Μειωμένη στρατιωτική θητεία
GreekArmy, διαβαζοντας το αποσπασμα που εβαλες, δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι χανει την ιδιοτητα του μονιμου κατοικου.
Ο νομος λεει οτι θα επρεπε να εχει μεινει στην Ελλαδα πανω απο 6 μηνες το ετος μετα την 31/12 του επομενου Ετους που τελειωσε τις σπουδες. Απο το μηνυμα του, δεν προκυπτει κατι τετοιο
Ο νομος λεει οτι θα επρεπε να εχει μεινει στην Ελλαδα πανω απο 6 μηνες το ετος μετα την 31/12 του επομενου Ετους που τελειωσε τις σπουδες. Απο το μηνυμα του, δεν προκυπτει κατι τετοιο
Φίλε σπούδαζα Ελλάδα κ ξαναέφευγα πριν από Χριστούγεννα, Πάσχα κ καλοκαίρι. Πως μπορώ να αποδείξω, ότι δεν έμεινα περισσότερο από 6 μήνες. Αφού στο αεροδρόμιο δεν βάζουν πλέον σφραγίδες στα διαβατήρια...
Επίσης, για να είμαι πιο σαφής. Το καλοκαίρι πήρα πτυχίο και έφυγα. Δεν έχω κάτσει παραπάνω από 6 μήνες. Ούτε κατά την διάρκεια των σπουδών, ούτε από τότε που ορκίστηκα (το καλοκαίρι).
Επίσης, για να είμαι πιο σαφής. Το καλοκαίρι πήρα πτυχίο και έφυγα. Δεν έχω κάτσει παραπάνω από 6 μήνες. Ούτε κατά την διάρκεια των σπουδών, ούτε από τότε που ορκίστηκα (το καλοκαίρι).
Γεια σας. Ετοιμάζομαι για κατάταξη το Μάρτιο στο στρατό ξηράς και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ο πατέρας μου είναι 75 ετών και η μητέρα μου 68 ετών καρκινοπαθής. Διαβάζοντας τα άρθρα συμπεραίνω πως δικαιούμαι 8 μήνες θητεία και μετάθεση κοντά στον τόπο κατοικίας μου. Δεν έχω καταλάβει κάτι λάθος; Επίσης αρκεί χαρτί από το δημόσιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν και κάνει θεραπείες η μητέρα μου; Θα ήθελα να μην την βάλω στον κόπο να περάσει από επιτροπή για να πάρει ποσοστό αναπηρίας.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 95
Με αυτά που γράφεις κανονικά δικαιούσαι 6μηνη θητεία "Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δυο γονείς είναι ανίκανοι για εργασία ή έχουν πεθάνει. "
Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις
Η μητέρα σου θα πρέπει να περάσει από την επιτροπή.
Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
Τώρα αν δεν θέλεις να την βάλεις στον κόπο απλά θα κάνεις 8μηνο διαλέγεις και παίρνεις.
Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις
Η μητέρα σου θα πρέπει να περάσει από την επιτροπή.
Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
Τώρα αν δεν θέλεις να την βάλεις στον κόπο απλά θα κάνεις 8μηνο διαλέγεις και παίρνεις.
Ευχαριστώ για την απάντησή σας! Δεν είχα καταλάβει ότι υπήρχε η πιθανότητα να κάνω 6μηνο. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσω. Θα πάρω την κατάλληλη βεβαίωση από το νοσοκομείο και μετά, προφανώς, θα πάω στο τοπικό στρατολογικό γραφείο για τα περεταίρω.
-Πόση είναι η διάρκεια της θητείας για μόνιμο κάτοικο εξωτερικού 33 ετών με γονείς συνταξιούχους κ πατέρα άνω των 70 ετών;
- Σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού Θα μπορούσα να κάνω τμηματικά την θητεία, πχ τώρα 2 μήνες κ αργότερα αν θέλω να εξαγοράσω το υπόλοιπο;
- Δεν έχω αδέρφια.
- Σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού Θα μπορούσα να κάνω τμηματικά την θητεία, πχ τώρα 2 μήνες κ αργότερα αν θέλω να εξαγοράσω το υπόλοιπο;
- Δεν έχω αδέρφια.
-
- Στρατηγός
Διάβασε το άρθρο .
Το διάβασα. Το ερώτημα είναι αν μειώνεται η θητεία αθροιστικά. Λόγω του ότι είμαι και κάτοικος εξωτερικού, αλλά και ο πατέρας μου είναι άνω των 79.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
-
- Στρατηγός
Μπορείς να κάνεις τώρα 2 μήνες και μετά να εξαγοράσεις το υπόλοιπο της θητείας.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Ποιος θεωρείται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού για μειωμένη θητεία (6μήνη) ; Ισχύει ότι είναι 7 χρόνια συνεχόμενης εργασίας/κατοικίας στο εξωτερικό ακόμη και αν για μέρος της επταετίας ήμουν ανυπότακτος εξωτερικού;
antonis_wrx έγραψε:Ποιος θεωρείται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού για μειωμένη θητεία (6μήνη) ;Ισχύει ότι είναι 7 χρόνια συνεχόμενης εργασίας/κατοικίας στο εξωτερικό ακόμη και αν για μέρος της επταετίας ήμουν ανυπότακτος εξωτερικού;
Για να πάρεις το πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου εξωτερικού πρέπει ή να διαμένεις μόνιμα εξωτερικό για 13 συνεχόμενα χρόνια (μόνιμη κατοικία) ή να έχεις βιοποριστική εγκατάσταση (δλδ διαμένεις λόγω εργασίας) 7 συνεχόμενα έτη. Για το άλλο, που λες με το θέμα του ανηπότακτου δεν γνωρίζω, αν παίζει ρόλο...
Με την ελληνική πρεσβεία πρέπει να μιλήσεις.
11 χρονια συνεχους διαβιωσης ή 7 χρονια βιοποριστικης εργασιας.
Η ανυποταξια δεν το επηρρεαζει, το αντιθετο μαλιστα, η αποκτηση της ιδιοτητας μονιμου κατοικου εξωτερικου διακοπτει την ανυποταξια. Σχετικα διαβασε τον νομο 3421/2005
Η ανυποταξια δεν το επηρρεαζει, το αντιθετο μαλιστα, η αποκτηση της ιδιοτητας μονιμου κατοικου εξωτερικου διακοπτει την ανυποταξια. Σχετικα διαβασε τον νομο 3421/2005
Εχω αλλα 2 αδερφια. Εγω ειμαι ο μικροτερος. Η μητερα μου εχει 67% αναπηρια. Υπαρχει περιπτωση να μου μειωσουν τη θητεια;
Κι αν ναι που και ποτε πρεπει να το δηλωσω; Σε 3 βδομαδες παρουσιαζομαι.
Κι αν ναι που και ποτε πρεπει να το δηλωσω; Σε 3 βδομαδες παρουσιαζομαι.
-
- Στρατηγός
Καλησπέρα κύριοι και συγχαρητήρια στο δημιουργό του φόρουμ.
Δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί ξανά το ερώτημα, αλλά επειδή διαβάζοντας τα σχετικά στο νόμο δεν βρήκα σαφή απάντηση, αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του παρακαλώ.
Παρουσιάζομαι το Μάιο και έχω γονείς με ηλικίες 85 ο πατέρας και 70 η μάνα-είμαι το μοναδικό παιδί. Λόγω ηλικίας και μόνο δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των ανίκανων για εργασία; Για την μητέρα μου υποθέτω πως μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά έχει προβλήματα υγείας που δύσκολα θα την χαρακτήριζε κάποιος ικανή. Αν δικαιούμαι το 6μηνο είναι πολύ σημαντικό μιας και μόνο εγώ φροντίζω για αυτούς με την δουλειά μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί ξανά το ερώτημα, αλλά επειδή διαβάζοντας τα σχετικά στο νόμο δεν βρήκα σαφή απάντηση, αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του παρακαλώ.
Παρουσιάζομαι το Μάιο και έχω γονείς με ηλικίες 85 ο πατέρας και 70 η μάνα-είμαι το μοναδικό παιδί. Λόγω ηλικίας και μόνο δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των ανίκανων για εργασία; Για την μητέρα μου υποθέτω πως μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά έχει προβλήματα υγείας που δύσκολα θα την χαρακτήριζε κάποιος ικανή. Αν δικαιούμαι το 6μηνο είναι πολύ σημαντικό μιας και μόνο εγώ φροντίζω για αυτούς με την δουλειά μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης