Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
eleni1402
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από eleni1402 »

Ναι το διάβασα αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι απλά έλεγαν την γνώμη τους. Δεν μου φάνηκε κάποιος ή κάποια από αυτούς που σχολίαζαν να έχει πραγματική εμπειρία στα καράβια. Δεν πειράζει πολλά από αυτά που διάβασα δεν τα γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Και πάλι ευχαριστώ!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εν ολίγοις το επάγγελμα θα έλεγα ότι είναι κατά βάση ανδροκρατούμενο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις γυναικών που είχαν το τσαγανό και την θέληση και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατάφεραν να κάνουν καριέρα στην θάλασσα.

Φυσικά ξαναλέω αυτές είναι ελάχιστες.

Ότι διαβάσες πάντως αν και σε κάποια σημεία μπορεί να σου φάνηκαν ακραία και να είπες "έλα μωρέ υπερβάλλουν κλπ" αλλά επειδή έχω μία σχετικά μικρή εμπειρία πίστεψε με ισχύουν στο 10000%.

Αν πραγματικά είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις πολλά πράγματα για να ασχοληθείς με το αντικείμενο σκέψου το 2 και 3 φορές προτού μπεις στην διαδικασία να δώσεις πανελλήνιες για την Σχολή και αν είναι εφικτό / δυνατό προσπάθησε να επικοινωνήσεις με κοπέλες που είναι ήδη στην Σχολή τώρα ή που έχουν πάρει μετά κόπων και βασάνων πτυχίο από την Σχολή.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

eleni1402 έγραψε:Ναι το διάβασα αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι απλά έλεγαν την γνώμη τους. Δεν μου φάνηκε κάποιος ή κάποια από αυτούς που σχολίαζαν να έχει πραγματική εμπειρία στα καράβια. Δεν πειράζει πολλά από αυτά που διάβασα δεν τα γνώριζα έτσι κι αλλιώς. Και πάλι ευχαριστώ!

Οι Ναυτιλιακές οι οποίες παίρνουν γυναίκες, είναι συγκεκριμένες, και είναι μετρημένες στα δάχτυλα του -ενδεχομένως- ενός χεριού μόλις. Προσωπικά ξέρω 2 ναυτιλιακές στην ακτοπλοΐα,1 με μεσογειακά ακτοπλοΐκα, και 2 με ποντοπόρα πλοία. Όπως καταλαβαίνεις (αφ' ενός δεν υπάρχει περίπτωση να κατονομάσω τις ναυτιλιακές), και αφ'ετέρου η γκάμα επιλογών σου είναι μετρημένα κουκιά. Προσωπικά θεωρώ απίθανο, το νούμερο των ναυτιλιακών που παίρνουν γυναίκες, να είναι διπλάσιο απο αυτό που αναφέρω. Ίσως να 'ναι κανα 2 ακόμα. Στην ουσία: Αν έχεις άκρη σε κάποια απ'αυτές, μπες στην σχολή αυτή. Αν δεν έχεις (ψάξτο απο τώρα, πρίν είναι αργά), διάλεξε οτιδήποτε άλλο, εκτός απ'αυτό το επάγγελμα. Ξεκίνα την έρευνα σου απο τώρα, πρίν συμμετάσχεις στις πανελλήνιες.

Δημητρης

Δημοσίευση από Δημητρης »

Ξερει καποιος να μας πει για μισθους αξιωματικων σε ανασφαλιστα?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Δημητρης έγραψε:Ξερει καποιος να μας πει για μισθους αξιωματικων σε ανασφαλιστα;

Οι μισθοί είναι ότι και με Ελληνική Σημαία (800? παραπάνω απο τα πλοία με Ελληνική εντός ίδιας εταιρείας χαρακτηριστικό παράδειγμα να σου αναφέρω) και πάλι όμως αυτά τα 800? δεν φτάνουν για να πληρώσεις την εξαγορά ανά μήνα, θα βάλεις και απο την τσέπη σου, που λόγω ότι θα λαμβάνεις αυτό το μισθό που θα παίρνεις μπορεί να μην σου φαίνονται, όμως δεν παύει να βάζεις απο την τσέπη σου απο τα έτοιμα χρήματα όταν ξεμπαρκάρεις. Πληρώνεις την εξαγορά λοιπόν αν είσαι εν ενεργεία, για αυτό και τα προτιμούν οι συνταξιούχοι.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Τα τελευταία μηνύματα μετακινήθηκαν στο Βάσεις - μόρια για Εμπορικό Ναυτικό (2015)
Γεωργια

Δημοσίευση από Γεωργια »

Γεια σας! Παω β' λυκειου και του χρονου θα δωσω πανελληνιες για το ΠΑΠΕΙ Αθηνας. Θα ηθελα να ρωτησω: οταν τελειωσω το ΠΑΠΕΙ , μπορω να πιασω δουλεια σε εταιρεια αμεσως ή πρεπει να ταξιδεψω πρωτα; Στο ΠΑΠΕΙ η πρακτικη στη θαλασσα που γινεται , ειναι υποχρεωτικη για ολους;
kostaras

Δημοσίευση από kostaras »

Παιδιά θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις... αρχικα ειμαι μαθητής γ λυκείου, αρκετά καλός θα έλεγα, αλλά την αγάπη μου για την θάλασσα και ειδικά για το επάγγελμα του καπετάνιου δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα... ο πατέρας μου είναι πρώτος μηχανικός σε καράβι και μπορώ να πω πως ξέρω για τις συνθήκες μέσα στο καράβι... προβλημα δεν έχω... τελος πάντων εχω την εξής απορία... τελειώνοντας την σχολη εμπορικού ναυτικού (για πλοίαρχος) επιλέγεις σε ποιο τύπο καραβιού επιθυμείς να εργαστείς?; Για παράδειγμα φορτηγό, κρουαζιερόπλοιο ήτο οτιδήποτε; Και αν ναι πως?; Αρχικά σας ευχαριστω πολύ οποιαδήποτε απάντηση μπορεί να βοηθήσει!!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γεωργια έγραψε:Γεια σας! Παω β' λυκειου και του χρονου θα δωσω πανελληνιες για το ΠΑΠΕΙ Αθηνας. Θα ηθελα να ρωτησω: Οταν τελειωσω το ΠΑΠΕΙ, μπορω να πιασω δουλεια σε εταιρεια αμεσως ή πρεπει να ταξιδεψω πρωτα; Στο ΠΑΠΕΙ η πρακτικη στη θαλασσα που γινεται, ειναι υποχρεωτικη για ολους;

Αυτό για την πρακτική το έψαξες, η μόνη σου το λες;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

kostaras έγραψε:Παιδιά θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις... Αρχικα ειμαι μαθητής γ λυκείου, αρκετά καλός θα έλεγα, αλλά την αγάπη μου για την θάλασσα και ειδικά για το επάγγελμα του καπετάνιου δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα... Ο πατέρας μου είναι πρώτος μηχανικός σε καράβι και μπορώ να πω πως ξέρω για τις συνθήκες μέσα στο καράβι... Προβλημα δεν έχω... Τελος πάντων εχω την εξής απορία... Τελειώνοντας την σχολη εμπορικού ναυτικού (για πλοίαρχος) επιλέγεις σε ποιο τύπο καραβιού επιθυμείς να εργαστείς; Για παράδειγμα φορτηγό, κρουαζιερόπλοιο ήτο οτιδήποτε; Και αν ναι πως; Αρχικά σας ευχαριστω πολύ οποιαδήποτε απάντηση μπορεί να βοηθήσει!

Με πατέρα Chief και δεν τα ξέρεις αυτά; Εσύ θα έπρεπε να μας γλεντάς τώρα απο γνώσεις. Εν πάσει περιπτώσει. Ότι ακολουθήσεις απο δόκιμος, σε αυτό θα ειδικευθείς. Μεταπηδήσεις γίνονται, αλλα όχι ανεξέλεγτα, με περιορισμούς. Άλλη ειδίκευση στα ποστάλια που θα γίνεις σπίρτο στο manoevring, άλλη στα ποντοπόρα που θα μάθεις τέλεια ευστάθεια ειδικά πχ στα conteinership. Απο το 2ο, να πας στο 1ο που δεν θα ξέρεις τι θα πει μανούβρα και bothruster. Φυσικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Άβαταρ μέλους
sotirisg7
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από sotirisg7 »

Καλημερα σας! Θα ηθελα να ρωτησω κατι που ισως να εχει ξανα απαντηθει σε προηγουμενες σελιδες... Εχω εναν φιλο που εδωσε το 2008 στο εμπορικο ναυτικο κ περασε με επιτυχια στον ασπροπυργο... Για το χ, ψ λογο το μετανιωσε κ εφυγε διοτι αποφασισε να παει σε καποια αλλη σχολη απ την οποια οπου κ τελειωνει σε καποιον καιρο. Το θεμα ειναι πως σκεφτεται να ξαναδωσει για εμποροπλοιαρχων μηπως το βοηθησει κ το πτυχιο που θα παρει απ την σχολη του! Γινεται να ξανα δωσει ισως απο καποια προκυρηξη που θα βγει απ την στιγμη που ειχε περασει τοτε κ ειχε φυγει; Ευχαριστω για τον χρονο σας!
Άβαταρ μέλους
BakoBos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από BakoBos »

sotirisg7 έγραψε: Γινεται να ξανα δωσει ισως απο καποια προκυρηξη που θα βγει απ την στιγμη που ειχε περασει τοτε κ ειχε φυγει;
Τι εννοεις δεν κατάλαβα. Θα πρέπει να δώσει πανελλήνιες του χρόνου ή να περιμένει για προκήρυξη με απολυτήριο. Αν θα βγει.

AENstudents

Δημοσίευση από AENstudents »

Αγαπητή Ελένη,

Το ΠΑΠΕΙ δεν έχει μέσα στο πρόγραμμα μαθημάτων του κάποιο εκπαιδευτικό ταξίδι. Η περίπτωση να σε στείλει κάποια ναυτιλιακή σε πλοίο για πρακτική εμπειρία αφότου τελειώσεις το παν/στήμιο είναι αρκετά μικρή, εκτός και εάν είσαι ναυπηγός και έχεις και κάποιες γνωριμίες.

Ο κύριος λόγος όμως που δεν θα στείλουν απόφοιτους από το ΠΑΠΕΙ είναι ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαστές των ΑΕΝ που αργότερα σταδιοδρομούν σε υψηλόβαθμες θέσεις σε ναυτιλιακές, αφού μπορούν αρκετά εύκολα να κάνουν ένα μεταπτυχιακό στην ναυτιλιακή επιστήμη και έτσι καλύπτουν τις θέσεις στις οποίες θα θέλεις εσύ να δουλέψεις.

Φιλικά,

Παύλος

filipp

Δημοσίευση από filipp »

Καλησπέρα σας θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν εχεις τελειωσει επαλ μηχανικος συστηματων αυτοκινητου μπορει να πας να εργαστεις σε καραβι ως μηχανικος; Ευχαριστω πολθ!
prokopis

Δημοσίευση από prokopis »

AΝ γνωριζει καποιος ας μου επισυναψει τα απαραιτητα δικαιολογητικα για δοκιμος οικονομικος αξιωματικος και πως βγαζω τα απαραιτητα παραβολα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες