ΥΕΑ: Θητεία στα Τεθωρακισμένα

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
fotis_a
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fotis_a »

Κύριοι. Μην ανησυχείτε για το την Ίλη ΥΕΑ. Απότι ξέρω τώρα έχει γίνει παιδότοπος. Και εξόδους θα έχετε και ΚΨΜ θα έχετε. Απλά θέληση θέλει για να συνηθήσεις τον τρόπο λειτουργίας της (πρωινά εγερτήρια, σκοπιές, αγγαρείες, κλπ) Από επικοινωνία μόνο στις ελεύθερες ώρες σας! Αλλιώς ετοιμαστείτε για πολλές ποινές. Όσον αφορά το θέμα εκπαίδευσης θα το κανονίσουμε όταν θα μπείτε [; ) Αξίζει και με το παραπάνω να γίνετε ΔΕΑ. Ωράριο, μισθός, άδειες, ευκαιρεία να μάθετε και το άρμα, να κάνετε βολές, ασκήσεις και πολλά άλλα... Μόνο παλούκι τα φυλάκια, αλλα για αυτο θέλετε ακόμη καιρό. Όποιος δε θέλει παλούκι να μην μπει στην ΥΕΑ. ΥΓ : ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! [:D ΔΕΑ (ΤΘ)
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 20
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Ποιός θέλει να γίνει ΥΕΑ; Αν δεν έχεις βύσμα, δυσκολο να σε ΚΟΨΟΥΝ!
(εννοειται πως πληροίς τα στειχειώδη, ε!)
η σειρά μου στο ΚΕΤΘ (299) ηταν περι τα 800 άτομα.
ΥΕΑ γίναμε μόνο 35. Άλλους τόσους, μας έφεραν από άλλα όπλα, για να συμπληρωθεί καλός αριθμός.
τελικά γίναμε 62 ΔΕΑ, εκ των οποίων οι 61 γιναμε εφ Ανθυπίλαρχοι

άξιζε 100%
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Στη δική μου σειρά (299) , εγώ και άλλοι 6-7 ΔΕΝ δώσαμε αγωνίσματα !
(τα οποία ηταν γελοιοτατα)
το αναφέραμε αυτό στον ιλχο και μας είπε "αστο μωρε, που να τρέχετε μίλι μες στον καύσωνα... "
(αν κ δεν ηταν μιλι, αλλα χιλιομετρο... )
οι ΒΗΤΑ μόνο φωνή ηταν, ουτε σινουκ ουτε τπτ. Σε σχεση με οσα ακουω... Κολέγιο.
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από james »

Χαίρετε.

Σήμερα έμαθα ότι παρουσιάζομαι Αυλώνα με ένδειξη ΥΕΑ.

Γνωρίζει κάποιος τι παίζει τώρα στην ΣΑΤΘ; Οι δικές μου απορίες φαντάζομαι θα ενδιαφέρουν πολλούς ακόμη.

-Στρατιωτική εκπαίδευση; Μόνο περί άρματος ή/και εκπαίδευση πεζικάριου;

-Άδειες και έξοδοι για διανυκτέρευση, πώς τους πάει;

-Έχει πολύ ζόρι από υπηρεσίες και βητάδες όπως στην ΣΕΑΠ; Καλύτερα ή χειρότερα από εκεί;

-Πόσο πιθανό είναι οι ΔΕΑ ΤΘ να επιστρέψουν Αυλώνα στην μετάθεσή τους (την 2η εννοώ, όχι την τοποθέτηση)

-Καμμία καλή τοποθέτηση παραμεθορίου έχει να προτείνει κάποιος;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Γεια σου james!
εγω ημουν ΥΕΑ στη ΣΑΤΘ το καλοκαιρι 2007.

γενικά οι ΥΕΑ οποιουδηποτε οπλου/σωματος, κανουν ένα μηνα "κοινη" εκπαιδευση, μπορεις χοντρικα να το πεις και "πεζικαρια".
μετα ακολουθουν τα ενδιαφεροντα, δηλαδη επι του αρματος. Τεχνικα χαρακτηριστικα, βολή και με πραγματικό βλημα 105mm και στο τελος εχει τακτική.
αδειες γενικά δεν έχει, παρα μονο 2 φορες που θα δωθουν ΠΣΚ. Απο εξοδους διανυκτερευσεις γενικα καλα ειναι, εξαρταται βεβαια κ απο τη δυναμη της ιλης.
(ειχαμε εκπαιδευτες 2 ΔΕΑ που σαν ΥΕΑ ηταν περι τους 35, βγαιναν σχετικα σπανια.)

Τωρα, σε σχεση με ζορι απο βηταδες. Οσο ειναι εκει θα τρεχετε. Φωναζουν γενικα πολυ, αλλα ειναι μερος του παιχνιδιου. Κοιτα εσυ να εισαι σωστος και προβλεπομενος και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.
Για τη ΣΕΑΠ δεν εχω φυσικα ιδία γνωμη, αλλα λενε οτι ειναι η σκληροτερη.
γενικα εχει λιγο ζορι, ισως σου φανει βουνο, αλλα μετα θα τα θυμασαι και θα γελας!
Μεταθεση-επιστροφη στο ΚΕΤΘ θεωρειται και βυσματικη. Εσυ που μενεις;

θα χαρω να μαθω οτι εγινες ΥΕΑ (ΤΘ) !
θα ειμαι κοντα σου καθ 'ολη τη διαρκεια της θητειας σου στα Τεθωρακισμενα.

james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από james »

Ανθυπολοχαγέ μου, τα σέβη μου.
Κατ' αρχήν, σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου και την διάθεσή σου για after help support!

Το κακό είναι ότι ανέκαθεν ήθελα να πάω ΣΕΑΠ (γενικά ασχολούμαι πολύ με τα περί Άμυνας από μικρό παιδί), αλλά μου ήρθε για ΤΘ και το εξετάζω το ενδεχόμενο μήπως να βάλω βύσμα για πεζικό.

Να σε ρωτήσω λίγο ειδικότερα περί αδειών και εξόδων στην ΣΑΤΘ, καθώς ο μόνος λόγος που σκέφτομαι για ΣΑΤΘ είναι οι έξοδοι καθώς είμαι Αθηναίος και θα έχω διανυκτέρευση.

Στην ΣΕΑΠ ξέρω ότι σταθερά τους βγάζουν Τετάρτη και ΠΣΚ, ισχύει το ίδιο και στην ΣΑΤΘ;
Εσύ κατά μ. Ο. Πόσες εξόδους έπαιρνες την εβδομάδα;

Κάτι άλλο περί αδειών... Αφού παρουσιάζομαι 18/5, υπολογίζω κάπου τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου να είμαι ΣΑΤΘ και έως τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατά το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου (που θα είμαι ΥΕΑ Β) θέλω να δώσω τα τελευταία 2 μαθήματα στην σχολή μου για να την τελειώσω και να μου φύγει το άγχος, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρω άδεια έστω για την ημέρα των εξετάσεων ή απαγορεύεται γενικώς;

Στην μονάδα που θα πάω, υπάρχει περίπτωση (αν έχω ειδικότητα εντός του άρματος) να ασχολούμαι συνέχεια με το άρμα ή μόνο οι ΕΠΟΠ είναι για αυτό;

Έχεις να προτείνεις μονάδες που σε φέρνουν σίγουρα Αυλώνα και να παλεύονται παράλληλα;

Όποτε θελήσεις μου απαντάς.
Σ' ευχαριστώ και πάλι.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

1. Μια αρχική συμβουλή -για ΟΛΟΥΣ οσοι θα γινουν ΥΕΑ ΤΘ.-αν και αυτο το 18/5 μου φαινεται αργα και δεν ξερω αν προλαβαινετε στο κατωθι: Λοιπον, μετα την ορκωμοσια ως ΣΤΡ, συνηθως στο ΚΕΤΘ μοιραζονται σε 3 γκρουπακια αδειων για ΠΣΚ -ως στρατιωτες παντα. Να δηλωσετε ΠΡΩΤΟ γκρουπ.
οσοι δηλωσαν 2ο κ 3ο, το έχασαν γιατι τοτε ακριβως 'μετακόμισαν' απο την ιλη νεοσυλλεκτων στην ιλη ΥΕΑ.

κατανοητό ως εδω; Μπραβο.

Αν ρωτας εμενα προσωπικα: Οχι ρε φίλε, τί πεζικό; ΤΑΝΚΣ !

για εξοδους: Δεν εχει στανταρ τεταρτη και ΠΣΚ. Εξοδοι αναλογα με τη δυναμη του ΚΕΤΘ. Τον ιουλιο εμενα με πηγαινε 1-1 άντε 2-1. Τον αυγουστο ομως κ μεχρι να αναλαβουν υπηρεσια τα νεουδια, καθισα μεχρι και 8 μερες μεσα.

Για τα μαθηματα τωρα... Αν ειναι στην Αθηνα, ε πιστευω θα καταφερεις να παρεις εστω υπηρεσιακό, για να πας να τα δωσεις. ΔΕΝ αποκλειεται η άδεια, αλλα ειναι πάντα στην διακριτικη ευχερεια του διοικητη.
(μεταξυ μας, τί σκας για 2 μαθηματακια; Τα παιρνεις ανα πασα στιγμη! Εγω πηγα ΥΕΑ με χρεος 19 κ τωρα,2 χρονια μετα, το χρεος ειναι 17 -αλλα αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια)

στη μονάδα μην ανησυχεις, φυσικα και θα ασχολεισαι με τα αρματα! Εγω ειχα 4 ως ουλαμαγος. ΕΚΤΟΣ αν γίνεις ολμιστής! Συνήθως άμα τερματήσεις στην πρωτη 10δα -χωρις να ειναι απολυτο.
10 περιπου συμμαθητες μου, πριν τοποθετηθουν στη μοναδα, περασαν 40 μερες απο ΣΕΑΠ (σωστα διαβασες) ως ΔΕΑ φυσικα, για 2η ειδικότητα στους ολμους. Τότε όμως στη μονάδα δεν θα πας σε ίλη αρμάτων, αλλα σε ΙΛΑΝ (ιλη αναγνωρισεως) και θα ασχολεισαι με ολμους και ΒΜΡ.

αμα εισαι απο αθηνα, τι θες να γυρισεις αυλωνα; Βαλε Αθηνα πρωτη επιλογη κ μετα αυλωνα. Εχει πολλες και θαυμασιες θεσεις, όπως ΛΑΕΔ, ΓΕΣ, ΣΔΣΑ, ΣΔΛΠ..
Επισης, με την ΕΣΣΟ σου, επειδη η δευτερη μεταθεση σου θα γινει μαιο-ιουνιο, πολυ πιθανον να σε στειλουν και σε ΚΑΑΥ (λουφα παλι δηλαδη)

για μοναδες δεν ξερω κατι για εβρο, γενικα σε νησια ειναι μια χαρα, μακρια απο λιτόχωρο!

Αν η ειδικότητα που θα σε βαλουν ως ΥΕΑ (θα το ξερεις απο την πρωτη μερα αυτο) ειναι σε άρματα Μ-σειρας, πας ευκολα σε νησακι.
Αν εισαι λέοπαρντ, καλό έβρο!
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από james »

Φίλε μου, θέλω να τελειώνω με την κ. Λοσχολή γιατί είμαι του 81 (Δέσμες... ) και δεν λέει να το καθυστερήσω κι άλλο.

Οι πολύ χρήσιμες συμβουλές σου μου γέννησαν μερικές απορίες...

Γιατί η 2η μετάθεση κατά τον Μάιο-Ιούνιο του 2010; Αφού 4 μήνες είναι η σχολή και 6 η παραμεθώριος, άρα από τον Μάρτιο πρέπει να είναι η μετάθεση; Που κάνω λάθος;

Για Αθήνα δεν ήξερα ότι μπορώ ως μαύρος να πάω και σ' αυτά τα πόστα. Μου φαίνονται πολύ βυσματικές θέσεις, και ο Αυλώνας καλά θα μου είναι, ούτως ή άλλως θα μένω σπίτι μου.
Το θέμα είναι σε ποιές περιοχές παραμεθωρίου θα είμαι εξασφαλισμένος από μόρια;
Για τα νησιά εννοούσες ως συνθήκες διαβίωσης;

Το ΚΑΑΥ τι είναι; Αυτό βρήκα μόνο... /diktyo/monada.asp?id=mon62

Αν κατάλαβα καλά, όσοι είναι για τα leo πάνε 100% Έβρο και όσοι είναι για τα Μ πάνε σίγουρα νησιά;
Οπότε αν θέλω να πάω σε συγκεκριμένο νησί θα πρέπει να το κυνηγήσω από τώρα για Μ;

Μήπως έχεις ακούσει για Σαμοθράκη (Έβρος ή νησί θεωρείται;), αν αξίζει είτε ως ΥΕΑ είτε ως απλός στρατιώτης;

Σ' ευχαριστώ και πάλι και να με συγχωρείς για το πρήξιμο.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Κανένα πρίξημο φίλε!
άλλωστε το θέμα φαντάζομαι ενδιαφέρει και άλλα παιδιά.
παραμεθόριος ηταν 6 μήνες ως τους 2006 Δ εσσο. Εσυ θα κάνεις 7,5 -σαν εμενα.
τα πόστα που σου λεω στην αθηνα στα λεω γιατι εκει ειδα μαυρους!(οχι απλα και γενικα ΔΕΑ και υποθετω... )
εγω που ημουν στη σαμο, ηταν μια χαρα, ηρεμα πραγματα, ελαχιστες δραστηριοτητες.
Για αξκους και ΔΕΑ ηταν ζαχαρη. Στρατιωτες και ΕΠΟΠ ήταν όλο παράπονα.
Η σαμοθρακη είναι μια χαρα νησί, μάλιστα θεωρούταν εξαιρετικά δυσμενής μετάθεση!
Για την ηλικία που έχεις και δεδομένου οτι σου αρεσουν θεματα άμυνας-στρατηγικης-τακτικής και δεν δισταζεις να αναλαβεις ευθυνες, εννοειται πως θα γινεις δοκιμος!
ειδικά σε τετοια οπλα.
(να μου ελεγες για υλικα πολεμου, να το σκεφτομασταν ισως. Αλλα μαυρος, θα γινεις ΔΕΑ και θα σ' αρεσει!)

ΥΓ: Στα ΚΑΑΥ παραθεριζουν οι αξκοι. Λουφα θα εισαι.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Έλα ρε συνάδερφε!
για ποιές εξετάσεις λες;
έχετε ξαναδώσει τίποτα εως τώρα;
εγώ θυμάμαι εξετάσεις (γραπτές πάντα) σε βασική εκπαίδευση (ναρκοπέδια, θέσεις μάχης κλπ),
εξετάσεις για το άρμα,
για τη λειτουργεία ασυρμάτων,
καθώς και εξετάσεις πάνω στην τακτική (6-32).

εννοείται πως δεν αγχώνεσαι καθόλου για αυτά, το μόνο που καθορίζουν είναι η τελική σειρά αποφοίτησης.
fotis_a
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από fotis_a »

Ανθλχε, όσον αφορα την εκπαίδευση, πλέον στην ίλη ΥΕΑ βασίζεται σε αυτό που είχε αναφέρει ο Α. ΓΕΕΘΑ και λέγεται αυτοεκπαίδευση. Οι εξετάσεις πλεον είναι γενικα θέματα περι ατομικου οπλισμού, ορισμένα από 20-1 και 20-2, κοινώς χαζομάρες. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κύριος που ρώτησε για τις εξετάσεις είναι να διαβάσει το φυλλάδιο που του δόθηκε και μετα να πάει στο www.army.gr εκεί που γράφει ΠΥΛΗ και να κατεβάσει τους 20-1 κ 20-2.
Κάποια στιγμή θα συζητήσουμε αναλυτικά το όλο θέμα της εκπαίδευσης στον Ελ. Στρατό. Αναμονή όμως 3,5 μήνες.:D
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Πάρα πολύ καλά και χρήσιμα όλα αυτά, αλλά είναι βασική εκπαίδευση.
Αν πάει ένας ΔΕΑ ΤΘ σε μονάδα γνωρίζοντας και εφαρμόζοντας (εστω) ΤΕΛΕΙΑ τους 20-1/2 και περί ατομικού οπλισμού, κλάφτον τον δοκιμάκο!
πρέπει να μάθει μερικά βασικά για το άρμα και τους ασυρμάτους και όσο καλύτερα μπορεί τον 6-32.
Ο 6-32 είναι το "ευαγγέλιο" ενός μικρού ηγήτορα ΤΘ

(πάρα πολύ ωραίος είναι και ο 6-33, σαν bed time story !)
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από james »

Γνωρίζει κάποιος που μπορούμε να βρούμε αυτούς τους κανονισμούς και τα εγχειρίδια εκστρατείας σε έντυπη μορφή;

Φίλε Ανθυπολοχαγέ, μήπως έχεις τον 6-33 σε ηλεκτρονική μορφή ή ξέρεις που μπορώ να τον βρω; Το ΓΕΣ δεν τον έχει.
fotis_a
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από fotis_a »

Αν μπορέσει να διαβάσει και τον 6-32 και πραγματικά να τον κατνοήσει είμαστε σε καλό επίπεδο. Ακόμη καλύτερα αν κατανοήσει και τον 6-102. Δυστυχώς η εκπαίδευση έχει πέσει πολύ...

Μακάρι με τον ερχομό του καινούριου Δκτη της ΣΤΘ (ναι. Δεν είναι πλέον ΣΑΤΘ το Α έφυγε αν με εννοείτε :) ) και με την αλλαγή του παρόντος "μαύρου" αρχηγου ΓΕΕΘΑ ή οποιουδήποτε άλλου που βάζει τις σχολές των απανταχού ΥΕΑ να κάνουν αγήματα, μόνο και μόνο για να μην πιέσουν τους καημένους στρατιώτες και τους πρίξουν στα παράπονα οι γονείς τους ή να βάλουν τους ΕΠΟΠ που τόσο πολύ τους εκτιμούν Εικόνα, να αλλάξει η κατάσταση.

Από κει και πέρα όπως προανέφερα βασιζόμαστε στην αυτοεκπαίδευση και αυτοεκμάθηση. Να μάθουν πρώτα τα δικαιώματά τους και το τι προβλέπεται ή μη να κάνουν ώστε να απαντούν σε οποιεσδήποτε βλακείες τους λένε και μετά χρόνος υπάρχει και για το άρμα. Ίσως η δικιά μου μονάδα να ήταν διαφορετική, ίσως οι άλλες να έκαναν σοβαρή δουλειά και εκπαίδευση και γω να χρειάστηκε να σκοτωθώ στο διάβασμα. Και πάλι, σκεφτείτε πως είναι σαν ένα σχολείο, ακόμη καλύτερα σα το πανεπιστήμιο. Όσα λιγότερα σου λένε, τόσο περισσότερο πρέπει να ψάχνεις και να διαβάζεις για να τα βρεις.

ΥΓ. Οι 20-1 και 20-2 όπως και οι ΣΚ περί επιλαρχείας και ουλαμού και ο 6-102 είναι sto army.gr για τον 6-33 δεν τον έχω βρει ακόμη...
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από james »

Φίλε Αγγελόπουλε, είσαι τώρα ΥΕΑ στον Αυλώνα ή ήσουν παλιά;

Εγώ μπαίνω τώρα τον Μάιο και θα πάω για Δόκιμος.

Ξέρεις πότε θα έρθει ο νέος Διοικητής;

Τους κανονισμούς τους έχω βρει, εκτός από τον 6-33, αν τον βρεις κάνε ένα καλό και ενημέρωσέ μας.

Για τα δικαιώματά μας που λες, από που θα τα μάθουμε;

Γενικά, αν είσαι τώρα μέσα, ό, τι συμβουλή έχεις να μας δώσεις θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες