1) Εστω με καλούν Μ. Πεύκο και (θέλω να) πάω καταδρομέας κανονικά (όπως δήλωσα)
2) Αποφασίζω να πάω ΔΕΑ, οπότε πάω ΣΕΑΠ -- έστω περνάω αθλήματα κτλ
3) Μετά μπορεί να ΜΗ με πάρουν Κ. Ε. Α. Π. Και να με στείλουν ΔΕΑ σε κάποιο τάγμα κανονικού πεζικού;
|
Ολοι λέτε οτι όχι μόνο μπορούν, αλλά είναι και 90% σίγουρο.
=> Μπορούν να μου ""στερήσουν"" τη δυνατότητα για μπερέ, επιδεί έχουν καλύψει τα κενά για ΔΕΑ Ειδ Δυν, Τη στιγμή που θα έχω περάσει υποτίθεται και πιο δύσκολη εκπαίδευση απ'το φυσιολογικό;
|
ΟΚ, καταλαβαίνω οτί για τα μόρια (800 αντι 400 νομίζω) το βύσμα πάει κι έρχεται.
|
Αλλά αν εγώ θέλω σώνει Και καλά να πάω Ε. Δ. ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩ ΣΕΑΠ,Δε μπορώ να κάνω κάτι για να πάω (π. Χ.) ΛΟΚ, κι ας μη Μετρήσει Το "ΔΕΑ" τελικά;
τι να σας πω, κουφό, αλλά σαν αμυντική λύση το λέω, οτί πχ οι 4 (δύσκολοι) Μήνες να μετρήσουν σαν θητεία, και να κάνω άλλους 5 Ε. Δ. Αντί για 9-10 επι πληρωμή αλλού.
Μου φαίνεται παράλογο, να πρέπει να μή πάω ΔΕΑ για να μου επιτραπεί να υπηρετήσω Ε. Δ... Εσάς όχι; ...
|
Ευχαριστώ!,(Greek_Army μη μου φωνάξεις!)
Όχι θέλει υποχρεωτικά βύσμα για να γίνεις Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά εφόσον δεν σε επιλέξουν πάλι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ σε μονάδες Πεζικού.
Τα μόρια πλέον είναι 1000 και 500 αντίστοιχα και όχι 800 και 400 (όπως παλιότερα).
Εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς έφεδρος στις ΕΔ καλύτερα να το κάνεις έξ αρχής χωρίς να μπλεχτείς με δοκιμιλίκια κλπ.
Όχι θέλει υποχρεωτικά βύσμα για να γίνεις Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά εφόσον δεν σε επιλέξουν πάλι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ σε μονάδες Πεζικού.
Τα μόρια πλέον είναι 1000 και 500 αντίστοιχα και όχι 800 και 400 (όπως παλιότερα).
Εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς έφεδρος στις ΕΔ καλύτερα να το κάνεις έξ αρχής χωρίς να μπλεχτείς με δοκιμιλίκια κλπ.
Τί εννοείς; Κάτι δεν έχω ποιάσει μάλλον. Εφεδρος δεν είναι μόνο ο ΔΕΑ (απο ΥΕΑ), άρα και δόκιμος μαζί;
πώς αλλιώς μπορώ να μπω έφεδρος στις Ε. Δ.(εκτός αν εννοείς κάτι σε μόνιμος)
Μια από τα ίδια φίλε. Τιμής ενέκεν , κάτι τέτοια ακούω και τα παίρνω. Βύσμα. Λες και εμείς δεν έχουμε αλλά όχι ρε φίλε ότι κάνεις κάντο με τα δικά σου *beep* και όχι με τις πλάτες άλλου, τιμήστε τα τα *beep* τα παντελόνια που φοράτε.
Παιδια οσο και αν εψαξα δν μπορεσα να βρω ξεκαθαρη απαντηση σε καποια πραγματα! Οι μισοι λενε πως αν παροσιαστεις σε στρατοπεδο στρατου ξηρας δν μπορεις να πας δεα Ε. Δ και αλλοι λενε πως γινεται επιλογη δεα ειδικων δυναμεων και μεσα απο τη ΣΕΑΠ κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης! Τι ισχυει τελικα ασχετα με βυσμα η οχι. Μπορω να δηλωσω δεα πεζικου και κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης μου να μου δωσουν την δυνατοτητα αν μπορω να γινω δεα Ε. Δ;
Παρουσιαζομαι στις 29/9 στην αυλωνα υεα υγειονομικου και χρειαζομαι πολυ τα μορια ειτε των δεα πεζικου (500) ειτε των δεα ειδικων δυναμεων (1000). Και μια ακομη ερωτηση που δν βρηκα ξεκαθαρη απαντηση. Αν μολις παρουσιαστω επιλεξω να πα παω ειδικες δυναμεις και παω τελικα και δηλωσω για υεα αν δν επιλεχθω θα μπορεσω να δοκιμασω μετα για δεα πεζικου; Η η μονη λυση αν δν επιλεχθω ειναι να μεινω απλα φανταρος ειτε ειδικων δυναμεων ειτε πεζικου; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
Και κάτι τελευταίο πιο είναι το όριο ύψους για ΔΕΑ; Έχω ακούσει ότι είναι 1,65 ισχύει;
Αν δεν ισχύει και είναι 1,70 είναι ελαστικοί όταν σου μετράνε το ύψος;
Ρωτάω γιατί όταν πήγα για προκαταρκτικές Ευελπίδων με έβγαλαν 1,69 (με έκοψαν για ένα πόντο ).
Μπορεί να είμαι κοντός αλλά είμαι αρκετά γυμνασμένος πάντως, τα αθλήματα τα έχω πολύ εύκολα.
Φίλε μου να ξέρεις ότι χωρίς βύσμα είναι λίγο δύσκολα! Στο λέω από εμπειρία αλλα γνώμη μου ειναι να το προσπαθήσεις γτ αξίζει! Τον σύνδεσμο που έχεις βάλει τα αθλάματα που αναφέρει είναι αυτά που περνάς αργότερα στο σβεκ! Τα νούμερα διαφέρουν λίγο στην σεαπ! Όσο για το ύψος μην σε αγχώνει στην σειρά μου είχα και πιο κοντούς απο σέναγια όποια άλλη πληροφορία θέλεις ρώτα με...
Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες.Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι υπάρχει μια μηδαμινή περίπτωση να σε πάρουν χωρίς βύσμα αλλά θα σε στείλουνε στις "μαύρες μονάδες". Τι ακριβώς πάει να πεί αυτό;
malamasss έγραψε:Παιδια οσο και αν εψαξα δν μπορεσα να βρω ξεκαθαρη απαντηση σε καποια πραγματα! Οι μισοι λενε πως αν παροσιαστεις σε στρατοπεδο στρατου ξηρας δν μπορεις να πας δεα Ε. Δ και αλλοι λενε πως γινεται επιλογη δεα ειδικων δυναμεων και μεσα απο τη ΣΕΑΠ κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης! Τι ισχυει τελικα ασχετα με βυσμα η οχι. Μπορω να δηλωσω δεα πεζικου και κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης μου να μου δωσουν την δυνατοτητα αν μπορω να γινω δεα Ε. Δ;
Παρουσιαζομαι στις 29/9 στην αυλωνα υεα υγειονομικου και χρειαζομαι πολυ τα μορια ειτε των δεα πεζικου (500) ειτε των δεα ειδικων δυναμεων (1000). Και μια ακομη ερωτηση που δν βρηκα ξεκαθαρη απαντηση. Αν μολις παρουσιαστω επιλεξω να πα παω ειδικες δυναμεις και παω τελικα και δηλωσω για υεα αν δν επιλεχθω θα μπορεσω να δοκιμασω μετα για δεα πεζικου; Η η μονη λυση αν δν επιλεχθω ειναι να μεινω απλα φανταρος ειτε ειδικων δυναμεων ειτε πεζικου; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
απο το κεντρο θα πας για δεα καταρχην και οχι μετα απο τις ειδικες δυναμεις, μπαινεις σεαπ και απο κει αν εχει βυσμα θα γινεις ειδικων δυναμεων. Αν δεν εχεις βυσμα αστο μη το παλευεις. Τσαμπα θα χαλαστεις. Πηγαινε ειδικες δυναμεις απλα και ξεχνα το ΔΕΑ ΕΔ. Αλλιως τραβα φιλα οπως ολοι καμια κατουρημενη ποδια για να σε βαλει οπου γουσταρεις
Μιλιταριστής έγραψε:Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες.Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι υπάρχει μια μηδαμινή περίπτωση να σε πάρουν χωρίς βύσμα αλλά θα σε στείλουνε στις "μαύρες μονάδες". Τι ακριβώς πάει να πεί αυτό;
συνήθως μαύρες λένε τις πιο δύσκολες και τα νησιά! Τώρα είναι στον καθένα πως το βλέπει...