Νεος έγραψε:ΠΑιδια ληγει η αναβολη μου 12/11 και πρεπει να φυγω εξωτερικο εντος Σενγκεν για μονιμα. Λεω στα 35 να ερθω ν α υπηρετησω το 45ημερο για να τελειωνω. Μεχρι τοτε πιστευετε οτι θα εχω δικαστει και θα εχει τελεσιδικησει η αποφαση μου; Σε ποσο καιρο απο την ανυποταξια σε καλουν στο στρατοδικειο;
Η εξαγορασιμη ποινη μπαινει στο ποινικο μητρωο και δε μπορεις να δουλεψεις μετα στην Ελλαδα;
Ευχαριστω
προτου βγεις ανυποτακτος, μαθε ποια ειναι τα δικαιωματα σου και τι ακριβως ισχυει... (στην περιπτωση σου ανυποτακτος εξωτερικου)
/stratologia/anypotaktoi.asp
Βάσει του άρθρου 4 του Νόμου 3257/29-7-04 προβλέπεται η είσοδος ανυπότακτων στη χώρα μας τριάντα μέρες κατ' έτος, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης. Η παραμονή μπορεί να παραταθεί μέχρι τρεις (3) μήνες με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όταν στον τόπο που διαμένουν μόνιμα συμβαίνουν σοβαρά γεγονότα όπως πόλεμοι, θεομηνίες κ. Τ. Λ.
Διαβατήριο αποκτούν όσοι από τους ανυπότακτους εξωτερικού το έχουν στερηθεί και αναγκάζονται να ζουν ουσιαστικά παράνομα σε αρκετές χώρες ή να αναζητούν ξένη υπηκοότητα. Με το νέο νόμο επιτρέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση διαβατηρίων πενταετούς διάρκειας και για την Ελλάδα στους ανυπότακτους εξωτερικού. Επίσης, ρυθμίζονται οριστικά τα θέματα που αφορούν τους προερχομένους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με τη χορηγήση τριετούς αναβολής, τρίμηνης μειωμένης θητείας καθώς και απαλλαγής για όσους γράφονται στα μητρώα αρρένων μετά την ηλικία των 35 ετών.
Παλαιότερα, το διαβατήριο έφερε ένδειξη ότι ο κάτοχος είναι ανυπότακτος, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή ενδιαφερομένων στην Αρχή, αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη καταγγέλλοντας ότι δεν είναι νόμιμη η εγκύκλιος της Διεύθυνσης E3 του υπουργείου Εξωτερικών προς τις Προξενικές Αρχές που ορίζει μεταξύ άλλων ότι στα διαβατήρια ανυπότακτων του εξωτερικού αναγράφεται σχετική ένδειξη ότι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.
p.s και διαβατηριο μπορεις να βγαλεις και να ερχεσαι νομιμα στην Ελλαδα
Καλη σου τυχη.