Καλύτερη ποιότητα ζωής; Από που το συμπέρανες αυτό;D.Y.K έγραψε:
Και οι 2 σχολάρες είναι. Για μένα Καλύτερα επέλεξε την ΣΜΥ για καλύτερη ποιότητα ζωής και καθημερινότητα αύριο μεθαύριο στην δουλειά σου!
Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;
Απο την εμπειρία μου ώς στρατιωτικός και την καθημερινότητα που βιώνω.
Ειμαι 16 χρονων και θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να δηλωσω οτι θελω στρατιωτικες σχολες η μπορω να μπω κατευθειαν οπωσ σε ολες τις αλλες σχολες;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 6
thodoris έγραψε:Ειμαι 16 χρονων και θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να δηλωσω οτι θελω στρατιωτικες σχολες η μπορω να μπω κατευθειαν οπως σε ολες τις αλλες σχολες;
Πρέπει να το δηλώσεις
Παιδια θελω βοηθεια ειμαι σε διλημμα εχω βγαλει 17600 μορια και πιανω και Σχολη Ναυτικων Δοκιμων-Μαχιμοι και Σχολη Ευελπιδων-Οπλα. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πια απο τις 2 να δηλωσω πρωτα. Απο την οικογενεια μου (σ. Σ. Ειμαι γιος στρατιωτικου) με παροτρηνουν να επιλεξω Σ. Ν. Δ ενω ολοι οι υπολοιποι (φροντιστες κτλ) με ωθουν στο να επιλεξω την Σ. Σ. Ε... Οποιος μπορει ας μου δωσει μια χρησιμη συμβουλη... Ευχαριστω!
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 8
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
SSE πηγαινε, απο ΣΝΔ θα λειπεις πολλες μερες απ το σπιτι
- ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ
Φιλε σου συστηνω να πας σσε
γιατι ειναι καλυτερα
για σνδ δεν ειναι και οτι το καλυερο γιατι εχει πολλα ταξιδια σε αντιθεση με τον αξιωματικο στρατου που
παιρνει μεταθεση
γιατι ειναι καλυτερα
για σνδ δεν ειναι και οτι το καλυερο γιατι εχει πολλα ταξιδια σε αντιθεση με τον αξιωματικο στρατου που
παιρνει μεταθεση
Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και εύχομαι σε όλους / ες να πιάσετε την σχολή που επιθυμείτε!
Όσο για τον φίλο πιο πάνω μακράν καλύτερη η ΣΣΕ
Η επιλογή φυσικά είναι δική σου και να μην αφήσεις κανέναν παράγοντα να επηρεάσει την απόφασή σου!
Όσο για τον φίλο πιο πάνω μακράν καλύτερη η ΣΣΕ

Η επιλογή φυσικά είναι δική σου και να μην αφήσεις κανέναν παράγοντα να επηρεάσει την απόφασή σου!
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα σε όλους.
Καταρχάς θέλω απ την αρχή να σας ξεκαθαρίσω ότι το όνομα μου στο forum ήταν απ' τα μόνα που επιτρεπόταν, το λέω προκειμένου να αποφευγχθούν τυχόν παρεξηγήσεις οι οποίες θα σας απέτρεπαν να μου απαντήσετε, γιατί η βοήθεια όλων σας προφανώς θα μου είν' πολύ χρήσιμη.
Είμαι μαθητής της 3ης λυκείου πλέον, απ΄ το γυμνάσιο μου είχε κολλήσει η ιδέα να γίνω στρατιωτικός, τώρα όμως ήρθε η στιγμή να πάρω κάποιες αποφάσεις σχετικά με το σώμα που μου ταιριάζει να μπω. Στο μυαλό μου έχω 2, είτε να μπω στην Σ. Τ. Υ. Α (αν τα καταφέρω στις πανελλάδικές του χρονου) είτε να μπω στη Σ. Μ. Υ και από εκεί άν τα καταφέρω να καταταγώ στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Αυτά όμως είν απλά σκέψεις, δεν έχω ακόμα κατασταλάξει, αφού δεν γνωρίζω τα πάντα για τις σχολές. Έχω διαβάσει κατα καιρούς άρθρα, βιβλία σχετικά με τις σχολές, ενώ εννοείτε ότι έχω ψάξει και στα αντιστοιχα site των σχολών.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν, σκέφτηκα να γίνω μέλος στο forum σας, και να με βοηθήσετε, αφού είστε γνώστες του αντικειμένου σχετικά με τις επιλογές που έχω. Ο λόγος που αποκλείω κάποιες σχολές είν η μυοπία μου (2,00 βαθμούς). Δεν είμαι απόλυτος στις σχολές που προανέφερα, οπότε θέλω από εσάς να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την καριέρα σας ως στρατιωτικοί ανεξαρτήτου σώματος (ξηρά-αεροπορία-ναυτικό). Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό που ζητάω είναι λίγο κουραστικό, οπότε οποιαδήποτε πληροφορία, είτε κάποιο site, είτε κάποιο τμήμα εξυπηρέτησης (ας πούμε) που θα μπορούσε να με πληροφορήσει είναι αποδεκτό.
Ξέρω πως ζητάω πολλά, απλά αγαπάω τον στρατό και μ' Ελκύει πολύ η πειθαρχία που αποκτάς Άλλωστε, για αυτό τον λόγο θέλω να βρώ αυτό ακριβώς που μου ταιριάζει. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων και συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Καταρχάς θέλω απ την αρχή να σας ξεκαθαρίσω ότι το όνομα μου στο forum ήταν απ' τα μόνα που επιτρεπόταν, το λέω προκειμένου να αποφευγχθούν τυχόν παρεξηγήσεις οι οποίες θα σας απέτρεπαν να μου απαντήσετε, γιατί η βοήθεια όλων σας προφανώς θα μου είν' πολύ χρήσιμη.
Είμαι μαθητής της 3ης λυκείου πλέον, απ΄ το γυμνάσιο μου είχε κολλήσει η ιδέα να γίνω στρατιωτικός, τώρα όμως ήρθε η στιγμή να πάρω κάποιες αποφάσεις σχετικά με το σώμα που μου ταιριάζει να μπω. Στο μυαλό μου έχω 2, είτε να μπω στην Σ. Τ. Υ. Α (αν τα καταφέρω στις πανελλάδικές του χρονου) είτε να μπω στη Σ. Μ. Υ και από εκεί άν τα καταφέρω να καταταγώ στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Αυτά όμως είν απλά σκέψεις, δεν έχω ακόμα κατασταλάξει, αφού δεν γνωρίζω τα πάντα για τις σχολές. Έχω διαβάσει κατα καιρούς άρθρα, βιβλία σχετικά με τις σχολές, ενώ εννοείτε ότι έχω ψάξει και στα αντιστοιχα site των σχολών.
Για αυτό τον λόγο λοιπόν, σκέφτηκα να γίνω μέλος στο forum σας, και να με βοηθήσετε, αφού είστε γνώστες του αντικειμένου σχετικά με τις επιλογές που έχω. Ο λόγος που αποκλείω κάποιες σχολές είν η μυοπία μου (2,00 βαθμούς). Δεν είμαι απόλυτος στις σχολές που προανέφερα, οπότε θέλω από εσάς να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την καριέρα σας ως στρατιωτικοί ανεξαρτήτου σώματος (ξηρά-αεροπορία-ναυτικό). Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό που ζητάω είναι λίγο κουραστικό, οπότε οποιαδήποτε πληροφορία, είτε κάποιο site, είτε κάποιο τμήμα εξυπηρέτησης (ας πούμε) που θα μπορούσε να με πληροφορήσει είναι αποδεκτό.
Ξέρω πως ζητάω πολλά, απλά αγαπάω τον στρατό και μ' Ελκύει πολύ η πειθαρχία που αποκτάς Άλλωστε, για αυτό τον λόγο θέλω να βρώ αυτό ακριβώς που μου ταιριάζει. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων και συγνώμη για την ταλαιπωρία.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Χαιρετω ολα τα αξιωτιμα μελη αυτου του φορουμ ! Ειμαι νεος εδω οπως θα καταλαβαιται και στην πραγματικη μου ζωη ομως ειμαι στην ηλικια των 17 ετων.
Εχω καποιες αποριες, οπως εχουν γινει τα πραγματα οι στρατιωτικες σχολες ειναι μονοδρομος (μπορει να μην εχουν πολλα χρηματα αλλα ειναι σταθερα... ) Ειμαι σχετικα καλο μαθητης. Βγαζω συνηθως...8 και θα ειμαι στην τεχνολογικη κατευθυνση. Ψαχνομαι πολυ αυτο τον καιρο για να θεσω καποιους στοχους... Εχω εναν συγγενη μου στην πολεμικη αεροπορια (στην πατρα συγγεκριμενα σε σχετικα μεγαλο βαθμο) το παω πολυ αυτο το ατομο και γενικοτερα καποια πλεονεκτηματα της ζωης του οπως τα συχνα ταξιδια και η μοναδικη εμπειρεια που εχει ως ιπταμενος...
Θελω να μου προτεινεται μια σχολη με τα ακολουθα (μπορει να ειναι και παραλλογες οι απαιτησεις μου
) γνωριζω τις δυνατοτητες μουν δεν θελω κατι πανω απο...8.000 μορια, καλο μισθο, να μην εχει συνεχεια μεχρι να βγω στην συνταξη διαβασμα οπως στην πολεμικη αεροπορια... Και κατι τελευταιο η δουλεια να εχει οσο γινεται λιγοτερες μεταθεσεις. Μου αρεσε σαν ιδεα η σχολη ικαρων και μετεπειτα η ενταξη μου στο μεταγωγικο (πυροσβεστηκα αεροπλανα) καλος μισθος 3000... Και οχι τοσο διαβασμα οσο στην πολεμικη αεροπορια μου το προτεινε ο συγγενης μου και μου καλοαρεσε... Μετα ερχεται η σχολη αστυφυλακων πολυ ποιο ηρεμη δουλεια με λιγοτερες απαιτησεις αλλα σχετικα μικρο μισθο για το τρεξιμο της... Εχεται να προτεινεται κατι; Και σε ξηρα και σε αερα,(να αναφερεται ομως τον μισθο την δυσκολια και πανω κατω να μην ξεφυγουμε απο τα μορια)
Εχω καποιες αποριες, οπως εχουν γινει τα πραγματα οι στρατιωτικες σχολες ειναι μονοδρομος (μπορει να μην εχουν πολλα χρηματα αλλα ειναι σταθερα... ) Ειμαι σχετικα καλο μαθητης. Βγαζω συνηθως...8 και θα ειμαι στην τεχνολογικη κατευθυνση. Ψαχνομαι πολυ αυτο τον καιρο για να θεσω καποιους στοχους... Εχω εναν συγγενη μου στην πολεμικη αεροπορια (στην πατρα συγγεκριμενα σε σχετικα μεγαλο βαθμο) το παω πολυ αυτο το ατομο και γενικοτερα καποια πλεονεκτηματα της ζωης του οπως τα συχνα ταξιδια και η μοναδικη εμπειρεια που εχει ως ιπταμενος...
Θελω να μου προτεινεται μια σχολη με τα ακολουθα (μπορει να ειναι και παραλλογες οι απαιτησεις μου

- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 8
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
H σχολη ικαρων εχει τρελο διαβασμα και τα μεταγωγικα και πυροσβεστικα αεροσκαφη απαιτουν επισης πολυ διαβασμα και ανηκουν κανονικα στην πολεμικη αεροπορια. Αν πας για τα λεφτα θα σου πω το κλασικο μην πας καθολου και μονο που συγκρινεις Ικαρων με αστυφυλακων και μας λες για 3000 ευρω, δεν κανεις γι αυτη τη δουλεια ακυρο... οσο για τον κομαντο, ας παει πρωτα ειδικες δυναμεις φανταρος και μετα να δει αν θα του αρεσει, πως βγαζετε συμπερασματα οταν δεν εχετε περασει ουτε απ εξω απ το στρατο; Και τι σχεση εχει η ΣΤΥΑ που ειναι τεχνικοι με τις ειδικες δυναμεις;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 6
- Επάγγελμα: Δοκιμος Υπαξιωματικος
με τοσα μορια ποια σχολη λες να πιασεις?Airgreek-Miltos έγραψε: Χαιρετω ολα τα αξιωτιμα μελη αυτου του φορουμ ! Ειμαι νεος εδω οπως θα καταλαβαιται και στην πραγματικη μου ζωη ομως ειμαι στην ηλικια των 17 ετων.
Θελω να μου προτεινεται μια σχολη με τα ακολουθα (μπορει να ειναι και παραλλογες οι απαιτησεις μου) γνωριζω τις δυνατοτητες μουν δεν θελω κατι πανω απο...8.000 μορια, καλο μισθο, να μην εχει συνεχεια μεχρι να βγω στην συνταξη διαβασμα οπως στην πολεμικη αεροπορια... Και κατι τελευταιο η δουλεια να εχει οσο γινεται λιγοτερες μεταθεσεις. Μου αρεσε σαν ιδεα η σχολη ικαρων και μετεπειτα η ενταξη μου στο μεταγωγικο (πυροσβεστηκα αεροπλανα) καλος μισθος 3000... Και οχι τοσο διαβασμα οσο στην πολεμικη αεροπορια μου το προτεινε ο συγγενης μου και μου καλοαρεσε... Μετα ερχεται η σχολη αστυφυλακων πολυ ποιο ηρεμη δουλεια με λιγοτερες απαιτησεις αλλα σχετικα μικρο μισθο για το τρεξιμο της... Εχεται να προτεινεται κατι; Και σε ξηρα και σε αερα,(να αναφερεται ομως τον μισθο την δυσκολια και πανω κατω να μην ξεφυγουμε απο τα μορια)
-
- Στρατιώτης
nwn62 έγραψε:με τοσα μορια ποια σχολη λες να πιασεις;Airgreek-Miltos έγραψε: Χαιρετω ολα τα αξιωτιμα μελη αυτου του φορουμ ! Ειμαι νεος εδω οπως θα καταλαβαιται και στην πραγματικη μου ζωη ομως ειμαι στην ηλικια των 17 ετων.
Θελω να μου προτεινεται μια σχολη με τα ακολουθα (μπορει να ειναι και παραλλογες οι απαιτησεις μου) γνωριζω τις δυνατοτητες μουν δεν θελω κατι πανω απο...8.000 μορια, καλο μισθο, να μην εχει συνεχεια μεχρι να βγω στην συνταξη διαβασμα οπως στην πολεμικη αεροπορια... Και κατι τελευταιο η δουλεια να εχει οσο γινεται λιγοτερες μεταθεσεις. Μου αρεσε σαν ιδεα η σχολη ικαρων και μετεπειτα η ενταξη μου στο μεταγωγικο (πυροσβεστηκα αεροπλανα) καλος μισθος 3000... Και οχι τοσο διαβασμα οσο στην πολεμικη αεροπορια μου το προτεινε ο συγγενης μου και μου καλοαρεσε... Μετα ερχεται η σχολη αστυφυλακων πολυ ποιο ηρεμη δουλεια με λιγοτερες απαιτησεις αλλα σχετικα μικρο μισθο για το τρεξιμο της... Εχεται να προτεινεται κατι; Και σε ξηρα και σε αερα,(να αναφερεται ομως τον μισθο την δυσκολια και πανω κατω να μην ξεφυγουμε απο τα μορια)
τυπογραφικο λαθος, κατι παιχτηκε... Τα διωρθωμενα μορια : Εχω καποιες αποριες, οπως εχουν γινει τα πραγματα οι στρατιωτικες σχολες ειναι μονοδρομος (μπορει να μην εχουν πολλα χρηματα αλλα ειναι σταθερα... ) Ειμαι σχετικα καλο μαθητης. Βγαζω συνηθως 18 ...

-
- Στρατιώτης
roverr24 έγραψε:H σχολη ικαρων εχει τρελο διαβασμα και τα μεταγωγικα και πυροσβεστικα αεροσκαφη απαιτουν επισης πολυ διαβασμα και ανηκουν κανονικα στην πολεμικη αεροπορια. Αν πας για τα λεφτα θα σου πω το κλασικο μην πας καθολου και μονο που συγκρινεις Ικαρων με αστυφυλακων και μας λες για 3000 ευρω, δεν κανεις γι αυτη τη δουλεια ακυρο... οσο για τον κομαντο, ας παει πρωτα ειδικες δυναμεις φανταρος και μετα να δει αν θα του αρεσει, πως βγαζετε συμπερασματα οταν δεν εχετε περασει ουτε απ εξω απ το στρατο; Και τι σχεση εχει η ΣΤΥΑ που ειναι τεχνικοι με τις ειδικες δυναμεις;
κοιτα για τα λεφτα που ανεφερες, στην σημερινη εποχη ΟΛΟΙ κοιταμε και τα λεφτα, κοιταμε τι μας αρεσει για να τοκανουμε καλα και σωστα αλλα και τον ΜΙΣΘΟ, δεν ξερω για τους αλλους αλλα εγω το σκεφτομαι, θελω να ζησω αξιοπρεπως, "γουσταρω" τα στρατιωτικα αλλα παραλληλα θελω ενα καλο μελλον... Οσο για το διαβασμα ο γνωριζω αρκετα καλα απλα ειπα οτι το μεταγωγικο ειναι ποιο "lite" απο τον τον ιπταμενο σε F-16 !
**κατι ακομη γιατι δεν μου αρεσε αυτο που ειπες για τα λεφτα, δηλαδη εσυ θα πηγαινες λογω πατριωτισμου; Αν ναι σε συγχαιρω... Τα...3000 δεν ειναι τιποτα μπροστα στον κινδυνοι που αντιμετωπιζουν αυτοι οι ανθρωποι και ο πατριωτισμος ειναι αλλου με την συμπεριφορα του κρατικου φορεα στον τομεα τους !
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Airgreek-Miltos έγραψε:Χαιρετω ολα τα αξιωτιμα μελη αυτου του φορουμ ! Ειμαι νεος εδω οπως θα καταλαβαιται και στην πραγματικη μου ζωη ομως ειμαι στην ηλικια των 17 ετων.
Εσένα τι θα σ' άρεσε να κάνεις; Δεν είπες καθόλου γι αυτό. Μιλάς μόνο για μισθό και συνθήκες.
(πρόσεξε λίγο τα ορθογραφικά σου. Κάνεις ένα λάθος συνέχεια

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης