Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)
Δεν κανεις ενα τηλέφωνο στη στρατολογία να μας πεις και εδώ τι θα σου πουνε; Ναι μεν ειναο διαρκές και μπορουν να σε ξανακαλεσουν αλλα αν εισαι ανυποτακτος εξωτερικου η ανυποταξια δε διακοπτεται ετσι και σε καλουνε οποτε θελουν. Μην περιμενεις να μπει το προστιμο γιατι δε θα το σβησεις ποτε...
Θα τους πάρω αύριο γιατί πνίγομαι στη δουλειά.Ξέρουνε ξεκάθαρα ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού αυτοί αποδέχτηκαν την αίτηση μου για ανανέωση τον Μάρτιο.
Από ότι έχω ακούσει είναι δύσκολο να πάρεις πίσω το πρόστιμο εφόσον το έχεις πληρώσει αλλά εφόσον βγαίνεις ΜΚΕ με 7/11 χρόνια αναιρείτε αναδρομικά και η στρατολογία πρέπει να ζήτησή ακύρωση από την εφορία.
Από ότι έχω ακούσει είναι δύσκολο να πάρεις πίσω το πρόστιμο εφόσον το έχεις πληρώσει αλλά εφόσον βγαίνεις ΜΚΕ με 7/11 χρόνια αναιρείτε αναδρομικά και η στρατολογία πρέπει να ζήτησή ακύρωση από την εφορία.
Ψάχνοντας βρήκα αυτό το άρθρο με αλλαγές από πέρυσι:https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/149568/nees-rythmiseis-gia-anavoli-stratefsis-anypotaktous-kai-katoikous-eksoterikoy
Το σχετικό κομμάτι:
"Οι ανυπότακτοι καλούνται για κατάταξη με κάθε ΕΣΣΟ μετά την κήρυξή τους ως ανυποτάκτων. Κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους, τους αποστέλλεται, κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα, Σημείωμα Κατάταξης ανυπότακτου. Όταν οι ίδιοι ζητήσουν τη διακοπή της ανυποταξίας τους ή αυτή διακόπτεται για άλλο λόγο, προγραμματίζονται με την πρώτη υπόχρεη για κατάταξη ΕΣΣΟ και αν δεν καταταχθούν κηρύσσονται εκ νέου ανυπότακτοι. Διακοπή ανυποταξίας, κατ' εφαρμογή της παραγράφου 3δ' του άρθρου 51 του ν.3421/2005 (Α' 302), επέρχεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσίαση του ίδιου και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης διακοπής ανυποταξίας. Μετά την κατάταξή τους, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες γνωρίζουν στις οικείες δικαστικές και αστυνομικές αρχές τις μεταβολές διακοπής ανυποταξίας και κατάταξης. Τακτοποίηση ανυποταξίας επέρχεται στις περιπτώσεις που αναδρομική ικανοποίηση αιτήματος χορήγησης οποιουδήποτε ευεργετήματος, που προβλέπεται από τη στρατολογική νομοθεσία, καθιστά νόμιμη τη μη κατάταξη για την οποία κηρύχθηκαν ανυπότακτοι. "
Οπότε ή απλά στείλανε επειδή έφτασα 3ετία ανυπότακτος ή με κάποιο τρόπο διέκοψαν Την ανυποταξία μου. Επίσης νομίζω είναι πλέον ΕΣΣΟ που πας απευθείας μονάδα αντί για κέντρο εκπαίδευσης και παίζει να θέλουν να με ενημερώσουν.
θα μάθω αύριο κατά πάσα πιθανότητα.
Το σχετικό κομμάτι:
"Οι ανυπότακτοι καλούνται για κατάταξη με κάθε ΕΣΣΟ μετά την κήρυξή τους ως ανυποτάκτων. Κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας τους, τους αποστέλλεται, κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα, Σημείωμα Κατάταξης ανυπότακτου. Όταν οι ίδιοι ζητήσουν τη διακοπή της ανυποταξίας τους ή αυτή διακόπτεται για άλλο λόγο, προγραμματίζονται με την πρώτη υπόχρεη για κατάταξη ΕΣΣΟ και αν δεν καταταχθούν κηρύσσονται εκ νέου ανυπότακτοι. Διακοπή ανυποταξίας, κατ' εφαρμογή της παραγράφου 3δ' του άρθρου 51 του ν.3421/2005 (Α' 302), επέρχεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσίαση του ίδιου και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης διακοπής ανυποταξίας. Μετά την κατάταξή τους, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες γνωρίζουν στις οικείες δικαστικές και αστυνομικές αρχές τις μεταβολές διακοπής ανυποταξίας και κατάταξης. Τακτοποίηση ανυποταξίας επέρχεται στις περιπτώσεις που αναδρομική ικανοποίηση αιτήματος χορήγησης οποιουδήποτε ευεργετήματος, που προβλέπεται από τη στρατολογική νομοθεσία, καθιστά νόμιμη τη μη κατάταξη για την οποία κηρύχθηκαν ανυπότακτοι. "
Οπότε ή απλά στείλανε επειδή έφτασα 3ετία ανυπότακτος ή με κάποιο τρόπο διέκοψαν Την ανυποταξία μου. Επίσης νομίζω είναι πλέον ΕΣΣΟ που πας απευθείας μονάδα αντί για κέντρο εκπαίδευσης και παίζει να θέλουν να με ενημερώσουν.
θα μάθω αύριο κατά πάσα πιθανότητα.
Τηλεφώνησα σήμερα και μου είπανε χωρίς να θέλουν καν να ακούσουν τα στοιχεία μου, ότι κανονικά στέλνουν κάθε χρόνο στους ανυπότακτους σημείωμα κατάταξης αλλά πολλές φορές μπορεί να μην ειδοποιεί η αστυνομία. Ελπίζω να έχουνε δίκιο οπότε δεν πρέπει να είναι θέμα... Ο χρόνος θα δείξει.
Γεια σας και από εμένα.
Το 2015 υπηρέτησα 2,5 μήνες, έχω τελειώσει κανονικά όλη τη βασική και ειδική εκπαίδευση (ΣΠΕΝ) τα οποία είναι περασμένα και στον ΑΦΟ μου. Λόγω προβλήματος υγείας κατά την θητεία μου μου έδωσαν 6μηνη αναβολή και δεν κατάφερα να την ολοκληρώσω. Στο 3μηνο πάνω με δέχτηκαν σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και έφυγα ανανεώνοντας την αναβολή μου μέχρι τα 33 μου ως διακεκριμένος επιστήμονας εξωτερικού.
Πλέον η νομοθεσία έχει αλλάξει και μπορεί κανείς να κάνει εξαγορά εφόσον κλείσει τα 33.H αναβολή μου είναι μέχρι 31 Δεκ της χρονιάς που θα γίνω 33 (ημ γεν + 32) αλλά η εξαγορά από οτι καταλαβαίνω γίνεται εφόσον κλείσω τα 33 (ημ γεν + 33) δηλαδή 12 μήνες μετα. Αυτό το διάστημα θα με καλέσουν αλλά λόγω της δουλειάς μου αναγκαστικά θα γίνω ανυπότακτος εξωτερικού και θα μου έρθει το πρόστιμο 6,000 ευρώ. Σκοπεύω να κάνω την εξαγορά μιας και ήδη έχω υπηρετήσει πολύ περισσότερο από τις 20 μέρες μου λέει ο νόμος, αλλά πιστεύετε ότι το πρόστιμο θα παραγραφεί εφόσον θα έχουν εκπληρωθεί με την εξαγορά οι στρατιωτικές μου υποχρεώσεις; Είναι πολύ κρίμα για λίγους μήνες διαφορά να πληρώσω πρόστιμο στην εφορία. Είναι μεν μια πολύ καλή κίνηση αυτή που η εξαγορά γίνεται στα 33 αλλά από ότι βλέπω έχουν αφήσει ένα παράθυρο 12 μηνών επίτηδες, για να μαζέψουν περισσότερα λεφτά.
Παρακαλώ διορθώστε με αν κανω κάπου λάθος.
Γιωτά ευχαριστούμε για την ενημέρωση έτσι όπως στα είπανε είναι μην ανησυχείς.. αν αλλάξει κάτι πες μας.
Στο φίλο από κάτω ούτε εσύ μην ανησυχείς έχεις τις προθεσμίες και τα πράγματα δεν γίνονται την επόμενη μέρα το πρωί.
Πάντως πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση του νόμου Βενιζέλου για το 6000 και την αλλαγή του αδικήματος που θεωρείτε διαρκές. Όποιος ενδιαφέρεται να μπει στο γκρουπ του φβ αντιρρεισιες συνείδησης και να παρακολουθεί και δικτυο σπάρτακος για να βρεθούμε σιγά σιγά.
Στο φίλο από κάτω ούτε εσύ μην ανησυχείς έχεις τις προθεσμίες και τα πράγματα δεν γίνονται την επόμενη μέρα το πρωί.
Πάντως πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση του νόμου Βενιζέλου για το 6000 και την αλλαγή του αδικήματος που θεωρείτε διαρκές. Όποιος ενδιαφέρεται να μπει στο γκρουπ του φβ αντιρρεισιες συνείδησης και να παρακολουθεί και δικτυο σπάρτακος για να βρεθούμε σιγά σιγά.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 12
Mike: Εξαγορα μπορεις να κανεις 1/1 +33 το ετος που γεννηθηκες. Πχ 1/1 του 2018 μπορουσαν
να κανουν εξαγορα οσοι γεννηθηκαν μεσα στο 1985. Εσυ απ`οτι καταλαβα εισαι του 1986 οποτε
οριακα το χανεις. Γιατι δεν παιρνεις μια ακομα αναβολη υγειας να εισαι νομιμοτατος;
να κανουν εξαγορα οσοι γεννηθηκαν μεσα στο 1985. Εσυ απ`οτι καταλαβα εισαι του 1986 οποτε
οριακα το χανεις. Γιατι δεν παιρνεις μια ακομα αναβολη υγειας να εισαι νομιμοτατος;
Να μην ξεχνάμε για τις ανυποταξιες και το πρπστιμο τι έλεγε το κόμμα που μας κυβερνά σήμερα και οι περισσότεροι εκ των βουλευτων που υπεγραψαν συνεχιζουν να ειναι βουλευτες
https://left.gr/news/drastiki-meiosi-toy-exofrenikoy-prostimoy-6000-eyro-gia-toys-anypotaktoys-zitane-voyleytes-toy
https://left.gr/news/drastiki-meiosi-toy-exofrenikoy-prostimoy-6000-eyro-gia-toys-anypotaktoys-zitane-voyleytes-toy
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Του 1989 είμαι και έχω αναβολη μέχρι 31 Δεκ 2021
Από επικοινωνία που είχα με στρατολογία Ελλάδα και στρατολογικό γραφείο του προξενείου φαίνεται οτι και οι ίδιοι τους δεν το έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τι γίνεται. Οι μισοί μου λένε οτι η αναβολή μου ληγει 31 Δεκ 2021 και την επόμενη ακριβως ημέρα 1/1/2022 μπορώ να κανω τα χαρτια εξαγοράς πριν κληθώ για την "2022 Α ΕΣΣΟ", αλλιώς τότε θα χαρακτηριστώ ανυπότακτος. Οι άλλοι μισοί μου λενε οτι 31 Δεκ 2022 και μετά μπορώ να κάνω εξαγορά με αποτέλεσμα ήδη να με έχουν καλέσει για κατάταξη και να χαρακτηρηστώ ανυπότακτος.
Πάντως αυτό με την αναβολη υγείας φαντάζει πιθανή λύση.
Του 1989 είμαι και έχω αναβολη μέχρι 31 Δεκ 2021
Από επικοινωνία που είχα με στρατολογία Ελλάδα και στρατολογικό γραφείο του προξενείου φαίνεται οτι και οι ίδιοι τους δεν το έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τι γίνεται. Οι μισοί μου λένε οτι η αναβολή μου ληγει 31 Δεκ 2021 και την επόμενη ακριβως ημέρα 1/1/2022 μπορώ να κανω τα χαρτια εξαγοράς πριν κληθώ για την "2022 Α ΕΣΣΟ", αλλιώς τότε θα χαρακτηριστώ ανυπότακτος. Οι άλλοι μισοί μου λενε οτι 31 Δεκ 2022 και μετά μπορώ να κάνω εξαγορά με αποτέλεσμα ήδη να με έχουν καλέσει για κατάταξη και να χαρακτηρηστώ ανυπότακτος.
Πάντως αυτό με την αναβολη υγείας φαντάζει πιθανή λύση.
Σέρλοκ,
Αυτά τα λέγανε για τους δικούς τους... Είδες άλλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ενώ είχε δώσει και ψευδή διεύθυνση στη στρατολογία παρουσιάστηκε 20 μέρες στη Θήβα με τον υφυπουργό Εθν. Άμυνας. Ευτυχώς που είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μη βάλω μετά τα βύσματα και τα αέρα πατέρα Ι5 με κρίσεις αναπόδεικτες. Αλλά φυσικά στο Ελλαδιστάν τα κορόιδα οι συνεπείς ***** την πληρώνουν πάντα... Με πρόστιμα περιορισμούς και τρεξίματα. Και το στα 33 εξαγορά για τον ίδιο λόγο το κάνανε. Μήπως πληρώσουν αρκετοί που είναι εξωτερικό και δουλεύουν να μαζεύουν κάνα φράγκο...
Τεσπα, να βγω ΜΚΕ τον τέλος του χρόνου και να ξεμπερδεύω με αυτή τη παρωδία... Και ας τα βάλουν εκεί που ξέρουν τα 6000 από το πρώτο πρόστιμο...
Αυτά τα λέγανε για τους δικούς τους... Είδες άλλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ενώ είχε δώσει και ψευδή διεύθυνση στη στρατολογία παρουσιάστηκε 20 μέρες στη Θήβα με τον υφυπουργό Εθν. Άμυνας. Ευτυχώς που είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μη βάλω μετά τα βύσματα και τα αέρα πατέρα Ι5 με κρίσεις αναπόδεικτες. Αλλά φυσικά στο Ελλαδιστάν τα κορόιδα οι συνεπείς ***** την πληρώνουν πάντα... Με πρόστιμα περιορισμούς και τρεξίματα. Και το στα 33 εξαγορά για τον ίδιο λόγο το κάνανε. Μήπως πληρώσουν αρκετοί που είναι εξωτερικό και δουλεύουν να μαζεύουν κάνα φράγκο...
Τεσπα, να βγω ΜΚΕ τον τέλος του χρόνου και να ξεμπερδεύω με αυτή τη παρωδία... Και ας τα βάλουν εκεί που ξέρουν τα 6000 από το πρώτο πρόστιμο...
-
Για τον στρατο γεννηθηκες 1/1/1989. Αρα 1/1/2022 για τον στρατο θεωρεισαι 33 και αφου κανεις τη βασικη
εκπαιδευση μπορεις να προβεις σε εξαγορα.
Mparmpas έγραψε:Για τον στρατο γεννηθηκες 1/1/1989. Αρα 1/1/2022 για τον στρατο θεωρεισαι 33 και αφου κανεις τη βασικη
Πολυ ωραία τότε, εφόσον ήδη εχω κανει 2,5 μηνες στρατό πάω κατ ευθειαν για εξαγορά. Όπως μου είπαν και στην στρατολογία της Ελλάδας, πρέπει να κάνω γρήγορες κινήσεις γιατί θα έχω ακριβώς 10 μέρες μέχρι να παρουσιαστώ και να κυρηχτώ ανυπότακτος με την 2022 Α ΕΣΣΟ Ιανουαρίου.
Είστε σίγουροι ότι υπηρετεί κάποιος 20 μέρες και εξαγοράζει τον υπόλοιπο χρόνο εφόσον γίνει 33 χρονών ΚΑΙ ΟΧΙ 35?
Ναι έχει αλλάξει η νομοθεσία και μάλιστα τώρα πρόσφατα.dinos έγραψε:Είστε σίγουροι ότι υπηρετεί κάποιος 20 μέρες και εξαγοράζει τον υπόλοιπο χρόνο εφόσον γίνει 33 χρονών ΚΑΙ ΟΧΙ 35;
http://www.stratologia.gr/sites/default/files/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%204_0.pdf
-
"Πολυ ωραία τότε, εφόσον ήδη εχω κανει 2,5 μηνες στρατό πάω κατ ευθειαν για εξαγορά. Όπως μου είπαν και στην στρατολογία της Ελλάδας, πρέπει να κάνω γρήγορες κινήσεις γιατί θα έχω ακριβώς 10 μέρες μέχρι να παρουσιαστώ και να κυρηχτώ ανυπότακτος με την 2022 Α ΕΣΣΟ Ιανουαρίου"
Τι γρηγορες κινησεις και π@π@ριες σου λενε; Οταν ερθει το χαρτι παρουσιαζεσαι στο στρατοπεδο λες οτι ειμαι για εξαγορα
θα τρεξεις 2-3 μερες να κανεις τα γραφειοκρατικα και πας ξανα στο στρατοπεδο να παρεις το απολυτηριο. Δεν βλεπω
κανενα λογο να σκεφτεις καν την ανυποταξια, μαξιμουμ σε μια βδομαδα θα εισαι με το απολυτηριο στο χερι. Ασε που
επειδη υπηρετησες και 2,5 μηνες θα σου βγει πιο φτηνα η εξαγορα.
Τι γρηγορες κινησεις και π@π@ριες σου λενε; Οταν ερθει το χαρτι παρουσιαζεσαι στο στρατοπεδο λες οτι ειμαι για εξαγορα
θα τρεξεις 2-3 μερες να κανεις τα γραφειοκρατικα και πας ξανα στο στρατοπεδο να παρεις το απολυτηριο. Δεν βλεπω
κανενα λογο να σκεφτεις καν την ανυποταξια, μαξιμουμ σε μια βδομαδα θα εισαι με το απολυτηριο στο χερι. Ασε που
επειδη υπηρετησες και 2,5 μηνες θα σου βγει πιο φτηνα η εξαγορα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης