Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

Giannis Ni έγραψε:TOPOL-M = Αρχιψεύτης, λασπολόγος και υβριστής.

να αφαιρεθεί άμεσα το παραπάνω και από εδώ και εμπρός οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν θα γίνονται ανεκτή από όποια πλευρά και αν προέρχονται.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Giannis Ni »

Τέλος στο πρόγραμμα των BMP-3M επισημαίνει και η εφημμερίδα το "Πρώτο Θέμα"
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
"
Τέλος στη συμφωνία Πούτιν - Καραμανλή για τα τανκς. "
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=92627

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από αιας »

-Ερε γλεντια... παντως βλεπω το βμπ-3 να παιρνει τον δρομο του τυφωνα... Διακρατικες γαρ.

Ερμηνευω την ολη κινητικοτητα... Ως παγωμα.

-εκτος θεματος, αλλα με αφορμη το επεισοδιο 'παττυ' που ειχαμε, Αλλα και τις 'εξελιξεις' στο θεμα τομα, να πω οτι δεν νομιζω οτι ειναι κακο οι προμηθευτες να σμπρωχνουν χρημα στα μμε (οποιασδηποτε μορφης) για να προωθησουν τα συμφεροντα τους... Ισα ισα θεωρω οτι ειμαστε στον καλο δρομο.

ετσι Λειτουργει η αγορα και ηταν υποπτο που εδω δεν χρειαζοταν.

οι μνηστηρες τα εδιναν αλλου... Απ'ευθειας.

Τωρα αν ενας δημοσιογραφος τα μαγκωνει για να λοιδωρει, με σκοπο να δημιουργει εντυπωσεις στον κοσμο, ειναι καταπτυστο αλλα οχι πρωτοτυπο.

τουλαχιστον το θεωρω ακινδυνο, γιατι το τι θα πει ο τοπολ, ο αιας, ο γιαννης, δεν πιστευω οτι εχει σημασια για τα στελεχη των ενοπλων... Αυτο μας ελειπε.

το πραγμα αλαζει, αν σκοπος ειναι η δημιουργια 'ηθικου ερεισματος' ... Για το απ'ευθειας... Που και παλι το θεωρω θετικο, γιατι παλιοτερα ουτε αυτο χρειαζοταν και το ασχημο ηταν οτι για τα στελεχη το απ'ευθειας των πολιτικων ειχε σημασια...

ο μονος τροπος διασφαλισης, εστω και στοιχειωδης, ειναι η διενεργεια διαγωνισμων...

Ελπιζω να εγινα κατανοητος προς το πνευμα...

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Πάντως για οσους δεν έχουν κοντόφθαλμη και επιλεκτική μνήμη είχα επισημάνει από τα πρώτα μου κιόλας τόπικ πως το θέμα οδεύει προς την ακύρωση.Χαρακτηριστικά ανέφερα στην σελίδα 12 που μόλις είχα μπει στο φόρουμ. Σας τα μεταφέρω αυτολεξί μήπως και καταλάβουν ορισμένοι από πότε τους τα είχα ποβλέψει. Αναφέρω: " ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ" Στις ίδιες σελίδες επιχειρηματολογούσα κατά του BMP-3M.Τελικά επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά πλήρως. Τα έλεγα από τις 22 Ιουλίου του 2010. Σήμερα όταν πάρθηκε η απόφαση ακύρωσης έχουμε 26 Νοεμβρίου του 2010. Τότε κάποιοι γράφαν καλορίζικο και με χλεύζαν. Μου παράθεταν δηθεν "έγκυρα λίνκς" του τύπου: "Καλυτερα διαβαστε και εδω που κατ'εμε ειναι και πιο εγκριτο περιοδικο με πολυ εξειδικευμενα αρθρα:
http://www.defencenet.gr/defence/media/bmp_3.pdf ". Ο παραπάνω άριστος γνώστης των θεμάτων μου έλεγε: "εσύ και ο συνάδελφός σου στο παγκοσμίας εμβέλειας περιοδικό ΕΑ&Δεν ξέρω εγώ τι άλλο καλά θα κάνετε να σταματήσετε να γράφετε τέτοιες ***** γιατί αλλιώς θα το αγοράζετε μόνο εσείς και οι οικογένειές σας.

Ακούς εκεί παλιάς γενιάς και άχρηστο το Ρώσικο. Τον πύργο, το πυροβόλο και την ταχύτητα Του Ρώσου η Σαβούρα που μας προτείνεις δεν την έχει. " Ακόμα ακούστηκαν και άλλα, "τo bmp 1-2-3 Θεωρητε ενα απο τα πιο πετυχημενα οχηματα μαχης παγκοσμιος (οχι απο μενα, απο στρατιωτικους αναλυτες". Επίσης, συνέχιστηκαν τα εξαιρετικά τεκμηριωμένα σχόλια με άλλα όπως " Μεγαλο προβλημα στην Ελλαδα οι ξερολες και τα υπερφιαλα "εγω".
Το ΒΜΠ 3 θα το παρουμε και θα το αξιοποιησιουμε οπως και οι αδελφοι μας οι Κυπριοι. "

Αγαπητοί μου φίλοι του φορουμ θα κλείσω παραθέτοντας τα λόγια ενός σοφου της σύγχρονης Ελλάδας (το ποίος βρείτε το εσείς... ) ο οποίος μου είπε σε έντονο ειρωνικό ύφος: "Για τον άλλον λέω τον εγκάθετο τον κονδυλοφόρο που έβλεπε μόνο στους άλλους βρώμικο ρόλο ενώ αυτός ήταν καθαρός όσο και ο Μάκης Ψωμιάδης.

Αλλά κιεσύ αβαντάρεις τις προπαγάνδες του.(από κουταμάρα)

Αστον τουλάχιστον να εκτεθεί μόνος του. "

Σήμερα επιβεβαιώνομαι 100%. Το ποιός εκτέθηκε ας το καταλάβετε εσείς. Να δω όμως ποιοί από όλους αυτούς που με κοροϊδευαν επι 4 μήνες θα παραδεχτούν πως όντως έπεσα μέσα και το πρόγραμμα ακυρώθηκε. Και επειδή σίγουρα κάποιοι θα βγουν πάλι να με αμφισβητήσουν θα τους υπενθυμίσω και πάλι μια λαϊκή παροιμία: Εκεί που φτύνουμε δεν γλύφουμε, ας διαβάσουν λοιπόν τα οσα μου έλεγαν μερικές σελίδες πίσω, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...
Καλό σας βράδυ και καλό ξημέρωμα...

... ...
Alex***
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Alex*** »

Και το "Πρώτο Θέμα" μιλά για την πρόθεση εξαγοράς της ΕΛΒΟ, κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων κ. Λπ. Όπως τα λέγαμε παραπάνω, οι Γερμανοί ξανάρχονται

"Κατά πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχουν φτάσει ήδη προτάσεις από ευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την ΕΛΒΟ, να προμηθεύσουν τον ελληνικό στρατό με νέα ΤΟΜΑ και υπόσχονται ότι το κρατικό εργοστάσιο θα αναλάβει την κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων για τρίτες χώρες δημιουργώντας την προσδοκία ότι οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας όχι απλώς θα διατηρηθούν αλλά ενδέχεται να αυξηθούν. "
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Τώρα το πιστέψαμε! Όι θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ θα αυξηθούν όπως Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία που Τα κλείσανε. Και αν Δεν επενέβαινε το κράτος θα είχαμε μια αύξηση των θέσεων εργασίας Της τάξης των μειον 1200 εργαζομένων! Καθρεφτάκια για ιθαγενείς θυμίζουν τα λαλίστατα δημοσιεύματα. Τις έχουμε μάθει χρόνια τώρα τις ""επενδύσεις"" των Ευρωπαίων... Σε όλους τους τομείς όχι μόνο στην άμυνα.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Μπάχαλο βλέπω έγινε πάλι εδώ.ΕικόναΤεσπα.
Παραθέτω ένα ποστ από το WWAF (World's Armed Forces Forum)
yannisGR έγραψε:Now lets see reaction of russians.If they freak out it is not good sign.If they stay cool=they´ll get "something else" from geoffrey.
Btw,lets see defencenet clowns shooting themselves tonight,lol.

Διαβάστε ολόκληρο το thread
Κάποια σχέση με τους ντόπιους Γιάννηδες;Εικόνα
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Αία, η διαφορά είναι ότι ο χασάπης και ο μανάβης με κλέβουν εδώ και 40 χρόνια. Ο μπακάλης θα (και αν) έκλεβε.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Προς το παρόν όλοι λένε ότι το πρόγραμμα ακυρώθηκε, ενώ το defencenet λέει ότι προχωρά (!).

Επίσημη δήλωση δεν υπάρχει για ακύρωση, οπότε θα δούμε.

Προσωπικά το έχω ξαναγράψει, ότι σε κάθε περίπτωση είμαι υπέρ της διεξαγωγής διαγωνισμού. Διαφορετικά, αν μπορούν να αποκτηθούν μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ σε πραγματικά χαμηλή τιμή, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση στη δεδομένη χρονική περίοδο.

Άβαταρ μέλους
hermes
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από hermes »

Δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή η οποία ατέρμονα θα εξετάζει το θέμα.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

yandr έγραψε:Προς το παρόν όλοι λένε ότι το πρόγραμμα ακυρώθηκε, ενώ το defencenet λέει ότι προχωρά (!).

Επίσημη δήλωση δεν υπάρχει για ακύρωση, οπότε θα δούμε.

Προσωπικά το έχω ξαναγράψει, ότι σε κάθε περίπτωση είμαι υπέρ της διεξαγωγής διαγωνισμού. Διαφορετικά, αν μπορούν να αποκτηθούν μεταχειρισμένα ΤΟΜΑ σε πραγματικά χαμηλή τιμή, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση στη δεδομένη χρονική περίοδο.

Συγνώμη αλλά στην προηγούμενη σελίδα σας παρέθεσα λινκ με τα οσα είπε και το ΥΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση το οποίο αρνείται την συνέχιση των διαπραγματεύσεων: " Σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας την 22 Νοεμβρίου 2010 εγκρίθηκε από το Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ κ. Γεωργιόπουλο Δημήτριο ο τερματισμός του έργου Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της Προμήθειας Νέων Ερπυστριοφόρων TOMA BMP-3M. " Απ οσο φαίνεται το ΥΕΘΑ το είχε ανακοινώσει από τις 22 του τρέχοντος μήνα και αργότερα το ανακοίνωσαν τα λοιπά ΜΜΕ προφανώς επειδή χθές θα ενημερώθηκαν οι διαπιστευμένοι του ΥΕΘΑ. Δείτε το και από το λινκ του ΥΕΘΑ:http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-gia-exoplistika/3199-toma-bmp-3m.html

Και επίσης, αν θα ήθελες yandr άνοιξε ένα νεο θέμα για να συζητήσουμε τα νεα ΤΟΜΑ του Ε. Σ.
...
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

12θεϊστής έγραψε:Τώρα το πιστέψαμε! Όι θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ θα αυξηθούν όπως Αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία που Τα κλείσανε. Και αν Δεν επενέβαινε το κράτος θα είχαμε μια αύξηση των θέσεων εργασίας Της τάξης των μειον 1200 εργαζομένων! Καθρεφτάκια για ιθαγενείς θυμίζουν τα λαλίστατα δημοσιεύματα. Τις έχουμε μάθει χρόνια τώρα τις ""επενδύσεις"" των Ευρωπαίων... Σε όλους τους τομείς όχι μόνο στην άμυνα.

Γιατί δηλαδή σε ενοχλεί το γεγονός πως θα πουληθεί η ΕΛΒΟ; Λες και παρουσίαζε τα κέρδη...
Ακόμα και να μειωθούν οι θέσεις εργασίας δεν με ενοχλεί καθόλου αν η εταιρία να εμφανίζει θετικά έσοδα στον ετήσιο της ισολογισμό. Ήδη οι θέσεις του δημοσίου θα μειωθούν δραστικά και στα πλαίσια του μνημονιου, συνεπώς ούτως ή άλλως είναι ένα αναγκαίο κακό. Εγώ πάντως χαίρομαι αμα έρθουν οι Ευρωπαίοι θα μπει μια τάξη όπως έγινε λόγου χάρη με τον ΟΤΕ. Για πες μας τα παραπονά σου για τις επενδύσεις των Ευωπαίων;Είμαστε κράτος δημοσίων υπαλλήλων επιτέλους ας αλλάξεις αρχής γενομένης από τις αμυντικές βιομηχανίες που θα είναι και πολύ καλύτερα αμα ενταχθουν σε κάποιον διεθνή αμυντικό κολοσσό όπως έγινε με τα Σκαραμαγκά και την έλευση της Abou Dhabi Marine Systems.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Giannis Ni έγραψε:
Συγνώμη αλλά στην προηγούμενη σελίδα σας παρέθεσα λινκ με τα οσα είπε και το ΥΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση το οποίο αρνείται την συνέχιση των διαπραγματεύσεων:
...

Αφήνω ένα περιθώριο αμφιβολίας γιατί το -γνωστό για τις απόψεις του- defencenet ισχυρίζεται ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική (!)
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Giannis Ni έγραψε:
Και επίσης, αν θα ήθελες yandr άνοιξε ένα νεο θέμα για να συζητήσουμε τα νεα ΤΟΜΑ του Ε. Σ.
...

Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ανοίξει θέμα. Γιατί να το κάνω εγώ;

Πάντως υπάρχουν ήδη τα Προμήθεια ερπιστριοφόρου ΤΟΜΑ και Προμήθεια τροχοφόρου ΤΟΜΑ
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

yandr έγραψε:
Giannis Ni έγραψε:
...

Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ανοίξει θέμα. Γιατί να το κάνω εγώ;

Πάντως υπάρχουν ήδη τα Προμήθεια ερπιστριοφόρου ΤΟΜΑ και Προμήθεια τροχοφόρου ΤΟΜΑ

Δεν τα είχα πλην του Προμήθεια ερπιστριοφόρου ΤΟΜΑ . Απλά αναφέρθηκα σε εσένα καθώς είσαι διαχειριστής. Νομίζω το να συζητάμε σε θέμα που οριστικά έχει τλειώσει είναι λάθος. Ας κατατεθούν και νεες απόψεις για τα ΤΟΜΑ.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης