Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Καλα τα λες αλλα τα μεταγωγικα δεν ειναι lite... Ειχα πετυχει εναν επισμηναγο απο ΣΙΡ πρωην πληρωμα σε c130 που ειχε δε θα το πιστεψεις, πανω απο 15 παρασημα, φανταζεσαι σε ποσες αποστολες ειχε παει σε ολο τον κοσμο; Ποσες αεροδιακομιδες εκανε; Ειναι μεγαλο ζορι τα μεταφορικα, στο λεω εγγυημενα...

Airgreek-Miltos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Airgreek-Miltos »

roverr24 έγραψε:Καλα τα λες αλλα τα μεταγωγικα δεν ειναι lite... Ειχα πετυχει εναν επισμηναγο απο ΣΙΡ πρωην πληρωμα σε c130 που ειχε δε θα το πιστεψεις, πανω απο 15 παρασημα, φανταζεσαι σε ποσες αποστολες ειχε παει σε ολο τον κοσμο; Ποσες αεροδιακομιδες εκανε; Ειναι μεγαλο ζορι τα μεταφορικα, στο λεω εγγυημενα...

ναι αλλα στα πυροσβεστικα το μεγαλο το λουκι το τρως το καλοκαιρι και τον χειμωνα ειναι ποιο ηρεμα τα πραγματα ενω ο ιπταμενος ειναι συνεχεια σε δυσκολες συνθηκες !

Airgreek-Miltos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Black_Knight έγραψε:
Airgreek-Miltos έγραψε:Χαιρετω ολα τα αξιωτιμα μελη αυτου του φορουμ ! Ειμαι νεος εδω οπως θα καταλαβαιται και στην πραγματικη μου ζωη ομως ειμαι στην ηλικια των 17 ετων.

Εχω καποιες αποριες, οπως εχουν γινει τα πραγματα οι στρατιωτικες σχολες ειναι μονοδρομος (μπορει να μην εχουν πολλα χρηματα αλλα ειναι σταθερα... ) Ειμαι σχετικα καλο μαθητης. Βγαζω συνηθως...8 και θα ειμαι στην τεχνολογικη κατευθυνση. Ψαχνομαι πολυ αυτο τον καιρο για να θεσω καποιους στοχους... Εχω εναν συγγενη μου στην πολεμικη αεροπορια (στην πατρα συγγεκριμενα σε σχετικα μεγαλο βαθμο) το παω πολυ αυτο το ατομο και γενικοτερα καποια πλεονεκτηματα της ζωης του οπως τα συχνα ταξιδια και η μοναδικη εμπειρεια που εχει ως ιπταμενος...

Θελω να μου προτεινεται μια σχολη με τα ακολουθα (μπορει να ειναι και παραλλογες οι απαιτησεις μου Εικόνα) γνωριζω τις δυνατοτητες μουν δεν θελω κατι πανω απο...8.000 μορια, καλο μισθο, να μην εχει συνεχεια μεχρι να βγω στην συνταξη διαβασμα οπως στην πολεμικη αεροπορια... Και κατι τελευταιο η δουλεια να εχει οσο γινεται λιγοτερες μεταθεσεις. Μου αρεσε σαν ιδεα η σχολη ικαρων και μετεπειτα η ενταξη μου στο μεταγωγικο (πυροσβεστηκα αεροπλανα) καλος μισθος 3000... Και οχι τοσο διαβασμα οσο στην πολεμικη αεροπορια μου το προτεινε ο συγγενης μου και μου καλοαρεσε... Μετα ερχεται η σχολη αστυφυλακων πολυ ποιο ηρεμη δουλεια με λιγοτερες απαιτησεις αλλα σχετικα μικρο μισθο για το τρεξιμο της... Εχεται να προτεινεται κατι; Και σε ξηρα και σε αερα,(να αναφερεται ομως τον μισθο την δυσκολια και πανω κατω να μην ξεφυγουμε απο τα μορια)

Εσένα τι θα σ' άρεσε να κάνεις; Δεν είπες καθόλου γι αυτό. Μιλάς μόνο για μισθό και συνθήκες.

(πρόσεξε λίγο τα ορθογραφικά σου. Κάνεις ένα λάθος συνέχεια Εικόνα)

πρεπει καπου να το εγραψα, δεν θα επιλεξω καποια δουλεια που να μην μου αρεσει, θα την κανω απο αγγαρεια και δεν θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα. Το να πετας ειναι κατι το μοναδικο...

Άβαταρ μέλους
Titis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Titis »

Το να πέρνεις εναν παχουλό μισθό μου φαίνεται πως είναι κάτι το μοναδικό για σένα. Αξιοπρεπώς ζεις και με 1.300. Αν θεωρείς αξιοπρέπεια να έχεις 3 αμαξάρες και ένα σπίτι 200 τμ με πισίνα, εξοχικά κτλ τότε πάω πάσο. Εγώ νιώθω ότι μας ρωτάς σε ποια σχολή θα είμαι πιο χαλαρά, δεν θα διαβάζω αλλά ταυτόχρονα θα πέρνω και τα πιο πολλά λεφτά. Δεν έχω τις γνώσεις να σου απαντήσω αλλά μου κάνεις μεγάλη εντύπωση!
Airgreek-Miltos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ας την κανω διαφορετικα την ερωτηση, ποια σχολη μου προτεινεται εσεις; Με τα δικα σας κριτηρια παντα γιατι οντος μπορει να μην ακουστικα και πολυ καλα... (ολες μεσα αερας, ξηρα.)
kyr_7
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Δημοσίευση από kyr_7 »

Αμα περιμενεις να σου πουν οι διαφοροι αστο
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Airgreek-Miltos έγραψε:Ας την κανω διαφορετικα την ερωτηση, ποια σχολη μου προτεινεται εσεις; Με τα δικα σας κριτηρια παντα γιατι οντος μπορει να μην ακουστικα και πολυ καλα... (ολες μεσα αερας, ξηρα.)

Ρε φίλε από πού κι ως πού θα σου προτείνουμε εμείς σχολή;

Ο καθένας θα σου πει το δικό του. Είναι καθαρά προσωπική σου η επιλογή.

Και μόνο που υπάρχει το τόπικ με θέμα: Ποια σχολή να επιλέξω; παραείναι ανούσιο.

(και επειδή βλέπω ότι συνεχίζεις ένα ορθογραφικό λάθος: Εσείς προτείνετε και όχι προτείνεται.Ο β' πληθυντικός γραφεται με -ε.

Με -αι γράφεται το γ' ενικό στην παθητική φωνή.)

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
nikopaok4
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από nikopaok4 »

Τει οινοποιας... Φοιτιτικη ζωη με τζαμπα ποτο τι λες τωρα... Ρε φιλε οντως σοβαρα μιλας; Βαλτα κατω και αποφασισε. Και πανω απο ολα κατι που θα ψιλογουσταρεις κιολας
kyr_7
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος

Δημοσίευση από kyr_7 »

Ισως κατι οσο το δυνατο πιο χαλαρο κατα τη γνωμη μου
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από supermario »

costasss έγραψε:Παιδια θελω βοηθεια ειμαι σε διλημμα εχω βγαλει 17600 μορια και πιανω και Σχολη Ναυτικων Δοκιμων-Μαχιμοι και Σχολη Ευελπιδων-Οπλα. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πια απο τις 2 να δηλωσω πρωτα. Απο την οικογενεια μου (σ. Σ. Ειμαι γιος στρατιωτικου) με παροτρηνουν να επιλεξω Σ. Ν. Δ ενω ολοι οι υπολοιποι (φροντιστες κτλ) με ωθουν στο να επιλεξω την Σ. Σ. Ε... Οποιος μπορει ας μου δωσει μια χρησιμη συμβουλη... Ευχαριστω!

Εγω θα πηγαινα ΣΝΔ καλυτερα για να μην γυρναω ολη την ελλαδα καθε δυο χρονια απο τις μεταθεσεις και να μην ειχα ολους τους ψυχακηδες και να μην με ταραξουν στα καψωνια στην ευελπιδων. Απο την αλλη ομως μετα τη ΣΝΔ (οπως και το καλοκαιρι στον εκπαιδευτικο πλου) εχεις ταξιδια τα οποια γλυτωνεις μονο με κονε (μιλαμε για τα ταξιδια μετα τη σχολη διοτι ο πλους ειναι υποχρεωτικοσ). Μη νομιζεις ομως στη ΣΝΔ δεν θα σε ζορισουν. Και οι δυο ειναι ζορικες αλλα προτιμω ΣΝΔ. Πιο κυριλε... Εικόνα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τησ Ελλάδας είναι ότι είναι γεμάτη από εμάσ τουσ Έλληνεσ...
Kwstas13
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Kwstas13 »

Αντε ρε παιδια να βγουν οι βασεις...16400 εχω βγαλει. Δευτερη φορα που εδωσα φετος. Ειμαι ειδικη κατηγορια και εχω δηλωσει σσε οπλο +σνδ μαχιμους. Αλλα εχω καταγχωθει. Μην μου κοψουν τα φτερα για δευτερη φορα ρε ***** το.
Airgreek-Miltos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Kwstas13 έγραψε:Αντε ρε παιδια να βγουν οι βασεις...16400 εχω βγαλει. Δευτερη φορα που εδωσα φετος. Ειμαι ειδικη κατηγορια και εχω δηλωσει σσε οπλο +σνδ μαχιμους. Αλλα εχω καταγχωθει. Μην μου κοψουν τα φτερα για δευτερη φορα ρε ******* Το.

καλη επιτυχια να εχεις φιλε μου !

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Παιδιά αν δεν περασω ΣΣΕ μαλλον θα παω ΣΜΥ. Τι λέτε, μπορει να μου πει καποιος πως ειναι εκει, και ποια η διαφορα απο την ΣΣΕ;
Δημήτρης 95

Δημοσίευση από Δημήτρης 95 »

Καλησπέρα παιδιά.
Θα πάω Β Λυκείου φέτος και σκέφτομαι να περάσω σε μια στρατιωτική σχολή αν τα καταφέρω.
Δεν ανήκω σε ειδική κατηγορία πχ 3τεκνοι κλπ.
Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις σχολές τις Θεσσαλονίκης, το ενδιαφέρον μου τράβηξε η σχολή ικάρων μηχανικών κι Αεράμυνας...
Μέσα εδώ στο site διάβασα ότι οι προυποθέσεις για Ικάρων Σχολή είναι κυρίως το minimum ύψος 1,65 και καλή σωματική διάπλαση...
Εγώ λοιπόν έχω 1,66 ύψος και στην χείριστη περίπτωση αν δεν ψηλώσω άλλο, περνάω στην Ικάρων σωστά ;
Ενώ αλλού είχα διαβάσει ότι πρέπει να είσαι τουλάχιστον 1,70 για στρατιωτικές σχολές...
Πηγαινω γυμναστηριο εδω και εναμιση χρονο και κανω διατροφη εδω και ενα χρονο, οποτε σε αυτον τον τομεα πιστευω ειμαι οκ.
Θα πηγαινα για Την ιπταμενων σχολη αλλα εχω μυωπια 1,25 και 1,75 ://
Καποια αλλη στρατιωτικη σχολη που να μπορω να περασω με τα υπαρχον σωματομετρικα χαρακτηριστικα μου υπαρχει ; Στην θεσσαλονικη θελω :)

Σας ευχαριστω!

**υ. Γ. Μπορει καποιος να περασει στην αστυνομια ως γυμναστης ;
ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Δεν υπαρχει στη θεσσαλονικη σχολη μηχανικων, ουτε αεραμυναςΥπαρχει η σχολη υπαξιωματικων διοικητικων της αεροποριας που εχει εκτος των αλλων και ειδικοτητα για την αμυνα των αεροδρομιων, δηλαδη φυλαξη εγκαταστασεων και αεραμυνα με πυραυλικα συστηματα πχ πατριοτ κτλ

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης