Διαβασα ολες τις προηγουμενες σελιδες και απλα θα ηθελα να επιβεβαιωσω εαν καταλαβα σωστα.Ο καλυτερος μου φιλος μολις βρηκε δουλεια με ετησια συμβαση στον Καναδα. Κανονικα πρεπει να παει στρατο τον Μαρτιο του 2013. Προφανως θα βγει ανυποτακτος εξωτερικου. Αυτο σημαινει οτι θα υποχρεουται να κανει 6 μηνες θητεια Αφου ειναι κατοικος εξωτερικου απο εδω και περα, ή 9 μηνες οπως ειναι κανονικα η θητεια;
Εαν καποιος ξερει και μπορει να πει με σιγουρια θα τον ευχαριστουσα ιδιαιτερα!
Πριν λίγο καιρό διέκοψα την αναβολή μου και κατατάσσομαι με την Α' ΕΣΣΟ του 2013. Οι γονείς μου έχουν φύγει από τη ζωή πριν αρκετά χρόνια. Ο πατέρας μου από πρώτο γάμο είχε ένα τέκνο (γύρω στα 40) με τον οποίο δεν είχα καμία επαφή ποτέ στη ζωή μου (μόνο στην κηδεία του). Εγώ και η αδερφή μου είμαστε τέκνα εκτός γάμου με την αδερφή μου να είναι μεγαλύτερη από εμένα και έγγαμη. Από τη στρατολογία μου λένε διάφορα κάθε φορά. Ξέρετε τι δικαιούμαι (θητεία, τόπος που θα υπηρετήσω). Επίσης το εισόδημά μου είναι πολύ μικρό. Σας ρωτώ γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Καλημέρα, Είμαι ο μικρότερος γιος τρίτεκνης οικογένειας με ένα μεγαλύτερο αδερφό και μία μεγαλύτερη αδερφή αλλά ενώ εγώ είμαι 26 ο μεγαλύτερος αδερφός μου είναι 43 με δική του οικογένεια. Ο πατέρας μου είναι ανω των 70 και με 67% αναπηρία. Δικαιούμαι 8μηνης θητείας; Σε άλλες περιπτώσεις φορολογιας κλπ η οικογένειά μου δεν θεωρείται τρίτεκνη καθώς τα αδέρφια μου έχουν δικιές τους οικογένειες. Σε αυτήν τι γίνεται; Διαβασα όλες τις περιπτώσεις στο φόρουμ και δεν βρήκα αντίστοιχη. Τα φώτα σας.
Καλησπέρες!Παρουσιάζομαι τον Μάρτη, είμαι πατέρας ενός παιδιού καθώς επίσης και συντηρώ την μάνα μου και την αδερφή μου (αφού ο πατέρας μου είναι εξαφανισμένος) οι οποίες το μόνο εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μάνας μου αφού η αδερφή μου σπουδάζει... Σε αυτή την περίπτωση η θητεία μου είναι 6μηνη η 8μηνη;
Καλησπέρα. Θα ήθελα σας παρακαλώ μια υπεύθυνη απάντηση απο κάποιον που γνωρίζει.
Είμαι 27 χρονών, ο μόνος γιος στην οικογένεια, έχω μια αδερφή 31 χρονων παντρεμένη με παιδί και οι δυο γονείς μου εχουν πεθάνει.
γνωρίζω οτι υπάγομαι στην κατηγορία:
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
Υπηρετώ ήδη σχεδόν ενάμιση μήνα, εχω καταθέσει πιστοποιητικά στην στρατολογία και μου χουν πει οτι το δικαιούμαι αλλα δεν εχω παρει καποια απαντηση επισημη οτι εχει εγκριθει (καποιο εγγραφο πχ) και ανησυχώ λογω του οτι πολλοι λενε πραγματα εκει χωρις να γνωρίζουν επακριβώς
η ανησυχία μου ειναι οτι μπορεί να μην γινει δεκτό λόγω του οτι υπάρχει μεγαλύτερη αδερφή. υπάρχει τέτοια περίπτωση; Γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό;