Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από yandr »

Αλεξης έγραψε:Τι Ι θα βγω; Συγγνωμη για το αναλυτικο θα εκτιμουσα μια απαντηση ευχαριστώ πολυ!
Απαλλαγή θα πάρεις, αρκεί να υπάρχουν οι σχετικές γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Giannis έγραψε:Αφου λοιπον κοιταξα τον πινακα ειδα οτι στο παχος εχω ΔΑ δηλαδη Δυχρονη αναβολη ενω στα ματια δεν εχω τιποτα αυτο σημαινει οτι θεωριται ανιατη και παιρνω κατευθειαν Ι5 η οχι.

Εφόσον κοίταξες στον πίνακα και λέει 2-χρονη αναβολή, προφανώς αυτό θα δοθεί σε πρώτη φάση.
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Φιλε yard το ΠΔ λεει οτι θα μετρησει η πιο σαβαρη απο τις παθησεις που εχεις αρα λογικα τα ματια, οποτε διπλα απο τα ματια δεν εχει αναβολη που δικαιουσε αρα ξαναροταω αυτο σημαινει κατευθειαν Ι5;
jimakos

Δημοσίευση από jimakos »

Καλησπέρα παιδιά.
Θέλω να ρωτήσω κάτι σε σχέση με το αν μπορώ να πάρω αναβολή.

Έχω κάνει πριν τρία χρονια επέμβαση χιαστού στο αριστερό γόνατο, και πριν 3 μήνες έχω πάθει ρήξη και στο δεξί, και όπως είναι φυσικό πρέπει να κάνω επέμβαση πάλι... Μου ήρθε χαρτί για 2 μαΐου. Μπορώ να πάρω αναβολή και να μπω μετά την αποθεραπεία μου;
Ευχαριστώ εκ τον προτερων
αλεξης

Δημοσίευση από αλεξης »

Ευχαριστω πολυ yandr για την γρηγορη απαντηση σου
jimakos

Δημοσίευση από jimakos »

Δεν γνωρίζει κάποιος παιδιά?
Καρδιβουρκος

Δημοσίευση από Καρδιβουρκος »

Γεια σας, τεραστιο προβλημα Και δεν το χω ξανα δει, ουτε ακουσει. Σιγουρα ουτε κι εσεις!:) , εχω σκληρυνση κατα πλακας, περπαταω ακομα αλλα κουραζονται τα ποδια μου στα 300 -800 μετρα περπατημα και πρεπει να ξεκουραστω γενικοτερα καμια ωρα πριν κανω παλι χρηση ποδιων. Αυτο ειναι το κυριοτερο συμπτωμα, Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να παρω απαλαγη! Θελω να υπηρετησω ! Νοσηλευομαι για την θεραπεια μου μια φορα τον μηνα σε νοσοκ της Θεσσαλονικης. Εχω την ενημερωση οτι στα παλικαρια που πανε Στρατο και ειναι στην ιδια κατασταση, Τους προτεινουν, να προτιμησουν να υπηρετησουν πχ σε καποιο γραφειο, παρα να τους δωσουν απαλαγη
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Το θεωρώ περίπου αδύνατον αυτό που λες... Ι5 παθολογικό.
Λευτερης

Δημοσίευση από Λευτερης »

Γεια, μια ερωτηση, μπαινω ειδικες δυναμεις τωρα Μαιο και φοβαμαι μηπως δε βγω Ι1, γιατι ειχα παθει ενα καταγμα στο χερι πριν 3 χρονια και ειχα βαλει βιδες αλλα τις εβγαλα περυσι, το χερι ειναι 100% λειτουργικο απλα φαινεται μια ουλη. Υπαρχει περιπτωση να μη βγω Ι1;
pectusexc

Δημοσίευση από pectusexc »

Προβλημα θωρακα!
Γεια σας! Παρουσιαζομαι την Δευτερα 2/5 και δεν ξερω τι θα κανω με το προβλημα που εχω.
Εχω pectus excavatum δηλαδη παρατεταμενο θωρακα λογω αναπτυξιακου προβληματος (αποτομο υψος κλπ) το οποιο φαινεται ακομα κι οτνα ειμαι ντυμενος και επισης με εμποδιζει να κανω ασκησεις κλπ.
Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να παρω Ι5 οπως και στον φεκ αναφερεται στο αρθρο 479.
Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου απαντησει!
Καλη θητεια σε ολους!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Εφόσον αναφέρεται στο ΦΕΚ γιατί να μην πάρεις;
pectusexc

Yandr ομως δεν εχω κανει καποιες προσφατες εξετασεις καθως ημουν στο εξωτερικο και λογω δουλειας κλπ δεν προλαβα και τωρα δεν προλαβαινω να παω φρουραρχειο κλπ να το τρεξω.
Την ημερα που θα παρουσιαστω τους το λεω και με πανε για εξεταση; Με δυκολευει να κανω ασκησεις και στην αναπνοη οταν κανω ασκησεις και γενικως κουραζομαι. Ειναι ορατο ακομα και με ντυσιμο οσον αφορα το αισθητικο τομεα επισης το οποιο το 479 το αναφερει. Σ'ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση! Απλως ρωτησα επειδη νιωθω αβολα...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

pectusexc έγραψε:Yandr ομως δεν εχω κανει καποιες προσφατες εξετασεις καθως ημουν στο εξωτερικο και λογω δουλειας κλπ δεν προλαβα και τωρα δεν προλαβαινω να παω φρουραρχειο κλπ να το τρεξω.
1. Την ημερα που θα παρουσιαστω τους το λεω και με πανε για εξεταση; Με δυκολευει να κανω ασκησεις και στην αναπνοη οταν κανω ασκησεις και γενικως κουραζομαι.Ειναι ορατο ακομα και με ντυσιμο οσον αφορα το αισθητικο τομεα επισης το οποιο το 479 το αναφερει. Σ'ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση! Απλως ρωτησα επειδη νιωθω αβολα...

1. Θα σε πάνε την επόμενη ημέρα
2. Θα το αναφέρεις στον γιατρό και θα σε εξετάσει ξεχωριστά σε παραβάν οπότε μην προβληματίζεσαι

pectusexc

Ο. Κ σ'ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση. Και κατι ακομα. Παιρνω αμεσως απαλλαγη η' πρεπει να ξαναπαω και αλλες φορες; Βασικα να αναφερω οτι δεν φευγει παρα μονο με επεμβαση εγχειρησης η οποια στην Ελλαδα δεν ειναι ακομα και τοσο γνωστη... Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια!
θα σας πω οταν με το καλο βγαλω ακρη!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν μπορώ να σου απαντήσω αν θα πάρεις απαλλαγή την πρώτη φορά που θα πας στο νοσοκομείο, ίσως σε κρατήσουνε και για νοσηλεία 4-5 μέρες
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες