ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 64

Δημοσίευση από D.Y.K »

SMARTYN89 έγραψε:Ρε παιδιά για να καταλάβω... Εικόνα

0) Δήλωσα Ειδ. Δυνάμεις.

1) Εστω με καλούν Μ. Πεύκο και (θέλω να) πάω καταδρομέας κανονικά (όπως δήλωσα)

2) Αποφασίζω να πάω ΔΕΑ, οπότε πάω ΣΕΑΠ -- έστω περνάω αθλήματα κτλ

3) Μετά μπορεί να ΜΗ με πάρουν Κ. Ε. Α. Π. Και να με στείλουν ΔΕΑ σε κάποιο τάγμα κανονικού πεζικού;

|

Ολοι λέτε οτι όχι μόνο μπορούν, αλλά είναι και 90% σίγουρο.

=> Μπορούν να μου ""στερήσουν"" τη δυνατότητα για μπερέ, επιδεί έχουν καλύψει τα κενά για ΔΕΑ Ειδ Δυν, Τη στιγμή που θα έχω περάσει υποτίθεται και πιο δύσκολη εκπαίδευση απ'το φυσιολογικό;

|

ΟΚ, καταλαβαίνω οτί για τα μόρια (800 αντι 400 νομίζω) το βύσμα πάει κι έρχεται.

|

Αλλά αν εγώ θέλω σώνει Και καλά να πάω Ε. Δ. ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩ ΣΕΑΠ, Δε μπορώ να κάνω κάτι για να πάω (π. Χ.) ΛΟΚ, κι ας μη Μετρήσει Το "ΔΕΑ" τελικά;

τι να σας πω, κουφό, αλλά σαν αμυντική λύση το λέω, οτί πχ οι 4 (δύσκολοι) Μήνες να μετρήσουν σαν θητεία, και να κάνω άλλους 5 Ε. Δ. Αντί για 9-10 επι πληρωμή αλλού.ΕικόναΕικόνα

Μου φαίνεται παράλογο, να πρέπει να μή πάω ΔΕΑ για να μου επιτραπεί να υπηρετήσω Ε. Δ... Εσάς όχι; ...

|

Ευχαριστώ!,(Greek_Army μη μου φωνάξεις!)

Όχι θέλει υποχρεωτικά βύσμα για να γίνεις Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά εφόσον δεν σε επιλέξουν πάλι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ σε μονάδες Πεζικού.

Τα μόρια πλέον είναι 1000 και 500 αντίστοιχα και όχι 800 και 400 (όπως παλιότερα).

Εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς έφεδρος στις ΕΔ καλύτερα να το κάνεις έξ αρχής χωρίς να μπλεχτείς με δοκιμιλίκια κλπ.

SMARTYN89
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από SMARTYN89 »

D.Y.K έγραψε:

Όχι θέλει υποχρεωτικά βύσμα για να γίνεις Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά εφόσον δεν σε επιλέξουν πάλι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπηρετήσεις ώς ΔΕΑ σε μονάδες Πεζικού.

Τα μόρια πλέον είναι 1000 και 500 αντίστοιχα και όχι 800 και 400 (όπως παλιότερα).

Εάν επιθυμείς να υπηρετήσεις ώς έφεδρος στις ΕΔ καλύτερα να το κάνεις έξ αρχής χωρίς να μπλεχτείς με δοκιμιλίκια κλπ.

Τί εννοείς; Κάτι δεν έχω ποιάσει μάλλον. Εφεδρος δεν είναι μόνο ο ΔΕΑ (απο ΥΕΑ), άρα και δόκιμος μαζί;

πώς αλλιώς μπορώ να μπω έφεδρος στις Ε. Δ.(εκτός αν εννοείς κάτι σε μόνιμος)

masada
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από masada »

Όλοι στην εφεδρεία ανήκουμε, είτε ΔΕΑ είτε απλός φαντάρος

τι χαζομάρες όμως είναι αυτά; Βύσμα για να πας να σε ξεσκίσουνε; Για να πάρεις 1000 μόρια;

το να "πληρώσεις" (βυσματώσεις) για να *beep* το ήξερα

το να "πληρώσεις" (βυσματώσεις) Για να σε *beep* δεν το καταλαβαίνω.

(σορρυ για το διλπο post δεν ξέρω πως το κατάφερα Εικόνα )

SMARTYN89
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από SMARTYN89 »

Χαχαχαχαχα σωστός έλα ντε

η πλάκα είναι πως δε θέλω τα μόρια, απλά θέλω τη μόρφωση και την εκπαίδευση ΑΝ μου δινόταν η ευκαιρία σαν κληρωτός.

Ομως αφού παίζονται αυτά με τα μόρια, ας πάει "στη καλη ώρα" και δε πειράζει...

masada
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από masada »

Μια από τα ίδια φίλε. Τιμής ενέκεν , κάτι τέτοια ακούω και τα παίρνω. Βύσμα. Λες και εμείς δεν έχουμε αλλά όχι ρε φίλε ότι κάνεις κάντο με τα δικά σου *beep* και όχι με τις πλάτες άλλου, τιμήστε τα τα *beep* τα παντελόνια που φοράτε. Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Κι εγω ειχα ελπιδα για δεα στις ΕΔΕικόνα
masada
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από masada »

Και τι έγινε τελικά φίλε Μου?
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

masada έγραψε:Και τι έγινε τελικά φίλε Μου;

ακομα τιποτα απλα ηλπιζα τον νοεμβριο που θα μπω να παω ΔΕΑ στις ΕΔ αλλα αυτο ειναι κατι απιαστο...

Άβαταρ μέλους
malamasss
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από malamasss »

Παιδια οσο και αν εψαξα δν μπορεσα να βρω ξεκαθαρη απαντηση σε καποια πραγματα! Οι μισοι λενε πως αν παροσιαστεις σε στρατοπεδο στρατου ξηρας δν μπορεις να πας δεα Ε. Δ και αλλοι λενε πως γινεται επιλογη δεα ειδικων δυναμεων και μεσα απο τη ΣΕΑΠ κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης! Τι ισχυει τελικα ασχετα με βυσμα η οχι. Μπορω να δηλωσω δεα πεζικου και κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης μου να μου δωσουν την δυνατοτητα αν μπορω να γινω δεα Ε. Δ;

Παρουσιαζομαι στις 29/9 στην αυλωνα υεα υγειονομικου και χρειαζομαι πολυ τα μορια ειτε των δεα πεζικου (500) ειτε των δεα ειδικων δυναμεων (1000). Και μια ακομη ερωτηση που δν βρηκα ξεκαθαρη απαντηση. Αν μολις παρουσιαστω επιλεξω να πα παω ειδικες δυναμεις και παω τελικα και δηλωσω για υεα αν δν επιλεχθω θα μπορεσω να δοκιμασω μετα για δεα πεζικου; Η η μονη λυση αν δν επιλεχθω ειναι να μεινω απλα φανταρος ειτε ειδικων δυναμεων ειτε πεζικου; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.
Μιλιταριστής

Δημοσίευση από Μιλιταριστής »

Θέλω να γίνω ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά δεν έχω κάποιο Βύσμα, έχω καμιά ελπίδα να τα καταφέρω;

Αξίζει το ρίσκο να πάω ΔΕΑ Μήπως και με στείλουν Ειδικές Δυνάμεις ή να μείνω σαν Στρατιώτης στις Ειδικές Δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω στα σίγουρα εκεί;

Θέλω πολύ να πάω και δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μόρια ούτε τίποτα.

http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_DEA&la=1

Δηλαδή αυτά δεν παίζουν ρόλο;

Και κάτι τελευταίο πιο είναι το όριο ύψους για ΔΕΑ; Έχω ακούσει ότι είναι 1,65 ισχύει;

Αν δεν ισχύει και είναι 1,70 είναι ελαστικοί όταν σου μετράνε το ύψος;

Ρωτάω γιατί όταν πήγα για προκαταρκτικές Ευελπίδων με έβγαλαν 1,69 (με έκοψαν για ένα πόντο Εικόνα).

Μπορεί να είμαι κοντός αλλά είμαι αρκετά γυμνασμένος πάντως, τα αθλήματα τα έχω πολύ εύκολα.

Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nικος86 »

Μιλιταριστής έγραψε:Θέλω να γίνω ΔΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά δεν έχω κάποιο Βύσμα, έχω καμιά ελπίδα να τα καταφέρω;

Αξίζει το ρίσκο να πάω ΔΕΑ Μήπως και με στείλουν Ειδικές Δυνάμεις ή να μείνω σαν Στρατιώτης στις Ειδικές Δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω στα σίγουρα εκεί;

Θέλω πολύ να πάω και δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα μόρια ούτε τίποτα.

http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_DEA&la=1

Δηλαδή αυτά δεν παίζουν ρόλο;

Και κάτι τελευταίο πιο είναι το όριο ύψους για ΔΕΑ; Έχω ακούσει ότι είναι 1,65 ισχύει;

Αν δεν ισχύει και είναι 1,70 είναι ελαστικοί όταν σου μετράνε το ύψος;

Ρωτάω γιατί όταν πήγα για προκαταρκτικές Ευελπίδων με έβγαλαν 1,69 (με έκοψαν για ένα πόντο Εικόνα).

Μπορεί να είμαι κοντός αλλά είμαι αρκετά γυμνασμένος πάντως, τα αθλήματα τα έχω πολύ εύκολα.

Φίλε μου να ξέρεις ότι χωρίς βύσμα είναι λίγο δύσκολα! Στο λέω από εμπειρίαΕικόνα αλλα γνώμη μου ειναι να το προσπαθήσεις γτ αξίζει! Τον σύνδεσμο που έχεις βάλει τα αθλάματα που αναφέρει είναι αυτά που περνάς αργότερα στο σβεκ! Τα νούμερα διαφέρουν λίγο στην σεαπ! Όσο για το ύψος μην σε αγχώνει στην σειρά μου είχα και πιο κοντούς απο σέναΕικόναγια όποια άλλη πληροφορία θέλεις ρώτα με... Εικόνα
Μιλιταριστής

Δημοσίευση από Μιλιταριστής »

Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες.Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι υπάρχει μια μηδαμινή περίπτωση να σε πάρουν χωρίς βύσμα αλλά θα σε στείλουνε στις "μαύρες μονάδες". Τι ακριβώς πάει να πεί αυτό;

SELEUKOS
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SELEUKOS »

malamasss έγραψε:Παιδια οσο και αν εψαξα δν μπορεσα να βρω ξεκαθαρη απαντηση σε καποια πραγματα! Οι μισοι λενε πως αν παροσιαστεις σε στρατοπεδο στρατου ξηρας δν μπορεις να πας δεα Ε. Δ και αλλοι λενε πως γινεται επιλογη δεα ειδικων δυναμεων και μεσα απο τη ΣΕΑΠ κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης! Τι ισχυει τελικα ασχετα με βυσμα η οχι. Μπορω να δηλωσω δεα πεζικου και κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης μου να μου δωσουν την δυνατοτητα αν μπορω να γινω δεα Ε. Δ;

Παρουσιαζομαι στις 29/9 στην αυλωνα υεα υγειονομικου και χρειαζομαι πολυ τα μορια ειτε των δεα πεζικου (500) ειτε των δεα ειδικων δυναμεων (1000). Και μια ακομη ερωτηση που δν βρηκα ξεκαθαρη απαντηση. Αν μολις παρουσιαστω επιλεξω να πα παω ειδικες δυναμεις και παω τελικα και δηλωσω για υεα αν δν επιλεχθω θα μπορεσω να δοκιμασω μετα για δεα πεζικου; Η η μονη λυση αν δν επιλεχθω ειναι να μεινω απλα φανταρος ειτε ειδικων δυναμεων ειτε πεζικου; Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

απο το κεντρο θα πας για δεα καταρχην και οχι μετα απο τις ειδικες δυναμεις, μπαινεις σεαπ και απο κει αν εχει βυσμα θα γινεις ειδικων δυναμεων. Αν δεν εχεις βυσμα αστο μη το παλευεις. Τσαμπα θα χαλαστεις. Πηγαινε ειδικες δυναμεις απλα και ξεχνα το ΔΕΑ ΕΔ. Αλλιως τραβα φιλα οπως ολοι καμια κατουρημενη ποδια για να σε βαλει οπου γουσταρεις
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nικος86 »

Μιλιταριστής έγραψε:Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες.Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες είδα ότι υπάρχει μια μηδαμινή περίπτωση να σε πάρουν χωρίς βύσμα αλλά θα σε στείλουνε στις "μαύρες μονάδες". Τι ακριβώς πάει να πεί αυτό;

συνήθως μαύρες λένε τις πιο δύσκολες και τα νησιά! Τώρα είναι στον καθένα πως το βλέπει...
ΚΕΤΘ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΚΕΤΘ »

Καλημερα διαβασα τα παραπανω αλλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης¨

Πηρα το χαρτι σημερα και λεει αυλωνα ειδικες δυναμεις ΥΕΑ

αφου παρουριαζομαι αυλωνα πως τηα παω στην σχολη που λετε πρωτα και μετα ΕΔ;

μπορω να μην παω ΥΕΑ και να κατσω ΕΔ απλα;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση