Ελεύθερος χρόνος στο στρατό
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 2
Όπως βλέπεις το μήνυμα σου μεταφέρθηκε και πολύ κακώς δημιούργησες νέο θέμα.
Δημιουργία νέου θέματος = Διαγραφή
Σχετικά με την δομή των δημοσιεύσεων
1. Κλοπές στο στρατό
2. Στο ΚΨΜ
3. Όχι.
4. Σου απάντησα στο 2.
5. Στον ελεύθερο χρόνο κάνεις ότι θέλεις, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε προηγούμενα μηνύματα.
6. Θεωρητικά όχι, δεν είναι στα καθήκοντα του σκοπού να διαβάζει βιβλία, αν σε πιάσουν με βιβλίο θα φας ποινή .
7. Πότε να κόψω την αναβολή;
Φρόντισε την επόμενη φορά να σεβαστείς τους κανόνες του φόρουμ.
Δημιουργία νέου θέματος = Διαγραφή
Σχετικά με την δομή των δημοσιεύσεων
1. Κλοπές στο στρατό
2. Στο ΚΨΜ
3. Όχι.
4. Σου απάντησα στο 2.
5. Στον ελεύθερο χρόνο κάνεις ότι θέλεις, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε προηγούμενα μηνύματα.
6. Θεωρητικά όχι, δεν είναι στα καθήκοντα του σκοπού να διαβάζει βιβλία, αν σε πιάσουν με βιβλίο θα φας ποινή .
7. Πότε να κόψω την αναβολή;
Φρόντισε την επόμενη φορά να σεβαστείς τους κανόνες του φόρουμ.
Και εγώ είχα παρόμοιες ανησυχίες με τον φίλο παραπάνω αφού μπήκα στρατό εν μέσω σπουδών (φοιτητής πολυτεχνείου) και ήθελα όσο γίνεται το διάβασμα να παραμείνει "ζωντανό".
1) Σίγουρος δεν είσαι ποτέ αλλά εγώ θα σου πρότεινα να τα κλειδώνεις μέσα σε φοριαμό και αν δεν υπάρχει μέσα στον σάκο σου. Βέβαια να σου πώ την αλήθεια, τα βιβλία δεν είναι και πολύ γοητευτικά για το 90 % των στρατιωτών, Οπότε περισσότερο να προσέχεις τα χρήματά σου, κινητά κτλπ. Αυτά συνήθως είναι τα αντικείμενα που κλέβουν.
2) Βιβλιοθήκες απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν (εκτός αν είσαι στο γραφείο του διοικητή του στρατοπέδου...
)
Διαλλείματα και ελεύθερο χρόνο σίγουρα θα έχεις αλλά το θέμα είναι οτι πιθανόν να προτιμήσεις κάτι άλλο στον χρόνο αυτό. Να ξεκουραστείς π. Χ. Να ακούσεις μουσική, να βγείς έξοδο κτλπ. Το παραγωγικό διάβασμα κουράζει και είναι δύσκολο να συνδυάσεις κατά την γνώμη μου την σωματική κούραση του στρατού (αυπνίες, σκοπιές, περίπολα) με την πνευματική του διαβάσματος... Μπορεί βέβαια εσύ να έχεις πολύ μεγάλες αντοχές οπότε πάω πάσο!
3) Όχι, αν ζητήσεις άδεια και την πάρεις να πάς σπίτι σου να χαλαρώσεις. Αν μείνεις στο στρατόπεδο εν μέσω άδειας θα φανεί πολύ παράξενο έως ύποπτο...
4) Μάλλον netcafe, οι υπολογιστές δεν είναι κάτι αυτονόητο στον στρατό όπως είναι έξω, όπως και πολλά άλλα πράγματα.
5) Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελεύθερος χρόνος, τελεία. Κάνεις οτι θέλεις, διάβασμα, ύπνο, καφέ στο ΚΨΜ κτλπ.
6) Στην σκοπιά κανονικά απαγορεύεται οχι μόνο να διαβάζεις βιβλίο που θεωρείται και τραβηγμένο, αλλά και να κάθεσαι, να στηρίζεσαι
, να συνομιλείς να καπνίζεις και φυσικά να ακούς μουσική. Να σου πώ όμως την αλήθεια στην θητεία μου είδα τέτοια και χειρότερα να συμβαίνουν. Π. Χ να παίζει psp στην σκοπιά, να έχει βγάλει netbook, να ακούει ράδιο, να κάνει μπάφο κτλπ... Φυσικά όλα αυτά στην ζούλα γιατί συνήθως αν σε πιάσουν έχει ποινή. Και πάλι βέβαια εξαρτάται από τον εκάστοτε επόπτη. Π. Χ. Είχα γνωρίσει αξιωματικούς που άφηναν τον σκοπό να κάθεται, να καπνίζει κτλπ... Συμπερασματικά λοιπόν, θα καταλάβεις απο μόνος σου αν σε παίρνει να κάνεις κάτι.
7) Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω
1) Σίγουρος δεν είσαι ποτέ αλλά εγώ θα σου πρότεινα να τα κλειδώνεις μέσα σε φοριαμό και αν δεν υπάρχει μέσα στον σάκο σου. Βέβαια να σου πώ την αλήθεια, τα βιβλία δεν είναι και πολύ γοητευτικά για το 90 % των στρατιωτών, Οπότε περισσότερο να προσέχεις τα χρήματά σου, κινητά κτλπ. Αυτά συνήθως είναι τα αντικείμενα που κλέβουν.
2) Βιβλιοθήκες απ'όσο ξέρω δεν υπάρχουν (εκτός αν είσαι στο γραφείο του διοικητή του στρατοπέδου...

Διαλλείματα και ελεύθερο χρόνο σίγουρα θα έχεις αλλά το θέμα είναι οτι πιθανόν να προτιμήσεις κάτι άλλο στον χρόνο αυτό. Να ξεκουραστείς π. Χ. Να ακούσεις μουσική, να βγείς έξοδο κτλπ. Το παραγωγικό διάβασμα κουράζει και είναι δύσκολο να συνδυάσεις κατά την γνώμη μου την σωματική κούραση του στρατού (αυπνίες, σκοπιές, περίπολα) με την πνευματική του διαβάσματος... Μπορεί βέβαια εσύ να έχεις πολύ μεγάλες αντοχές οπότε πάω πάσο!
3) Όχι, αν ζητήσεις άδεια και την πάρεις να πάς σπίτι σου να χαλαρώσεις. Αν μείνεις στο στρατόπεδο εν μέσω άδειας θα φανεί πολύ παράξενο έως ύποπτο...
4) Μάλλον netcafe, οι υπολογιστές δεν είναι κάτι αυτονόητο στον στρατό όπως είναι έξω, όπως και πολλά άλλα πράγματα.
5) Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελεύθερος χρόνος, τελεία. Κάνεις οτι θέλεις, διάβασμα, ύπνο, καφέ στο ΚΨΜ κτλπ.
6) Στην σκοπιά κανονικά απαγορεύεται οχι μόνο να διαβάζεις βιβλίο που θεωρείται και τραβηγμένο, αλλά και να κάθεσαι, να στηρίζεσαι

7) Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω
Καλησπέρα παιδιά, ήθελα να ρωτήσω στο στρατό υπάρχουν εφημερίδες; Για όταν έχεις ελεύθερο χρόνο να διαβάζεις;
Όχι, απαγορεύονται.
Γιατί; Μέχρι πέρσι είχανε εφημερίδες και περιοδικά...
Όσο υπηρετούσα (2007-2008), εφημερίδες και περιοδικά στα ΚΨΜ του ΚΕΤΘ ουδέποτε είχα δει, πλην των εκδόσεων από τα ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.
Βέβαια και να έχεις εφημερίδα ή περιοδικό (νορμάλ, όχι πορνό) δεν σου έλεγαν και τίποτα.
Βέβαια και να έχεις εφημερίδα ή περιοδικό (νορμάλ, όχι πορνό) δεν σου έλεγαν και τίποτα.
Νιώστε και λίγο Στρατό ρε παιδιά, λίγος χρόνος είναι το 9άμηνο. Εξάλλου όταν έχετε έξοδο η άδεια μπορείτε να διαβάσετε ότι θέλετε.
Αφήνουν εφημερίδες?
petros123 έγραψε:Αφήνουν εφημερίδες;
Κανονικά όχι ειδικά πολιτικού περιεχομένου.
Τώρα στην "ζούλα" όλα γίνονται παιδιά.
-
- Στρατιώτης
Ποδόσφαιρο μπορούμε να δούμε; 

Esteban Cambiasso έγραψε:Ποδόσφαιρο μπορούμε να δούμε;
Αν το παίζει στην τηλεόραση στο κψμ, φυσικά... Τώρα μην περιμένεις nova και ιστορία!

Amat victoria curam
-
- Στρατιώτης
Καλά ναι σίγουρα. Αλλά 10 παρά τέταρτο μπορούμε να πάμε κψμ για να δούμε ΤσουΛου αν το δείχνει η t.v; Βέβαια εγώ βολεύομαι και με ραδιάκη.τεσπα παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες
Πάει το γήπεδο...

-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
Στο παγκόσμιο κύπελλο ειδικά όταν έπαιζε η εθνική τα ΚΨΜ ήταν ανοιχτά μέχρι να τελειώσει ο αγώνας με εντολή! Επίσης στο κέντρο στο Μεσολόγγι άφηναν τον κόσμο να βλέπει μπάσκετ Euroleague μέχρι αργά αν και θεωρείται από τα πιο αυστηρά κέντρα. Είναι θέμα διοικητή!
Δεν νομίζω να επιτρέπεται εκτός κι αν παίζει η εθνική όπως είχε γίνει πέρσι στο Μουντιάλ αλλά και αυτό δύσκολα. Για πρωτάθλημα και κύπελλο κτλ δεν το συζητω, ούτε λέξη.
Amat victoria curam
Τον Σεπτέμβρη, γύρω στις 5 αν δνε κανω λαθος, ξεκινάει το EUROBASKET 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες