ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
Και οι δεα εδ; Πρωτη φορα το ακουω...
Παιδιά εγω μπαίνω Δ ΕΣΣΟ τον Νοεμβριο. Θελω να ρωτήσω κάτι σχετικα με τους ΥΕΑ. Έχω ακούσει ότι απ το πρώτο μήνα στο κέντρο εκπαίδευσης σου ρχεται χαρτί αν θες να πας ΥΕΑ η οχι. Αν δηλώσεις πως θες να πας πότε ξεκινάς την εκπαίδευση και πότε ξεκινας να πληρώνεσαι;
- Αλεξανδρος_9007
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Stanley έγραψε:Παιδιά εγω μπαίνω Δ ΕΣΣΟ τον Νοεμβριο. Θελω να ρωτήσω κάτι σχετικα με τους ΥΕΑ. Έχω ακούσει ότι απ το πρώτο μήνα στο κέντρο εκπαίδευσης σου ρχεται χαρτί αν θες να πας ΥΕΑ η οχι. Αν δηλώσεις πως θες να πας πότε ξεκινάς την εκπαίδευση και πότε ξεκινας να πληρώνεσαι;
εγω το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι εκει που παρουσιαζεσαι κανεις 1-2 μηνες εκπαιδευση και αργοτερα μεταφερεσαι στο κεντρο εκπαιδευσεος ΥΕΑ οπου και εκπαιδευεσαι για 4 μηνες (16 βδομαδες συγκεκριμενα)
Αν υποθέσουμε ότι περνας απ ολα τα τεστ και μπαινεις στη σχολη ως ΥΕΑ. Υπαρχει περιπτωση μετα να σε κοψουν και να μην γινεις ΔΕΑ;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 87
Για μισθό είπα πιο πάνω. Οι ΔΕΑ ΕΔ δεν καταργούνται προφανώς αφού γίνεσαι με ειδικότητα είτε Τυφι είτε Βαρυοπλίτη δεν επηρεάζει αυτό. Δηλώνεις στο κέντρο αν θες να πας (εφόσον έχεις την ένδειξη). Αν περάσεις τα γελοία αγωνίσματα και ψχοτεχνικά πας. Εκεί οικοιοθελώς κόβεσαι τον πρώτο μήνα (εμάς από 280 άτομα κόπηκαν 17 κάτι τέτοιο) αλλιώς μετά κόβεσαι μόνο μέσω ποινών. Όταν φύγεις απ την σχολή αν μαζεύεις ποινές πολλές μπορεί η μονάδα σου να μην σε προτείνει θετικά για Ανθυπολοχαγό (η πρόταση γίνεται οταν κλείσεις 10μηνο ή να μην σε κρίνουν κατάλληλο βάσει των ποινών σου που αναγράφονται στο φύλλο μητρώου που στέλνει στο ΓΕΣ η μονάδα σου). Εξ ου και η λέξη δόκιμος δηλ κρίνεσαι μέχρι να γίνεις.
wrc έγραψε:Οι τριτεκνοι υεα Κανουν 14μηνο ή 13μηνες θητεια;
14 μήνες είναι η θητεία για όλους τους έφεδρους αξιωματικούς

Θα ηθελα να ρωτησω οσο εισαι υεα, μου ειπανε οτι μεσω καποιον εξετασεων κατι τετοιο μπορεις να βγεις αρχηγος και να μην εχεις υπηρεσιες. Υπαρχει κτ τετοιο; Και αν ναι... Ποσο ευκολο-δυσκολο ειναι να γινει κανεις κ τι πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα εχει;
ευχαριστω.
ευχαριστω.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Ειναι λογικο να καταργουνται οι ειδικοτητες στρατολογου και οικονομικου γιατι τετοιους εχει μονιμους ο στρατος, δεν χρειαζεται παραπανω... Φετος πηρε η νομικη ΑΠΘ στη ΣΣΑΣ (στρατολογοι) 25 ατομα
Θα ηθελα να ρωτησω οσο εισαι υεα, μου ειπανε οτι μεσω καποιον εξετασεων κατι τετοιο μπορεις να βγεις αρχηγος και να μην εχεις υπηρεσιες. Υπαρχει κτ τετοιο; Και αν ναι... Ποσο ευκολο-δυσκολο ειναι να γινει κανεις κ τι πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα εχει;
ευχαριστω.
ευχαριστω.
Δεν έχει κανένα μειονέκτημα. Εξετάσεις γίνονται συνέχεια στη σχολή, αλλά η επιλογή αρχηγού - υπαρχηγού προϋποθέτει και άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων και βύσμα. Εμείς είμασταν 100 και ο αρχηγός ένας, οπότε ανάλογα με το πόσοι είναι οι ενδιαφερόμενοι αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας.
Παιδια ηθελα νο ροτισω μπαινω 28 σεπτεμβιου θηβα υλικου πολεμου ΥΕΑ ! ... Ξερεται ποτε θα πανε οσοι μπαινουν στο τελος του σεπτεμβριου για εκπεδευση ΥΕΑ εφοσον οι αλλοι θα μπουν τελος αυγουστου; Οταν θα μπω εγω φανταρος οι αλλοι νθα εχουν ορκιστει του αυγουστου.
Πως γινεται να παμε μαζι μετα για εκπεδυση ΥΕΑ μαζι; Εφοσον οι ΥΕΑ μπαινουν για εκπεδευση μολις ορκισουν φανταροι; Α και που θα εινια τελικα το κεντρο εκπεδευσης ΥΕΑ υλικου πολεμου θηβα; Η λαμια; Ευχαριστω
Πως γινεται να παμε μαζι μετα για εκπεδυση ΥΕΑ μαζι; Εφοσον οι ΥΕΑ μπαινουν για εκπεδευση μολις ορκισουν φανταροι; Α και που θα εινια τελικα το κεντρο εκπεδευσης ΥΕΑ υλικου πολεμου θηβα; Η λαμια; Ευχαριστω
Προφανώς αυτό θα το έχει υπολογίσει ήδη η διοίκηση ώστε ημερομηνιακά να μην υπάρξει κάποιο θέμα.
Χαιρετε! Μου εχει ερθει χαρτι καταταξης για το τεχνικο σωμα στην Πατρα.(δηλωσα ηλεκτρονικος και ισως για αυτο με επελεξαν). Εχω επισης την ενδειξη ΥΕΑ. Δεν ειχα καμια ορεξη να παω στην Κρητη γιατι εχω ακουσει και πολλα για τη Σχολη των εφεδρων εκει. Πληροφορηθηκα ομως οτι η σχολη εκπαιδευσης δοκιμων του τεχνικου ειναι στο στρατοπεδο που παρουσιαζομαι. Μετα απο αυτο ενδιαφερομαι σημαντικα να ακολουθησω αυτο το μονοπατι και για αυτο εψαξα και ενημερωθηκα για τα παντα περι δοκιμων. Για ενα μονο πραγμα δεν βρηκα καθαρη απαντηση: Διαβασα οτι η στολη εξοδου καταργηθηκε απο το στρατο. Η στολη εξοδου των ΔΕΑ υπαρχει ακομα; Και αν ναι, την δινει ο στρατος η την αγοραζω με δικα μου εξοδα; Ρωταω διοτι διαβασα καπου οτι ειναι πανακριβη και με τετοιους καιρους που ζουμε...
Ευχαριστω.
Ευχαριστω.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης