Χρήστοσ έγραψε:Γειά σας ! Έχω αναβολή λόγω σπουδών σε ΙΕΚ μέχρι 31/12/2014. Τελείωσα την ειδικότητα τον Ιούνιο του 2011 και περιμένω να δώσω για πιστοποίηση. Στο μεταξύ γράφτηκα σε ΙΕΚ για άλλη ειδικότητα. Ισχύει η αναβολή μου και για την καινούρια ειδικότητα. Πρέπει να ενημερώσω το στρατολογικό γραφείο; Ευχαριστώ !
Καλησπερα! Εχω περασει σε τει πριν 2 χρονια... Φοιτησα σχεδον 2 εξαμηνα μεχρι περσι την ανοιξη αλλα απο τοτε το παρατησα κ το μονο π εχω κανει ειναι μια εγγραφη περσι τον οκτωμβριο απλα για τυχον προβλημα με τν αναβολη... Λογω οικονομικων κ Προβληματων υγειας δν εκοψα την αναβολη Για να φυγω φανταροσ... Τωρα ομως θα κοψω την αναβολη επιτελουσ... Οι ερωτησεις μ ειναι αν θα Εχω κυρωσεις π εχω να γραφτω στη σχολη 1 χρονο Κ τι δικαιολογητικα πρεπει να εχω μαζι μ στο στρατολογικο Εφοσον δν εχω καποιο πιστοποιητικο οτι εχω τελειωσει τις σπουδες μου; !
Lok έγραψε:Καλησπερα!Εχω περασει σε τει πριν 2 χρονια... Φοιτησα σχεδον 2 εξαμηνα μεχρι περσι την ανοιξη αλλα απο τοτε το παρατησα κ το μονο π εχω κανει ειναι μια εγγραφη περσι τον οκτωμβριο απλα για τυχον προβλημα με τν αναβολη... Λογω οικονομικων κ Προβληματων υγειας δν εκοψα την αναβολη Για να φυγω φανταροσ... Τωρα ομως θα κοψω την αναβολη επιτελουσ... Οι ερωτησεις μ ειναι αν θα Εχω κυρωσεις π εχω να γραφτω στη σχολη 1 χρονο Κ τι δικαιολογητικα πρεπει να εχω μαζι μ στο στρατολογικο Εφοσον δν εχω καποιο πιστοποιητικο οτι εχω τελειωσει τις σπουδες μου;
Ευχαριστω!
Χρειάζεσαι χαρτί από την σχολή (πρόσφατο)
Δεν είναι ανάγκη να έχεις τελειώσεις τι σπουδές σου, απλά να μην σε έχουνε διαγράψει
Παιδια σπουδαζω σε τει και δικαιουμαι αναβολη μεχρι το 2016 αλλα μπηκα στο site της στρατολογιας και δν μου εμφανιζει την αναβολη μου! Το μονο που εκανα οταν περασα στην σχολη ηταν να τους παω τα χαρτια και απο εκει και περα δν μου στειλαν τιποτα... Τι κανω να ανησυχω; Η αναβολη μου ισχυει ή επρεπε να ερθει καποιο χαρτι?
Φίλε Greek και γιά όποιον άλλον γνωρίζει. Ο γιός μου σπουδάζει στο Β΄έτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και χθές ειδοποιήθηκε γιά κατάταξη την 26-10-11. Επειδή το Π. Κ. Είναι υπό συνεχή κατάληψη και ο ίδιος θέλει να προλάβει το 9μηνο δεν θέλει αναβολή. Το ερώτημα είναι να υποβάλει στο Π. Κ. Αίτηση αναστολής φοίτησης λόγω στράτευσης, όπως του είπαν από την Γραμματεία της Σχολής του [έτσι χάνει και την όποια φοιτητική άδεια δικαιούται], Η να καταταγεί κανονικά, με το σκεπτικό ότι ο χρόνος στράτευσης αφαιρείται από τον χρόνο φοίτησης, χωρίς να ενημερώσει την Σχολή του;
NIΚΟΣ Α/Β ε. Α. έγραψε:Φίλε Greek και γιά όποιον άλλον γνωρίζει. Ο γιός μου σπουδάζει στο Β΄έτος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και χθές ειδοποιήθηκε γιά κατάταξη την 26-10-11. Επειδή το Π. Κ. Είναι υπό συνεχή κατάληψη και ο ίδιος θέλει να προλάβει το 9μηνο δεν θέλει αναβολή. Το ερώτημα είναι να υποβάλει στο Π. Κ. Αίτηση αναστολής φοίτησης λόγω στράτευσης, όπως του είπαν από την Γραμματεία της Σχολής του [έτσι χάνει και την όποια φοιτητική άδεια δικαιούται], Η να καταταγεί κανονικά, με το σκεπτικό ότι ο χρόνος στράτευσης αφαιρείται από τον χρόνο φοίτησης, χωρίς να ενημερώσει την Σχολή του;
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, πολλά παιδιά πηγαίνουν στο στρατό χωρίς να κάνουνε κάποια αίτηση αναστολής και σε κάθε εξεταστική δικαιούνται φοιτητική άδεια
ibizer έγραψε:Παιδια σπουδαζω σε τει και δικαιουμαι αναβολη μεχρι το 2016 αλλα μπηκα στο site της στρατολογιας και δν μου εμφανιζει την αναβολη μου! Το μονο που εκανα οταν περασα στην σχολη ηταν να τους παω τα χαρτια και απο εκει και περα δν μου στειλαν τιποτα... Τι κανω να ανησυχω; Η αναβολη μου ισχυει ή επρεπε να ερθει καποιο χαρτι;
Από την στιγμή που πήγες στην στρατολογία και κατέθεσες το χαρτί για την αναβολή την έχεις πάρει, λογικά θα σε ενημέρωσε και ο στρατολόγος ποιο έτος θα λήξει η αναβολή σου.
Το χαρτί θα αργήσει να έρθει, αλλά η αναβολή ισχύει από την ημέρα που κατέθεσες το χαρτί
Καλημερα Εχω παρει ενα χαρτι απο το ιεκ για αναβολη ενω δεν μου εχει ερθει χαρτι απο την στρατολογια για να παρουσιαστω, τι γινεται στην προκειμενη περιπτωση; Να το παω το χαρτι;
Καλημέρα, τις προάλλες είχα κόψει την αναβολή λόγω σπουδών και κλήθηκα να μπω στις 24 Νοέμβρη Θήβα. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω κάποιων προβλημάτων με το Πολυτεχνείο, που είναι υπό κατάληψη 1,5 μήνα περίπου δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω τη διπλωματική μου με αποτέλεσμα να επιθυμώ αναβολή μιας ΕΣΣΟ. Επειδή όμως το Πολυτεχνείο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη δεν μπορώ να πάρω χαρτί επιβεβαίωσης σπουδών για να κάνω την αίτηση αυτή. Είμαι εκτός Αθηνών και δεν μπορώ να περάσω από το στρατολογικό γραφείο στο οποίο είμαι γραμμένος. Στα τηλέφωνα, ως συνήθως δεν απαντά κανείς, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω τι χρειάζεται να κάνω.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι κ μπορεί να βοηθήσει ας ποστάρει. Ευχαριστώ...
Stas έγραψε:Καλημερα Εχω παρει ενα χαρτι απο το ιεκ για αναβολη ενω δεν μου εχει ερθει χαρτι απο την στρατολογια για να παρουσιαστω, τι γινεται στην προκειμενη περιπτωση; Να το παω το χαρτι;
Αναβολή μπορείς να πάρεις ακόμα και 5 ημέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης
Νίκος έγραψε:Καλημέρα, τις προάλλες είχα κόψει την αναβολή λόγω σπουδών και κλήθηκα να μπω στις 24 Νοέμβρη Θήβα. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω κάποιων προβλημάτων με το Πολυτεχνείο, που είναι υπό κατάληψη 1,5 μήνα περίπου δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω τη διπλωματική μου με αποτέλεσμα να επιθυμώ αναβολή μιας ΕΣΣΟ. Επειδή όμως το Πολυτεχνείο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη δεν μπορώ να πάρω χαρτί επιβεβαίωσης σπουδών για να κάνω την αίτηση αυτή. Είμαι εκτός Αθηνών και δεν μπορώ να περάσω από το στρατολογικό γραφείο στο οποίο είμαι γραμμένος. Στα τηλέφωνα, ως συνήθως δεν απαντά κανείς, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω τι χρειάζεται να κάνω.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι κ μπορεί να βοηθήσει ας ποστάρει. Ευχαριστώ...
TΕλικά φίλε Γκρηκ όπως διαπίστωσα από παρόμοια προτροπή που έγινε σε γνωστό μου φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από την εκεί Γραμματεία [να υποβάλει δηλαδή αίτημα αναστολής φοίτησης λόγω στράτευσης ], κάτι πρέπει να παίζεται... Ισως να θέλουν να περιορίσουν τον αριθμό των ανενεργών φοιτητών η τον αριθμό των φοιτητικών Πάσο που εκδίδονται κατ΄έτος [ σύμφωνα με αυτόν εκδίδονται τα διάφορα χρηματικά κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας πρός τα ΚΤΕΛ, Αστικές Συγκοινωνίες κ. Λ. Π.]
Καλησπέρα παιδιά. Πέρασα σε μια σχολή φέτος, πήρα το χαρτί για την αναβολή από την γραμματεία αλλά δεν το έχω καταθέσει ακόμα σε στρατολογικό γραφείο ή ΚΕΠ. Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για την θητεία; Μέχρι πότε πρέπει να το καταθέσω?
Καλησπερα! Σπουδαζω σε τει και εχω αναβολη μεχρι το τελος του 2012. Επιδι εως τοτε θα χρωσταω μαθιματα δικαιουμαι αλλη αναβολη και αν ναι ποση; Ειμαι γεννιμενος μαιο του 1985
φωτης έγραψε: Καλησπερα! Σπουδαζω σε τει και εχω αναβολη μεχρι το τελος του 2012. Επιδι εως τοτε θα χρωσταω μαθιματα δικαιουμαι αλλη αναβολη και αν ναι ποση; Ειμαι γεννιμενος μαιο του 1985
Δεν δικαιούσαι άλλη αναβολή για το ΤΕΙ
vag_4 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Πέρασα σε μια σχολή φέτος, πήρα το χαρτί για την αναβολή από την γραμματεία αλλά δεν το έχω καταθέσει ακόμα σε στρατολογικό γραφείο ή ΚΕΠ. Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για την θητεία; Μέχρι πότε πρέπει να το καταθέσω;
Όπως έχουμε ξαναπεί και να σου έρθει το χαρτί κατάταξης θα μπορέσεις να πάρεις αναβολή
Καλησπέρα σας και τα συγχαρητηρια μου για τη βοήθεια που προσφέρετε στα μελλοντικά φανταράκια.θα ήθελα να ρωτησω το εξης: Το 2002 περασα σε μια σχολη ΑΕΙ την οποία αναγκάστηκα να εγκαταλείψω
λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ξεκίνησα να εργάζομαι και εχοντας βάλει μια (σχετικη) ταξη στη ζωη μου πλεον, πέρυσι
γράφτηκα στη σχολη εμποροπλοιαρχων (ΑΕΝ) στην οποια η φοιτηση ειναι υποχρεωτικη και 4ετης (με απουσιες).
Η αναβολη μου ληγει 12/2012 Και συμφωνα με το στρατολογικο γραφειο παρουσιαζομαι 5/2013.
Όπως ειναι κατανοητο αν εγω παω φανταρος αυτοματως διαγραφομαι απο τη σχολη και τα 2,5 χρονια που εχω κανει πανε στραφι μαζι και τα εξαμηνα ταξιδια.
Τι μπορω να κανω για να παρω αναβολη αλλον εναν 1,5 χρονο προκειμενου να ολοκληρωσω τις σπουδες μου και μετα να παω φανταρος;