Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
makis

Δημοσίευση από makis »

Γκρεκο σε ειχα ρωτησει πριν απο καμια εβδομαδα ποσα χρονια εξτρα απο τη σχολη θελω για να γινω α πλοιαρχος και μοθ ειπες οτι εξαρτατε απο εμενα... Τι ενοεις οτι εξαρτατε απο εμενα;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

makis έγραψε:Γκρεκο σε ειχα ρωτησει πριν απο καμια εβδομαδα ποσα χρονια εξτρα απο τη σχολη θελω για να γινω α πλοιαρχος και μοθ ειπες οτι εξαρτατε απο εμενα... Τι ενοεις οτι εξαρτατε απο εμενα;

Οι κάτοχοι διπλώματος Πλοιάρχου/Μηχανικού Γ' Τάξεως Εμπορικού Ναυτικού μπορούν με 24μηνη θαλασσια υπηρεσία να πάρουν το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου/Β' Μηχανικού και έπειτα με 36 μήνες θαλασσια υπηρεσία επί πλοίου σαν Υποπλοίαρχοι/Β' Μηχανικοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν το δίπλωμα του Πλοιάρχου Α' Τάξεως (Καπετάνιου) /Α' Μηχανικού. Το ποσο συντομα θα μαζεψεις αυτην την υπηρεσια εξαρταται απο σενα. Θα πρεπει βεβαια και να περασεις απο τα ΚΕΣΕΝ για την θεωρητικη σου εκπαιδευση (συνολικα +9 μηνες θεωρητικης διδασκαλιας και για τις δυο περιπτωσεις που προανεφερα παραπανω). Τωρα κανε τους υπολογισμους σου.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

makis έγραψε:Γκρεκο δηλαδη ειτε 24 μηνες κανω ειτε 36 μηνες θα κανω 9 μηνες θεωριτηκη εκπαιδευση; Δηλαδη 9 μηνες θα ειμαι εκτος θαλασσας και τους αλλους μεσα στη θαλασσα;

Οταν αποφοιτησεις απο την ΑΕΝ θα εισαι ανθυποπλοιαρχος.
Ανθυποπλοιαρχος + 24 μηνες στη θαλασσα + 9 μηνες θεωρητικη εκπαιδευση στα ΚΕΣΕΝ=Υποπλοιαρχος
Υποπλοιαρχος + 36 μηνες στη θαλασσα + 9 μηνες θεωρητικη εκπαιδευση στα ΚΕΣΕΝ=Καπετανιος
sotirisd
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από sotirisd »

Γεια σας παιδια μια ερωτηση να σας κανω, για να αποκτησω το διπλωμα β πλοιαρχου αφου ειμαι γ και αποφοιτος απο την αεν πρεπει να παω κεσεν η γινεται με τα χρονια;
dimitris1986
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitris1986 »

Για β πλοιαρχος πας μετα απο 24 μηνες θαλασσια εμπειρια και 9 μηνες θεωρητικη εκπαιδευση απο ΚΕΣΕΝ και για α πλοιαρχος μετα απο 36 μηνες θαλασσια εμπειρια και αλλους 9 μηνες θεωρητικη εκπαιδευση απο ΚΕΣΕΝ. Θες δλδ απο 8-10 χρονια αν δεν κανω λαθος (αυτο βεβαια εξαρταται κ απο εσενα) ωστε απο γ πλοιαρχος να γινεις α πλοιαρχος!
sotirisd
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δεν ειναι και τοσα πολα τα χρονια οπως γραφεις περιπου στα 6 με κατι μηνες για να γινεις πλοιαρχος.
makis

Δημοσίευση από makis »

10 χρονια για να γινεις πλοιαρχος μαζι με τα χρονια της σχολης η 10 χρονια εξτρα απο τη σχολη;

Kely

Δημοσίευση από Kely »

Καλησπερα. και εγω με την σειρα μου θα ηθελα να ρωτησω ποτε θα βγουν τα αποτελεσματα οπως επισης τι αλλες επιλογες εχουμε (εκτος πλοιου) απο την στιγμη που αποφοιτησουμε στην ακαδημια...
dimitris1986
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από dimitris1986 »

sotirisd έγραψε:Δεν ειναι και τοσα πολα τα χρονια οπως γραφεις περιπου στα 6 με κατι μηνες για να γινεις πλοιαρχος.
γιατι ρε αγορι εσενα το σπιτι σου δεν θα σε βλεπει καθολου; Με το που θα γυρνας μετα απο 6 μηνες ταξιδι θα φευγεις κιολας την επομενη μερα; Θα κατσεις τουλαχιστον 2 με 3 μηνες και μετα θα ξαναφυγεις! Εαν κατσεις λοιπον και τα συνυπολογισεις ολα αυτα θα σου βγουν απο 8-10 χρονια για να γινεις πλοιαρχος. Στα 6 και κατι που λες εσυ θα πρεπει απλα να μην πατησεις στερια καθολου!

sotirisd
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Τι να την κανω την στερια σκεψου οτι κατω απο την θαλλασα στον βυθο ειναι στερια εγω θα σκευτομε ετσι εξαλου τι να κανω στο σπιτι να κανω βουτιες στην πισηνα ασε μια χαρα θα ειμαι και εκει στα πλοια !
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

sotirisd έγραψε: Τι να την κανω την στερια σκεψου οτι κατω απο την θαλλασα στον βυθο ειναι στερια εγω θα σκευτομε ετσι εξαλου τι να κανω στο σπιτι να κανω βουτιες στην πισηνα ασε μια χαρα θα ειμαι και εκει στα πλοια !

Nα σε δω οταν κατσεις για 10 μηνες μεσα σε γκαζαδικο 300000 τονων που δεν παει ποτε σε λιμανια και με ατομα που δεν σε πανε με τιποτα... Τα ιδια θα λες; Καλυτερα να μασας παρα να μιλας... Εικόνα
sotirisd
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Θα ειμαι φιλικος με ολους και αν δεν ειμαι θα εχω απολυτη ησυχια ε και τι να κανω αυτο θα ειναι μερος της δουλειας Και αυτο γκρεκο!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

sotirisd έγραψε:Θα ειμαι φιλικος με ολους και αν δεν ειμαι θα εχω απολυτη ησυχια ε και τι να κανω αυτο θα ειναι μερος της δουλειας Και αυτο γκρεκο!

Ολα ειναι μερος της δουλειας αλλα οταν βλεπεις πολυ μπουλμε σαλταρεις και πιστεψε με 10 μηνες χωρις λιμανι ειναι αιωνας και δεν περνουν ευκολα... Οποτε οταν λες οτι θα γινεις καπετανιος σε 6 χρονια αυτο ειναι αδυνατον. Γιατι θελεις 5 χρονια καθαρη θαλασσια υπηρεσια και 18 μηνες ΚΕΣΕΝ... Υπολογισε και τα καλοκαιρια... Αρα 7 χρονακια στο νερο συνεχεια... Οποτε ειναι αδυνατον να γινεις καπετανιος οχι σε 6 αλλα ουτε σε 8 χρονια... Εαν μετα τον στρατο στα 23 με 24 μπαρκαρεις γυρω στα 33 με 35 θα πιασεις καπετανιος σε πλοιο...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

sotirisd έγραψε:Με μεσο ομως γινετε να γινω πλοιαρχος και σε λιγοτερα απο 6 χρονακια, εσυ τι λες δεν ειναι καλο το αξιωμα τοθ αντιναυαρχου η νομιζεις Οτι δεν μπωρει να κανει κατι γιαυτο νομιζω οτι σε 4το πολυ με 5 χρονια θα ειμαι καπετανιος!

Αυτα που λες δεν γινονται... Τωρα για το αντιναυαρχος... Οπως λεει και ενας φιλος εχεται μπερδεψει την π@@@α με την βουρτσα... Ναυτικος θα γινεις παληκαρι μου και οχι μ@@@@ας αξιωματικος του πολεμικου ναυτικου=πιλαφαςΕικόνα... Μην αναιρεις αυτα που λεω γιατι εχω πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο σενα... Εαν βεβαια αυτα που λεω δεν σου αρεσουν εεε ειναι αλλου παπα ευαγγελιο... Συμφωνα με το χρονοδιαγραμμα ουτε σε 5 χρονια δεν γινεσαι καπετανιοςΕικόνα... Μπες πρωτα στην σχολη... Τελειωσε την μεσα σε 4 χρονια εαν μπορεσεις και οχι περισσοτερο, βγαλε το διπλωμα του ανθυποπλοιαρχου, πηγαινε φανταρος (αρα -1 χρονος) ... Οποτε γυρω στα 23 με 24 θα μπαρκαρεις ως ανθυποπλοιαρχος και οχι αμεσως... Εαν εισαι τυχερος 2,5 με 3 χρονια θα μαζεψεις την υπηρεσια που θελεις για υποπλοιαρχος=γραμμματικος, πηγαινε στα ΚΕΣΕΝ για 9 μηνες (δηλαδη θα χασεις 1 χρονο που αμφιβαλω εαν θα αντεξεις οικονομικα να μην δουλεψεις για 1 χρονο και δεν σε βλεπω να περνεις και τους 3 κυκλους μαζι στα ΚΕΣΕΝ), αρα θα χασεις μεγαλυτερο χρονο... Οποτε στα 28 με 29 βαρια βαρια για υποπλοιαρχος... Και μετα σε καμια 5 χρονια σε βλεπω να ξαναμαζεβεις την υπηρεσια που θελεις για καπετανιος και μετα αντε παλι στα ΚΕΣΕΝ... Αρα γυρω στα 34 με 35 σε βλεπω για καπετανιο και παλι αμα... Το ποιο γρηγορο που εχεις να κανεις ειναι στα 32 (παρα μα παρα πολυ δυσκολο και κουραστικο) να εισαι καπετανιος αλλα πρεπει να σε βλεπουν οι δικοι σου και η γκομενα σου 2 με 3 μηνες το χρονο μονο.
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Παρ Σεπ 03, 2010 6:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

sotirisd έγραψε:Μα τι μου λες τωρα οτι εγω δεν θα μπορεσω να κατσω για οικονομικο λογο και πως το ξερεις εσυ η μαλλον ξερεις την δικη μου οικογενεια ειναι τον μεγαλο παππου μου που εχει 3 εργοστασια με πλαστικα και οτι εγω δεν θα μπορεσω για ενα χρονο στα οικονομικα, κανε μου μια χαρη (φιλικα παντα) ρωτα με κατι που δεν ξερεις, οπως γιατι θελω να γινω εμποροπλοιαρχος και που μενω και πως πανε τα οικονομικα μου !

Mε τη μονη διαφορα οτι εγω τα εχω περασει αυτα ενω ακομα εσυ εισαι στην αρχηΕικόνα... Δεν προκειτε να γινεις καπετανιος σε 6 χρονια. Δεν γινεται... Απλα μαθηματικα ειναι 5 χρονια καθαρη θαλλασια υπηρεσια και 2 χρονια ΚΕΣΕΝ ποσα μας κανουν?7 χρονια στο νερο... Και το σιγουρο ειναι οτι θα κανεις γυρω στα 9 με 10 χρονια να υπολογιζεις... απο ολα αυτα που εγραψα δυστυχως δεν καταλαβες τιποτα και επιμενεις στο δικο σου... Τεσπα να προσεχεις με αυτην την νοοτροπια που εχεις... Τωρα για την ερωτηση που πρεπει να σου κανω για ποιο λογο θελεις να γινεις ναυτικος... Καλυτερα να ρωτησεις τον ευατο σου σε 4 με 6 χρονια και πιστεψε με πολλοι απογοητευονται απο το πρωτο κιολας μπαρκο... και μην ξεχνας οτι οι θεσεις των πλοιαρχων ειναι κορεσμενες και δεν θα βρισκεις ευκολα ελευθερη θεση να μπαρκαρεις. Την μεγαλυτερη ανεση την εχουν οι μηχανικοι που ειναι παρα πολυ λιγοτεροι απο τους πλοιαρχους και εχουν την αναση να μπαρκαρουν παρα μα παρα πολυ ευκολα... δεν ειναι τυχαιο οτι πριν 4 μηνες τον μαιο, καποιες μεγαλες ναυτιλιακες εταιρειες ηρθαν στα ΚΕΣΕΝ/Μηχανικων και οχι στους πλοιαρχους και παρακαλουσαν για πληρωματα. Ολα αυτα αναιρουν αμεσως αυτα που γραφεις οτι θα γινεις καπετανιος σε 6 χρονια...
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Σάβ Σεπ 04, 2010 1:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης