147 TE - Χίος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΣΤΡ(ΠΒ)

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από ΣΤΡ(ΠΒ) »

Καλισπερα σε ολους... Ημουν και εγω στην 147... Παιδια δισκολα... Ασινενοισια στο φουλ... Οποιος εχει βισμα... Μακρια... Πραγματικα ειναι χαλια ολα εκει... Το πανε για κλεισιμο το μαγαζι. Επισις να ευχηθω σε οσους πανε να το παρουν στον χαβαλε...

147 Τ.Ε.

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από 147 Τ.Ε. »

Είμουν και εγώ στην 147 Τ. Ε. απο 22/09/1995 εως και την 29/05/1996. Τότε ήταν ένας λοχίας - όχι μόνιμος αλλά 5ετής- ο Κοίλης και απο ό, τι διάβασα είναι ακόμα εκεί. Κανα 2 χρόνια περίπου πριν πάω και εγώ είχε αυτοκτονήσει και άλλος φαντάρος εξαιτίας του Κοίλη όμως τότε.
manouvr

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από manouvr »

ΚΑΜΠΗ έγραψε: Καλησπερα σε ολους τους συνοδοιπορους. Παιδια ημουν 2001 α΄εσσο σειρα 270! Πετυχα το καμπι στα φορτε του! Πολυ χαλια! Τωρα δεν εχει καμια μα καμια σχεση! Διοικητη ειχα τον σημερινο υπασπιστη του προεδρου της δημοκρατιας και υποδιοικητη το περιφημο "μουστακι". Μονιμος υπηρεσια χωρις αδειες και εξοδους! Εκατσα 9 μηνες και πηρα την πρωτη αδεια στους 4,5 μηνες! Βλεπετε οταν εχεις καριεριστες στρατιωτικους πρεπει η μοναδα να ειναι μαχιμη, προβλεπομενη και μεσα σε ολα! Δεν ειχαμε αφησει ασκηση για ασκηση και επιθεωρηση για επιθεωρηση, πραγματικα ειχαμε λιωσει! Αναβολες συνεχωμενες, πολυ λιγα νεα ατομα και οι χιωτες και τα βυσματα αποσπασεις στην ταξιαρχια... Και μετα μεναμε 3 και ο κουκος για να φυλαμε 50 σκοπιες να κανουμε αγγαριες, ασκησεις, βολεσ... Λες και με τα απαρχαιωμενα πολυβολα θα σωζαμε τη χιο! Ολη η χιος να ειναι μεσα στον ηλιο και στο καμπι να ρχνει χαλαζι, να μην εχεις σημα στο κινητο και να κανεις ακροβατικα στην ας για να πιασεις μια γραμμη σηματος! Αλλα δεν εχω παραπονο ειχαμε κρυο νερακι για μπανιο χειμωνα καλοκαιρι και κοιμομασταν 5 ωρες την μερα συνολο! Τι να πω οι δυσκολιες σε κανουν σιγουρα πιο δυνατο ανθρωπο αλλα καμια φορα αναρωτιεσαι... Αξιζει; Συνθηματα : Ενα τεσσερα επτα σπαμε πετρες με βαρια, καμπη καμπη αναβολη σας θυμιζουν κατι; Χαιρετισματα σε ολους και ειδικα σε 270!

Γεια σου φιλε... Αν και ημουν πολυ νωριτερα (1997) τα περιεγραψες ακριβως οπως ειναι τα πραγματα κι οι καταστασεις, σε αυτη την πολυπαθη μοναδα!
manouvr

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από manouvr »

larry έγραψε: Γεια σας παιδια εγω υπηρετησα απο 10/93 εως 9/97 ημουν επυ απο βολο ειμαι και τωρα εχωφυγει ο φιλος ο βασιλις και ο manouvrμπορει να καταλαβan ποιος ειμαι. Προσπαθω να φερω προσωπα στο μυαλο μου... Και να θυμηθω ποιοι ειστε΄... Στην β ημουν και τη βραδια που αυτοκτονησε ο πασπαλιαρης (διοικητης φ. Ν τα λεω καλα;) και ειχα υπηρεσια στην πυλη αντε γραφτε να βρουμε και κανεναν γνωστο απο εδω! Ειναι ωραια να συζητας για καταστασεις που εχουν σημαδεψει τη ζωη σου με γνωστα ατομα!

Απαντω λιγο καθυστερημενα (περιπου 1 χρονο) γιατι απλα τωρα με ξαναεβγαλε το σεργιανι μου στο διαδικτυο, στην πολυπαθη θητεια μου στην 147! Πρεπει να καταλαβα φιλε μου ποιος εισαι. Αν πεφτω μεσα ησουν ενα απο το πιο αγαπητα προσωπα αξιωματικων, που, μαλιστα, στο λιμανι οταν αφηνες το νησι σε ειχαμε χαιρετισει πολλοι φανταροι!(Δειγμα του ποσο συμπαθης ησουν.) Το επιθετο σου ξεκινα απο "Γ"; Αν ναι σε εχω πετυχει!

Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ »

Ελα ρε νικαιοτης στο καμπι;
2001 γ ΕΣΣΟ α πυρχια
ειχαμε το μουστακι υποδικα τον καλοfire στην α πυρχια
τον δικα δεν θημαμε ονομα θημαμε μονο την ατακα σε εφοδο που ειχε κανη στο σκαφιδι (αυτο να φυγει) και εδειχνε τον σκυλο.
καλα ηταν. δεν ειναι τοσο μαυρο οσο λενε ολοι.

Δημήτρης

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από Δημήτρης »

147 ΤΕ 26 Αυγούστου του 1994 230 ΕΣΣΟ με Δκτη Πουλό... Κοι Υδκτη Μπαλα... Μπορώ να πω ότι ήταν καλούτσικα.
ΚΑΜΠΗ

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από ΚΑΜΠΗ »

Καλησπερα φιλε. ειμασταν μαζι.2001 α΄εσσο λοχιας β΄πυρχιας. η ατακα της εφοδου ηταν: προχωρουσε και εδειχνε πραγματα και ελεγε... αυτο να φυγει, αυτο να φυγει, αυτο να φυγει, αυτο να φυγει. -μα κυριε διοικητα αυτος ειναι ο σκυλος.

-καλα να μεινει... αλλα αυτο να φυγει (γυρισε και εδειξε κατι αλλο!)

γελιο

μακρια

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από μακρια »

Ακομα μαυριλα, οπως λενε και καποιοι χιωτες αυτη η μοναδα δεν θα φτιαξει ποτε. Ακομα 25 υπερεσιες το μηνα, ακομα ο πατσια μεσα, ακομα οι εποπ ζουνε σε βαρος των φανταρων. Οποιος μπορει μακρια απο εκει δεν αξιζει
147

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από 147 »

Αν ειναι ακομα ο Πατ***** μεσα τοτε τι να πω...

09' Α...306 δηλαδή

αμεταθετος στην 147 με διοικητη τον Πατ*****- ήμουν στην Α'.

Απο το υπερβολικο τέντωμα του Πατ***** μια φορα του έριξα άκυρο γιατι θα με εστελνε στο Καμπι. Ειχα κουραστει και του ειπα οχι...
Σταύρος

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από Σταύρος »

Παιδιά πολύ χαίρομαι που βρήκα αυτό το νήμα και θυμήθηκα τα παλιά.

Υπηρέτησα στην 147 ΤΕ το 1995 με την 239 σειρά. Η μονάδα τότε είχε πολύ τρέξημο γιατί είχε τις στοίβες με τα βλήματα και κάθε μέρα όλη μέρα κουβαλούσαμε βλήματα στις αποθήκες. Το ονομαζόμενο "βληματοσπόρ" Εικόνα

Στο ενδιάμεσο σκοπιές και υπηρεσίες. Οι έξοδοι ήταν θυμάμαι 9-1 στην καλύτερη. Αφού για να βγάζουν περισσότερους εξοδούχους, επιτρέπανε σε αυτούς που είχαν νούμερο 2-4 ή 4-6 να βγαίνουν.

Πέσαμε επίσης σε 2-3 ασκήσεις (περίοδος μετά τα ΙΜΙΑ γάρ) και μια ταξιαρχική επιθεώρηση και άλλα 2-3 επεισόδια με τους Τούρκους (όταν βγαίνανε αυτοί για ασκήσεις) και έδεσε το γλυκό.

Ένα πράγμα θα πώ. Πήγα 109 κιλά και έφυγα 85.

Παρόλα αυτά (χωρίς να είμαι μαζόχιστής) μπορώ να πώ οτι πέρασα την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής μου. Αυτό λόγω των φιλιών που έκανα τις οποίες διατηρώ μέχρι τώρα. Μάλιστα έχω κουμπαρέψει με 2 "συμπολεμιστές"

Υ. Γ.1 Να μην ξεχάσω. Το μόνο καλό που είχε η μονάδα τότε ήταν οι άδειες που έδινε ο διοικητής Πουλόπ... Θυμάμαι έπαιρνες 5 μέρες άδεια και σου έβαζε άλλες 10 οδοιπορικά ! Σύνολο 15 !

Υ. Γ.2 Larry σε θυμάμαι ρε αλάνι ! Πάμε να βγάλουμε έξω το Α/Κ να κάνουμε μια βόλτα ; Με τον οδηγό του Α/Σ σου είμαστε κουμπάροι ! Τον Σούλ... Εννοώ !

θεμης γουλιδακης

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από θεμης γουλιδακης »

Θεμης γουλιδακης 92ΣΤ 221 με δκτ κουτρα γεωργιο σκοπευτησ Α/Κ
spirous tesseris

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από spirous tesseris »

Φαντάσου τί κωλόβυσμα είναι ο Κοίλης. Απο τα πιο κομπλεξικά άτομα που έχω γνωρίσει ποτέ στην ζωή μου.95Γ' Ε. Σ. Σ. Ο.Καμπί: Σεπ.1995 ως Μαι.1996.

ανώνυμος

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από ανώνυμος »

Μάγκες γεια σας. Σήμερα κατά τύχη βρήκα αυτή τη σελίδα και μου θυμίσατε πολλά, οι λίγο ποιο παλιοί. Δεν ξέρω αν ήθελα να τα θυμηθώ αλλά έγινε.2001Α εσσο -270 σειρά και 9 μήνες στο ***** το καμπι. Τι να πω; Για το μουστάκι, όσοι το ξεραν η' το έχουν ακούσει έχουν άποψη. Για τα σχοινάκια; Δεν θυμάμαι καν τις μέρες, τόσες που ήταν. Για τις εξόδους; Λίγο παραπάνω από τα δάχτυλα του χεριού (εκτός από τα λίγα βύσματα που υπήρχαν-ούριους) για όσους ξέρουν. Το μόνο που μου έμεινε από όλο αυτό το ***** του στρατού,2 φίλοι, που αν και είμαστε μακριά, μείναμε σαν αδέλφια από τότε. ***** το στρατό τους, έτσι όπως τον θέλουν. Με τους μίσους να κάνουν διακοπές και τους άλλους να τρώνε το αγγούρι. Αυτοί είστε μαλακές. Βάλτε τα άστρα-σπαθιά στον κώλο σας.

# όχι στρατό #

larry

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από larry »

Με θυμήθηκες ρε φίιλε εεε; Εγώ δύσκολα συγκρατώ φυσιογνωμίες γιατί περάσανε και ένα σωρό άτομα στα 4 χρόνια που ήμουνα στην147. Αν κατάλαβα καλά πρέπει να είσασταν 2 οδακ πουήρθατε μαζί στη μονάδα. Ο ένας κερκυραίος ο άλλος απο αθήνα. Εμένα τελικώς μου έκατσε καλά πυ έφυγα απο το στρατό. Αφου έκανα ότι δουλειά μπορείς να φαντταστείς και πήρα και 2πτυχία μετά τα τριάντα τελικά διορίστηκα στο εκαβ στο βόλο το 2004. Τώρα έχω κια 2 παιδιά. Άντε τα λέμε πάλι. Γράψτε και κανένα e-mail να ταλέμε πιο ελέυθερα.
Αλεξης

147 TE - Χίος

Δημοσίευση από Αλεξης »

Ειναι καλα εκει παιδια?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες