Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας
Υπνοβατω καθε περιπου 2 μηνες και οχι σε μεγαλο βαθμο...
θα ηθελα να μαθω αν αλλαζει το Ι1 και αν πρεπει να το αναφερω οταν παρουσιαστω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 126
4me έγραψε:Υπνοβατω καθε περιπου 2 μηνες και οχι σε μεγαλο βαθμο...
- Υπνοβασία ελαφριάς μορφής = Ι3 Άοπλος οπότε αν δεν θέλεις να βγεις άοπλος μην το δηλώσεις
Παιδιά καλημέρα. Πάσχω απο ατοπική δερματίτιδα μεγάλου βαθμου (προβλημα Με σκονη, βρωμια, μαλλινα κλπ κλπ). Μηπως ξέρει κανείς τι γίνεται με την περίπτωση μου στο στρατό;
-
- Στρατηγός
manualli έγραψε:Παιδιά καλημέρα. Πάσχω απο ατοπική δερματίτιδα μεγάλου βαθμου (προβλημα Με σκονη, βρωμια, μαλλινα κλπ κλπ). Μηπως ξέρει κανείς τι γίνεται με την περίπτωση μου στο στρατό;
Στα δερματικά νοσήματα η παθησή σου δεν υπάρχει. Μήπως έχει άλλη ονομασία;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα
Ειμαι 20 χρονων και αποφασισα να παω στρατο τον αυγουστο που μας ερχεται. Εχω ενα προβλημα υγιεας και χρειαζομαι καποιες συμβουλες. Στα 14 μου σε μια πιεστικη περιοδο, εκει που καθομουν το αριστερο μου χερι και η αριστερη μου γλωσσα μουδιασαν για μεριπου 3 ωρες. Δλδ δν μπορουσα να τα κουνησω καθολου και εννοειται να μιλησω. Πηγαμε στο νοσοκομειο και εμεινα 5 μερες και εχασα 10 κιλα απο τις συνεχομενες εξετασεις.
Η διαγνωση απο το πρωτο νοσοκομειο ειναι :MRI εγκεφαλου παρουσια μικρου φλεβικου αγγειωματος μετωπιαιας ΔΕ. Υπεραιμιαηθμοειδων κυψελλων ΑΡ με παρουσια λιγου υλικου τοπικα.
Απο το ΙΚΑ ειναι: Μικρο φλεβωδες αγγειωμα στον φεξιο μετωπιαιο λοβο παρα το μετωπιαιο κερας της συστοιχης πλαγιας κοιλιας μεσω υποενδυναμικης φλεβας της συστοιχης πλαγιας κοιλιας στο συστημα των εν βαθει εγκεφαλικων φλεβων. Απλασια του αριστερου εγκαρσιου κολπου.
Οι γιατροι μου ειπαν οτι απο εδω και περα απαγορευται να αθλουμαι (επαιζα μπαλλα), να πιεζομαι, να πινω, να καπνιζω και γενικα να μην κανω τιποτα που χρειαζεται εντονη σωματικη ασκηση η ψυχικη πιεση. Επισης οι ιατρικες επιτροπες που περασα τοτε μ ειπαν οτι πρεπει να εγχειριστω αμεσα γιατι κυκλοφωρω με μια βομβα στο κεφαλι μου που ανα πασα στιγμη μπορει να με σκοτωσει. Δεν εκανα ποτε την εγχειριση γιατι φοβαμαι.
Απο τοτε τα συμπτωματα δεν εφυγαν ποτε αλλα ποτε ξανα δεν ηταν τοσο εντονα. Δλδ ακομα εχω πολυ εντονους πονοκεφαλους που δεν με αφηνουν να κανω τπτ ολη μερα, ζαλιζομαι, το αριστερο μου χερι ειναι καπως μουδιασμενο. Αυτο οπως καταλαβαινετε ειχε και επιπτωσεις στην προσωπικη μου ζωη (σπουδες, δουλεια, φιλιες, γυναικες) που δεν θα ηθελα να επεκταθω.
Θελω να ρωτησω
1) ειμαι καταληλος για να υπηρετησω ;
2) εαν ναι, ως τι;
3) εαν οχι, τι πρεπει να κανω για να το μαθουν στο στρατο (οταν πηρα αναβολη ειχα δωσει τις εξετασεις μου) ;
4) γνωριζεται καποιον με παρομοιο θεμα ;
Ειμαι 20 χρονων και αποφασισα να παω στρατο τον αυγουστο που μας ερχεται. Εχω ενα προβλημα υγιεας και χρειαζομαι καποιες συμβουλες. Στα 14 μου σε μια πιεστικη περιοδο, εκει που καθομουν το αριστερο μου χερι και η αριστερη μου γλωσσα μουδιασαν για μεριπου 3 ωρες. Δλδ δν μπορουσα να τα κουνησω καθολου και εννοειται να μιλησω. Πηγαμε στο νοσοκομειο και εμεινα 5 μερες και εχασα 10 κιλα απο τις συνεχομενες εξετασεις.
Η διαγνωση απο το πρωτο νοσοκομειο ειναι :MRI εγκεφαλου παρουσια μικρου φλεβικου αγγειωματος μετωπιαιας ΔΕ. Υπεραιμιαηθμοειδων κυψελλων ΑΡ με παρουσια λιγου υλικου τοπικα.
Απο το ΙΚΑ ειναι: Μικρο φλεβωδες αγγειωμα στον φεξιο μετωπιαιο λοβο παρα το μετωπιαιο κερας της συστοιχης πλαγιας κοιλιας μεσω υποενδυναμικης φλεβας της συστοιχης πλαγιας κοιλιας στο συστημα των εν βαθει εγκεφαλικων φλεβων. Απλασια του αριστερου εγκαρσιου κολπου.
Οι γιατροι μου ειπαν οτι απο εδω και περα απαγορευται να αθλουμαι (επαιζα μπαλλα), να πιεζομαι, να πινω, να καπνιζω και γενικα να μην κανω τιποτα που χρειαζεται εντονη σωματικη ασκηση η ψυχικη πιεση. Επισης οι ιατρικες επιτροπες που περασα τοτε μ ειπαν οτι πρεπει να εγχειριστω αμεσα γιατι κυκλοφωρω με μια βομβα στο κεφαλι μου που ανα πασα στιγμη μπορει να με σκοτωσει. Δεν εκανα ποτε την εγχειριση γιατι φοβαμαι.
Απο τοτε τα συμπτωματα δεν εφυγαν ποτε αλλα ποτε ξανα δεν ηταν τοσο εντονα. Δλδ ακομα εχω πολυ εντονους πονοκεφαλους που δεν με αφηνουν να κανω τπτ ολη μερα, ζαλιζομαι, το αριστερο μου χερι ειναι καπως μουδιασμενο. Αυτο οπως καταλαβαινετε ειχε και επιπτωσεις στην προσωπικη μου ζωη (σπουδες, δουλεια, φιλιες, γυναικες) που δεν θα ηθελα να επεκταθω.
Θελω να ρωτησω
1) ειμαι καταληλος για να υπηρετησω ;
2) εαν ναι, ως τι;
3) εαν οχι, τι πρεπει να κανω για να το μαθουν στο στρατο (οταν πηρα αναβολη ειχα δωσει τις εξετασεις μου) ;
4) γνωριζεται καποιον με παρομοιο θεμα ;
-
- Στρατηγός
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ. Ρίξε μια ματία στο φέκ να δεις αν υπάρχει η παθησή σου. Αν υπάρχει θα αναγράφει και δίπλα αν υπηρετήσεις και τι σωματική ικανότητα έχεις
/stratologia/swmatikiikanotita.pdf
...
/stratologia/swmatikiikanotita.pdf
...
Γεια σας παιδια. Μια ερωτιση θελω να κανω. Ειμαι 18 χρονον κια ειχα ενα τροχαιο... Αφαιρεσα τι σπλινα μου πριν 6 μηνεσ... Σε 3 χρονια μπαινω φανταρος και θα ειθελα να μαθω αν μπορω να κανω τιν θειτια μου κανονικα... Χωρις να με βγαλουν ι-4 η ι-5 η οτιδιποτε. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα στο μελον. Απλα μου αρεσει ο στρατος και θα ειθελα να κανω τιν θειτια μου κανονικα... Μια απαντηση απο καποιον που χερει θα με βοηθαγε πολυ. Ευχαριστω.
-
- Στρατηγός
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ έγραψε:Γεια σας παιδια. Μια ερωτιση θελω να κανω. Ειμαι 18 χρονον κια ειχα ενα τροχαιο... Αφαιρεσα τι σπλινα μου πριν 6 μηνεσ... Σε 3 χρονια μπαινω φανταρος και θα ειθελα να μαθω αν μπορω να κανω τιν θειτια μου κανονικα... Χωρις να με βγαλουν ι-4 η ι-5 η οτιδιποτε. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα στο μελον. Απλα μου αρεσει ο στρατος και θα ειθελα να κανω τιν θειτια μου κανονικα... Μια απαντηση απο καποιον που χερει θα με βοηθαγε πολυ. Ευχαριστω.
Καλησπέρα μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο ΦΕΚ αν το πρόβλημα υγείας που είχες αναφέρεται εκεί μέσα θα σου λέει και δίπλα τι σωματική ικανότητα θα έχεις στον στρατό (Ι1, Ι2, Ι3, Ι4) αν σου έχει δίπλα Ι5 πάει να πει ότι παίρνεις απαλλαγή
Παιδιά Είμαι Μαθητής Γ' Λυκείου Ήρθε Στο Σχολείο Μας για Περιοδεύων. Έχω Υπερμετρικό Αστιγματισμό Καθως και κύφωση Γνωρίζεται Τι Ι θα Είμαι Καθώς Και τις Δουλειές Πού Εκτελεί Αυτή Η Ομάδα. Γιατί Αν Πάμε Στρατό Να Πάμε Όχι Να Είμαστε Ι5
-
- Στρατηγός
MichaelGR έγραψε:Παιδιά Είμαι Μαθητής Γ' Λυκείου Ήρθε Στο Σχολείο Μας για Περιοδεύων. Έχω Υπερμετρικό Αστιγματισμό Καθως και κύφωση Γνωρίζεται Τι Ι θα Είμαι Καθώς Και τις Δουλειές Πού Εκτελεί Αυτή Η Ομάδα. Γιατί Αν Πάμε Στρατό Να Πάμε Όχι Να Είμαστε Ι5
Στο ΦΕΚ Μπορείς να βρεις και τις 2 παθήσεις (έχει ξεχωριστές κατηγορίες για όλα) Και δίπλα αναγράφεται τι σωματική ικανότητα (ΣΙ) θα έχεις στον στρατό
...
Δηλαδη ποια ειναι τα κριτηρια για να σε ενταξουν σε καθε κατηγορια Ι απο Ι1 εως και Ι5;
μηπως θα μπορουσες greek_army να μου το αναλυσεις λιγο την καθε κατηγορια οπως και τα κριτιρια που χαρακτηριζεσαι Ι (; ) ενοπλο η αοπλο;
μηπως θα μπορουσες greek_army να μου το αναλυσεις λιγο την καθε κατηγορια οπως και τα κριτιρια που χαρακτηριζεσαι Ι (; ) ενοπλο η αοπλο;
-
- Στρατηγός
mysterio έγραψε:Δηλαδη ποια ειναι τα κριτηρια για να σε ενταξουν σε καθε κατηγορια Ι απο Ι1 εως και Ι5;
μηπως θα μπορουσες greek_army να μου το αναλυσεις λιγο την καθε κατηγορια οπως και τα κριτιρια που χαρακτηριζεσαι Ι (;) ενοπλο η αοπλο;
Το ΦΕΚ τα λέει όλα αναλυτικά
Καλως ενταξει greek_army ευχαριστω για τις πληροφοριες!
...
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Ρε παιδια ειμαι ενος μηνος φανταρος και ειμαι με αδεια. πηγα σε δικο μου γιατρο γιατι ποναγα στον αριστερο ορχι και εκανα υπερηχο. μου βρηκαν κιρσοκηλη εγχειρισημη. αν την κανω τωρα στο στρατο μπορω να βγω ι3-ι4 αοπλο. το λεω αυτο γιατι παρουσιαζω τενοντιτιδες συνεχεια αγνωστου αιτιολογιας και ισως με αυτο γλυτωσω και τους πονους. [color:#black;][/color]
-
- Στρατηγός
phil έγραψε:Ρε παιδια ειμαι ενος μηνος φανταρος και ειμαι με αδεια. Πηγα σε δικο μου γιατρο γιατι ποναγα στον αριστερο ορχι και εκανα υπερηχο. Μου βρηκαν κιρσοκηλη εγχειρισημη. Αν την κανω τωρα στο στρατο μπορω να βγω ι3-ι4 αοπλο. Το λεω αυτο γιατι παρουσιαζω τενοντιτιδες συνεχεια αγνωστου αιτιολογιας και ισως με αυτο γλυτωσω και τους πονους.[color:#black;]
μπορείς να πας κατά την διάρκεια της άδειας σου σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να σε εξετάσουνε.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες