόπυργο νέα μηχανιωνα κρητή και Χίο. Για την Αθήνα παίζουν ρόλο τα μόρια ; Με τη διαδικασία απολυτήριο λυκείου έχω 18500 μόρια... Υπάρχει περίπτωση να μείνω Ασπρόπυργο; Λίγο πολύ αυτές ήταν οι ερωτήσεις μου. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δυστηχως με αυτα τα μορια μαλλον δεν μπαινεις καν. Εκτος αν εχεις καποιο πτυχιο αγγλικων και δεν το εχεις μετρησει (2000 lower/2500 proficiency). Αλλιως μονο με πανελληνιες η αν κανεις κανα μπαρκο να μαζεψεις μορια.
Το χω μετρήσει το lower. Έχω και σε γερμανικά 2 πτυχία αλλά από ότι είδα δεν προσμετρούνται θετικά. Οπότε τόσο μεγάλη είναι πλέον η συμμετοχή και ο ανταγωνισμός; Για το 14 που ήξερα μπήκαν άτομα και με 14000 μόρια χωρίς αγγλικά. Για κατατακτηριες γνωρίζει κάποιος αν γίνεται; Γνωρίζω ήδη ότι μπορώ να μπαρκαρω στο αντικείμενο μου ως ηλεκτρολόγος αλλά από ότι ακούω στο χώρο η ζήτηση δεν είναι πολύ μεγάλη. Ουσιαστικά το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει ένας ηλεκτρολόγος είναι το πρώτο του ταξίδι ως δόκιμος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες