Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dragonmann
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dragonmann »

Καλησπέρα σας,

Έκοψα την αναβολή μου τον Αύγουστο για να μπω Νοέμβριο.

Με προβληματίζει όμως έντονα το αν θα μπορέσω να υπηρετήσω.

Λοιπόν, έχω ένα ψυχολογικό πρόβλημα: Σωματοποιημένο άγχος που φέρνει κρίσεις πανικού σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους (όπου δεν υπάρχει κάποιο ΣΤΗΡΙΓΜΑ... (Αίσθηση οτι είμαι αδύναμος, θα πέσω κάτω και άλλα τέτοια).

Παίρνω φάρμακα και είμαι σε μια καλή κατάσταση εδώ και 1,5 χρόνο.

Διάβασα στο Φύλλο της κυβερνήσεως οτι με ένα τέτοιο πρόβλημα σε μικρη ενταση σου δίνουν Ι3 ή Ι4 και σεν μεγάλη ένταση Ι5 (δεν ανήκω σε αυτήν).

Το κακο ειναι οτι εχω ακουσει οτι συνηθως σου δίνουν 6μηνες αναβολες για 2 ετη μεχρι να σου δώσουν το Ι5.

Εγώ όμως δεν θέλω Ι5! Θέλω να υπηρετήσω είτε με Ι3, είτε με Ι4 (αν δεν μπορώ με κάποιο άλλο). Δεν θέλω να παίρνω αναβολές και να έχω όλη αυτή τη φασαρία.

Μπορεί κάποιος να μου πει αν θα μπορεσω να υπηρετήσω;(Κανείς δεν μπορει να πει με σιγουρια, απλά πως βλέπετε το όλο θέμα).
Με έχει αγχώσει πολύ αυτό το πράγμα. Θέλω να υπηρετήσω! Χρειάζεται να πω τίποτα διαφορετικο στους γιατρους εκει;

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά, αλλά είναι ένα θέμα που με απασχολεί έντονα... Θα ήθελα τα... Φώτα σας!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όταν παρουσιαστείς θα περάσεις συνέντευξη και από Ψυχολόγο. Εκεί θα του περιγράψεις τι πρόβλημα έχεις, έχοντας μαζί σου και τα ανάλογα έγγραφα. Και θα του πείς ότι θέλεις να υπηρετήσεις έστω και άοπλος.
dragonmann
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dragonmann »

Υπάρχει πιθανότητα να κάνει δεκτή την αίτησή μου; Ευχαριστώ για την απάντηση.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Πρέπει να δείξεις στον γιατρό ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με την στρατιωτική θητεία δεν θα σε επηρεάσει αρνητικά το στρατιωτικό περιβάλλον, ότι το βλέπεις σαν μια εμπειρία κλπ...
geornik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από geornik »

Καλησπέρα,

Πάσχω εδώ κι έξι (6) χρόνια από κνίδωση εκ ψύχους με ιστορικό δύο (2) αναφυλακτικών σοκ!

Διαβάζοντας το Π. Δ.133/2002 περί Σ. Ι. Διαπίστωσα ότι η περίπτωσή μου εμπίπτει σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες:

237. Κνίδωση χρόνια, πολύ επίμονη, ανθεκτική στη θεραπεία, μετά από νοσοκομειακή παρακολούθηση (Ι5)

238. Κνίδωση χρόνια ελαφριάς μορφής (Ι3-Ι4)

Θα μπορούσα να γνωρίζω με κάποιον τρόπο (π. Χ. Ιστορικό παλαιοτέρων περιπτώσεων) που ανήκει η περίπτωση μου έτσι ώστε να προγραμματίσω διάφορες υποχρεώσεις μου έξω από το στρατό;

Η καταταξή μου είναι περίπου σε ένα μήνα!(ΣΤ' ΕΣΣΟ 2012)

Ευχαριστώ!

Χρηστος

Δημοσίευση από Χρηστος »

Γεια σας παιδια εχω μαιευτικη παραλυση στο δεξι μου χερι απο την γεννα. Στο ΦΕΚ αναφερει πως ελαφρα υπολειμματα μαιευτικης παραλυσης εφοσον προκαλουν ελαφρα η μετρια λειτουργικη δυσχερεια παιρνουν Ι3/Ι4 ενω η παραλυση ανωτερου μεσου η κατωτερου βραχιονιου πλεγματος εφοσον προκαλει σοβαρη λειτουργικη διαταραχη παιρνει Ι5. Εγω δεν μπορω να το τεντωσω, το σηκωνω μεχρι ενα σημειο και δεν μπορω να το στρεψω. Ενας γνωστος μου που εχει παρομοιο προβλημα πηρε Ι5. Η γνωματευση του ιατρου γραφει μαιευτικη παραλυση βραχιονιου πλεγματος. Μπορει καποιος να με διαφωτισει?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σας προτείνω να πάτε και οι 2 σε κάποιον γιατρό με τις παθήσεις που αναγράφονται στο ΦΕΚ, σίγουρα θα σας διαφωτίσει
geornik
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από geornik »

Ευχαριστώ πολύ !
alexandros31
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από alexandros31 »

Γεια σας παιδιά και από μένα. Έχω χειρουργηθεί για ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού. Το πόδι μου ειναι σε νορμάλ κατάσταση, δηλαδή ουτε τρεξίματα αλλά ουτε και να κάθομαι. Τι πιστεύετε πως θα βγω?
None

Δημοσίευση από None »

Καλησπερα εχω ηδη 2 χρονια αναβολων για ψυχολογικους ρολους. Με καλουν το νοεμβριο και θα επικαλεστω προβληματα με αλκοολ και ναρκωτικα (υπαρκτα ολα). Παλι αναβολη θα μου δωσουν η αππαλαγη;

ευχαριστω
eleinas

Δημοσίευση από eleinas »

Καλησπέρα,
η ΦΕΚ δεν λειτουργεί;
Έχω λιπωδης διηθηση, είμαι Ι ;
Ευχαριστώ.
antreas

Δημοσίευση από antreas »

Εχω βγαλει τον ομο μου 4 φορες. Βγαινω καποιο Ι; Εχω μαγνητικη και τη διαγνωση του γιατρου οτι μονο με εγχειρηση διορθωνεται. Σε δραστηριοτητα εντονη ή χωρις πληρη ελεγχο πιθανοτατα θα ξαναβγει.
synama
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από synama »

Καλησπεραπριν ποσταρω εριξα μια ματια αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο η κατι γινεται με την αναζητηση

σε λιγους μηνες προκειτε να κοψω την αναβολη

το θεμα ειναι οτι εχω μια λαμα στο ποδι και ειναι σχετικα προσφατο

θα ηθελα να ξερω αν θα παρω καποιο γιωτα και τι ακριβως

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν μέχρι να παρουσιαστείς έχεις βγάλει την λάμα θα υπηρετήσεις ως άοπλος Ι3 η Ι4, αν δεν έχεις βγάλει την λάμα θα σου δώσουν αναβολή για λόγους υγείας.
synama
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από synama »

Ευχαριστω για την αμεση απαντησηη λαμα δεν θα εχει βγει σιγουρα μιας και ο γιατρος λεει οτι μετα απο 1,5 με 2 χρονια θα μπορει να βγει

δηλαδη δεν την γλιτωνω την αναβολη δεν γινεται να το αποφυγω αυτο;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες