Βρεφονηπιοκόμος / Νηπιαγωγός

Πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες από μελλοντικούς συναδέλφους που ήδη υπηρετούν σε αντίστοιχες θέσεις.
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Κάποια έγραψε:Κάτι τέτοιες 'άσχετες' κάνουν τα χαρτιά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, απλά για να δούν πως 'είναι' και μετά τα παρατάνε... Δείτε τι γράφει. Ότι θα δίνει με τον ΑΣΕΠ και άν περάσει θα σηκωθεί και φύγει... Φιλική Συμβουλή, παράτα τα απο τώρα, δεν κάνεις εσύ για Στρατό Ξηράς... Άσε να περάσουν αλλα παιδάκια που το αξίζουν και το έχουν και μεράκι... Και το ΔΗΘΕΝ στυλάκι της σπουδαγμένης αλλού, όχι εδώ... Και εμείς σπουδάσαμε αλλά δεν ψάχνουμε NASA και ιστορίες γι'αγρίους... Ξεκαβάλα το μπέμπα γιατί θα σε φάει η 'μαρμάγκα'

Φιλικά
Δεν στο παίζω σπουδαγμένη και δεν θα σου απαντήσω με χαρακτηρισμούς Όπως εσυ Επειδή δεν θέλω να πέσω στα πατώματα απ'όπου και βρισκεσαι...

Anonymous

Φανή έγραψε:Illy, ξέρεις τι μου έκανε τρελή εντύπωση σε αυτά που έγραψες και σου απάντησα με αυτό το στυλακι, το γεγονός ότι έκατσες και έψαχνες ανάμεσα σε 1000 άτομα στην λίστα των επιτυχόντων και βρήκες ότι οι νηπιαγωγοί είναι 10 αντι για 17 και αναρωτήθηκες κιόλας δεν βρέθηκαν άλλοι 7 ικανοί με τόσες αιτήσεις που έγιναν. Στον οποιοδήποτε θα φαινόταν κουλό και ψέμα να λέει κάποιος ότι την έψαξε τόσο πολύ για μια ειδικότητα άσχετη από την δική του. Και κάτι άλλο. αν νομίζεις ότι η θέση στον στρατό είναι αβανταδορικη όπως λες για μια νηπιαγωγό, τι να σου πω κοπέλα μου είσαι βαθιά νυχτωμένη.Το ωράριο μίας νηπιαγωγού στο δημόσιο είναι 4 ωρίτσες, ενώ στο στρατό 8:30 και αν τύχει και υπηρεσία 16. Απλά στον κλάδο μας υπάρχει πολύ ανεργία, εγώ είμαι από επαρχία και δεν βρίσκω ούτε ημιαπασχοληση, γι αυτό έκανα τα χαρτιά μου. Φυσικά αν με πάρουν εννοείται ότι θα δίνω παράλληλα ΑΣΕΠ και θα φύγω από τον στρατό μέχρι να διοριστώ σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Δεν είμαι τόσο παρανοϊκή και μαζόχα να έχω τελειώσει Πανεπιστήμιο και να πάω να χαντακωθώ στο στρατό. Εγώ απλά μια ερώτηση έκανα γενικότερα τι έχει πέσει στην αντίληψη των άλλων σχετικά με την ειδικότητα μου, δεν θα πέσω κ σε μαύρη κατάθλιψη επειδή υπάρχουν πολλοί νηπιαγωγοί γιατί πολύ απλά δεν είναι ούτε το όνειρο μου είναι αυτό, ούτε ο στόχος της ζωής μου, όπως συμβαίνει με εσένα και πολλούς άλλους.

ΥΓ. Πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω την κόντρα μαζί σου (αν και είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσεις) και σέβομαι τις γνώμες όλων αλλά θα με ενδιέφεραν περισσότερο οι απόψεις νηπιαγωγών ή ακόμη και βρεφονηπιοκόμων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Νομιζεις οτι αν μπεις μπορεις τοσο ευκολα να φυγεις απο τον στρατο; Καλυτερα μην πας καθολου δεν σε αναγκαζει κανεις κ μην βρισκεις σαν δικαιολογια την ανεργια μαλλον σου αρεσει αλλα το παιζεις υπερανω, υπαρχουν πολλα παιδια εδω που εχω τελειωσει ΑΕΙ (οπως κ εγω) αλλα δεν εκφραστικαμε ετσι
Anonymous

Πραγματικά τώρα με έκανες 'χώμα'... Χαχαχα... Μάθε να διαβάζεις και να ακούς αυτά που σου λένε οι άλλοι και την ειρωνεία κράτα την για τις εξετάσεις... Του 'ΑΣΕΠ'...

Και επειδή βλέπω ότι είσαι πνεύμα 'αντιλογίας' μάθε οτι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι να πειθαρχείς κάτι που για σένα φαντάζει αδιανόητο... Και επαναλαμβάνω ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ απο τώρα... Απλά ΔΕΝ κάνεις!
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Marina2 »

Κορίτσια σας ζητησα τοσες φορες να το σταματησετε κ εσεις μιλατε για πειθαρχια. Παρακαλω τελος.
Anonymous

ελενα έγραψε:
Φανή έγραψε: Illy, ξέρεις τι μου έκανε τρελή εντύπωση σε αυτά που έγραψες και σου απάντησα με αυτό το στυλακι, το γεγονός ότι έκατσες και έψαχνες ανάμεσα σε 1000 άτομα στην λίστα των επιτυχόντων και βρήκες ότι οι νηπιαγωγοί είναι 10 αντι για 17 και αναρωτήθηκες κιόλας δεν βρέθηκαν άλλοι 7 ικανοί με τόσες αιτήσεις που έγιναν. Στον οποιοδήποτε θα φαινόταν κουλό και ψέμα να λέει κάποιος ότι την έψαξε τόσο πολύ για μια ειδικότητα άσχετη από την δική του. Και κάτι άλλο. αν νομίζεις ότι η θέση στον στρατό είναι αβανταδορικη όπως λες για μια νηπιαγωγό, τι να σου πω κοπέλα μου είσαι βαθιά νυχτωμένη.Το ωράριο μίας νηπιαγωγού στο δημόσιο είναι 4 ωρίτσες, ενώ στο στρατό 8:30 και αν τύχει και υπηρεσία 16. Απλά στον κλάδο μας υπάρχει πολύ ανεργία, εγώ είμαι από επαρχία και δεν βρίσκω ούτε ημιαπασχοληση, γι αυτό έκανα τα χαρτιά μου. Φυσικά αν με πάρουν εννοείται ότι θα δίνω παράλληλα ΑΣΕΠ και θα φύγω από τον στρατό μέχρι να διοριστώ σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Δεν είμαι τόσο παρανοϊκή και μαζόχα να έχω τελειώσει Πανεπιστήμιο και να πάω να χαντακωθώ στο στρατό. Εγώ απλά μια ερώτηση έκανα γενικότερα τι έχει πέσει στην αντίληψη των άλλων σχετικά με την ειδικότητα μου, δεν θα πέσω κ σε μαύρη κατάθλιψη επειδή υπάρχουν πολλοί νηπιαγωγοί γιατί πολύ απλά δεν είναι ούτε το όνειρο μου είναι αυτό, ούτε ο στόχος της ζωής μου, όπως συμβαίνει με εσένα και πολλούς άλλους.

ΥΓ. Πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω την κόντρα μαζί σου (αν και είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσεις) και σέβομαι τις γνώμες όλων αλλά θα με ενδιέφεραν περισσότερο οι απόψεις νηπιαγωγών ή ακόμη και βρεφονηπιοκόμων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Νομιζεις οτι αν μπεις μπορεις τοσο ευκολα να φυγεις απο τον στρατο; Καλυτερα μην πας καθολου δεν σε αναγκαζει κανεις κ μην βρισκεις σαν δικαιολογια την ανεργια μαλλον σου αρεσει αλλα το παιζεις υπερανω, υπαρχουν πολλα παιδια εδω που εχω τελειωσει ΑΕΙ (οπως κ εγω) αλλα δεν εκφραστικαμε ετσι
ναι είμαι υπεράνω κ μαζόχα Μου αρέσει να Δουλεύω 8 ώρες αντι για 4, να πέρνω κάθε 3 χρόνια μεταθεση, να σταματαω προσοχή στο κάθε μ... Στρατιωτικό. Μηπως το χεις χάσει κοπελιά; Κάποιος που έχει τελειώσει ΑΕΙ πρεπει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση για να πάει στο στρατό.

Anonymous

Αν βρισκοσουν σε τραγικη κατασταση δεν θα δηλωνες νηπιαγωγος που εχεις λιγες πιθανοτητες να μπεις λογω θεσεων αλλα μια ειδικοτητα που εχει 100 Και βαλε θεσεις, γιατι δεν πας να βρεις μια ασχετη δουλεια και να δωσεις μετα στο ΑΣΕΠ και εγω μεχρι να βρω δουλεια στο αντικειμενο που σπουδασα εκανα κατι αλλα αλλο στον στρατο θελω να παω γιατι μου αρεσει οχι γιατι ειμαι σε τραγικη κατασταση. Δεν μου αερσε το πως εκφαρστικες ετσι για του στρατιωτικους αποκαλωντας τους "μ" γιατι στον στρατο εχω καποιους δικους μου ανθρωπους, αποψη σου φυσικα αλλα προσεχουμε πως εκφραζομαστε ο καθενας προσπαθει να κανει την δουλεια του και οπως αναφερθηκε παραπανω δεν σε αναγκαζει κανεις να μπεις. Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ειπες με ειρωνια φυσικα οτι εισαι μαζοχα να δουλευεις 8 ωρες τις θεωρεις πολλες; Εγω δουλεβω σε ιδιωτικη εταιρια κ φθανω τις 12 ωερες.
Anonymous

Ειρωνικά το είπα ότι είμαι μαζόχα γι αυτήν που είπε οτι καταβάθος μου αρέσει ο στρατός και ότι το παίζω υπεράνω. Κολλούσε στο ότι μία νηπιαγωγός Κανονικά σε δημόσιο σχολείο δουλεύει 4 ώρες ενώ στον στρατό 8. Σέβομαι τα άτομα που δουλεύουν πολλές ώρες απλά έκανα μια σύγκριση, μην πιάνεσαι απο αυτό. Όσο για τους στρατιωτικούς, καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας, δεν αναφέρομαι σε όλους, υπάρχουν και καλοί άνθρωποι. Αλλά μην μου πείς ότι δεν υπάρχουν ειδικά στο στρατό κολλημένοι τύποι που βγάζουν απωθημένα και κόμπλεξ σε φανταράκια και εποπάκια, στους οποίους εισαι υποχρεωμένος να σταματάς προσοχή. Για αυτούς μιλούσα.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από illy »

Φανη, για το θεμα της ιστοριας μαθε οτι ηθελα να σπουδασω νηπιαγωγος οποτε ειναι κατι που με ενδιαφερει οποτε ναι εκατσα κ εψαξα ολες τις θεσεις των νηπιαγωγων κ οχι μονο αυτων αλλα κ αλλων ειδικοτητων! επειδη ρωτησες σου απαντησα, τωρα απο κει κ περα ποσως με νοιαζει αν με πιστευεις η οχι... εγω ειχα ολη την καλη διαθεση να σου πω αυτα που ειδα, κ δεν ειπα "πολλες" ειπα "αρκετες" κ μαθε οτι στον στρατο θα κανεις ο. τι θα κανεις κ στον ιδιωτικο τομεα... ε τοτε τι τα εκανες; αρα ηταν σανιδα σωτηριας η προκηρυξη
Dum spiro spero
Anonymous

Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική κάποιων ατόμων εδώ μέσα τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα την άποψη ότι ένα παιδί που έχει πάρει πτυχίο έχει άλλα όνειρα και όχι το στρατό. Μάλλον γιατί δεν ξέρουν τι θα πεί 10 ώρες διάβασμα, εξετάσεις κάθε 4 μήνες για 4 χρόνια, εβδομαδιαία ταλαιπωρία με τρένα και να έχουν φάει οι γονείς σου μια περιουσία για να πάρεις ένα κωλόχαρτο για το οποίο έχεις άλλη εντύπωση όταν πρώτο μπαίνεις στην σχολή. Έκανα τα χαρτιά μου στο στρατό γιατί όπου και να πήγαινα για δουλειά ήθελαν προϋπηρεσία και γιατί δεν είχα γνωστούς να με βολέψουν. Ήταν ο μόνος τρόπος προς το παρών να κάνω αυτό που σπούδασα και αγαπάω, αφού κανείς δεν μου έδωσε καν την ευκαιρία να προσπαθήσω. Όσο για όσους παθιάζονται με τον στρατό, είδα με τι ευκολία τους έκοβαν στα ψυχοτεχνικά, όταν λέγανε ότι θέλουν πολύ να μπουν στο στρατό χωρίς να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν στο ελάχιστο. Ενώ όταν εγώ τους είπα ότι είδα τυχαία την προκήρυξη μου είπαν εκτιμούμε την ειλικρίνεια σου περνάς, χωρίς να με αναλώνουν σε βλακώδεις ερωτήσεις του τύπου πόσες φορές χωράει το 2 στο 52.

Τέλοσπαντων, είπα πολλά γιατί με τσατίσατε. επιτέλους δεχτείτε ότι μπορεί να υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από την δική σας.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Οταν λεω αβανταδορικη δεν μιλησα για ωραριο κοπελα μου αλλα στο οτι θα κανεις αυτο που εχεις σπουδασει κ που εχεις μοχθησει για το πτυχιο σου! Πχ αν ειχα πτυχιο αρτοποιου εννοειται οτι θα δηλωνα αρτοποιος διοτι θα γνωριζα το αντικειμενο κ θα το αγαπουσα... Κ στο κατω κατω εσυ ρωτησες, οποτε εγω ειπα αυτα που ξερω... Κ σου ξαναλω ετσι για την ιστορια οτι ηθελα να σπουδασω νηπιαγωγος κ γι'αυτο ασχοληθηκα περαιτερω... Οποτε γνωριζω πολυ καλτερα κ απο σενα! Απο κει κ περα σου ξαναλεω οτι ποσως με νοιαζει αν με πιστευεις... Εσυ μπηκες στο φορουμ, εσυ ποσταρες ρωτωντας οποτε καποιοι εχοντας ολη την καλη διαθεση θελησαν να σου απαντησουν... Τωρα αν εσυ δεν δεχεσαι μυγα στο σπαθι σου τοτε ειναι δικο σου το προβλημα... Καλη σου επιτυχια
Dum spiro spero
Anonymous

Εντάξει Illy κανω πάσο, έχεις δίκιο. Συγνώμη αν ξέφυγε η κατάσταση. Είναι δύσκολη η επικοινωνία μέσω του forum. Πάντως αν θες την γνώμη μου καλά έκανες που δεν σπούδασες νηπιαγωγός γιατί έχουμε γύρω στους 9.000 αδιοριστους, κάθε χρονο διορίζουν Μόνο 300 άτομα, ο ΑΣΕΠ είναι καθαρά τζόκερ και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η βάση στην σχολή μου έχει φτάσει 17,5. Έλεος κάποιος πρέπει να ενημερώσει επιτέλους όλα αυτά τα παιδιά Που σπουδάζουν για την σχέση τους με την αγορά εργασίας. Νηπιαγωγός δεν είναι το ίδιο με δάσκαλος, ακούν παιδαγωγικό και παρασυρονται.

DiMiTrA P
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DiMiTrA P »

Φανή έγραψε: Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική κάποιων ατόμων εδώ μέσα τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα την άποψη ότι ένα παιδί που έχει πάρει πτυχίο έχει άλλα όνειρα και όχι το στρατό. Μάλλον γιατί δεν ξέρουν τι θα πεί 10 ώρες διάβασμα, εξετάσεις κάθε 4 μήνες για 4 χρόνια, εβδομαδιαία ταλαιπωρία με τρένα και να έχουν φάει οι γονείς σου μια περιουσία για να πάρεις ένα κωλόχαρτο για το οποίο έχεις άλλη εντύπωση όταν πρώτο μπαίνεις στην σχολή. Έκανα τα χαρτιά μου στο στρατό γιατί όπου και να πήγαινα για δουλειά ήθελαν προϋπηρεσία και γιατί δεν είχα γνωστούς να με βολέψουν. Ήταν ο μόνος τρόπος προς το παρών να κάνω αυτό που σπούδασα και αγαπάω, αφού κανείς δεν μου έδωσε καν την ευκαιρία να προσπαθήσω. Όσο για όσους παθιάζονται με τον στρατό, είδα με τι ευκολία τους έκοβαν στα ψυχοτεχνικά, όταν λέγανε ότι θέλουν πολύ να μπουν στο στρατό χωρίς να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν στο ελάχιστο. Ενώ όταν εγώ τους είπα ότι είδα τυχαία την προκήρυξη μου είπαν εκτιμούμε την ειλικρίνεια σου περνάς, χωρίς να με αναλώνουν σε βλακώδεις ερωτήσεις του τύπου πόσες φορές χωράει το 2 στο 52.

Τέλοσπαντων, είπα πολλά γιατί με τσατίσατε. επιτέλους δεχτείτε ότι μπορεί να υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από την δική σας.

δεν είσαι η μόνη εδώ μέσα που έχεις Πάρει πτυχίο, πολλοί απο εμάς έχουν σπουδάσει, έχουν διαβάσει και 4 και 5 και 6 χρόνια, έχουν ταλαιπωρηθεί, έχουν ξοδέψει την περιουσία των γονιών τους και πάει λέγοντας... Αλλά όλοι αυτοί εδω μέσα είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι στο τι παν να κάνουν... Γιατί ο στρατός δεν είναι μαγαζί Στο οποίο Πας, βλέπεις αν σου κάνει και αναλόγως μένεις η φεύγεις, ο στρατός έχει πειθαρχία και δεν μπορείς έτσι απλά μια μέρα να πεις Α δε μου αρέσει η με πήραν στο δημόσιο Φεύγω... Για αυτό αν με το καλό περάσεις να το σκεφτείς καλά πριν πας. Και στο κάτω κάτω αφου δε σου αρέσει γιατί να παρεις την θέση κάποιου άλλου που το θέλει πραγματικά;
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Πιστεψε με οτι τα ξερω απο πρωτο χερι... Ξερεις, οταν τελικα δεν κανεις κατι που το ειχες επιθυμια ε οσο να΄ναι το ψαχνεις... Μεχρι κ τα θεματα του ασεπ κατεβαζω κ παντα βλεπω ποσες θεσεις εχουν καθε φορα οταν γινεται γραπτος διαγωνισμος... Εγω ειχα ολη την καλη διαθεση να σου απαντησω κ οσο να'ναι δεν ειμαι τοσο φαντασιοπληκτη ωστε να σου πω οτι ηταν μια κοπελα που ειχε γεννησει προσφατα με καισαρικη κ ελεγε οτι δεν προπονηθηκε στην σφαιρα διοτι ηταν προσφατη η πληγη κ δεν εκανε να σηκωνει βαρος-η συγκεκριμενη ηταν απο προηγουμενη ομαδα κ την μερα που την γνωρισα ειχε περασει ηδη απο επιτροπη απαλλαγων- κ μιλουσε με την κοπελα που ηταν στην ομαδα μου κ μιλουσαν για τους καθηγητες της σχολης τους, τα μαθηματα τους κ τι επικρατει εξω σε οτι αφορα το επαγγελμα σας...
Dum spiro spero
Anonymous

illy έγραψε:Πιστεψε με οτι τα ξερω απο πρωτο χερι... Ξερεις, οταν τελικα δεν κανεις κατι που το ειχες επιθυμια ε οσο να΄ναι το ψαχνεις... Μεχρι κ τα θεματα του ασεπ κατεβαζω κ παντα βλεπω ποσες θεσεις εχουν καθε φορα οταν γινεται γραπτος διαγωνισμος... Εγω ειχα ολη την καλη διαθεση να σου απαντησω κ οσο να'ναι δεν ειμαι τοσο φαντασιοπληκτη ωστε να σου πω οτι ηταν μια κοπελα που ειχε γεννησει προσφατα με καισαρικη κ ελεγε οτι δεν προπονηθηκε στην σφαιρα διοτι ηταν προσφατη η πληγη κ δεν εκανε να σηκωνει βαρος-η συγκεκριμενη ηταν απο προηγουμενη ομαδα κ την μερα που την γνωρισα ειχε περασει ηδη απο επιτροπη απαλλαγων- κ μιλουσε με την κοπελα που ηταν στην ομαδα μου κ μιλουσαν για τους καθηγητες της σχολης τους, τα μαθηματα τους κ τι επικρατει εξω σε οτι αφορα το επαγγελμα σας...
Σου εύχομαι Να σε πάρουν στο στρατό και μετά όπως Πιθανών ξέρεις μπορείς να αλλάξεις ειδικότητα, να γίνεις νηπιαγωγός και στο τέλος να κάνεις αυτο που αγαπάς, πραγματικά. Που το ξέρεις μπορει καποτε να είμαστε και συνάδελφοι. Καλη επιτυχία!Εικόνα

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Φανη να εισαι καλα, επισης!

Dum spiro spero
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες