Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2018)
@motoplat
Βρίσκομαι στην ακριβώς ίδια θέση. Δημότης Μεσσηνίας, οπότε υπαγωγή στην ΣΥ Πελοποννήσου, αλλά κάτοικος Αθηνών. Κι εγώ πέρασα στις 30 Ιουλίου από την επιτροπή, όπου μου είπαν "Είστε έτοιμος. Θα σας έρθει η απαλλαγή στο σπίτι σε περίπου ένα μήνα."
Έκτοτε, καμία απάντηση...
Τουλάχιστον είναι καλό ότι δεν είμαι ο μόνος σε αυτή τη θέση. Συνεπώς, μπορεί να είναι "απλά" κάποιο γενικό πρόβλημα.
Νομίζω πως η μόνη λύση πλέον είναι η τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία, αν δεν έρθει κάτι μέχρι την Παρασκευή.
Βρίσκομαι στην ακριβώς ίδια θέση. Δημότης Μεσσηνίας, οπότε υπαγωγή στην ΣΥ Πελοποννήσου, αλλά κάτοικος Αθηνών. Κι εγώ πέρασα στις 30 Ιουλίου από την επιτροπή, όπου μου είπαν "Είστε έτοιμος. Θα σας έρθει η απαλλαγή στο σπίτι σε περίπου ένα μήνα."
Τουλάχιστον είναι καλό ότι δεν είμαι ο μόνος σε αυτή τη θέση. Συνεπώς, μπορεί να είναι "απλά" κάποιο γενικό πρόβλημα.
Νομίζω πως η μόνη λύση πλέον είναι η τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσία, αν δεν έρθει κάτι μέχρι την Παρασκευή.
Κάποιος που μπορεί να βοηθησει;
Καλησπερα σας. Μια βοηθεια εχω σθμπληρωσει 2 χρονια αναβολων υγειας. Εχω παρει για κοινωνικοθς λογους. Σε περιπτωση που βγω ανυποτακτος και παω και διακοψω την ανυποταξια μου μετα απο 4 μηνες θα φαω προστιμο; Και αν τη διακοψω και μετα απο 4-5 μηνες μπορω να κανω τη διαδικασια για να περασω επιτροπη απαλαγων; Παρακαλω βοηθηστε
@Νικολας
Το πρόστιμο πέφτει με την κύρηξη της ανυποταξίας και δεν επιστρέφεται. Οπότε, καλύτερα να μην μπεις καν στη διαδικασία της ανυποταξίας, μιας και είσαι μια επίσκεψη σε Φρουραρχείο και Επιτροπή Απαλλαγών μακριά από την οριστική απαλλαγή. Θα ήταν κρίμα να φας 6.000? πρόστιμο, μόνο και μόνο για να κερδίσεις 4 μήνες.
Η διαδικασία της αίτησης αναβολής/απαλλαγής γίνεται εντός μίας εβδομάδας πριν την επίσημη κατάταξη, ανεξάρτητα αν είσαι ανυπότακτος ή πας με την κανονική σειρά. Μόνο τότε μπορείς να ζητήσεις απαλλαγή.
Το πρόστιμο πέφτει με την κύρηξη της ανυποταξίας και δεν επιστρέφεται. Οπότε, καλύτερα να μην μπεις καν στη διαδικασία της ανυποταξίας, μιας και είσαι μια επίσκεψη σε Φρουραρχείο και Επιτροπή Απαλλαγών μακριά από την οριστική απαλλαγή. Θα ήταν κρίμα να φας 6.000? πρόστιμο, μόνο και μόνο για να κερδίσεις 4 μήνες.
Η διαδικασία της αίτησης αναβολής/απαλλαγής γίνεται εντός μίας εβδομάδας πριν την επίσημη κατάταξη, ανεξάρτητα αν είσαι ανυπότακτος ή πας με την κανονική σειρά. Μόνο τότε μπορείς να ζητήσεις απαλλαγή.
- MichaelPappas
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Βλέπω συνεχώς για αναβολές 2 ετών στο φόρουμ. Εγώ αν π. χ. πάρω αυτήν την αναβολή ενώ πάσχω από αυτοάνοσο που πάει σε Ι5, σε τί ακριβώς οφελεί;
Αυτοάνοσο είναι, δεν θα φύγει ποτέ. Για όλη μου τη ζωή θεραπεί θα κάνω. Γίνεται σε αυτήν την περίπτωση να πω ότι θα ήθελα να κάνω τη θητεία μου και να τελειώνω παρά να είναι στον αέρα για 2+ χρόνια; Ευχαριστώ.
Αυτοάνοσο είναι, δεν θα φύγει ποτέ. Για όλη μου τη ζωή θεραπεί θα κάνω. Γίνεται σε αυτήν την περίπτωση να πω ότι θα ήθελα να κάνω τη θητεία μου και να τελειώνω παρά να είναι στον αέρα για 2+ χρόνια; Ευχαριστώ.
MichaelPappas έγραψε:Βλέπω συνεχώς για αναβολές 2 ετών στο φόρουμ. Εγώ αν π. Χ. Πάρω αυτήν την αναβολή ενώ πάσχω από αυτοάνοσο που πάει σε Ι5, σε τί ακριβώς οφελεί;
Πρέπει να διαβάσεις το ΦΕΚ, υπάρχουν και παθήσεις που παίρνουν απευθείας Ι5.
Σε αντίθετη περίπτωση όχι δεν μπορείς να υπηρετήσεις.
- MichaelPappas
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
fsafa έγραψε:Πρέπει να διαβάσεις το ΦΕΚ, υπάρχουν και παθήσεις που παίρνουν απευθείας Ι5.
Σε αντίθετη περίπτωση όχι δεν μπορείς να υπηρετήσεις.
Το διάβασα λίγο καλύτερα και μπορώ να πάω Ι2-Ι4 αν "δεν υπάρχουν λειτουργικές διαταραχές". Θα μου πουν υποθέτω όταν πάω τις εξετάσεις μου και με δουν γιατί χωρίς θεραπεία δεν μπορώ να περπατήσω. Ευχαριστώ πολύ.
Μπορεί να βοηθήσει καποιος;Kp έγραψε:Καλησπέρα, έψαξα παντού να βρω μια απάντηση στο ερώτημα μου και ούτε στο ΦΕΚ δεν κατάφερα να τη βρω. Πριν μερικά χρόνια έκανα βαριατρικη εγχείριση, γαστρεκτομη, για απώλεια βάρους οπότε από αυτή και μόνο οι διατροφικές μου συνήθειες είναι πολύ περιορισμένες και όχι από επιλογή.2 χρόνια αργότερα αναγκάστηκα να κάνω εντερεκτομη λόγο προβλήματος ή οποία επίσης περιορίζει τις διατροφικές μου συνήθειες. Μπορώ με αυτά τα 2 χειρουργεία να πάρω το Ι5; Δεν νομίζω να ανταπεξελθω στη καθημερινοτητα του στρατου και η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να το ρισκάρω κιόλας.
Παρακαλω πολυ τους διαχειριστες του φορουμ να διαγραψουν τα ποστ μου διοτι πως ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να ζηταει Βοηθεια και αντι για βοηθεια μερικα μελη γραφουν αισχη και ανηθικοτητες; Λυπαμαι πολυ. Δεν θα πεσω στο επιπεδο να απαντησω στο ιδιο στυλ. Σας ευχαριστω.
Clark6 έγραψε:@motoplat
Βρίσκομαι στην ακριβώς ίδια θέση. Δημότης Μεσσηνίας, οπότε υπαγωγή στην ΣΥ Πελοποννήσου, αλλά κάτοικος Αθηνών. Κι εγώ πέρασα στις 30 Ιουλίου από την επιτροπή, όπου μου είπαν "Είστε έτοιμος. Θα σας έρθει η απαλλαγή στο σπίτι σε περίπου ένα μήνα. "
Φαντάστηκα πως η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι "έπεφταν" οι προθεσμίες μέσα στο δεκαπενταύγουστο, αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που έλεγε το χαρτί τους για να διαβιβάσει η επιτροπή το χαρτί εντός δεκαπέντε ημερών από τις 30 Ιουλίου που πήγαμε εμείς. Βάλε και μια καθυστέρηση εάν δεν έφυγε αμέσως, έπεφτε κουτί μέσα στις 15 του Αυγούστου. Αν υποθέσουμε ότι έλαβαν την αλληλογραφία στην ΣΥ μας μετά τις 20 του μήνα, τότε η "απόφαση" θα καθαρογράφτηκε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, για να φύγει με τη σειρά της προς το τέλος του μήνα για το ταχυδρομείο (; ). Εικασίες κάνω φυσικά, γιατί όπως γράφω και πιο κάτω δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω με κανέναν ακόμα.
Έχουν περάσει κανά δυο Παρασκευές από τότε, προσωπικά δεν κατάφερα να βρω κάποια άκρη και φυσικά εννοείται ότι δεν έχει έρθει κάτι ακόμη στα χέρια μου. Το να ψάχνεις την στρατολογική υπηρεσία στο τηλέφωνο είναι σαν να κυνηγάς το τζοκερ θα έλεγα, δυστυχώς δεν σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα ούτε στην Τρίπολη αλλά ούτε και στο Ρουφ. Μιλάμε ότι προσπαθούσα να "πιάσω" άνθρωπο για σχεδόν μία ώρα σερί, και μετά κάθε 45 λεπτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι όπου πια σταμάτησα.
Η επόμενη κίνηση είναι είτε επίσκεψη στο Ρουφ, είτε στην Τρίπολη αυτοπροσώπως και να "ψαχτούμε" όλοι παρέα.
Φαντάζομαι ότι ακόμα δεν έχει έρθει κάτι και σε εσένα. Τελικά ισχύει όντως πρέπει να περιμένουμε κάτι ή θα πρέπει να πάμε να το ζητήσουμε τελικά εμείς;
Προφανως δεν μπορει να με βοηθησει καποιος απο εδω καθώς δεν έλαβα καμία απάντηση, μήπως θα μπορούσατε τουλαχιστον να με παραπέμψετε κάπου που γνωρίζουν και θα με βοηθησουν;
Θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με Στρατιωτικό ιατρό.
Επιστρέφω καθώς ούτε και την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε κάποιο νεότερο από τη στρατολογία. Κοιτούσα το αρχείο μου και τα περσινά που αφορούσαν αναβολή όμως είχαν έρθει εντός ενός μήνα πιθανόν και λιγότερο στα χέρια μου.
Έχει αρχίσει και γίνεται αγχωτική η κατάσταση. Αύριο πρωί θα κάνω αίτηση στο ΚΕΠ που είναι ακριβώς απέναντι από την δουλειά μου για πιστοποιητικό και εάν δεν καταφέρω κάτι σε δύο μέρες που λέει ότι χρειάζεται για να εκδοθεί τότε και μόνο τότε θα πάω από το Ρουφ για πληροφορίες. Στο μεταξύ θα τηλεφωνήσω και στην αρμόδια επί του θέματος που έγραφε στο πίσω μέρος με τις οδηγίες για την επιτροπή μήπως και καταφέρω να βγάλω κάποια άκρη, ΑΝ λέω ΑΝ σκεφτεί ότι θα ήταν καλή ιδέα να απαντήσει στο τηλέφωνο.
Υπάρχει κάποιος που πέρασε από την επιτροπή τελευταία που να του έχει έρθει κάτι στα χέρια του;
Έχει αρχίσει και γίνεται αγχωτική η κατάσταση. Αύριο πρωί θα κάνω αίτηση στο ΚΕΠ που είναι ακριβώς απέναντι από την δουλειά μου για πιστοποιητικό και εάν δεν καταφέρω κάτι σε δύο μέρες που λέει ότι χρειάζεται για να εκδοθεί τότε και μόνο τότε θα πάω από το Ρουφ για πληροφορίες. Στο μεταξύ θα τηλεφωνήσω και στην αρμόδια επί του θέματος που έγραφε στο πίσω μέρος με τις οδηγίες για την επιτροπή μήπως και καταφέρω να βγάλω κάποια άκρη, ΑΝ λέω ΑΝ σκεφτεί ότι θα ήταν καλή ιδέα να απαντήσει στο τηλέφωνο.
Υπάρχει κάποιος που πέρασε από την επιτροπή τελευταία που να του έχει έρθει κάτι στα χέρια του;
Δυστυχώς κι εγώ δεν έχω λάβει κάτι ακόμα.
Από αυτά που κατάλαβα, το Ρουφ είναι υπεύθυνο μόνο για τα άτομα που είναι και δημότες Αθηνών, οπότε και υπάγονται σε αυτό. Στη δικιά μας περίπτωση (κάτοικοι Αθηνών μεν, δημότες Πελοποννήσου δε), υπεύθυνη είναι η ΣΥ Πελοποννήσου. Το Ρουφ απλά προωθεί σε αυτήν την αίτηση μας για αναβολή/απαλλαγή. Μετά, δεν νομίζω πως εμπλέκεται πλέον. Και τις δύο προηγούμενες φορές, η αναβολή μου ήρθε από εκείνη, όχι από το Ρουφ.
Συνεπώς, θα πρέπει να επιμείνουμε στην Πελοπόννησο.
Κι εγώ δεν ήμουν σε θέση να βρω κάποιον τηλεφωνικά της τελευταίες μέρες.
Από αυτά που κατάλαβα, το Ρουφ είναι υπεύθυνο μόνο για τα άτομα που είναι και δημότες Αθηνών, οπότε και υπάγονται σε αυτό. Στη δικιά μας περίπτωση (κάτοικοι Αθηνών μεν, δημότες Πελοποννήσου δε), υπεύθυνη είναι η ΣΥ Πελοποννήσου. Το Ρουφ απλά προωθεί σε αυτήν την αίτηση μας για αναβολή/απαλλαγή. Μετά, δεν νομίζω πως εμπλέκεται πλέον. Και τις δύο προηγούμενες φορές, η αναβολή μου ήρθε από εκείνη, όχι από το Ρουφ.
Συνεπώς, θα πρέπει να επιμείνουμε στην Πελοπόννησο.
Κι εγώ δεν ήμουν σε θέση να βρω κάποιον τηλεφωνικά της τελευταίες μέρες.
Καλησπέρα σας. Εχω παρει 2 χρονια αναβολων και θελω να παρω απαλαγη πασχω απο κρισεις πανικου και καταθληψη. Η αναβολη μου λειγει 16 νοεμβριου. Με ποια εσσο μπαινω; Και επεισης αν μπο γεναρη ποσο του μηνα μπαινουν συνυθως; Και επεισης δικαιομαι με αθτο το πρβλημα απαλαγη; Η διαδικασια που κανω ειναι η ιδια; Δηλαδη μεχρι την ημερα που παρουσιαζομε και 4 μερες πριν παω φρουραρχειο; Ευχαριστω πολη
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες