Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
el

Δημοσίευση από el »

Νεος έγραψε:ΠΑιδια ληγει η αναβολη μου 12/11 και πρεπει να φυγω εξωτερικο εντος Σενγκεν για μονιμα. Λεω στα 35 να ερθω ν α υπηρετησω το 45ημερο για να τελειωνω. Μεχρι τοτε πιστευετε οτι θα εχω δικαστει και θα εχει τελεσιδικησει η αποφαση μου; Σε ποσο καιρο απο την ανυποταξια σε καλουν στο στρατοδικειο;
Η εξαγορασιμη ποινη μπαινει στο ποινικο μητρωο και δε μπορεις να δουλεψεις μετα στην Ελλαδα;
Ευχαριστω

προτου βγεις ανυποτακτος, μαθε ποια ειναι τα δικαιωματα σου και τι ακριβως ισχυει... (στην περιπτωση σου ανυποτακτος εξωτερικου)

/stratologia/anypotaktoi.asp

Βάσει του άρθρου 4 του Νόμου 3257/29-7-04 προβλέπεται η είσοδος ανυπότακτων στη χώρα μας τριάντα μέρες κατ' έτος, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης. Η παραμονή μπορεί να παραταθεί μέχρι τρεις (3) μήνες με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν στον τόπο που διαμένουν μόνιμα συμβαίνουν σοβαρά γεγονότα όπως πόλεμοι, θεομηνίες κ. Τ. Λ.
Διαβατήριο αποκτούν όσοι από τους ανυπότακτους εξωτερικού το έχουν στερηθεί και αναγκάζονται να ζουν ουσιαστικά παράνομα σε αρκετές χώρες ή να αναζητούν ξένη υπηκοότητα. Με το νέο νόμο επιτρέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση διαβατηρίων πενταετούς διάρκειας και για την Ελλάδα στους ανυπότακτους εξωτερικού. Επίσης, ρυθμίζονται οριστικά τα θέματα που αφορούν τους προερχομένους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με τη χορηγήση τριετούς αναβολής, τρίμηνης μειωμένης θητείας καθώς και απαλλαγής για όσους γράφονται στα μητρώα αρρένων μετά την ηλικία των 35 ετών.

Παλαιότερα, το διαβατήριο έφερε ένδειξη ότι ο κάτοχος είναι ανυπότακτος, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή ενδιαφερομένων στην Αρχή, αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας ότι δεν είναι νόμιμη η εγκύκλιος της Διεύθυνσης E3 του υπουργείου Εξωτερικών προς τις Προξενικές Αρχές που ορίζει μεταξύ άλλων ότι στα διαβατήρια ανυπότακτων του εξωτερικού αναγράφεται σχετική ένδειξη ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.

p.s και διαβατηριο μπορεις να βγαλεις και να ερχεσαι νομιμα στην Ελλαδα

Καλη σου τυχη.

ΜΑΡΙΟΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΣ »

Φιλε Mike και σε όλους καλημερα και καλη χρονια
Ηθελα να ρωτήσω μηπως έχεις-τε κάποια πληροφορία για το πως μπορώ να κλείσω ραντεβου στο προξενείο Λονδίνου. Το σύστημα Τους είναι κλειστό για στρατολογικά θεματα και πιστοποιητικά μόνιμου κάτοικου. Στα τηλέφωνα δεν απαντα κανείς τους. Εχω όλα μου τα χαρτιά και δεν μπορώ να έρθω σε επαφή με το προξενείο. Απίστευτο και όμως αληθινό. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Καλη χρονια επισης.

Το συστημα δεν ειναι κλειστο, απλα δεν εχει ραντεβου στο χρονικο διαστημα που εχουν ανοιξει (νομιζω κλεινουν μεχρι 3-4 μηνες μπροστα)

Καθε βραδυ (νομιζω κατα τις 12, αλλα δοκιμαζε διαφορες ωρες) ανοιγει μια νεα μερα. Και ειναι οποιος προλαβε γιατι αν θυμαμαι καλα, στρατολογικα κανουν μονο τριτη και πεμπτη 11-1 !

Οποτε συνεχισε να δοκιμαζεις και καλη τυχη. Ειναι οντως λυπηρο. Στο τηλεφωνο δεν βλεπω ελπιδες, γιατι απο το τηλεφωνο δεν μπορουν να κλεισουν ραντεβου.

ΜΑΡΙΟΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΣ »

Σε ευχαριστω πολυ φιλε...
η κατασταση τραγικη
προχθες 5 γεναρη 2012 στην θεση των ραντεβου ειχαν βαλει μια ανακοινωση που ελεγε πως απεργουν 19 και 20 οκτωβρη του 2001 ναι καλα διαβασες του 2001. Πηρα τηλ. Υπουργ. Εξωτερικων. Ευρωπ. Ενωση. Στρατολογια. Συνηγορο του πολιτη. Ολοι ηξεραν τι γινεται στο λονδινο. Βοηθεια απο πουθενα. Μας αρνουνται εισοδο στην χωρα μας ουσιαστικα.
ευχαριστω πολυ και παλι και συνεχιζω να προσπαθω... Αλλα ως ποτε. Δουλευω κιολασ...
χαιρετω ολους και καλη συνεχεια
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Σε καταλαβαινω. Κι εγω τα ιδια περασα. Αν θες να δεις και την πιο λαιτ πλευρα του πραγματος, μπες τωρα να δεις το σαιτ της πρεσβειας. Τους την επεσαν χακερ
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Μετα τους χακερ ανεβασαν ανακοινωση οτι θα ειναι εκτος λειτουργιας για μερικες μερες και οτι δεν εχει ραντεβου για στρατολογικα και διαβατηρια ως τις 10 Μαιου. Μα ειναι δυνατον?
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση από ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Ηρθε το χαρτι καταταξης του γιου μου με την ληξη της αναβολης του λογω σπουδων.
ο γιος μου βρισκεται στο εξωτερικο {αυστραλια} και δεν σκοπευει να επιστρεψει για να
εκπληρωση την στρατιωτικη του θητεια. παρακαλω πολυ πληροφορειστε μου τι πρεπει να κανω για να μπορει αν θελησει να ερχεται καποιες μερες μεσα στον χρονο.
ευχαριστω πολυ.
νικολαος παυλιδης
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Κυριε Παυλιδη,

Κοιταξτε σας παρακαλω τις Προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος. Τα εχω γραψει αναλυτικα, αρκετες φορες. Αν δεν σας λυθουν ολες οι αποριες, τοτε ξαναρωτηστε

Bill

Δημοσίευση από Bill »

KΑλησπέρα σε όλους,

Διάβασα όλα τα προηγούμενα posts, αλλά δυστυχώς έχω μπερδευτεί με κάτι. Θα ήθελα να μάθω τι χρειάζεται να κάνω για να κυριχθω ανυπότακτος εξωτερικού. Η κατάσταση μου είναι η εξής: Εργάζομαι στη σκωτία από το Σεπτέμβριο του 2010, και σύντομα τελειώνει η αναβολή μου. Σε ένα μήνα θα σταματήσω να εργάζομαι, και σκοπευβω να ξαναπιάσω δουλειά με το νέο έτος. Όλο αυτό τον καιρό Όμως θα συνεχίσω να μένω εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι πως κάθε φορά που ψάχνω πληροφορίες για το ti πρέπει να κάνω για να δηλωθώ ως κάτοικος εξωτερικού, παίρνω Και μια διαφορετική απάντηση. Σε αυτό το thread Κάποιος είπε ότι πρέπει να εργάζεσαι έξω 2-3 χρόνια.Ti θα πει "2-3"; Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός; Σήμερα πήρα το προξενείο στη Γλασκώβη, και μου λέγανε ότι πρέπει να δουλεύω εξωτερικό 3 χρόνια. Σε αλλά forums Διαβάζω ότι δε τους νoιάζει η διάρκεια, απλά τους νιάζει να τους πάω χαρτί που λέει πως εκείνη τη στιγμή μένω και εργάζομαι έξω. Ένας φίλος μου, πήγε στη στρατολογία χαρτί, που έλεγε ότι απλά μένει (δεν εργαζόταν καν) στο Λονδίνο Μαζί με ένα χαρτί από τράπεζα, και του είπαν πως ήταν ΟΚ! Τι ισχύει τελικά; Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να διευκρινίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ti ισχύει;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Οχι, δεν υπαρχει καποιος νομος που να καθοριζει τι δικαιολογητικα απαιτουνται και το καθε προξενειο το αντιμετωπιζει διαφορετικα απο οτι φαινεται.

Να σου πω για την δικη μου εμπειρια. Στο στρατολογικο γραφειο στο Ρουφ, δεν δεχτηκαν τιποτα αλλο εκτος απο χαρτι απο το προξενειο. Ουτε μαλιστα παλιοτερο χαρτι απο το προξενειο που ηταν 10 μηνων.

Στην πρεσβεια στο Λονδινο τωρα, μου ειπαν προφορικα οτι το μινιμουμ για αυτους ειναι 3 χρονια, για να εκδοσουν βεβαιωση διαμονης και εργασιας στο εξωτερικο για στρατολογικη χρηση. Και εχω βγαλει το συγκεκριμενο χαρτι 3 φορες ως τωρα. Αυτο πιθανως και να ειναι αυθαιρετη ερμηνεια και να επιδεχεται αμφισβητησης, αλλα ημουν στα 6 χρονια, οποτε δεν με ενοιαζε. Γενικα παντως η πρεσβεια στο Λονδινο δεν πολυσυζηταει τα δικαιολογητικα. Θελει P60,payslips, λογαριασμους, τα παντα. Χωρις τα πρωτα 2, δεν το συζητουν καν.

Οταν λες οτι συντομα ληγει η αναβολη σου, εννοεις 31/12; Αυτο σημαινει οτι θα κληθεις να παρουσιαστεις Μαρτιο του 2013 (πιθανως). Αρα το σημαντικο ειναι το τι χαρτια θα εχεις να παρουσιασεις τοτε. Τωρα δεν μπορεις να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου, γιατι δεν εισαι ανυποτακτος, ουτε καν εχεις κληθει

Bill

Δημοσίευση από Bill »

Να'σαι καλα φίλε μου. Ευχαριστώ για την απάντηση!
μεταναστης

Δημοσίευση από μεταναστης »

Καλημερα Παιδια,

υπυρετησα περσι 6/9 μηνες και επειδη δεν ειχα ουτε ενα ευρω πηρα αναβολη για λογους υγειας 1 χρονο και εφυγα εξωτερικο για δουλεια. Στις 7 μαιου τελιονει η αναβολη και λεει πρεπει να προσελθω στο στρ γραφειο. Εγω ομως ειμαι Αγγλια τωρα και δεν μπορω να παρουσιαστω. τι επιπτωσεις μπορει να εχω; Τι πρεπει να κανω;

Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από yandr »

Αν δεν παρουσιαστείς θα κυρηψχθείς Ανυπότακτος
nmap1789
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nmap1789 »

Λοιπόν γεννηθής το 84 είχα αναβολή μέχρι 2012. Ήταν να μπω με του μαρτίου και πηρα ένα μηνα αναβολή για κοινωνικους λογους για να προλαβω να γραφτω στο διδακτορικο (εξωτερικο). Τωρα μπαίνω με του μαιου αλλα ειμαι εξω.Εστειλα απο την πρεσβεια στο ρουφ τα χαρτια (γραμμα απτον καθηγητη μου οτι ειμαι γραμμενος) και η στρατολογος απαντησε αρνητικα αφου δικαιουμαι μεχρι το 2014 (30ο ετος) αλλα το διδακτορικο τελειωνει 2016. Λεει αν αναφερεται στο χαρτι πως θα τελειωσεις το 2014 τοτε θα παρεις αναβολη, αλλιως καθολου.

Το θεμα είναι δεν μπορω να παρω χαρτι επισημο πως θα "τελειωσω" νωριτερα αφου κατι τετοιο θα ειναι ψεμματα. Αλλα ουτε και να διακοψω να μπω φανταρος αφου ειμαι πολυ καινουργιος στο διδακτορικο, μετα απο 2 χρονια ισως να ειναι πιο ευκολο.

οποτε πως να τα κανονισω με την πρεσβεια; Επαναλαμβανω χαρτι που να γραφει ψεμματα οτι θα τελειωσω το 2014 δεν μπορω να ζητησω, φοβαμαι μη με παρουν για λαμογιο.

ευχαριστω

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ποια ακριβως ειναι η ερωτηση; Δεν βλεπω καποια λυση, θα κηρυχτεις ανυποτακτος εσωτερικου με ολες τις προβλεπομενες κυρωσεις. Ομολογουμενως δεν καταλαβαινω γιατι πηρες τη συγκεκριμενη αναβολη για να 'προλαβεις να γραφτεις' απο τη στιγμη που δεν ειχες καποιο πλανο για μετα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες