Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από yandr »

Ανάλογα με το διάστημα ανάρρωσης μπορεί να σου δώσουν αναβολή.
crtman

Δημοσίευση από crtman »

Παιδια καλησπερα και καλη χρονια,

Πριν απο εξι χρονια Ειχα τροχαιο ατυχημα το οποιο μου αφησε ενα μονιμο εξαρθημα 2-3ου βαθμου στην ακρομιοκλειδικη αρθρωση της δεξιας ομωπλατης. Εχω παρει διετη αναβολη για το προβλημα αυτο και προσφατα περασα απο επιτροπη απαλλαγων για οριστικη κριση ζητωντας Ι5 και με εκριναν Ι4.

Στο αρθρο 484 του ΦΕΚ περιγραφεται η παθηση μου Και λογιζεται ως Ι5 αλλα επειδη κατα τα λοιπα ειμαι καλα σωματικως μου ειπαν οτι πρεπει να δοκιμασω και αν οντως δεν την παλευω να δουμε τι θα κανουμε.

Η επιτροπη που περασα ηταν στο ΝΝΚ στη Σούδα και τωρα παρουσιαζομαι στην Κορινθο.

Τι επιλογες και τι πιθανότητες Έχω για να απαλλαγω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

crtman έγραψε:Παιδια καλησπερα και καλη χρονια,

Πριν απο εξι χρονια Ειχα τροχαιο ατυχημα το οποιο μου αφησε ενα μονιμο εξαρθημα 2-3ου βαθμου στην ακρομιοκλειδικη αρθρωση της δεξιας ομωπλατης. Εχω παρει διετη αναβολη για το προβλημα αυτο και προσφατα περασα απο επιτροπη απαλλαγων για οριστικη κριση ζητωντας Ι5 και με εκριναν Ι4.

Στο αρθρο 484 του ΦΕΚ περιγραφεται η παθηση μου Και λογιζεται ως Ι5 αλλα επειδη κατα τα λοιπα ειμαι καλα σωματικως μου ειπαν οτι πρεπει να δοκιμασω και αν οντως δεν την παλευω να δουμε τι θα κανουμε.

Η επιτροπη που περασα ηταν στο ΝΝΚ στη Σούδα και τωρα παρουσιαζομαι στην Κορινθο.

Τι επιλογες και τι πιθανότητες Έχω για να απαλλαγω;

Όταν θα παρουσιαστείς θα πεις ότι δεν την παλεύεις και θα πάρεις το Ι5 που το δικαιούσαι στην τελική. Καλή τύχη
jenny86
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jenny86 »

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν μπορείτει να με βοηθήσετε. Το Φεβρουάριο παρουσιάζεται ένας φίλος μου στην Αυλώνα. Έχει όμως αφαιρέσει το ένα του νεφρό. Ποιες είναι οι πιθανότητες να βγει Ι5; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

jenny86 έγραψε:Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν μπορείτει να με βοηθήσετε. Το Φεβρουάριο παρουσιάζεται ένας φίλος μου στην Αυλώνα. Έχει όμως αφαιρέσει το ένα του νεφρό. Ποιες είναι οι πιθανότητες να βγει Ι5; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ι5 Παθολογικό
jenny86
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από jenny86 »

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
john87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από john87 »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι τον φεβρουαριο παω για φανταρος εχω προβλημα βαρυκοιας αλλα θα περασω επιτροπη τωρα... Τετοια ατομα με προβλημα βαρυκοιας πανε στον στρατο ξηρας; Θελω να μαθω αν θα παω η οχι για να ξερω. Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

john87 έγραψε:Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι τον φεβρουαριο παω για φανταρος εχω προβλημα βαρυκοιας αλλα θα περασω επιτροπη τωρα... Τετοια ατομα με προβλημα βαρυκοιας πανε στον στρατο ξηρας; Θελω να μαθω αν θα παω η οχι για να ξερω. Ευχαριστω

Θα πας απλά θα είσαι άοπλος.
john87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από john87 »

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
eeee

Δημοσίευση από eeee »

Γεια σε όλους!:)
Εδώ και κάποια χρόνια έχω διαγνωσθεί από δημόσιο νοσοκομείο με κάποια ψυχιατρικά προβλήματα (όχι ψυχωσικά) και έκτοτε είμαι υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.
Είναι γενικώς ιάσιμα ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να μπορώ να θεραπευτώ πριν τη λήξη της αναβολής λόγω σπουδών μου.
Παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή, όμως, δεν παρουσιάζω κανένα απολύτως σύμπτωμα. Φαίνομαι και συμπεριφέρομαι εντελώς φυσιολογικά.
Υπάρχει περίπτωση, υπό τις δεδομένες συνθήκες, να ΜΗΝ πάρω Ι5;
Αν θεραπευτώ, το πιο πιθανό είναι να μείνουν κάποια κατάλοιπα που θα χρειάζονται κάποια ήπια φαρμακευτική αγωγή σε δύσκολες περιόδους. Σε τέτοια περίπτωση τουλάχιστον, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρω Ι5; Και αν ναι πόσα χρόνια επί πλέον χρόνια αναβολής δικαιούμαι μέχρι να θεραπευτώ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

eeee έγραψε:Γεια σε όλους!:)
Εδώ και κάποια χρόνια έχω διαγνωσθεί από δημόσιο νοσοκομείο με κάποια ψυχιατρικά προβλήματα (όχι ψυχωσικά) και έκτοτε είμαι υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.
Είναι γενικώς ιάσιμα ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να μπορώ να θεραπευτώ πριν τη λήξη της αναβολής λόγω σπουδών μου.
Παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή, όμως, δεν παρουσιάζω κανένα απολύτως σύμπτωμα. Φαίνομαι και συμπεριφέρομαι εντελώς φυσιολογικά.
Υπάρχει περίπτωση, υπό τις δεδομένες συνθήκες, να ΜΗΝ πάρω Ι5;
Αν θεραπευτώ, το πιο πιθανό είναι να μείνουν κάποια κατάλοιπα που θα χρειάζονται κάποια ήπια φαρμακευτική αγωγή σε δύσκολες περιόδους. Σε τέτοια περίπτωση τουλάχιστον, υπάρχει πιθανότητα να μην πάρω Ι5; Και αν ναι πόσα χρόνια επί πλέον χρόνια αναβολής δικαιούμαι μέχρι να θεραπευτώ;

Διάβασε το ΦΕΚ
...
xt600
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από xt600 »

Καλησπερα σε ολους και ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

μπαινω στην Α ΕΣΣΟ 2011 στην ΠΑ στην τριπολη.
πριν απο 5 χρονια ειχα μια ολικη ριξη αχιλλειου τενοντα την οποια ακολουθησε χειρουργιο. Λογω ατροφιας στον ποδι εκεινη την περιοδο ειχα παθει και κακωσει μαλακων οστων επιγονατιδας. Γενικα σαν αποτελεσμα ειναι πος πρεπει να φοραω παντα αθλητικα, και μπορω να τρεξω και πολυ, να κανω αλματα, και γενικα οι επιδοσεις μου σε θεματα αθλητισμου εχουν μμειωθει δραματικα (μεγαλη νιλα μια και ημουν ποδοσφαιριστης). Θα σας φανει γελειο αλλα για παραδειγμα λογω της ριξης λογικα το ποδι μ θα με πεθαινει αν βαραω προσοχες (αν την προσοχη την βαρανε με το αριστερο Εικόνα)

διαβασα το φεκ και σε καποια κατηγορηρια ελεγε το εξης :

συμφυσεις η αλλες παθησεις των μυων ή των τενοντων οταν εμποδιζουν ουσιαστικες κινησεις που συνηθιζονται στη στρατιωτικη υπηρεσια και που δεν θεραπευονται ευκολα.

αν ξερει καποιος ας μου εξηγησει τη Ι ΜΑΛΛΟΝ Θα παρο γτ λογω σχεδιων για την δουλεια μ δεν με παιρνει να παρω 2 χρονια ανβολη παλι και μετα να υπηρετησω.(καλυτερα Ι 4 δλδ) και επεισης ειναι κατι το οποιο δεν ελλαζει δλδ. Οι επιδοσεις μ Δεν θα αλλαξουν μεσα στα χρονια μιας και η αποκατασταση των τενοντων δεν υφισταται λογω μη καλης εματοσης.

και ποιες ενεργιες θα πρεπει να κανω για τα χαρτια που μπορει να χρειαζεται να δειξω.

ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δίπλα από κάθε κατηγορία και ασθένεια λέει και την σωματική ικανότητα. Μπες και διαβασέτο
xt600
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από xt600 »

Το εχω διαβασει στο συγκεκριμενο λεει ι5 χωρις (δα) (το εχει κενο) απλα δεν ξερω αν αυτο που εχω εγω Ειναι και αυτο που λεει το συγκεκριμενο διοτι εχει και αλλες ασθενειες με ρηξη και τενοντες και τετοια που δινει ι4, ι5 με (δα).

η βοηθεια που θα ηθελα ειναι αν γνωριζεται σε ποιο αντοιστοιχο εγω με αυτο που εχω...

ευχαριστω προκαταβολικα... Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Διάβασα τώρα για το πόδι σου όντως με το αριστερό γίνονται όλα τα και προσοχή κτλπ. Δεν ξέρω τι Ι θα βγείς. Τα χαρτιά που πρέπει να έχεις μαζί σου θα είναι από ορθοπεδικό. Αλλά να ξέρεις θα σε εξετάσουνε και εκεί
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες