Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Μιχαλης95

Δημοσίευση από Μιχαλης95 »

Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το λαθος αλλα δεν ειμαι και πολυ του ιντερνετ για αυτο και δεν μπορω να προσαρμοστω!1Εικόνα
karabak89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από karabak89 »

Καλησπερα. Υστερα απο μηνυμα Στο ges_dsl@stratologia.gr δεχτηκα το ακολουθο e-mail το οποιο αναρτω ωστε να βοηθησει και αλλους που πιθανως να ειναι σε αναλογη κατασταση.

Σε απάντηση του από 4-9-13 ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την περιγραφή της οικογενειακής σας κατάστασης, πιθανόν να φέρεστε ως δικαιούχος του στρατολογικού ευεργετήματος της εκπλήρωσης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης. Υπό την προϋπόθεση ότι η μητέρα σας συνεχίζει να διατελεί σε χηρεία (δηλ. Δεν έχει συνάψει νέο γάμο) και δεν έχει από τυχόν προγενέστερο γάμο άλλο άρρεν μεγαλύτερο τέκνο από εσάς. Στην περίπτωση αυτή, θα αιτηθείτε μεσω ΚΕΠ την έκδοση ενός Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης (τονίζοντας στον αρμόδιο υπάλληλο να εκδώσει το πιστοποιητικό αυτό για "ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ" κατά το υπόδειγμα της ΕΔΥΕΘΑ 112/82) από το Δήμο όπου τηρείται η οικογενειακή μερίδα του πατέρα σας. Το πιστοποιητικό αυτό θα το καταθέσετε στην αρμόδια στρατολογική Υπηρεσία ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ μαζί με αίτηση επί της οποίας θα αναγράψετε ευκρινώς τη Μονάδα όπου υπηρετείτε, προκειμένου η τελευταία να ενημερωθεί από τη Στρατολογική Υπηρεσία ότι είστε υπόχρεος μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης οκτάμηνης (8μηνης) διάρκειας ως μόνος γιος γονέα (μητρός) που διατελεί σε χηρεία.

Απο την στιγμη που πληρω τις παραπανω προυποθεσεις σημαινει οτι δικαιουμαι μειωμενη θητεια. Επισης, εχω δει πως λογο θανατου γονεα εντος 12μηνου, δικαιουμαι καθ εξαιρεση μεταθεση. Εχει καποιος γνωση πανω στο ποτε και που θα πρεπει να δωσω τα απαραιτητα εγγραφα ωστε να διεκδικησω την καθ εξαιρεση μεταθεση στον τοπο διαμονης μου;

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για την κατ'εξαίρεση υπάρχει ξεχωριστό θέμα το διαβάζεις και μαθαίνεις.

Κατ' εξαίρεση μετάθεση

ο Νεος

Δημοσίευση από ο Νεος »

Greek_Army έγραψε:Το σήμα ότι κάνεις μειωμένη θητεία έχει έρθει; Είναι ένα χαρτί που έρχεται από το ΓΕΣ και αναφέρει ότι είσαι δικαιούχος μειωμένης θητείας, αν δεν έχει έρθει αυτό το χαρτί σημαίνει ότι υπηρετείς κανονική θητεία.

Καλημέρα. Το σήμα ότι κάνεις μειωμένη θητεία έρχεται αφού καταταγείς ή μαζι με το χαρτι της κατάταξης; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αφού καταταγείς και έχεις προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Νικος88

Δημοσίευση από Νικος88 »

Παιδια καλησπεραΣτο αρθρο αναφέρεται το παρακάτω

• Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία
Είναι ο μανδικός γιός της οικογενέιας. Η μητέρα μου έχει αναπηρία 67+%. Ο πατερας μου ειναι ανεργος και η αδερφη μου σπουδαζει εκτος τοπου διαμονης των γονεων.

Θα ήθελα να μάθω εαν δικαιουμαι να κανω 8μηνη θητεια και 2ον εαν υστερα δικαιουμαι καποια μεταθεση (το 2ο ειναι offtopic το γνωριζω αλλα εαν καποιος το γνωριζει ας με φωτισει).

Άβαταρ μέλους
Vero
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Vero »

Καλησπερα, να ρωτησω, μου ειπαν οτι αν εισαι μοναζοπαιδι και ο πατερας σου ειναι συνταξιουχος τοτε κανεις μειωμενη θητεια, εγω νομιζω οτι δεν ισχυει, εχει ακουσει κανεις κατι?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ότι λέει το άρθρο που έχουμε στο φόρουμ.
bscyb

Δημοσίευση από bscyb »

Καλησπέρα σας,

είμαι φαντάρος εδώ και 4 μήνες, έχω 2 αδέλφια 1 μεγαλύτερο (ο οποιος όμως δεν θα πάει στρατό, θα φύγει εξωτερικό μόλις τελειώσει τις σπουδές του), μου είπε ένα παιδί Ότι μπορεί να πάει ο αδελφός μου σε 1 στρατολογικό γραφείο και να υπογράψει 1 χαρτί ότι για οικονομικούς π. Χ λόγους να πάρω εγώ την ιδιότητα του προστάτη και να υπηρετήσω 8μηνό ισχύει αυτό η βλακείες μου έλεγε;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Βλακείες.
Tolis91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Tolis91 »

Καλησπέρα! Είμαι νέος χρήστης στην σελίδα.
Λοιπόν, είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, στην Κύπρο. Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών και σπούδασα Ελλάδα. Τελείωσα με τις σπουδές και έκοψα την αναβολή που είχα. Δεν δικαιούμαι 6μηνη θητεία;

Είναι επείγον! Αν μπορείτε απαντήστε μ, γτ δεν έχω πολύ χρόνο
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν δικαιούσαι.

Απώλεια της ιδιότητας μονίμου κατοίκου εξωτερικού

Απώλεια της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου εξωτερικού επέρχεται, ανεξάρτητα από τη λήψη ή μη πιστοποιητικού μεταφοράς συνήθους κατοικίας ή οικοσκευής, στις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Με απέλαση στην Ελλάδα
2. Με υπέρβαση έξι μηνών παραμονής στην Ελλάδα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους
3. Για όσους παραμένουν στην Ελλάδα για σπουδές, απώλεια της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου εξωτερικού επέρχεται με την υπέρβαση έξι μηνών παραμονής στην Ελλάδα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους μετά την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους από την ολοκλήρωση των σπουδών, ή μετά τη συμπλήρωση του εικοστού όγδοου (28ου) έτους ηλικίας, σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των σπουδών.
Tolis91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Tolis91 »

Δλδ χάνω την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου, έπειδή απλά σπούδασα ελλάδα;
Αφού η μόνιμη κατοικία μου είναι εξωτερικό; Ο φοιτητής ειναι προσωρινός εκεί...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τα παράπονα σου στους νομοθέτες.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης