ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Ειμαι φανταρος και απολυομαι τον νοεμβρη, υπηρετω εξαμηνη θητεια επειδη ειμαι κατοικος εξωτερικου. Επειδη τον σεπτεμβρη παντρευομαι θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανενας να μου πει τι αδεια δικαιουμαι. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλησπερα σας. Δεν ξερω ισως και να ειναι βλακωδες αυτο που ρωταω αλλα χρειαζομε την βοηθεια σας. Εχω σπασει την αναβολη μου και ειναι να μπω Νοεμβριο ομως θα ηθελα να ξαναδωσω πανελληνιες, Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως αν γινεται να δωσω πανελληνιες ενω ειμαι φανταρος δηλαδη να παρω αδεια την περιοδο των πανελληνιων και να δωσω?
Σε αυτό δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς, άδεια για πανελλήνιες δεν υπάρχει, τώρα αν μπορέσεις σε εκείνο το χρονικό διάστημα να πάρεις κανονική άδεια είναι θέμα διοικήσεως.
Καλησπερα σε ολους. ειμαι παντρεμενος και η γυναικα μου ειναι στον εβδομο μηνα της κυησης. ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου πει αν δικαιουμαι καποια αδεια, πχ. γονικη; σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Σε κανα μήνα παρουσιάζομαι Σπάρτη και μετα μονάδα θα είμαι στον τόπο κατοικίας και καταγωγής μου καθώς είναι παραμεθώριος (νησί).
Ήθελα να ρωτήσω το εξής :
Απο όσο ξέρω οι άδειες είναι σύνολο 18 μέρες σε όλη τη θητεία, δηλαδή περίπου 2 μέρες για καθε 2μηνο θητείας. Ισχύει και σε μένα που είμαι 8μηνιτης ή είναι κατα 2 λιγότερες ;
Έπειτα τι διαφορά έχουν οι άδειες απο τις εξόδους ; Οι έξοδοι είναι για λίγες ώρες χωρίς διανυκτέρευση ; Ή μπορώ να κάνω και διανυκτέρευση δεδομένου οτι το σπίτι μου θα είναι κοντά στη μονάδα ;
Αν κατάλαβα καλά το καθε ποτε θα παιρνεις εξοδο εξαρταται απο την ειδικοτητα σου στη μονάδα και τη δουλεια που εχεις εκει να κάνεις ; Δηλαδή αν πχ η ειδικοτητα μου ειναι να καταμετρω κάτι ή γραφέας μόλις τελειωσω τη δουλεια μου (πχ καταμετρηση ή γραφειορατια κλπ) μπορώ να ειμαι εξοδουχος ; Ή θα πρέπει να κάνω σκοπιές ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρυ για τα πολλά ερωτήματα !
Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι στις 19/01 στην 124 ΠΒΕ στην Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Τι προβλέπεται να γίνει γενικότερα για τους στρατεύσιμους της α' εσσό 2015 και τις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουραίου! Θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε εκλογική άδεια (παρότι δεν θα έχουμε προλάβει να ορκιστούμε) και να ψηφίσουμε στον τόπο κατοικίας μας; Ευχαριστώ!
gspanos85 έγραψε:Καλησπέρα σας, παρουσιάζομαι στις 19/01 στην 124 ΠΒΕ στην Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Τι προβλέπεται να γίνει γενικότερα για τους στρατεύσιμους της α' εσσό 2015 και τις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουραίου! Θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε εκλογική άδεια (παρότι δεν θα έχουμε προλάβει να ορκιστούμε) και να ψηφίσουμε στον τόπο κατοικίας μας; Ευχαριστώ!
Θα σας ρωτήσουν 2 μέρες πριν τον καθένα ξεχωριστά τι θα ψηφίσετε κι αν τους ικανοποιούν οι απαντήσεις σας, θα πάρετε εκλογική άδεια. Πλάκα κάνω βέβαια.
Εχω μια ερωτηση. Επειδη θελω να δωσω μαθηματα τη περιοδο 19-22 ιαν.το θεμα ειναι οτι ο δοιηκητης μου ειπε οτι δεν μπορει να μου δωσει αδεια λογω εκλογων.
ισχυει κατι τετοιο ή δικαιουμαι κανονικα (φοιτητικη αδεια);
μηπως ενοουσε οτι δεν μπορω να παρω κανονικη;
μια φιλη μου ειπε οτι συμφωνω με το προεδρικο διαταγμα δικαιουμαι κανονικα φοιτητικη και μονο αδεια λογω εκλογων.