Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Αλλα αφτο με τα 20 χρονακια θα πετυχει η;
Anonymous

Τι λετε ρε παιδια, τα μαθηματα της ΣΜΥ ειναι υλη τεχνικου λυκειου, μη λετε ψεμματα στα παιδια... Της πλακας ειναι

Anonymous

Ναι αλλα της σσε;
Χρηστος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Χρηστος »

Ζ ΜΑΚ έγραψε:
giorgos έγραψε:Θεωρητική θέλω να πάω

απο θεωρητικη φιλε μου μονο ΣΣΑΣ μπορεις να πας (και συγγεκριμενα μονο 2 τμηματα Στρατολογικο και Ψυχολογων) εκτος και αν παρεις για μαθημα επιλογης την οικονομια και μπορεις να επιλεξεις και το 5ο πεδιο οπου εκει εχει και αλλες στρατιωτικες σχολες (ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΥΔ). Η επιλογη δικη σου
H ΣΤΥΑ, ΣΜΥ, ΣΥΔ δεν ανηκουν πλεον στο 5ο πεδιο
Anonymous

Φιλε μου υπαρχει μεγαλη διαφορα σμυ με σσε εννοω μισθος επιλογες και βαθμους θεωρειται πολυ καλυτερη σχολη;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

Iordanis έγραψε:Φιλε μου υπαρχει μεγαλη διαφορα σμυ με σσε εννοω μισθος επιλογες και βαθμους θεωρειται πολυ καλυτερη σχολη;
Στο μισθό μετράνε κυρίως τα χρόνια υπηρεσίας. Τώρα εξαρτάται αν θες να είσαι καριερίστας (αξιωματικός) με περισσότερες μεταθέσεις ή παραγωγικός υπαξιωματικός που θα φτάσει καταληκτικό βαθμό αποστρατείας Λοχαγός ή Αντ/χης. Πάλι αξιωματικός θα γίνεις (αν θες να φορέσεις μπερέ αξιωματικού) ...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από MGEN »

kallitexnis έγραψε:
Iordanis έγραψε:Φιλε μου υπαρχει μεγαλη διαφορα σμυ με σσε εννοω μισθος επιλογες και βαθμους θεωρειται πολυ καλυτερη σχολη;
Στο μισθό μετράνε κυρίως τα χρόνια υπηρεσίας. Τώρα εξαρτάται αν θες να είσαι καριερίστας (αξιωματικός) με περισσότερες μεταθέσεις ή παραγωγικός υπαξιωματικός που θα φτάσει καταληκτικό βαθμό αποστρατείας Λοχαγός ή Αντ/χης. Πάλι αξιωματικός θα γίνεις (αν θες να φορέσεις μπερέ αξιωματικού) ...

Κατ'αρχάς η ΣΣΕ είναι ανωτάτη σχολή ενώ η ΣΜΥ ανωτέρα. Στο μισθό μετράει και ο βαθμός, έτσι από τη ΣΜΥ αρχίζεις με το μισθό του μον. Λοχία, ενώ από τη ΣΣΕ του ανθλγού. Από τη ΣΣΕ εξελίσσεσαι μέχρι το βαθμό του στρατηγού (όπλα) ή αντιστράτηγου (σώματα), ενώ από ΣΜΥ μέχρι ανχης.
Τέλος, αν έχεις τη δυνατότητα να μπεις στη ΣΣΕ, ούτε να το συζητάς.
Anonymous

Θελω να κανω μια ερωτηση. πηγαινω δευτερα λυκιου και τωρα που τελειωνω σε ενα χρονο θελω να παω στρατο μονιμος. πληροφορηθηκα οτι υπαρχει μια σχολη ς. μ. υ (και δεν ειμα σιγουρος αν ειναι σχολη) και θελω να μου πειτε πως μπορω να μπω ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
paris1810
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από paris1810 »

DOPOULO έγραψε: Θελω να κανω μια ερωτηση. Πηγαινω δευτερα λυκιου και τωρα που τελειωνω σε ενα χρονο θελω να παω στρατο μονιμος. Πληροφορηθηκα οτι υπαρχει μια σχολη ς. Μ. Υ (και δεν ειμα σιγουρος αν ειναι σχολη) και θελω να μου πειτε πως μπορω να μπω ευχαριστω

Λεγεται Σ. Μ. Υ.(Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων), μπαινεις με πανελληνιες, ειναι στα Τρικαλα, η φοιτηση διαρκει 2 χρονια και αποφοιτεις ως Μονιμος Λοχιας (στο Στρατο Ξηρας εννοειται). Προσεχε μη την μπερδεψεις με τη Σ. Μ. Υ. Ν.(Σχολη Μονιμων Υπαξιωματικων Ναυτικου). Περισσοτερα στο αντιστοιχο φορουμ ( Στρατιωτικες Σχολες ) ...
Παναγιωτης

Δημοσίευση από Παναγιωτης »

Γεια σας παιδια, ενδιαφερομαι για ΣΤΥΑ αλλα οι γονεις μου μου λενε διαφορα επειδη ειναι υπαξιωματικων; Αξιζει να περασω ή ειναι αρκετα υποδιεστερη της ΣΜΑ; Οι μισθολογικες διαφορες ειναι μεγαλες; Γιατι οι αποφοιτοι ΣΜΑ φτανουν και πιο γρηγορα σε ανωτερα αξιωματα οποτε λεω μηπως εχουν και πολυ μεγαλυτερους μισθους...
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από supermario »

Παναγιωτης έγραψε:Γεια σας παιδια, ενδιαφερομαι για ΣΤΥΑ αλλα οι γονεις μου μου λενε διαφορα επειδη ειναι υπαξιωματικων; Αξιζει να περασω ή ειναι αρκετα υποδιεστερη της ΣΜΑ; Οι μισθολογικες διαφορες ειναι μεγαλες; Γιατι οι αποφοιτοι ΣΜΑ φτανουν και πιο γρηγορα σε ανωτερα αξιωματα οποτε λεω μηπως εχουν και πολυ μεγαλυτερους μισθους...
Απο οτι ξερω στην αρχη δεν ειναι τοσο αισθητες οι διαφορες αλλα με την παροδο των ετων γινονται πιο αισθητεσ. Κοιταξε σαφως ειναι καλυτερα να εισαι αξιωματικοσ. Απο στυα μπορεις να φτασεις το πολυ αντισμηναρχοσ. Παντως ως προς το κυρος μην ανησυχεις και πολυ γιατι στην αεροπορια "δεν παταει ο ανωτερος τον κατωτερο κατω" οπως στον στρατο ξηρας οπου τα πραγματα ειναι πολυ πιο σκληρα. Συνεργαζονται ολοι μαζι για να φερουν εις περας το δυσκολο εργο. Νομιζω μπορεις να παρεις και καποια προαγωγη αν εχεις πτυχιο απο αει ή τει.

r

Δημοσίευση από r »

Σε οποιον αρεσει η τεχνικη εκπαιδευση καλο ειναι να παει ΣΤΥΑ, σε οποιον αρεσει η επιστημονικη εκπαιδευση καλο ειναι να παει ΣΜΑ, συμφωνα με στατιστικες 70 τοις εκατο των αποφοιτων ΣΜΑ εχουν μεταπτυχιακο, διδακτορικο, δευτερο πτυχιο η και τριτο.

Αυτοι που ασχολουνται με τη συντηρηση και κανουν φυλλο και φτερο το αεροπλανο ειναι οι αποφοιτοι ΣΤΥΑ, οι αποφοιτοι ΣΜΑ ασχολουνται με την οργανωση, σχεδιασμο, τυποποιηση, ποιοτικο ελεγχο Απο τη ΣΜΑ δεν παιρνετε δικαιωματα πολυτεχνειου γιατι η εκπαιδευση ειναι 4ετης και τα μαθηματα διαφερουν απο του πολυτεχνειου σε ποσοστο 40% της υλης (πραγματευονται δηλαδη την αεροπορικη επιστημη πιο πολυ), για να γινετε πληρεις μηχανικοι μπορειτε να μπειτε στο πολυτεχνειο στο τριτο ετος στη σχολη που ενδιαφερεστε κατοπιν κατατακτηριων, με μεταπτυχιακο και διδακτορικο δε παιρνετε δικαιωματα παρ ολο που γινεστε πολυ ευκολα δεκτοι λογω υψηλου επιπεδου της ΣΜΑ Απο τη ΣΤΥΑ μπορειτε να γινετε αξιωματικοι αν τελειωσετε παραπλησιο με την ειδικοτητα σας ΑΕΙ, λιγοι ομως το καταφεραν λογω υποχρεωσεων-μεταθεσεων Εχετε υπ οψην οτι και απο τις 2 σχολες μπορει να παρετε ακυρη ειδικοτητα που δεν εχει σχεση με αεροπλανα πχ απο ΣΤΥΑ μηχανικοι μεταφορικων μεσων η μηχανικοι εγκαταστασεων και μηχανικοι εγκαταστασεων απο ΣΜΑ Οι αποφοιτοι ΣΜΑ χαιρουν ιδιαιτερης εκτιμησης εντος και εκτος στρατευματος και λογω ακαδημαικων προσοντων φευγουν νωρις απο την αεροπορια και καταπιανονται με παρεμφερεις δουλειες εκτος στρατου, ξερω 2 περιπτωσεις αποφοιτων ΣΜΑ που ειναι καθηγητες πολυτεχνειου.

Οσοι αγαπατε το αεροπλανο καλυτερα να πατε ΣΤΥΑ, ειναι πιο βατη πιο ευκολη πιο τεχνικη και θα περνατε σχολεια και σχολες εντος του στρατου, στην ελλαδα και στο εξωτερικο που εχουν σχεση με την ειδικοτητα σας (η δουλεια ειναι κουραστικη, νησια, κρυο ζεστη, αερας).

Και επειδη καποιοι μπαινουν στον πειρασμο να συγκρινουν ΣΜΑ και πολυτεχνειο, φυσικα το πολυτεχνειο ειναι καλυτερο γιατι κανει ερευνα βγαζει papers, ειναι 5ετους φοιτησης και δε καταπιανεται με αποκλειστικα συγκεκριμενο οριζοντα οπως η ΣΜΑ, γι αυτο πιστευω οτι ο στρατος ξηρας πραττει πολυ σωστα που στελνει τους αποφοιτους ΣΣΕ Των σωματων και των οπλων υποστηριξης στο πολυτεχνειο

Η μισθολογικη διαφορα ΣΜΑ ΣΤΥΑ ειναι μικρη ισως αμελητεα. Ο σημερινος υπαξιωματικος ειναι μορφωμενος και η ζωη του πιλοτου καθως και η βαση της αεροποριας προερχεται απο τη ΣΤΥΑ, ολοι λοιπον θα σας εκτιμουν και θα σας σεβονται.

Οσοι θελετε να γινετε ιπταμενοι μηχανικοι η ιπταμενοι ηλεκτρονικοι (ΤΤΗ) στα ιπταμενα ρανταρ θα πατε αποκλειστικα στη ΣΤΥΑ

Ειπα πολλα ελπιζω να καλυψα τα περισσοτερα ερωτηματα.

lara_croft
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από lara_croft »

Κοιτα να σς απαντησω κατι σιγουρα αυτη τ στιγμη γ τ μισθολογικα δυστυχως δν μπορω... Εικόναυπαρχει μισθολογικη διαφορα αλλα δν ξερω ποση κ ποιο τ χασμα αναμεσα στ 2 μισθους (ενος αξιωματικου κ ενος υπαξιωματικου) ... Καλη επιτυχια παντως ς ευχομαι...
felicita

Δημοσίευση από felicita »

Καλημέρα παιδιά...

έχω τελειώσει Πληροφορική σε Πανεπιστήμιο και ενδιαφέρομαι πολύ σοβαρά να δώσω ξανά πανελλήνιες για μαι στρατιωτική σχολή γιατί με ενδιαφέρει πολύ η αποκατάσταση. Είμαι ανάμεσα στη ΣΥΔ, στη ΣΤΥΑ, στη ΣΜΑ και στη σχολή αξιωματικών ΕΛΑΣ. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια αξίζει τον κόπο περισσότερο; Και σε περίπτωση που είμαι παντρεμένη με αξιωματικό της ΕΛΑΣ γλιτώνω τις μεταθέσεις και πάω όπου πάει εκείνος ή όχι; Είμαι 23 χρονών... ΄πιάνω το όριο ηλικίας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

anknown

Δημοσίευση από anknown »

Πιστεψε το. Στην αεροπορια ειναι ποιο χαλαρα τα πραγματα ειναι διαφορετικη η νοοτροπια ισως ειναι και επειδη η αεροπορια ειναι το ποιο προσφατο σωμα... Ειμαι στη στυα και ξερω... Τα περισσοτερα που διαβαζω εδω μεσα ειναι βλακειες
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης