ΥΕΑ: Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Panahs
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Panahs »

Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι 30 Ιανουαρίου στην Αύλωνα (ΚΕΤΘ) και έχω επιλεγεί ως Υγειονομικό - ΥΕΑ, η απορία μου είναι αν το Υγειονομικό είναι μόνο για ΥΕΑ ή ειναι κάτι ξεχωριστό, δηλαδή μπορώ να πάω Υγειονομικό χωρίς ΥΕΑ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Panahs έγραψε:Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι 30 Ιανουαρίου στην Αύλωνα (ΚΕΤΘ) και έχω επιλεγεί ως Υγειονομικό - ΥΕΑ, η απορία μου είναι αν το Υγειονομικό είναι μόνο για ΥΕΑ ή ειναι κάτι ξεχωριστό, δηλαδή μπορώ να πάω Υγειονομικό χωρίς ΥΕΑ;

Μπορείς να υπηρετήσεις και ως απλός στρατιώτης, δεν υποχρεώνεσαι να πάς ΥΕΑ.
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

Παρουσιαζομαι αυλωνα με ειδικοτητα υγειονιμικο ΥΕΑ τι θα κανω δηλαδη?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από D.Y.K »

mitsos έγραψε:Παρουσιαζομαι αυλωνα με ειδικοτητα υγειονιμικο ΥΕΑ τι θα κανω δηλαδη;

Με την ένδειξη ΥΕΑ μπορείς εάν και εφόσον το επιθυμείς να υπηρετήσεις σαν Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Υγειονομικό.

Χρήστος Ν.

Δημοσίευση από Χρήστος Ν. »

Καλησπέρα παιδιά.
Παρουσιάζομαι 11/5 στην Αυλώνα, αν και δήλωσα ειδικές δυνάμεις, επιλέχθηκα Υγειονομικό (έχω πτυχίο κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακό, προορίζομαι για τις ΟΨΜ από ότι καταλαβαίνω).
Έχω αποφασίσει να πάω για ΥΕΑ, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος, εφόσον επιλεχθώ, θα ξέρω από πριν αν προορίζομαι για ΥΕΑ σώματος ή όπλου ή αυτό θα καθοριστεί κατά την διάρκεια της θητείας στην σχολή εφέδρων αξιωματικών;
Eυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων

Δημοσίευση από ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων »

Εάν σε καλέσουν στο υγειονομικό και εσύ θές να πας ΔΕΑ και Ειδικές Δυνάμεις, περνάς από τα κλιμάκια και μετά πας ΣΕΑΠ ως ΥΕΑ πεζικού και μετά είτε περνάς ΚΕΑΠ είτε μένεις πεζικό ή μπορείς μόνο ως ΥΕΑ υγειονομικού να πας για ΔΕΑ. Λογικά αν περάσεις και από τα δύο κλιμάκια στο ΣΕΑΠ δεν πας ως στρατιώτης πεζικού, όπως πάνε και όλοι που προέρχονται από το ΚΕΕΔ, σωστά;
Karaman92

Δημοσίευση από Karaman92 »

Καλησπερα. Παρουσιαζομαι κετθ αυλωνα ως υγειονομικο. Θελω να παω ΥΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ αλλα εχω καποιες αποριες 1. Ειμαι εξ αναβολη υγειας ειναι θεμα; αλλα παραμενω Ι1

2. Μπορω να μεινω υγειονομικο η θα με πανε πεζικο σαν υεα;

3. Η εκπαιδευση ειναι σεαπ 3 μηνες ;

ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Karaman92 έγραψε: Καλησπερα. Παρουσιαζομαι κετθ αυλωνα ως υγειονομικο. Θελω να παω ΥΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ αλλα εχω καποιες αποριες 1. Ειμαι εξ αναβολη υγειας ειναι θεμα; Αλλα παραμενω Ι1

2. Μπορω να μεινω υγειονομικο η θα με πανε πεζικο σαν υεα;

3. Η εκπαιδευση ειναι σεαπ 3 μηνες ;

Φανταζομαι δε θα ειναι θεμα, αν η στρατολογια κρινει πως το προβλημα υγειας σου χρηζει διερευνησης, θα σε περασουν απο επιτροπη κρισης καταλληλοτητας. Η σχολη υγειονομικου δεν ειναι στη ΣΕΑΠ, εφοσον εχεις επιλεγει για οικονομικο, θα πας στη ΣΕΑΠ μονο για καμια 20ρια μερες. Καποτε ηταν δυο μηνες, πλεον 3 βδομαδες περιπου. Νομιζω η σχολη υγειονομικου ειναι Αθηνα; Με σοβαρη επιφυλαξη το λεω. Η κανονικη φοιτηση στη ΣΕΑΠ, εφοσον σε αποδοσουν στο πεζικο ειναι 4 μηνες, οι οποιοι γινονται 5 αν πας βαρυοπλιτης.
Karaman92

Σε ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση. Δεν ξερω που γινεται ολη η εκπαιδευση αλλα υπαρχει πιθανοτητα να με κανουν μεταταξη σε πεζικο χωρις να το δηλωσω εγω ;

Karaman92

Τελιλα δεν εχω ενδειξη υεα. Μπορω να κανω κατι να μπω ομως που θελω ; :(
Ηλίας

Δημοσίευση από Ηλίας »

Καλησπέρα και εγω μπαίνω άυλωνα 12 Σεπτεμβρίου στο υγειονομικό και σκέφτομαι για να παω ΥΕΑ... Να το αποφύγω ή να κανω τν θητεία μου ως ΔΕΑ αφου όσοι δηλώνουν οπως ξερω τελειώνουν κιολας... Τι να προτιμήσω ΔΕΑ υγ η φαντάρος απλός; Ιδού η απορία 😂😂😂
Sentinel

Δημοσίευση από Sentinel »

Ειά σας, έχω πτυχίο Οδοντιατρικής (Α. Π. Θ.) και θα παρουσιαστώ εντός μηνών στο στρατό ξηράς. Λογικό είναι να καταταγώ στο Υγειονομικό σώμα, όμως επίσης θα έχω και την ένδειξη Υ. Ε. Α. Ως πτυχιούχος Α. Ε. Ι. Το όνειρό μου ανέκαθεν ήταν να γίνω Ιατρός αλλά και έφεδρος αξιωματικός στον Ε. Σ. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θέλω να γίνω Δ. Ε. Α, επιδιώκω την εμπειρία δηλαδή και δε θέλω τη χαλαρότητα του υγειονομικού ως οπλίτης, ούτε τη μικρότερη συγκριτικά διάρκεια θητείας. Έχετε μήπως πληροφορίες για τους Υ. Ε. Α.- Δ. Ε. Α του υγειονομικού σώματος; Συγκεκριμένα:

1) Είναι εφικτό; Χρειάζεται μεγάλο βύσμα; Πόσα άτομα παίρνουν για αυτό το σκοπό σε κάθε Ε. Σ. Σ. Ο και γνωρίζετε αν επιλέγουν Οδοντιάτρους; 2) Η εκπαίδευση πού πραγματοποιείται;

3) Πού τοποθετούνται μετά την εκπαίδευση οι Δ. Ε. Α.(ΥΓ) ; Σε νοσοκομεία ή μονάδες;

4) Υπάρχει περίπτωση να με αναγκάσουν να γίνω Υ. Ε. Α. Σε άλλο σώμα ή σε κάποιο όπλο; Και αν με επιλέξουν ως Υ. Ε. Α. Θα ξέρω αμέσως αν θα είμαι στο υγειονομικό;

5) Τα διακριτικά των εφέδρων, τα γνωστά κορδόνια, έχουν για τους συγκεκριμένους Δ. Ε. Α. Κίτρινο χρώμα;

Και μια επιπλέον ερώτηση:
Ισχύει ότι οι ιατροί αν είναι οπλίτες - ΣΤΡ (ΥΓ) κατά την θητεία τους, μπορούν να κληθούν μετά από χρόνια και να ορκιστούν έφεδροι ανθυπολοχαγοί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Orestis

Δημοσίευση από Orestis »

Καλή χρονιά παιδιά! Μια ερώτηση. Αν παρουσιαστώ και δηλώσω ότι κατέχω πτυχίο ψυχολογίας θα με χώσουν υγειονομικό παρ'ολο που εγώ θέλω ΥΕΑ ΠΖ και αργότερα, αν περασω, ειδικές δυναμεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Kostasqw
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Kostasqw »

Ρε παιδια το χαρτι μου γραφει πανω υγειονομικο ΥΕΑ μηπως ξερει κανεις γινεται η εκπαιδευση
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από mysterio »

Kostasqw έγραψε:Ρε παιδια το χαρτι μου γραφει πανω υγειονομικο ΥΕΑ μηπως ξερει κανεις γινεται η εκπαιδευση
Καλημέρα, στη σειρά μου (πριν 6 χρόνια) τα παιδιά που ήταν Υγειονομικού μετά το κέντρο που πήγαν στη ΣΕΑΠ για 1 μήνα περίπου (σαν Αλφάδες) και μετά για το υπόλοιπο διάστημα εκπαίδευσης τους είχαν πάει στο ΚΕΥΠ στη Λαμία μαζί με τους ΥΕΑ Υλικού Πολέμου. Δεν γνωρίζω εαν έχει αλλάξει κάτι από τότε όμως. Ελπίζω να βοήθησα.

Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες