Μεταθέσεις στο στρατό (2015)

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
alonso

Δημοσίευση από alonso »

Καλησπερα παιδια κ απο μενα.Eιμαι σε παραμεθωριο εδω κ δυομισι μηνες κ εχω βαλει γνωστο για να με παει στο τοπο μου (8 μερες πριν τις εκλογες εφτιαξε την μεταθεση). Ενω σκασαν κατι μεταθεσεις την παρασκευη για τους 8 μηνους ειδικα... Ξερει κανεις μηπως λογω εκλογων καθηστερησε η Μεταθεση πως μπορω να δω τι εγινε;
Ευχαριστω...
ΟπλιτηςΣΔΕΠ

Δημοσίευση από ΟπλιτηςΣΔΕΠ »

Παιδες ειμαι 9μηνος απο την Ε Εσσο. Μετα το κεντρο με φερανε στην Αθήνα χωρις βυσμα γιατι θεωρησα οτι με ειχε λυπηθει ο αξιωματικος στην στρατολογια που του εξηγησα την ιστορια μου. Ειμαι μοναχογιος διαζευγμένης μάνας που εχει καρδιακο προβλημα (ευτυχώς οχι αρκετο για να θεωρηθει αναπηρη). Οποτε δεν θεωρουμαι καθαρος προστατης. Συνεισφερω στο εισοδημα του σπιτιου. Μολις πηγα στην μοναδα μας ειπανε σε 8 ατομα οτι σε 4 μηνες θα φυγουμε παραμεθωριο. Οι υπολοιποι βαλανε βυσμα και το κοψανε αλα εγω χωρις να εχω δεν τα κατάφερα. Τωρα παρουσιαζομαι στο νησι, κατι που με αποτρεπει απο το να βοηθω την μανα μου με το σπίτι.1. Μπορουν να το κανουν αυτο;2. Θα ιδρωσει το αυτι κανενος αν του τα πω αυτα η μπα;3. Η αναβολη δεν ειναι λυση καθως θελω να τελειωνω με αυτην την υποχρεωση οσο πιο γρηγορα γινεται. Τι με συμβουλευετε; Ακόμα και σε μαυρη μοναδα να επιστρεψω το προτιμω.
Άβαταρ μέλους
ZACHROS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ZACHROS »

Καλησπέρα. Είμαι στρατιώτης. Εκανα κέντρο στο 124 πβε στη Τρίπολη. Είμαι ορφανός απο πατέρα και κάνω τρίμηνη θητεία. Είμαι απο Σέρρες. Οι πιθανότητες είναι πολλές να με στείλουν με μετάθεση στη Σέρρες η είναι και σίγουρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

ZACHROS έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι στρατιώτης. Εκανα κέντρο στο 124 πβε στη Τρίπολη. Είμαι ορφανός απο πατέρα και κάνω τρίμηνη θητεία. Είμαι απο Σέρρες. Οι πιθανότητες είναι πολλές να με στείλουν με μετάθεση στη Σέρρες η είναι και σίγουρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου δώσει κάποιος σίγουρη απάντηση για το θέμα σου φίλε μου.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ΟπλιτηςΣΔΕΠ έγραψε:Παιδες ειμαι 9μηνος απο την Ε Εσσο. Μετα το κεντρο με φερανε στην Αθήνα χωρις βυσμα γιατι θεωρησα οτι με ειχε λυπηθει ο αξιωματικος στην στρατολογια που του εξηγησα την ιστορια μου. Ειμαι μοναχογιος διαζευγμένης μάνας που εχει καρδιακο προβλημα (ευτυχώς οχι αρκετο για να θεωρηθει αναπηρη). Οποτε δεν θεωρουμαι καθαρος προστατης. Συνεισφερω στο εισοδημα του σπιτιου. Μολις πηγα στην μοναδα μας ειπανε σε 8 ατομα οτι σε 4 μηνες θα φυγουμε παραμεθωριο. Οι υπολοιποι βαλανε βυσμα και το κοψανε αλα εγω χωρις να εχω δεν τα κατάφερα. Τωρα παρουσιαζομαι στο νησι, κατι που με αποτρεπει απο το να βοηθω την μανα μου με το σπίτι.1. Μπορουν να το κανουν αυτο;2. Θα ιδρωσει το αυτι κανενος αν του τα πω αυτα η μπα;3. Η αναβολη δεν ειναι λυση καθως θελω να τελειωνω με αυτην την υποχρεωση οσο πιο γρηγορα γινεται. Τι με συμβουλευετε; Ακόμα και σε μαυρη μοναδα να επιστρεψω το προτιμω.

Μόνο αν ψάξεις το ενδεχόμενο να πάρεις κατ'εξαίρεση μετάθεση (ψάξε στο φόρουμ να βρεις το σχετικό θέμα) , αλλιώς δεν γίνεται τίποτα και φυσικά μπορούν να το κάνουν αυτό, αφού ούτε 6μηνος είσαι ούτε 8μηνος.

ZACHROS έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι στρατιώτης. Εκανα κέντρο στο 124 πβε στη Τρίπολη. Είμαι ορφανός απο πατέρα και κάνω τρίμηνη θητεία. Είμαι απο Σέρρες. Οι πιθανότητες είναι πολλές να με στείλουν με μετάθεση στη Σέρρες η είναι και σίγουρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οπλίτες υπόχρεοι 6μήνου - 3μήνου θητείας

Τοποθετούνται σε Μονάδες συντήρησης εκπαίδευσης όλης της επικράτειας, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και τον τόπο διαμονής τους, όπου θα υπηρετούν μέχρι απολύσεώς τους. Ειδικότερα οι έγγαμοι με τέκνο ή τέκνα θα τοποθετούνται στην πλησιέστερη Μονάδα στον τόπο διαμονής τους, του Όπλου ή Σώματος που ανήκουν.

Άβαταρ μέλους
ZACHROS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ZACHROS »

Πάιζει ρόλο έστω το ότι είμαι ορφανός και ότι κάνω τρίμηνο για την μετάθεσή μου; Δηλαδή το λαμβάνουν δηλαδή αυτό υπόψιν; Ως ορφανός μοριοδοτούμε με 50 μόρια για την μετάθεση μου σωστά?
Darkzero 25

Δημοσίευση από Darkzero 25 »

Απο Σαμοθρακη εχω μαθει οτι δικαιουμαι νομιμη μεταθεση μετα απο καποιο διαστημα. Απο το πεζικο που βρισκομαι λοιπον, υπαρχει δυνατοτητα για μεταθεση στο τεχνικο στην Πατρα; Η πρεπει παλι να βρεθει μοναδα καθαρα πεζικου?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι υπάρχει.
darkzero25

Δημοσίευση από darkzero25 »

ευχαριστω.. Υπαρχει χωρις να κανω κατι αλλο; Αρκει η δηλωση που εκανα μολις ειχα φτασει Σαμοθρακη; οτι επιθυμωδλδ μεταθεση στην Πατρα οταν ερθει η ωρα..

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν πράγματι βάση νόμου δικαιούσαι μετάθεση τότε όχι δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια άλλη ενέργεια. Όταν με το καλό συμπληρώσεις τον απαραίτητο χρόνο παραμονής που απαιτείται στην παραμεθώριο θα σου έρθει η μετάθεση λογικά πάντα για τον τόπο συμφερόντων σου.

KolioKostas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από KolioKostas »

Καλησπέρα. Είμαι στρατιώτης στο 3ΛΜΧ στον Βαλτο Ορεστιάδας. Είμαι 9μηνος και έχω στη μονάδα από 5 Δεκεμβρίου. Ξέρει κανείς αν δικαιούμαι μετάθεση εφόσον δεν έχω κάποιο κριτήριο;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Όχι, αμετάθετος είσαι και θα απολυθείς από εκεί.
KolioKostas
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από KolioKostas »

Στης 17 Φεβρουαρίου πάντως σε ερώτηση άλλου μιλάς για στρατόπεδα μεταθεσιμα και μέσα σε αυτά έχεις και το 3ΛΜΧ.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Ε ωραία αφού είχες διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο τι ρωτάς; Νομίζεις πως εγώ θυμάμαι τι έχω ανεβάσει και τι όχι;
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλησπερα σας, επειδη πρωτα ο Θεος Σεπτεμβρη ή Νοεμβρη θα μπω για να κανω τη θητεια μου στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και δυστυχως η οικονομικη μου κατασταση δεν μου επιτρεπει και πολλα... Θα θελα να κανω μια-δυο ερωτησουλες μιας και εχω ακουσει οτι περα του οτι καταργηθηκε αυτο που γινοταν παλια και μετα τους πρωτους 4ς μηνες στο παραμεθοριο σε στελναν καπου κοντα στο σπιτι σου αλλα και οτι αν δεν εχεις "βυσμα" στην αεροπορια, αυτοι που εχουν δεν κανουν υπηρεσιες και τετοια και τα κανεις ολα εσυ. Οποτε διερωτωμαι:
1) Μπορω απο αεροπορεια να δηλωσω εθελοντης π. Χ. Για ξηρα στην Κυπρο;

2) Αν μπορω να δηλωσω τη χρηματα θα παιρνω και ποσους μηνες θα κανω;

3) Αν ΔΕΝ μπορω ισχυουν αυτα τα 2 που προανεφερα για το χρονικο διαστημα που θα 'μαι παραμεθορια αλλα και για τα βυσματα οτι θα κανω εγω τις υπηρεσιες τους;

Υ. Γ: Αν το εχω γραψει σε λαθος ενοτητα ας με μεταφερει καποιος mod.

Ευχαριστω.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης