Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 21
Άρθρο 8 του Νόμου 3421/2005 - ΦΕΚ 302/Α'/13.12.2005
Καλησπερα
Χθες περασε η μητερα μου απο την επιτροπη απαλλαγων. Απλα μου δημιουργηθηκε μια απορια πανω στη διαδικασια.
Πηγαμε με το παραπεμπτικο και τις απαραιτητες εξετασεις στο γιατρο του 424 ΓΣΝΕ τον οποιο και ρωτησαμε αν εχει ελπιδες η διαδικασια. Αυτος μας διαβεβαιωσε οτι ειναι 100% η μειωση θητειας (εγω κραταω βεβεαι μικρο καλαθι). Στη συνεχεια μας εδωσε ενα χαρτι που εγραψε πανω το προβλημα και πηγαμε στην επιτροπη απαλλαγων. Μπηκε μεσα μονο η μητερα μου και η διαδικασια κρατησε με το ζορι ενα λεπτο, οπου τα 3 μελη κοιταχτηκανε ειπανε ολοι ενα ναι και μετα ειπανε την μητερα μου ολα ενταξει μπορειτε να φυγετε.(Σημειωση εγω δεν ημουν μεσα αλλα τα ακουσα απο εξω). Αυτο σημαινει οτι το αιτημα μου εγινε δεκτο, η πρεπει να περασει και αλλη διαδικασια-εγκριση, διοτι απολυομαι σε 1 μηνα αμα γινει δεκτο
Χθες περασε η μητερα μου απο την επιτροπη απαλλαγων. Απλα μου δημιουργηθηκε μια απορια πανω στη διαδικασια.
Πηγαμε με το παραπεμπτικο και τις απαραιτητες εξετασεις στο γιατρο του 424 ΓΣΝΕ τον οποιο και ρωτησαμε αν εχει ελπιδες η διαδικασια. Αυτος μας διαβεβαιωσε οτι ειναι 100% η μειωση θητειας (εγω κραταω βεβεαι μικρο καλαθι). Στη συνεχεια μας εδωσε ενα χαρτι που εγραψε πανω το προβλημα και πηγαμε στην επιτροπη απαλλαγων. Μπηκε μεσα μονο η μητερα μου και η διαδικασια κρατησε με το ζορι ενα λεπτο, οπου τα 3 μελη κοιταχτηκανε ειπανε ολοι ενα ναι και μετα ειπανε την μητερα μου ολα ενταξει μπορειτε να φυγετε.(Σημειωση εγω δεν ημουν μεσα αλλα τα ακουσα απο εξω). Αυτο σημαινει οτι το αιτημα μου εγινε δεκτο, η πρεπει να περασει και αλλη διαδικασια-εγκριση, διοτι απολυομαι σε 1 μηνα αμα γινει δεκτο
-
- Στρατηγός
Η επιτροπή θα στείλει την απόφαση στην στρατολογία και η στρατολογία θα στείλει σήμα στην μονάδα σου ότι είσαι δικαιούχος μειωμένης θητείας ή ότι το αίτημα σου απορρίφθηκε
Καλησπερα σε ολους. ο αδερφος μου χτες παρουσιαστηκε στον στρατο. ειναι παιδι απο τον δευτερο γαμο της μανας μου. ο πατερας του ειναι 73 χρονων και εχει τυφλωση απο το ενα ματι. εχει περασει απο επιτροπη του ικα και εχει αναπηρια πανω απο 67%. γνωριζω βεβαια οτι πρεπει να περασει και απο επιτροπη του στρατιωτικου νοσοκομειου. αν το στρατιωτικο νοσοκομειο εγκρινει την αναπηρια και με δεδομενο οτι ειναι 73 χρονων τι θητεια κανει; απλα να ενημερωσω οτι ο πατερας του παιρνει συνταξη και δεν ξερω σε αυτη την περιπτωση τι γινεται?
-
- Στρατηγός
Καλησπέρα είμαι ο μοναδικός γιος των γονιών μου και η μητέρα μου έχει 100% αναπηρία πιστοποιημένη από το ΙΚΑ και το ΚΕ. Π. Α και βρίσκεται με μηχανική υποστήριξη στο σπίτι και φυσικά είναι αδύνατον να κινηθεί! Στο army.gr είδα πως δικαιούμαι 8μηνη θητεία καθώς και κατ'εξαιρεση τοποθέτηση μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης στη πλησιέστερη μονάδα σπίτι μου.Η ερώτηση μου είναι σαν βασική εκπαίδευση θεωρούν το ΚΕΝ; Οπότε μετά την ορκωμοσία γυρνάω Αθήνα;
Επίσης είδα σε προηγούμενα μηνύματα πως η μητέρα μου πρέπει να περάσει από επιτροπή του στρατού; Υπάρχει αδυναμία κίνησης όμως
Παρουσιάζομαι 10/3 στη Καλαμάτα πεζικό
Ευχαριστώ παιδιά και συγνώμη αν βρίσκομαι σε λάθος topic
Επίσης είδα σε προηγούμενα μηνύματα πως η μητέρα μου πρέπει να περάσει από επιτροπή του στρατού; Υπάρχει αδυναμία κίνησης όμως
Παρουσιάζομαι 10/3 στη Καλαμάτα πεζικό
Ευχαριστώ παιδιά και συγνώμη αν βρίσκομαι σε λάθος topic
-
- Στρατηγός
Πρέπει να διαβάσεις το ΦΕΚ ώστε να δεις τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Για την κατ'εξαίρεση μετάθεση διάβασε εδώ .
Greek_Army έγραψε:Άρθρο 8 του Νόμου 3421/2005 - ΦΕΚ 302/Α'/13.12.2005
Για την κατ'εξαίρεση μετάθεση διάβασε εδώ .
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Διάβασα και το topic για τη κατ'εξαίρεση μετάθεση αν και ανήκω στην κατ'εξαίρεση τοποθέτηση.Η απορία μου περισσότερο έχει να κάνει στο τι ορίζουν σα βασική εκπαίδευση!
Καθώς στο άρθρο 75 του νόμου περι στρατολογίας παράγραφος 3 ορίζει: Οι οπλίτες που έχουν γονέα με βαριά κινητική
αναπηρία τουλάχιστον σε ποσοστό 67% και άνω ή εί−
ναι τυφλός, μετά από τη βασική εκπαίδευση, υπηρε−
τούν πλησίον της κατοικίας των γονέων τους, εφόσον
υπάρχει μονάδα ή στην πλησιέστερη μονάδα, υπό την
προϋπόθεση ότι συνοικούν με τους γονείς τους.Οπότε μετά το κεν έρχομαι σπίτι μου; Υπάρχει περίπτωση να καθυστερίσει να εγγριθεί; Το στρατολογικό γραφείο που ανληκω μου απάντησε πως αυτό είναι θέμα του ΚΕΝ όχι δικό τους. Με λίγα λόγια μου τα μάσησε :P
Καθώς στο άρθρο 75 του νόμου περι στρατολογίας παράγραφος 3 ορίζει: Οι οπλίτες που έχουν γονέα με βαριά κινητική
αναπηρία τουλάχιστον σε ποσοστό 67% και άνω ή εί−
ναι τυφλός, μετά από τη βασική εκπαίδευση, υπηρε−
τούν πλησίον της κατοικίας των γονέων τους, εφόσον
υπάρχει μονάδα ή στην πλησιέστερη μονάδα, υπό την
προϋπόθεση ότι συνοικούν με τους γονείς τους.Οπότε μετά το κεν έρχομαι σπίτι μου; Υπάρχει περίπτωση να καθυστερίσει να εγγριθεί; Το στρατολογικό γραφείο που ανληκω μου απάντησε πως αυτό είναι θέμα του ΚΕΝ όχι δικό τους. Με λίγα λόγια μου τα μάσησε :P
-
- Στρατηγός
Μεγάλε διάβασε το θέμα που σου έδωσα, υπάρχουν μηνύματα από παιδιά που αναφέρουν πότε πήρανε την κατ'εξαίρεση ή πόσο διαρκεί η όλη διαδικασία.
Γεια σας, έχω την μάνα μου που έχει 80% αναπηρία διότι ήτανε 2 φόρες καρκκινοπαθεις.Την Τριτη λοιπον (3-5-2014) η μανα μου πέρασε απο επιτροπή του στρατού.
θα ήθελα να ρωτησω ποσες μερες χρειαζετε για να βγει η απόφαση με το αν θα κανω 8μηνο. Και επίσης το οτι ειμαι κατ εξαίρεση μετάθεση μπορεί να επιρεαση το αποτέλεσμα.
θα ήθελα να ρωτησω ποσες μερες χρειαζετε για να βγει η απόφαση με το αν θα κανω 8μηνο. Και επίσης το οτι ειμαι κατ εξαίρεση μετάθεση μπορεί να επιρεαση το αποτέλεσμα.
-
- Στρατηγός
Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει σταλεί σήμα στην μονάδα για το αν δικαιούσαι ή όχι μειωμένη θητεία.chris έγραψε:θα ήθελα να ρωτησω ποσες μερες χρειαζετε για να βγει η απόφαση με το αν θα κανω 8μηνο.
chris έγραψε: Και επίσης το οτι ειμαι κατ εξαίρεση μετάθεση μπορεί να επιρεαση το αποτέλεσμα.
Δεν παίζει ρόλο.
ευχαριστω πολυ... λογικα θα βγω για 8μηνο; εσυ τι πιστευεις?; σημφωνα με τις γνωσεις σ; ειμαι τοσο επιμονως οχι οτι ειμαι γιοτας.. αλλα με κινηγανε για να με παρουν για δουλεια, κ τωρα π ειμαι στρατο. πριν ουτε καν.. : ρ
-
- Στρατηγός
Δεν έχει να κάνει με την γνώση μου, ο στρατός κρίνει με τα δικά του κριτήρια, περίμενε και θα δεις.
και παλυ ευχαριστω... για την βοηθεια... το μονο λοιπον π περιμενω ειναι το σημα.. αν κ η επιτρωπη σημφωνα με ερωτηση π εκανε η μανα μ αν θα κανω 8μηνο απαντισε πως 99% ναι... εμενα απλα ενα θαρος μ εδωσε... αν δεν δω το χαρτι δεν πηθομαι...
Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Μπαίνω το Σεπτέμβρη και έχω πατέρα 77χρονο με 80 % κινητική αναπηρία, ζαχαρώδη διαβήτη και βηματοδότη, κατάκοιτο. Τον προσέχει η μητέρα μου 67 χρονών με 67% κινητική αναπηρία και μαστεκτομή από καρκίνο. Είμαι ο δεύτερος και τελευταίος γιος της οικογένειας και όπως γνωρίζω δεν δικαιούμαι μειωμένη θητεία. Ο μεγάλος μου αδερφός είναι εδώ και τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και έτσι έχουμε μείνει οι τρεις μας. Όπως καταλαβαίνετε με έχουν ανάγκη τουλάχιστον για τις εξωτερικές δουλειές και μία φορά το μήνα όπου ο πατέρας μου πρέπει να φύγει απο το σπίτι για να κάνει εξετάσεις.
Υπάρχει δυνατότητα ευνοϊκής μετάθεσης (Αθήνα) καθόσον γνωρίζετε ; Δέν έχουμε κάποιον άλλο να βοηθάει τη μάνα μου.
Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και περίμενα μέχρι να πάρω το πτυχίο για να καταταγώ μήπως και αυτό βοηθήσει στη μετάθεση σε κάποιο σώμα μηχανικό ή τεχνικό κοντά στην Αθήνα...
Δεν ζητάω να με φέρουν στην Εθνική Άμυνα ούτε να Λουφάρω απλά να είμαι κάπου που δεν θα χρειάζομαι μισή μέρα για να φτάσω στο σπίτι μου και να έχω ευνοϊκότερη μεταχείριση όσον αφορά τις άδειες μου, ώστε να βοηθάω τη μάνα μου τις μέρες ειδικά που πρέπει να τρέχει τον πατέρα μου.
Έχω τις αποφάσεις των γιατρών που πιστοποιούν την κατάσταση και το ξέρω πως αλλά αυτά μπορεί να φαίνονται δακρύβρεχτα αλλά ειλικρινά δεν θέλω να ευνοηθώ στη πλάτη κάποιου άλλου φαντάρου απλά να βρώ έναν τρόπο να αντιμετωπίσω την κατάσταση.
Γράφω όλα αυτά γιατί στο στρατολογικό γραφείο όπου έκοψα την αναβολή δεν μου είπαν ούτε τι πρέπει να καταθέσω ούτε που πρέπει να το καταθέσω και μου δώσαν να καταλάβω πως γενικά τις έχουν γραμμένες κάτι τέτοιες καταστάσεις...
Δεν έχω κάποιον συγγενή που να έχει πάει στρατό, ο αδερφός μου Έφυγε για εξωτερικό, ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και ο κολλητός μου (που κάνει τώρα) βύσμα , για αυτό θα ήθελα κάποια πιο ρεαλιστική άποψη.
Ευχαριστώ
Μπαίνω το Σεπτέμβρη και έχω πατέρα 77χρονο με 80 % κινητική αναπηρία, ζαχαρώδη διαβήτη και βηματοδότη, κατάκοιτο. Τον προσέχει η μητέρα μου 67 χρονών με 67% κινητική αναπηρία και μαστεκτομή από καρκίνο. Είμαι ο δεύτερος και τελευταίος γιος της οικογένειας και όπως γνωρίζω δεν δικαιούμαι μειωμένη θητεία. Ο μεγάλος μου αδερφός είναι εδώ και τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και έτσι έχουμε μείνει οι τρεις μας. Όπως καταλαβαίνετε με έχουν ανάγκη τουλάχιστον για τις εξωτερικές δουλειές και μία φορά το μήνα όπου ο πατέρας μου πρέπει να φύγει απο το σπίτι για να κάνει εξετάσεις.
Υπάρχει δυνατότητα ευνοϊκής μετάθεσης (Αθήνα) καθόσον γνωρίζετε ; Δέν έχουμε κάποιον άλλο να βοηθάει τη μάνα μου.
Είμαι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και περίμενα μέχρι να πάρω το πτυχίο για να καταταγώ μήπως και αυτό βοηθήσει στη μετάθεση σε κάποιο σώμα μηχανικό ή τεχνικό κοντά στην Αθήνα...
Δεν ζητάω να με φέρουν στην Εθνική Άμυνα ούτε να Λουφάρω απλά να είμαι κάπου που δεν θα χρειάζομαι μισή μέρα για να φτάσω στο σπίτι μου και να έχω ευνοϊκότερη μεταχείριση όσον αφορά τις άδειες μου, ώστε να βοηθάω τη μάνα μου τις μέρες ειδικά που πρέπει να τρέχει τον πατέρα μου.
Έχω τις αποφάσεις των γιατρών που πιστοποιούν την κατάσταση και το ξέρω πως αλλά αυτά μπορεί να φαίνονται δακρύβρεχτα αλλά ειλικρινά δεν θέλω να ευνοηθώ στη πλάτη κάποιου άλλου φαντάρου απλά να βρώ έναν τρόπο να αντιμετωπίσω την κατάσταση.
Γράφω όλα αυτά γιατί στο στρατολογικό γραφείο όπου έκοψα την αναβολή δεν μου είπαν ούτε τι πρέπει να καταθέσω ούτε που πρέπει να το καταθέσω και μου δώσαν να καταλάβω πως γενικά τις έχουν γραμμένες κάτι τέτοιες καταστάσεις...
Δεν έχω κάποιον συγγενή που να έχει πάει στρατό, ο αδερφός μου Έφυγε για εξωτερικό, ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και ο κολλητός μου (που κάνει τώρα) βύσμα , για αυτό θα ήθελα κάποια πιο ρεαλιστική άποψη.
Ευχαριστώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες