Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 8
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν υπαρχει ακριβως αυτο το πραγμα στην κατηγορια για της ασθενειες του αιματος και γι αυτο ρωταω καποιον που ξερει
Γεια σας!
θελω να κανω μια ερωτηση για σωματικη ικανοτητα.
πριν 3 χρονια ειχα ενα ατυχημα και χτυπησα πολη ασχημα στον αστραγαλο. παρεμεινα 2 μηνες στο κρεβατι σε πληρη ακινησια, μετα πατεριτσες, επιδεσμο και τα σχετικα.
το θεμα ειναι το θα πρεπει να το εγχειρησω
επειδη οι συντηρητικες μεθοδοι θεραπειες δεν απεδωσαν.
η εγχειρηση κοστιζει 3000 ευρω σε ιδιωτη γιατρο-ποσο που δεν το εχω αυτη την στιγμη! και επειδη πηγα σε πολλους μονο 2 υπευθυνα με αναλαμβανουν.
σε δημοσιο νοσοκομειο κανενας γιατρος δεν αναλαβαινει ευθηνη επειδη ειναι αρκετα λεπτη επεμβαση και δεν εχουν πολλοι την απαιτουμενη εξειδικευση οπως μ ειπαν.
παραλληλα η ζημια στον αστραγαλο εχει δημιουργησε με την παροδο του χρονου οστικες αλλοιωσεις στο γονατο-διοτι δεν στηριζομαι σωστα και καποια νευρωματα.
βεβαια, ακομα και αν εγχειριστω χρειαζεται ενα ευλογο διαστημα επιπλεον θεραπειασ.και προσοχης γιατι η περιοχη ειναι αρκετα ευαισθητη.
ηθελα να ρωτησω την σι δεδομενου οτι δεν μπορω να σταθω ορθιος, να περπατησω πανω απο μιση ωρα, ταυτοχρονα υποφερω απο κραμπες, αγκυλωσεις, ασταθεια και ο βηματισμος ειναι αργος κατι που με ανησυχει ιδαιτερα για τη μελλοντικη εκβαση της υγειας μου.
απο οτι ειδα και στο σχετικο φεκ, θα ειμαι μαλλον ;ι4 .. αλλα και παλι δεν καταλαβα καλα γιατι τα συμπτωματα που εχω εμπιπτουν σε πολλες περιπτωσεις ορθοπεδικων παθησεων.
... λογικα, η κριση της ικανοτητας εξαρταται και απο τους γιατρους τησ καθε επιτροπησ.
μπορει κανεις με βοηθησει απο την εμπειρια του ή απο καποιο παρομοιο περιστατικο που γνωριζει σχετικα με την ις;
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
θελω να κανω μια ερωτηση για σωματικη ικανοτητα.
πριν 3 χρονια ειχα ενα ατυχημα και χτυπησα πολη ασχημα στον αστραγαλο. παρεμεινα 2 μηνες στο κρεβατι σε πληρη ακινησια, μετα πατεριτσες, επιδεσμο και τα σχετικα.
το θεμα ειναι το θα πρεπει να το εγχειρησω
επειδη οι συντηρητικες μεθοδοι θεραπειες δεν απεδωσαν.
η εγχειρηση κοστιζει 3000 ευρω σε ιδιωτη γιατρο-ποσο που δεν το εχω αυτη την στιγμη! και επειδη πηγα σε πολλους μονο 2 υπευθυνα με αναλαμβανουν.
σε δημοσιο νοσοκομειο κανενας γιατρος δεν αναλαβαινει ευθηνη επειδη ειναι αρκετα λεπτη επεμβαση και δεν εχουν πολλοι την απαιτουμενη εξειδικευση οπως μ ειπαν.
παραλληλα η ζημια στον αστραγαλο εχει δημιουργησε με την παροδο του χρονου οστικες αλλοιωσεις στο γονατο-διοτι δεν στηριζομαι σωστα και καποια νευρωματα.
βεβαια, ακομα και αν εγχειριστω χρειαζεται ενα ευλογο διαστημα επιπλεον θεραπειασ.και προσοχης γιατι η περιοχη ειναι αρκετα ευαισθητη.
ηθελα να ρωτησω την σι δεδομενου οτι δεν μπορω να σταθω ορθιος, να περπατησω πανω απο μιση ωρα, ταυτοχρονα υποφερω απο κραμπες, αγκυλωσεις, ασταθεια και ο βηματισμος ειναι αργος κατι που με ανησυχει ιδαιτερα για τη μελλοντικη εκβαση της υγειας μου.
απο οτι ειδα και στο σχετικο φεκ, θα ειμαι μαλλον ;ι4 .. αλλα και παλι δεν καταλαβα καλα γιατι τα συμπτωματα που εχω εμπιπτουν σε πολλες περιπτωσεις ορθοπεδικων παθησεων.
... λογικα, η κριση της ικανοτητας εξαρταται και απο τους γιατρους τησ καθε επιτροπησ.
μπορει κανεις με βοηθησει απο την εμπειρια του ή απο καποιο παρομοιο περιστατικο που γνωριζει σχετικα με την ις;
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
Καλησπέρα. Λοιπόν από θέματα υγείας :1) έχω υποθυροειδισμό και παίρνω ένα χάπι κάθε μέρα,2) έχω διαβήτη τύπου 2 και παίρνω 3 χάπια κάθε μέρα,3) έχω μυωπία και αστιγματισμό πάνω από 1 βαθμό και στα δύο μάτια και φοράω γυαλιά,4) έχω ύψος 1.85 και είμαι 115 κιλά (δλδ παχύσαρκος),5) είχα περάσει κατάθλιψη και κρίσεις πανικού πρίν 2,5 χρόνια αλλά είμαι μια χαρά εδώ και πολύ καιρό. Χρειάζεται να αναφέρω το συγκεκριμένο γεγονός ; Επιπλέον τι Ι λέτε να βγώ ;
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 126
Φοιτητής έγραψε:Καλησπέρα. Λοιπόν από θέματα υγείας :1) έχω υποθυροειδισμό και παίρνω ένα χάπι κάθε μέρα,2) έχω διαβήτη τύπου 2 και παίρνω 3 χάπια κάθε μέρα,3) έχω μυωπία και αστιγματισμό πάνω από 1 βαθμό και στα δύο μάτια και φοράω γυαλιά,4) έχω ύψος 1.85 και είμαι 115 κιλά (δλδ παχύσαρκος),5) είχα περάσει κατάθλιψη και κρίσεις πανικού πρίν 2,5 χρόνια αλλά είμαι μια χαρά εδώ και πολύ καιρό. Χρειάζεται να αναφέρω το συγκεκριμένο γεγονός ; Επιπλέον τι Ι λέτε να βγώ ;
Ευχαριστώ!
Τις περισσότερες απαντήσεις θα τις βρεις εδώ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις, θα σου δώσω τα 2 θέματα που έχουνε σχέση με τα ερωτήματα 3 και 4, αν τα διαβάσεις θα πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις
Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως
Σωματική ικανότητα ανάλογα με το βάρος
καλήσπερα στην ομαδα! Ειμαι 23, και πασχω απο σκληρυνση κατα πλακας. Εκοψα την αναβολη τον σεπτεμβριο και παρουσιαζομαι 1η φεβρουαριου (δεν μου εχει ερθει το χαρτι αλλα το ειδα βαζοντας τα στοιχεια μου στο σιτε της στρατολογιας). Κλινικα ειμαι τελεια μεχρι στιγμης δοξα τον θεο. Εκανα μια θεραπεια με ενεση που εδω και μισο μηνα αλλαξε σε χαπι. Γνωριζει καποιος τι γινεται στην περιπτωση μου; Ευχαριστω!
Πρέπει να το δηλώσεις την πρώτη μέρα στο κέντρο, ώστε να σε στείλουν σε Νευρολόγο, ο οποίος θα αποφασίσει.
Σύμφωνα με το νόμο που θα τον βρεις εδώ:
/stratologia/swmatikiikanotita.pdf
-Περίπτωση 123: Αν η σκλήρυνση κατά πλάκας σου προκαλεί βαριά λειτουργική δυσχέρεια παίρνεις διετή αναβολή.
-Περίπτωση 124: Αν η σκλήρυνση κατά πλάκας σου προκαλεί ελαφριά ή μέτρια λειτουργική δυσχέρεια βγαίνεις Ι3 ή Ι4 με απόφαση του γιατρού.
Οπότε παίρνεις μαζί σου ό, τι γνωματεύσεις, μαγνητικές κτλ έχεις, ξέρεις και ποια φάρμακα παίρνεις και τα γνωστοποιείς στο γιατρό, ο οποίος θα αποφασίσει για το Ι που θα βγεις και πιθανόν θα σου γράψει μια μόνιμη λίστα με κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγεις στο στρατό (πχ ασκήσεις κτλ).
Σύμφωνα με το νόμο που θα τον βρεις εδώ:
/stratologia/swmatikiikanotita.pdf
-Περίπτωση 123: Αν η σκλήρυνση κατά πλάκας σου προκαλεί βαριά λειτουργική δυσχέρεια παίρνεις διετή αναβολή.
-Περίπτωση 124: Αν η σκλήρυνση κατά πλάκας σου προκαλεί ελαφριά ή μέτρια λειτουργική δυσχέρεια βγαίνεις Ι3 ή Ι4 με απόφαση του γιατρού.
Οπότε παίρνεις μαζί σου ό, τι γνωματεύσεις, μαγνητικές κτλ έχεις, ξέρεις και ποια φάρμακα παίρνεις και τα γνωστοποιείς στο γιατρό, ο οποίος θα αποφασίσει για το Ι που θα βγεις και πιθανόν θα σου γράψει μια μόνιμη λίστα με κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγεις στο στρατό (πχ ασκήσεις κτλ).
Γεια σας παιδια. θελω να ρωτησω εχω προπτωση μητροειδους βαλβιδας. δεν ειναι κατι σοβαρο απο οτι μου ειπε ο γιατρος. μπορω να αθλουμαι κανονικα απλα μου ειπε να μην σηκωνω πανω απο 20 κιλα. για να μην γινει ΤΠτ. επισης εχ μυωπια 1,25 στο ενα ματι και 1,75 στο αλλο. και λιγο αστιγματισμο. τι θα γινει τωρα; Θα βγω γιωτας; οποιος ξερει ας μου πει. ευχαριστω.
Εχω κανει μπαλονακι αγγειοπλαστικη με τοποθετηση στεντ μπορω να βγω ελαυρας υπυρεσιας;
-
- Στρατηγός
ΝΙΚ έγραψε:Εχω κανει μπαλονακι αγγειοπλαστικη με τοποθετηση στεντ μπορω να βγω ελαυρας υπυρεσιας;
Σελίδα 1695 στο ΦΕΚ αναφέρει τις παθήσεις της καρδιάς δες μήπως είναι το πρόβλημα σου εκεί.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Είχα πάθει πριν έναμισι χρόνο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Δεν μου άφησε κάποιο κινητικό πρόβλημα αλλά δυνατούς πονοκεφάλους και σε στιγμές στρες ή κούρασης επεισόδια δυσαρθρίας. Μπαίνω τώρα στις 31 Ιανουαρίου. Μήπως ξέρει κανείς ποια είναι η κατάληξη τέτοιων περιπτώσεων; Θα μου δώσουν αναβολή/απαλλαγή, θα μου ξανακάνουν όλες τις εξετάσεις που έχω κάνει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα. Έχω κάνει εγχείρηση για ρήξη χιαστού, μηνίσκου και έσω πλαγίου συνδέσμου η οποία δεν πέτυχε με αποτέλεσμα να μου έχει χειροτερεύσει η κατάσταση. Το πόδι το νοιώθω σαν να μου φεύγει με αποτέλεσμα να έχω πέσει μια φορά απο τα σκαλιά του σπιτιού μου που τα κατεβαίνω με δυσκολία πλέον. Επίσης δεν μπορω να μείνω πολύ ώρα όρθιος. Υπάρχει περίπτωση στην κατάσταση μου αν έχω και χαρτιά δημόσιου νοσοκομείου να μου δώσουν απαλλαγή Ι5 ή έστω να υπηρετήσω με κάποιο Ι3 ή Ι4; Έχω πάρει ήδη άλλες δυο αναβολές τη μια λόγω της εγχείρησης και την άλλη λόγω ότι βρήκαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αποθεραπεία.
-
- Στρατηγός
George έγραψε:Καλησπέρα. Έχω κάνει εγχείρηση για ρήξη χιαστού, μηνίσκου και έσω πλαγίου συνδέσμου η οποία δεν πέτυχε με αποτέλεσμα να μου έχει χειροτερεύσει η κατάσταση. Το πόδι το νοιώθω σαν να μου φεύγει με αποτέλεσμα να έχω πέσει μια φορά απο τα σκαλιά του σπιτιού μου που τα κατεβαίνω με δυσκολία πλέον. Επίσης δεν μπορω να μείνω πολύ ώρα όρθιος. Υπάρχει περίπτωση στην κατάσταση μου αν έχω και χαρτιά δημόσιου νοσοκομείου να μου δώσουν απαλλαγή Ι5 ή έστω να υπηρετήσω με κάποιο Ι3 ή Ι4; Έχω πάρει ήδη άλλες δυο αναβολές τη μια λόγω της εγχείρησης και την άλλη λόγω ότι βρήκαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αποθεραπεία.
Σελίδα 1704 στο ΦΕΚ θα βρεις τις παθήσεις για τα μέλη του σώματος
dimitrismj έγραψε:Είχα πάθει πριν έναμισι χρόνο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Δεν μου άφησε κάποιο κινητικό πρόβλημα αλλά δυνατούς πονοκεφάλους και σε στιγμές στρες ή κούρασης επεισόδια δυσαρθρίας. Μπαίνω τώρα στις 31 Ιανουαρίου. Μήπως ξέρει κανείς ποια είναι η κατάληξη τέτοιων περιπτώσεων; Θα μου δώσουν αναβολή/απαλλαγή, θα μου ξανακάνουν όλες τις εξετάσεις που έχω κάνει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Διάβασε το σχετικό ΦΕΚ για το τι ισχύει στη περίπτωση σου.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας παιδιά ... Παρουσιάζομαι 30 του μηνός στο Ναύπλιο... Ήθελα να ρωτήσω τι Ι θα βγω με Βάση τα εξής :1) βρογχικό άσθμα και χρόνια Χρήση του Symbicortkai Aerolin όταν είνα απαραίτητα.(γενικά δυσκολεύομαι στην αναπνοή όταν τρέχω ή περπατάω γρήγορα) 2) χονδροπάθεια επιγονατίδας Με αποτέλεσμα μερικές φορές τα πόδια να πρίζονται και καποιες φορές Το δεξί πόδι υποχωρεί. Επίσης οι ιδιώτες γιατροί μου έχουν πει να μην σηκώνω βάρη και όχι ορθοστασία.3) μυωπία 4.5 και αστιγματισμός 1.50 4) υποθυρεοειδισμός (ακόμα δεν παίρνω φάρμακα αλλά Πρέπει κάνω Πάλι εξετάσεις να δω την πορεία της κατάστασης) Θα μου κάνουν εκέι εξετάσεις για το θυροειδή; Με αυτά λοιπόν τι Ι μπορεί να βγώ;
-Για άσθμα μπορεί να βγεις από Ι1 ως Ι4 ανάλογα πώς θα παρουσιάσεις τα πράγματα, τι εξετάσεις θα έχεις μαζί και σε πόσο συντηρητικό γιατρό θα πέσεις. Αν το άσθμα είναι ενεργό και δεν το έχεις ξεπεράσει, έχεις αρκετές πιθανότητες για Ι4.-Για τη μυωπία, το 4,5 είναι το όριο του Ι2.
-Για τη χονδροπάθεια μπορεί να σου δώσουν κάποιο μόνιμο χαρτί σχετικά με το να μην κάνεις άρση βάρους κτλ.
-Για τη χονδροπάθεια μπορεί να σου δώσουν κάποιο μόνιμο χαρτί σχετικά με το να μην κάνεις άρση βάρους κτλ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες