Αλλαγή Σώματος μετά από αναβολή
Ρε παιδια μια ερώτηση. Αν μπορεί καποιος ας απαντήσει. Μου ηρθε χαρτί αυλωνα να παρουσιαστώ 12 νοεμβρη, πηρα αναβολη λογω σπουδων. Οταν τελειωσω τις σπουδες μου πάλι αυλωνα θα πρεπει να παρουσιαστω; Μπορει να γινει καμία αλλαγη; και κατι αλλο αν εχω για παραδειγμα πτυχιο οικονομικου πανεπιστημιου αλλαζει τιποτα;
Chris-z αλλάζουμε; Μου ήρθε για Πυροβολικό Θήβα αλλα θέλω Τεθωρακισμένα Αυλώνα!
Καλησπερα παιδια,
Μου ηρθε το χαρτι για να παρουσιαστω στις 9/2/09 στο KEMX ΝΑΥΠΛΙΟ για ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΥΕΑ. Εκανα αιτηση αναβολης.
Με την ληξη της θα παρουσιαστω εκει με την ιδια αρμοδιοτητα ή θα μου ερεθει νεο χαρτι για αλλου;
Μου ηρθε το χαρτι για να παρουσιαστω στις 9/2/09 στο KEMX ΝΑΥΠΛΙΟ για ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΥΕΑ. Εκανα αιτηση αναβολης.
Με την ληξη της θα παρουσιαστω εκει με την ιδια αρμοδιοτητα ή θα μου ερεθει νεο χαρτι για αλλου;
Παιδιά και εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι ανάλογο... Πριν από 7 χρόνια πέρασα περιοδεύον και Με πήραν Ειδικές δυνάμεις (Μεγάλο Πεύκο). Λόγω σπουδών πήρα ανβολή. Πέρυσι πάλι ήρθε χαρτι πάλι για Μεγάλο Πεύκο (έλεος; ). Πάλι πήρα ανβολή για το μεταπτυχιακό. Τώρα έκοψα την αναβολή και λογικά θα πάω το Μάη. Το πρόβλημα είναι ότι πριν από 7 χρόνια δεν θα είχα πρόβλημα να πάω να πήξω όμως τώρα στα γεράματα... Δεν νομίζω να τη παλέψω. Μπορώ να πάω κάπου αλλού; Και τι πρέπει να κάνω;
Το χαρτί που μου έστειλαν σήμερα εγραφε οτι παρουσιαζομαι μηχανικο ναυπλιο (ΥΕΑ)... πειρα αναβολη γιατι ξαναδινω πανελλαδικες. Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα μου στειλουν χαρτι να παρουσιαστω σαν ΥΕΑ ξανα οταν τελειωσει η αναβολη ; και αν γινετε μεσα στην αναβολη να πω οτι θελω να παρουσιστω και να παω στο ναυπλιο μηχανικο (ΥΕΑ) ευχαριστω
Παιδια εμενα Το Σεπτεμβρη Μου εστειλαν ενα χαρτι που ελεγε οτι κατανεμηθηκα στο Πολ. Ναυτικο και θα κληθω για καταταξη εντος του 2009 σε ημερομηνια που δεν ειναι ακομα γνωστη. Ετσι ελεγε επι λεξη. Εγω προχτες εκανα τα χαρτια μου για αναβολη λογω σπουδων. Αν τελειωσω τις σπουδες το 2012 θα παω στο ναυτικο αφου εχω κατανεμηθει εκει; Ή οχι αφου οπως ειπε ο υπουργος θα σταματησουν να παιρνουν στο ναυτικο μετα το 2010;
- -erased-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
γιωργος έγραψε:Παιδια εμενα Το Σεπτεμβρη Μου εστειλαν ενα χαρτι που ελεγε οτι κατανεμηθηκα στο Πολ. Ναυτικο και θα κληθω για καταταξη εντος του 2009 σε ημερομηνια που δεν ειναι ακομα γνωστη. Ετσι ελεγε επι λεξη. Εγω προχτες εκανα τα χαρτια μου για αναβολη λογω σπουδων. Αν τελειωσω τις σπουδες το 2012 θα παω στο ναυτικο αφου εχω κατανεμηθει εκει; Ή οχι αφου οπως ειπε ο υπουργος θα σταματησουν να παιρνουν στο ναυτικο μετα το 2010;
Από τη στιγμή που κάνεις αναβολή θα σου έρθει νέο χαρτί κατάταξης και το παλιό θεωρείται πλέον άκυρο. Οπότε δεν παίζει ρόλο τι έλεγε.
Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
-erased- έγραψε:γιωργος έγραψε:Παιδια εμενα Το Σεπτεμβρη Μου εστειλαν ενα χαρτι που ελεγε οτι κατανεμηθηκα στο Πολ. Ναυτικο και θα κληθω για καταταξη εντος του 2009 σε ημερομηνια που δεν ειναι ακομα γνωστη. Ετσι ελεγε επι λεξη. Εγω προχτες εκανα τα χαρτια μου για αναβολη λογω σπουδων. Αν τελειωσω τις σπουδες το 2012 θα παω στο ναυτικο αφου εχω κατανεμηθει εκει; Ή οχι αφου οπως ειπε ο υπουργος θα σταματησουν να παιρνουν στο ναυτικο μετα το 2010;
Από τη στιγμή που κάνεις αναβολή θα σου έρθει νέο χαρτί κατάταξης και το παλιό θεωρείται πλέον άκυρο. Οπότε δεν παίζει ρόλο τι έλεγε.
Φίλε μου εισαι 100% λάθος σε αυτό.
Το πρώτο χαρτί ισχύει και στο δευτερο χαρτί δεν λεει ποτέ κάτι διαφορετικό από το πρώτο εκτός αν έχει γινει μεταταξη.
Απο τη στιγμη που σου εχει ερθει το πρωτο χαρτι σημαινει πως εχεις καταταχθεί στο Ναυτικό ας πουμε. Αυτο δεν αλλάζει με τίποτα, εκτός απο μετάταξη.
Βρες έστω ΕΝΑΝ να του εχει ερθει πρωτο χαρτί για Αεροποριά ή Ναυτικό και το δευτερο να του ήρθε για στρατό ξηράς χωρίς να έχει κάνει τιποτα και θα το πιστεψω αυτό που λες. Τυχαινει να έχω ρωτήσει πολύ για το θέμα, και εχω αρκετούς γνωστούς με πρώτο χαρτί για αεροπορία και ναυτικό (από τους τυχερούς δηλαδη) και κανένας δεν πήγε κάπου διαφορετικά.
Και για να συμπληρώσω τον εαυτό μου, να σου πω που εχεις μπερδευτει.
Αυτο που λες για το πρωτο και δευτερο χαρτι ισχύει εντος του κλάδου, και όχι για αλλαγή κλάδου.
Τι θέλω να πω:
Το πρώτο χαρτί μπορει να σου ερθει και να λεει Στρατος Ξηρας - Πεζικο, ενώ το δευτερο να λεει Στρατος Ξηρας - Τεθωρακισμενα.
Αλλαγή σωματος δηλαδη, αυτό γινεται ανετα και συνεχως μετα το κοψιμο της αναβολής. Μεταταξη δεν γινεται, να αλλαξει δηλαδη καποιος απο εναν κλαδο σε αλλο. Ειναι τελειως διαφορετικο και επικρατει συγχιση στον κοσμο.
Μεταταξεις χωρις να μπει καποιος στην 'μεση' δεν γινονται ποτε (και μαλλον πλεον δεν γινονται καθολου αφου σε αυτη την εσσο δεν εγινε καμια! )
Αυτο που λες για το πρωτο και δευτερο χαρτι ισχύει εντος του κλάδου, και όχι για αλλαγή κλάδου.
Τι θέλω να πω:
Το πρώτο χαρτί μπορει να σου ερθει και να λεει Στρατος Ξηρας - Πεζικο, ενώ το δευτερο να λεει Στρατος Ξηρας - Τεθωρακισμενα.
Αλλαγή σωματος δηλαδη, αυτό γινεται ανετα και συνεχως μετα το κοψιμο της αναβολής. Μεταταξη δεν γινεται, να αλλαξει δηλαδη καποιος απο εναν κλαδο σε αλλο. Ειναι τελειως διαφορετικο και επικρατει συγχιση στον κοσμο.
Μεταταξεις χωρις να μπει καποιος στην 'μεση' δεν γινονται ποτε (και μαλλον πλεον δεν γινονται καθολου αφου σε αυτη την εσσο δεν εγινε καμια! )
Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο που ξεκίνησε το post.
Μου έχει έρθει χαρτί για αεροπορία, πέρασα περιοδεύον το 2000, πήρα αναβολή για σπουδές Και τώρα Θέλω να πάω ειδικές δυνάμεις.
Γίνεται κάτι τέτοιο; Μπορείς και από κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της αεροπορίας να δηλώσεις ειδικές δυνάμεις;
Έχω ρωτήσει παντού και πάντα η απάντηση είναι διαφορετική. Από το ότι μπορείς άνετα όταν διακόψεις την αναβολή σου να δηλώσεις ΕΔ μέχρι το ότι χρειάζεται μέσον κτλ.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.
Σας ευχαριστώ
Μου έχει έρθει χαρτί για αεροπορία, πέρασα περιοδεύον το 2000, πήρα αναβολή για σπουδές Και τώρα Θέλω να πάω ειδικές δυνάμεις.
Γίνεται κάτι τέτοιο; Μπορείς και από κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων της αεροπορίας να δηλώσεις ειδικές δυνάμεις;
Έχω ρωτήσει παντού και πάντα η απάντηση είναι διαφορετική. Από το ότι μπορείς άνετα όταν διακόψεις την αναβολή σου να δηλώσεις ΕΔ μέχρι το ότι χρειάζεται μέσον κτλ.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.
Σας ευχαριστώ
Παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. οταν ειχα τελειωσει το λυκειο εκανα κατι χαρτια στη στρατολογια για το που προτιμαω να καταταγω. επειτα πηγα πανεπιστημιο. οταν με το καλο θελω να καταταγω θα κανω παλι αναλογη δηλωση ωστε να αλλαξω το που θελω να παω;(γιατι θα ηθελα να δηλωσω ειδικες δυναμεισ) ... ελπιζω να μην ακουγεται χαζη η ερωτηση. σας ευχαριστω!
gikos έγραψε:Παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Οταν ειχα τελειωσει το λυκειο εκανα κατι χαρτια στη στρατολογια για το που προτιμαω να καταταγω. Επειτα πηγα πανεπιστημιο. Οταν με το καλο θελω να καταταγω θα κανω παλι αναλογη δηλωση ωστε να αλλαξω το που θελω να παω;(γιατι θα ηθελα να δηλωσω ειδικες δυναμεισ) ... Ελπιζω να μην ακουγεται χαζη η ερωτηση. Σας ευχαριστω!
Όχι.
Απλώς εάν καταταγείς σε άλλο Όπλο-Σώμα και θελήσεις να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις, να ξέρεις ότι σε κάθε Κέντρο νεοσυλλέκτων έρχονται κλιμάκια από Ειδικές Δυνάμεις-Στρατονομία-Προεδρική Φρουρά για επιλογή νεοσυλλέκτων.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.
Χαιρετώ το φόρουμ και τους Έλληνες φιλους.
Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών εως το Μάιο του 2009. Διέκοψα απο τη σχολή που ήμουν για να συνεχίσω τις σπουδές μου αργότερα στο εξωτερικό. Ομως μου ήρθε το χαρτί πριν 3 ημέρες για να παρουσιαστώ στην Καλαμάτα ΚΕΔΒ (Β ΕΣΣΟ) στις 19 μαίου όμως. Δυστυχώς δεν μου δίνεται η δυνατότητα να προσκομίσω δικαιολογητικά απο τη σχολή του εξωτερικού πριν απο τον Αύγουστο.
Με λίγα λόγια πρέπει να παρουσιαστώ.
Γνωριζει κανείς πως θα γινόταν να παρουσιαστώ τουλάχιστον σε κάποιο άλλο κεντρο;(Πυροβολικό - τεθωρακισμένα - σωμα εφοδιασμού μεταφορών)
Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών εως το Μάιο του 2009. Διέκοψα απο τη σχολή που ήμουν για να συνεχίσω τις σπουδές μου αργότερα στο εξωτερικό. Ομως μου ήρθε το χαρτί πριν 3 ημέρες για να παρουσιαστώ στην Καλαμάτα ΚΕΔΒ (Β ΕΣΣΟ) στις 19 μαίου όμως. Δυστυχώς δεν μου δίνεται η δυνατότητα να προσκομίσω δικαιολογητικά απο τη σχολή του εξωτερικού πριν απο τον Αύγουστο.
Με λίγα λόγια πρέπει να παρουσιαστώ.
Γνωριζει κανείς πως θα γινόταν να παρουσιαστώ τουλάχιστον σε κάποιο άλλο κεντρο;(Πυροβολικό - τεθωρακισμένα - σωμα εφοδιασμού μεταφορών)
Μόνο βύσμα. Πως αλλιώς σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνει;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες