865 ΤΕΝΕΦ

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ΜΑΥΡΕΛΟΣ Γ

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από ΜΑΥΡΕΛΟΣ Γ »

Υπηρετησα και εγω εκει σειρα 157 1982-1984 σχετικα πολυ παλιος εαν στο site συμετεχει κανενας παλιος ας γραψει κατι σχετικο απο τα χρονια τα δικαμας (5ο κτηριο) τοτε εμεις μεναμε σε τολ και οχι στις τοσο ομορφες εγκαταστασεις που εχετε τωρα
Άβαταρ μέλους
FURNARISA
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από FURNARISA »

Αγαπητε Μηχαλη ο Γιος μου παρουσιαστικε χθες στα ΤΕΝΕΦ και οι πληροφοριες για αυτο ειναι ελαχιστες μηπως μιας και υπηρετησες προσφατα μπορεις να μου δοσεις καποιες; Σε ευχαριστω μια ανησυχη και περιεργη μαμα!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από ΚΑΤΕΡΙΝΑ »

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΜΑ, και εγώ άλλη μια μαμά είμαι που και ο γιος μου μπηκε στις 18 Αυγουστου μαζι με το γιο σου! Ψαχνω να βρω αναρτηση που να αναφερει για τα μορια... Βρηκα μια του 2012 που λεει οτι κανονικα περνουν μορια... Ουσιαστικα γιαυτο και η επιλογη τους (εκτος απο την εμπειρια των αλματων. Τους εχουν ενημερωσει οτι θα περασουν απο γιατρους, μαγνητικες κ. Λ. Π, οτι θα ξαναπερασουν τα αθληματα που δοκιμαστηκαν και στο ΚΕΕΔ και οτι πρεπει και να διαβασουν. Κατα τα άλλα ευχομαι ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ στα παλικάρια μας και σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Να τα έχει ο Θεός καλά!
Άβαταρ μέλους
FURNARISA
Στρατιώτης
Στρατιώτης

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από FURNARISA »

Αγαπητη Κατερινα δηλ τα παιδια μας ειναι μαζι τωρα; Χαχχαχαχ για τα μορια οι αποψεις ειναι διαφορες τωρα για το διαβασμα εδω στο φορουμ δεν ειδα κατι απο τον γιο μου το εμαθα ο οποιος φρικαρε με αυτο λιγο σου λεει πηγα στρατο και θα διαβαζω παλι! Παντος μεχρι στιγμης ολο εξω ειναι τι να πω! Καλη θητεια να εχουν ο Θεος να τα προστατευει ολα τα φανταρακια ανα την Ελλαδα μαζι με τα δικα μας
ori

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από ori »

Τώρα που δεν υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης, τα στελέχη απο τενεφ γυρνάνε κάθε στρατόπεδο και ρωτάνε αν θέλει κάποιος να καταταγεί σε αυτούς;
Στελιος Μωραΐτης

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Στελιος Μωραΐτης »

Το τενεφ ειναι μοναδα για όσους θέλουν να κανουν πραγματική θητεια κ οχι αδελφιστικες καταστάσεις...Αθλητικοι τυποι με ενισχυμένη ψυχολογία περνανε καλά, οχι οι ρουφιανοι κ βιζματιες...
Οι φιλιες που εκανα εκει , υπαρχουν ακομα ενεργες.

Στελιος 229

guest

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από guest »

Υπαρχει καποιος προσφατα που ηταν στο ΤΕΝΕΦ να περιγραψει λιγο τα πραγματα ;
Kwstas

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Kwstas »

Παιδιά έχω επιλέγει για το τενεφ ξέρει κάνει τι παίζει από μόρια, χρήματα κτλπ
Nick

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Nick »

Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα να μάθω ορισμένες πληροφορίες για την ΤΕΝΕΦ όπως αν περνούν πράσινο μπερέ, μόρια, την πουλάδα και τέλος εαν ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις..

Όλες οι πληροφορίες και οι γνώσεις σας είναι ευπρόσδεκτες!

Rigger

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από Rigger »

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

Το 865 τενεφ ανήκει στο ΣΕΜ (Εφοδιασμού μεταφορών). Λόγο της επιχειρισιακης του ταυτότητας πλέον θα ενταχθεί στην ΔΕΠ (διοίκηση ειδικού πολέμου) μαζί με τις υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις (καταδρομείς, πεζοναύτες) αλλά και μονάδες του ναυτικού (Ο. Υ. Κ). Πριν από αυτό ήταν στην ΑΣΔΥΣ.

ΠΡΟΣΟΧΉ δεν ανήκει στην ΔΕΔ(διοίκηση ειδικών δυνάμεων που είναι οι καταδρομείς οι πεζοναύτες τα ΕΤΑ κλπ) που σημαίνει ότι δεν φέρει και το διακριτικό τολμών νικά. Αλλά έχει δικό του.

Τα τελευταία χρόνια οι στρατιώτες του περνούσαν ΤΠΕΝ στο ΚΕΕΔ πιο παλιά στην 1η ΜΑΛ και πιο παλιά πέρναγαν ΣΠΕΝ το οποίο επανέφεραν τελευταία για άγνωστο λόγο.

Άρα τον πράσινο μπερε δεν τον περνεις με τελετή απονομής ούτε θεωρείστε καταδρομέας αν δεν περάσεις ΤΠΕΝ. (Δεν γνωρίζω αν θα επαναφερουν το ΤΠΕΝ τώρα που η μονάδα θα μπει στην ΔΕΠ... που είναι κ λογικό) η μονάδα έχει G3A3/4 και όχι m16 (πάλι αυτό μπορεί να αλλάξει)

Το σχολείο του ριπτη κρατάει 2 μήνες μαθαίνεις τα πάντα για τα αλεξίπτωτα και τα φορτία. Η εκπαίδευση χωρίζεται σε 2 κύκλους κάθε ένας έχει και δικό του βιβλίο. Σε κάθε κύκλο πραγματοποιούνται εβδομαδιαία τεστ πολλαπλής επιλογης και στο τέλος καθε κύκλου μεγάλο διαγώνισμα και πρακτική εξέταση. Παράλληλα δίνεις και εξετάσεις στα όρια του αλεξιπτωτιστη. Σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχει λιώσιμο σε γυμναστική - καψώνι με μορφή γυμναστικής. Σαν στρατιώτης θα μάθεις να είσαι τέντα αφού οι επιδώσεις σου και η συμπεριφορά σου θα ελέγχονται. Κάποια στιγμή πάτε ΣΧΑΛ για τα αλματάκια (ΣΒΕΑ) όπου σας φενεται παιχνιδάκι σε σχέση με το σχολείο του ριπτη. Άμα δεν περάσεις ΤΠΕΝ θα πάρετε τον πράσινο από το Κψμ (απαράδεκτο). Άμα δεν κοπείς θα πάρεις 2 πουλαδες και τα 1325 ευρα από τα άλματα. Οι υπηρεσίες είναι θάλαμοφύλακας, περιπολο (με τζιπάκι σε όλο το αεροδρόμιο), κάμερες, ΔΥΛ( αναλαμβάνουν οι καλύτεροι του σχολείου).

Υπάρχει γυμναστήριο στην μονάδα το οποίο θα έχετε πρόσβαση όταν γίνεται παλιοί.

Πραγματοποιούνται ασκήσεις με Αμερικανους που μπορεί να συμμετέχετε. Δεν κάνετε (μέχρι πρόσφατα) πορείες με Burgin ούτε σκηνακια. Βολή κάναμε μια φορά και με scope.

Μοναδικές φιλίες... Σώματα φέτες... Πολύ όμορφο στρατόπεδο. Άμα είσαι από Αθήνα κοιμάσαι και σπίτι σου. Συνήθως πάει 1-1 ή και 1-2. Άμα δεν αντέχεις το σταξιμο και τις φωνές μην πας. Είναι η μόνη μονάδα στην Ελλάδα. Είναι ευκαιρία γιανα μάθεις κάτι μεσα στην θητεία σου. Λίγοι φαντάροι. Πάρα πολλά στελέχη τα οποΙα μέχρι να γίνεις ριπτης σε βγάζουν κ εύκολα αναφερόμενο. Άμα κοπείς στην εκπαίδευση έφυγες για Εβρο. Για τα μόρια δεν ξέρω.. Βγαίνει ψήφισμα για κάθε εσσο νομίζω. Πάντως αν τα θέλεις σίγουρα πήγαινε για καταδρομέας. Τώρα με την εισαγωγή στην ΔΕΠ αλλαζουν αρκετά... Οπότε δεν ξέρω)

Άβαταρ μέλους
MarkosCrete
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από MarkosCrete »

Κανένα νεότερο από κάποιον που να έκανε πρόσφατα θητεία στο ΤΕΝΕΦ έχουμε ρε παιδιά; Όποιος ξέρει ας μας πει από πού παίρνουν νεοσύλλεκτους, τι γίνεται με την εκπαίδευση, αν θεωρείται ειδικές δυνάμεις, αν υπάρχει μοριοδοτηση κλπ
KonPap81
Στρατιώτης
Στρατιώτης

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από KonPap81 »

Καλημέρα, δήλωσα για τενεφ και θέλω μερικές πληροφορίες γιατί νομίζω ότι έχω κάνει βλακεία. Ο λοχίας που ήρθε για την ενημέρωση τα παρουσίασε πολύ ιδανικά.

Με τα αθλήματα Γενικά πήγα πολύ καλά και θα μπορούσα να είχα πάει και κατευθείαν αλεξίπτωτα αλλά λόγω έλλειψης βύσματος το φοβήθηκα. Δεν με ενδιαφέρουν μόρια κλπ μόνο τα άλματα θέλω.

Αρχικά τί ιατρικές εξετάσεις πρέπει να περάσεις και πόσο αυστηρές είναι;

Το σπεν που γίνεται;

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και βολές;

Μετά στο σβεα η εκπαίδευση τί άλλο έχει εκτός από απροετοιμασια για τα άλματα;

Ευχαριστώ.

KonPap81
Στρατιώτης
Στρατιώτης

865 ΤΕΝΕΦ

Δημοσίευση από KonPap81 »

Όταν περνάς σβεα κάνεις όλη την εκπαίδευση ή μόνο ότι έχει να κάνει με τα άλματα?
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης