ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού
Σχετικα με την ΣΕΑΠ... Μετα την τετραμηνη εκπαιδευση στο Ηρακλειο ακολουθει εκπαιδευση ενος μηνος για ειδικοτητα ;Τι ακριβως ειναι αυτο;
Ειναι υποχρεωτικο;
Που γινεται;
Το μερος που θα γινει η εκπαιδευση, εχει σχεση με την τοποθεσια που θα γινει η πρωτη μεταθεση;
Επισης θελω να ρωτησω... Ποσα χρηματα θα πληρωνονται τελικα οι ΔΕΑ;
Απο ποτε θα πληρωνονται;
Τους μηνες τις εκπαιδευσης θα πληρωνονται;
Ευχαριστω!
Ειναι υποχρεωτικο;
Που γινεται;
Το μερος που θα γινει η εκπαιδευση, εχει σχεση με την τοποθεσια που θα γινει η πρωτη μεταθεση;
Απο ποτε θα πληρωνονται;
Ευχαριστω!
basipar έγραψε:Σχετικα με την ΣΕΑΠ... Μετα την τετραμηνη εκπαιδευση στο Ηρακλειο ακολουθει εκπαιδευση ενος μηνος για ειδικοτητα ;Τι ακριβως ειναι αυτο;
Ειναι υποχρεωτικο;
Που γινεται;
Απο ποτε θα πληρωνονται;
Ευχαριστω!
Καλησπέρα, και σε ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ. Δια μέσω της φόρμας "αναζήτηση" μπορείτε στο πεδίο να βάλετε την λέξη που σας ενδιαφέρει, και να βρείτε εύκολα το θέμα που σας αφορά.
ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
ΥΕΑ - Τοποθετήσεις και μεταθέσεις
Το θέμα μας είναι πλούσιο με 33 σελίδες, θεωρώ αδύνατο να μην βρείς αυτό που αναζητάς. Να είσαι καλά, Ευχαριστώ.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση !ομως Εψαξα ολο το φορουμ και δεν λεει πουθενα γι αυτον τον πεμπτο μηνα εκπαιδευσης για ειδικοτητα.Μηπως καταλαβα λαθος και δεν υπαρχει τελικα κατι τετοιο;
Ευχαριστω!
Ευχαριστω!
basipar έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την απαντηση !ομως Εψαξα ολο το φορουμ και δεν λεει πουθενα γι αυτον τον πεμπτο μηνα εκπαιδευσης για ειδικοτητα.Μηπως καταλαβα λαθος και δεν υπαρχει τελικα κατι τετοιο;
Ευχαριστω!
Μόλις ονομαστείς ΔΕΑ (ΠΖ), και σου απονεμηθεί η ειδικότητα πολυβόλων, ή όλμων, ή την ειδικότητα που είχα εγώ στον στρατό Χειριστής Αντιαρματικών όπλων (Α-Τ), θα συνεχίσεις την εκπαίδευση στην πτέρυγα ειδικής εκπαιδεύσεως για 5 εβδομάδες με σκοπό την εκμάθηση της τεχνικής και τακτικής χρησιμοποίησης τους. Ευχαριστώ.
Καλημέρα. Παρουσιάζομαι Υεα στη ΣΕΑΠ μεθαύριο και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω υπνόσακο μαζί μου ή όχι. Αν γνωρίζει κανείς, ας απαντήσει, ευχαριστώ!
giorgosyeao έγραψε:Καλημέρα. Παρουσιάζομαι Υεα στη ΣΕΑΠ μεθαύριο και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω υπνόσακο μαζί μου ή όχι. Αν γνωρίζει κανείς, ας απαντήσει, ευχαριστώ!
Γειά σου φίλε και καλή δύναμη στη ΣΕΑΠ! Δυστυχως απαγορεύεται να χρησιμοποιείς υπνόσακο στη ΣΕΑΠ. Κανείς δεν χρησιμοποιεί, ούτε σαν Αλφα ούτε σαν Βητα. Πρεπει να κοιμάστε υποχρεωτικά στα κρεβάτια σας με τα σκεπάσματα που χορηγεί ο ΕΣ και καθε βραδυ (σαν Α' τουλάχιστον) να ξεστρώνεις τελείως το κρεβάτι σου έτσι ώστε να το στρώνεις κάθε πρωί στην εντέλεια.
Καλή δύναμη εκεί που πάς και κοίτα να εφαρμόσεις 2 γενικά πράγματα που βοήθησαν κ εμένα!
1) Πετάει ο γάιδαρος;- Πετάει!
2) ότι βλακεία και παραλογία να ακούσεις, απο το ένα αυτί να μπαίνει και απο το άλλο να βγαίνει!
Υ. Γ. Ίσως να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις για ένα διάστημα υπνόσακο αν και εφόσον γίνεις αρχηγός των ΥΕΑ σαν Βητας που μένεις μόνος σου σε δικό σου δωμάτιο και δεν σε ελέγχει κανένας. Πράγμα που θέλει κόπο και ίσως και σπρώξιμο (με κάθε επιφύλαξη).
Φιλικά mysterio!
mysterio έγραψε:giorgosyeao έγραψε:Καλημέρα. Παρουσιάζομαι Υεα στη ΣΕΑΠ μεθαύριο και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω υπνόσακο μαζί μου ή όχι. Αν γνωρίζει κανείς, ας απαντήσει, ευχαριστώ!
Γειά σου φίλε και καλή δύναμη στη ΣΕΑΠ! Δυστυχως απαγορεύεται να χρησιμοποιείς υπνόσακο στη ΣΕΑΠ. Κανείς δεν χρησιμοποιεί, ούτε σαν Αλφα ούτε σαν Βητα. Πρεπει να κοιμάστε υποχρεωτικά στα κρεβάτια σας με τα σκεπάσματα που χορηγεί ο ΕΣ και καθε βραδυ (σαν Α' τουλάχιστον) να ξεστρώνεις τελείως το κρεβάτι σου έτσι ώστε να το στρώνεις κάθε πρωί στην εντέλεια.
Καλή δύναμη εκεί που πάς και κοίτα να εφαρμόσεις 2 γενικά πράγματα που βοήθησαν κ εμένα!
1) Πετάει ο γάιδαρος;- Πετάει!
2) ότι βλακεία και παραλογία να ακούσεις, απο το ένα αυτί να μπαίνει και απο το άλλο να βγαίνει!
Υ. Γ. Ίσως να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις για ένα διάστημα υπνόσακο αν και εφόσον γίνεις αρχηγός των ΥΕΑ σαν Βητας που μένεις μόνος σου σε δικό σου δωμάτιο και δεν σε ελέγχει κανένας. Πράγμα που θέλει κόπο και ίσως και σπρώξιμο (με κάθε επιφύλαξη).
Φιλικά mysterio!
Αναφορικά με το ΥΓ...
Αν φτάσεις σε σημείο να γίνεις Αρχηγός σημαίνει είτε ότι είσαι τόσο πειθαρχημένος
που από μόνος σου απορρίπτεις τον υπνόσακο και "σε πιάνουν όλα" επειδή το θέλεις
κι ο ίδιος, είτε ότι είσαι καλός μεν αλλα και τεράστιο βύσμα οπότε και σαν απλός Βητάς
"δε θα σε έπιανε" το στρώσιμο του κρεβατιού.
Στην 323 είχαμε και τις δύο περιπτώσεις. Οι τωρινοί βητάδες ξέρουν.
Πάντως έχει χαλαρώσει αρκετά το πράγμα. Καταργήθηκε μέχρι και ο θεσμός του
διπλανού. Οι Άλφα μένουν σε ένα λόχο και οι βήτα στον άλλο.
Πάντως ας τον πάρει τον υπνόσακο μαζί του ο φίλος. Το πολύ πολύ να κάνει ασκήσεις
φυσικής κατάστασης λόγω του υπνόσακου. Κι αν έχει γενικότερα τέτοια μυαλά...
Ας πάρει μαζί του και μια εξτρα οδοντόβουρτσα. Μπορεί να του χρειαστεί.
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ποιές είναι οι ειδικότητες ΥΕΑ για κάποιον που έχει επιλεγεί από το πεζικό γιατί ο αδερφός μου είναι στην ΣΕΑΠ αυτή τη στιγμή. Απλά ονομαστικά. Δηλαδή π. Χ. Μπορεί ναι δίνει ΔΕΑ αντιαρματιστής ή ΔΕΑ οικονομικό; Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει!
killbill έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ποιές είναι οι ειδικότητες ΥΕΑ για κάποιον που έχει επιλεγεί από το πεζικό γιατί ο αδερφός μου είναι στην ΣΕΑΠ αυτή τη στιγμή. Απλά ονομαστικά. Δηλαδή π. Χ. Μπορεί ναι δίνει ΔΕΑ αντιαρματιστής ή ΔΕΑ οικονομικό; Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει!
Μερικές ειδικότητες των ΔΕΑ Πεζικού νομίζω πως είναι ολμιστές και τυφεκιοφόροι. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Για σίγουρα ας ενημερώσει κάποιος πεζικάριος που ξέρει!
Όμως το σίγουρο είναι πως οι ΔΕΑ Οικονομικού δεν είναι ειδικότητα αλλα σε τι σώμα ή όπλο ανήκουν.
Δηλαδή απο τη ΣΕΑΠ βγαίνουν ΔΕΑ Πεζικού, Οικονομικού, Ειδικών δυνάμεων, αεροπορίας στρατού κλπ αλλά, σαν ΥΕΑ συνυπάρχουν όλοι μαζί και περνάνε την ίδια 4μηνη εκπαίδευση.
Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
Γεια σας θέλω να κάνω μια ερώτηση χωρίς να ξέρω πόσο χαζή μπορεί να είναι.
Ενημερώθηκα μέσω στρατολογίας πως θα παρουσιαστώ τον Σεπτέμβρη στην Λαμία στο ΚΕΥΠ.
Προσωπικά επιθυμώ να γίνω ΔΕΑ.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θα μπορέσω να μπω στην ΣΕΑΠ ή επειδή θα παρουσιαστώ στο ΚΕΥΠ είναι ανέφικτο;
Ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ενημερώθηκα μέσω στρατολογίας πως θα παρουσιαστώ τον Σεπτέμβρη στην Λαμία στο ΚΕΥΠ.
Προσωπικά επιθυμώ να γίνω ΔΕΑ.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θα μπορέσω να μπω στην ΣΕΑΠ ή επειδή θα παρουσιαστώ στο ΚΕΥΠ είναι ανέφικτο;
Ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κυριακή φεύγουμε οι Κυπραίοι ΥΕΑ (ΠΖ) και πετάμε για ΣΕΑΠ
Ετοιμαστείτε!
Ετοιμαστείτε!

Καλησπερα βρισκομαι ακριβως στην ιδια κατασταση, μηπως εχεις καποια ενημερωση επι του θεματος?
Οι ΥΕΑ (ΠΖ) πηγαίνουν σε μία απο τις 4 ειδικότητες κι η εκπαίδευση είναι σχεδόν 1 μήνα (οι ειδικοδυναμίτες δεν παίρνουν καμία τέτοια ειδικότητα αν κοπείς από ρεντίνα σε στέλνουν τ/φ)
-τυφεκιοφόρος
-πολυβολητής
-ολμιστής
-αντιαρματιστής
οι 3 τελευταίες θέλουν διάβασμα κι αν δεν γράψεις καλά παίρνεις μια 5αρα κι στο επόμενο γράφεις καλά
Υπνόσακος κι σεντόνια μην μπήτε καν στο κόπο να πάρετε.
Ρωτήστε τώρα που γυρίζει
-τυφεκιοφόρος
-πολυβολητής
-ολμιστής
-αντιαρματιστής
οι 3 τελευταίες θέλουν διάβασμα κι αν δεν γράψεις καλά παίρνεις μια 5αρα κι στο επόμενο γράφεις καλά
Υπνόσακος κι σεντόνια μην μπήτε καν στο κόπο να πάρετε.
Ρωτήστε τώρα που γυρίζει
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης